вторник, 30 сентября 2014 г.

Oáze letné idyla, terasa, drevená terasa, terasa, lanai, letné veranda

Oáze letné idyla

Pojem "terasa", pre väčšinu z nás spája s teplom, trochu dusno letné večery, uponáhľaná rozhovor pri Šálke čaju a pokoj krajine živých. Pre mnohých, terasa - net'objemnú atribút South American farm-domy a vily, pretože tieto architektonické formy zahŕňa m'čo je klímy, zatiaľ čo poveternostných podmienok v úverových inštitúcií, nemožno nazvať stabilný.

Dnes je možné nie len čítať o terasy alebo vidieť v TELEVÍZII, ale ak je to žiaduce, a aby sa tento konštrukcie, užitočnosť a komfort tráviť čas v kruhu sedem'th. Osobitné úsilie nebude musieť stráviť, aj keď dom bol postavený. Ak výstavby chaty prebieha, len hriech nie pripojiť k nej malý relaxačný priestor.

Oáze letné idyla

Z domu na záhradu

Po prvé, mali by ste sa rozhodnúť, čo sme vlastne chcú, je, terasa, veranda, alebo altánok. Hlavný rozdiel je, možno, medzi altánok a terasa. Áno, altánok je samostatná stavba, ktorá nezahŕňa žiadnu stien, zatiaľ čo terasa je akousi hranicou medzi domu a v záhrade.

Veranda - rozšírenie domu. Určite to uzavreté sklá Okien na troch stranách miestnosti, ktorá je nič viac než iný, nevykurované miestnosti. To je druh zime možnosť terasy.

Porovnanie týchto troch štruktúr, môžeme povedať, že terase - druh balkón na zemi. Podľa zásady, z balkóna si môžete urobiť je nechať otvorené, čiastočne presklené, alebo v blízkosti, aby to letnej záhrade alebo len lokality, pre príjemný pobyt.

Často terasa slúži ako prechod z domu v zime alebo na záhrade, tak to je často nazývaný bránou do záhrady. Ako pravidlo, terasa vhodná na použitie iba v období sucha, pretože žiadne vykurovacie zariadenia nie je poskytovaná.

Nemá sa zamieňať terasa s letnou kuchyňou - prvý je určený výhradne pre voľný čas a neumožňuje varenie, uloženie riadu a organizáciou skladu ochrany. Na terase nemôže položiť č komunikácie, s výnimkou osvetlenia. A samozrejme nemá žiadne vstupné dvere - vchod z dvora alebo do záhrady je zadarmo.

To, čo sa začína terasa

Terasa zvyčajne pripojiť k domu, tak to určite je, podlaha a strop, avšak nie vždy sú na stene.

Oáze letné idyla

Pretože záhrada je pokračovanie z domu, musí spĺňať architektonické prvky základné konštrukcie. Inak, to naruší celú štruktúru. Ak táto malá budova, a terasa plocha by nemala byť viac ako niekoľko metrov štvorcových. No, ak ste sa rozhodli postaviť Palác, môžete to urobiť skromný letné detské Ihrisko.

Ako pravidlo, terasa plocha nepresahuje štvrtú časť z celkovej plochy na prvom poschodí. Napríklad, ak plocha prvom poschodí 40 m2, terasa, preto by malo byť viac ako 10 m2.

Na druhej strane, keďže terasa slúži ako prechod z domu do záhrady, štylisticky, musí dodržiavať nielen základnú konštrukciu, ale aj krajinný dizajn. Nie menej dôležité a linka dokončovacích materiálov pri stavbe terasy - dokončiť dom by mal byť v harmónii s výzdobou letné detské Ihrisko. Samozrejme, plánovať výstavbu terasy lepšie. Potom to môže byť znížená na hlavnej Základy domu, treba len mierne zvýšiť úroveň podlahy - 15-30 cm - tak, aby na stránke boli jeden - dva kroky. To sa vykonáva predovšetkým za účelom oddeliť terasu zo záhrady. Avšak, terasa môže byť postavený aj na druhom stupni, ale v tomto prípade to bude viac ako balkón.

Nezáleží na tom, či sa vám páči letné nebolo plánované, - je pripojený na rovnakom princípe ako všetky ostatné. Ak chcete pripojiť terasa nie je'povinné na časť fasády - to všetko závisí od požiadaviek majiteľov. Existujú aj tzv. Európskych a našich Slovanských'Jánský, zásady konštrukcie terasy. Takže, ak Európania sú používané na otvorenie a skryť nič, a terás v nich, spravidla, sú umiestnené na prednej alebo pod'jednotky do domu. Pretože tak hedonistic priestorov, ako pravidlo, zostáva otvorené, a jeho steny často slúži ako živé ploty, navrhnúť lepšie s Juh, Juho-Východnej a Juho-Západnej strane.

Atribút žiadne terasy - výsadba: viac zelene, viac atraktívne to bude vyzerať v lete Ihrisko. To by pam'nezabudnite, že zelení a strechy vytvorí tieň, a časť domu zostanú v tieni. Z toho vyplýva, vhodnosť umiestnenia takýchto zariadení s teplou rukou zvyšuje. Teplo slnka po prvé, budete musieť rastlín, ktoré sú neoddeliteľnou'objemnú časť terasy, a po druhé - steny, ktoré potrebujú zahriať. Avšak báť slnečného svetla nie je potrebné - koží z nich a strecha a plot (živé alebo umelé), prípadne viac a slnečníky na inštaláciu.

Ako pre forme, terasa môže byť takmer všetky pravouhlé a polygonálnym, polkruhová, natiahnuté alebo v tvare diamantu. To všetko závisí od konfigurácie základné konštrukcie.

Jediná podmienka, ktorá sa musí dodržať pri navrhovaní a stavbe terás, - usporiadať rovnej ploche. Ak terénu nespĺňa túto požiadavku, musíte sa presunúť na terase, alebo na prípravu stránky umelo - napríklad, odrezať vrch alebo lopatou.

Pozerať sa dole

Zariadený, terasa, po prvé, budete musieť dávať pozor na poschodí. Slúži ako veľmi zem, na ktorej sme sa stráviť letný večer. Podlahy na terase usporiadať rovnakým spôsobom, ako v každom inom rozšírenie. Nadácia, potom sandy vankúš, vrstva štrku, poter a podlahy. Opustiť Základom je vysoko nežiadúci, pretože pôda môže spadnúť, ktoré budú viesť k poklesy pôdy lokality ako celku, čo v tomto prípade, uistite sa, že ísť do pivnice.

Avšak, ak nie je Nadácia, často používané ako podklad betónový základ. Je tiež dôležité, že sklon podlahy bol 1-2 stupňov smerom od domova, bez vody by mala prúdiť nadol pod steny.

Oáze letné idyla

Terasa na poschodí sa odporúča položiť keramické dlažby, slinku dlaždice alebo kameňa. Môže byť tiež betónové podlahy, betón alebo asfalt - túto možnosť vyberte, ekonomické vlastníkov, obmedzené zdroje. Stromy'Jan teplé podlahy, pohodlné a útulné. Obzvlášť relevantné v prípade, že steny sú z dreva alebo sám dom stromy'všetky.

V konštrukcii podlahy, v lete terasa, vo Všeobecnosti, mali by ste dodržiavať Všeobecné štýl budovy. Tak, stromy'Jan poschodí bude vyzerať chudobní v porovnaní s obrovským steny s mramoru, a sotva betónová podlaha bude v harmónii s rustikálnom denník.

Výber obkladu, pam'uvedomiť, že to musí byť určený pre vonkajšie použitie, majú vysokú životnosť, až sa za studena-odolné a majú špeciálnu anti-slip povlak. Ktorým je doska založená na princípe špeciálne lepidlo zo suchých stavebných zmesí.

Oáze letné idyla

Pri montáži alebo slinku dlažba dôležité, že spoje medzi prvkami, neboli príliš široký, inak prepadnú cez nohy leta nábytok. Lepšie navyše položiť jamky v piesku a kameňa. Na druhej strane, pam'nezabudnite, že pri nízkych teplotách vody v škár medzi dlaždicami, zamrzne a môže prispieť k praskaniu husto upravená tak, aby sa navzájom "stavebných blokov". Preto, minimálna vzdialenosť nechať.

Kameň alebo boulder umiestnené ako na dlažba záhradný cesty. Nedostatok takéhoto krytia je nadmerný chlad.

Stromy'Jan poschodí je lepšie položiť na stromy'drevené palice, ošetrené špeciálnym bitúmenu alebo oleja, na palube tak rýchlo, ako je to možné vysušené po daždi a bola oddelená od surové pôdy. Len vážnym nedostatkom stromy'drevené povlak, ktorý po daždi sa stáva klzké.

Osobitné ťažkosti s vytvorením betónový alebo asfaltový chodník nedôjde. Hoci inter'jer to nie je podlaha vyzdobiť.

Oplotenie plot spor

Strecha je rovnako čisté'objemnú časť terasy, ako podlahy. Ak terasa vzdialený od domova, to je zvyčajne s'zjednotiť s domom cez strechu, vytvorenie druh galéria - prechod. Strechy, ako aj iné prvky rozšírení by mala zodpovedať architektonický vzhľad budovy. "Tienidlo" terasy často kryt rovnakého materiálu ako top domu: bridlice, keramika, kov, alebo šindle, medi alebo ocele, plechov, tŕstia, atď variant zariadenie na sklenenú strechu. Pre takéto pokrytia, s použitím špeciálneho high-pevnosť skla, určený výhradne pre strechu. V tomto prípade, terasa bude vyzerať veľmi elegantne a na to sa vždy Jasno. Avšak, nie vždy sa takáto strecha je kombinovaný so štýlom domu. Tak to je lepšie konzultovať s architektom.

Okrem toho, veľká pozornosť by sa mala venovať zariadenie a kanalizácie - počas dažďovej vody by mali byť tak ďaleko od terasy, po všetkých, suché, bude to dosť dlho, a tekutiny môžu poškodiť steny domu.

Steny v lete dôvodov môže byť celkom podmienené. A keďže terasa - letná Ihrisko, nie je veranda, jej steny sú niekedy vykonávať len dekoratívnu funkciu. To môže byť zábradlie po celom obvode lokality (kované, stromy'drevo, prútie), zabezpečenie kríkov, či kvetov, atď, je to Možné, a jednotka je malé, výška, polovica ľudského rastu, ploty, ktoré budú umiestnené kvetináče s kvetmi alebo ktoré sa curl viniča.

Je však možné a plné steny, optimálne materiálu, pre ktorý je sklo. Presklené plot preskočí požadované množstvo svetlom (napríklad na letnej oblasti by mali byť v teple a zároveň chrániť terasu, z silné vetry, búrky, dážď a iné klimatické katastrofy.

Obmedzenie priestoru terasa, nechajte maximálna výška "vzduch"na terasu pozrel pripojené "klietky". Masívne steny opticky znížiť oblasti rozšírenia.

Budovanie terasa, nebojte sa kombinovať prírodný kameň, drevo, kov, sklo. Tento architektonický forme zahŕňa bezplatné spracovanie materiálu. Pôvodnejšie, než terasa, viac atraktívne domu.

Kde pohodlie

Radové "balkón" byť ako normálne. Niekto, kto má rád priestranné, otvorte predĺženie nie je oplotený nič, takže vnútri bolo oveľa viac voľného miesta. Iní dávajú prednosť malom útulnom balkóny s zábradlí, množstvom kvetov a v lete nábytok. Ten môže byť vyrobená zo slamy, plastu, kovu, dreva.

Samozrejme, ak terasa maximálne zatvorený, môžete zastaviť a tradičné bytový nábytok, ale nemali by sme zabúdať, že je to chladný, vlhký a, samozrejme, nevykurované, a preto obvyklé nábytok sa rýchlo pokaziť.

Je dôležité, aby terasa nábytok bolo jednoduché (ako to často by mali vziať z domu a aby to) a priestranná (sedieť v kresle, alebo na stoličke môžeme záhradnej techniky, a preto, pohodlné opierky na ruky, široké sedadlo a operadlo nie sú zbytočné ). Ideálna voľba pre terasy je jednoduché skladanie nábytku: stoličky, slnečníky, stoly a stoličky. A to je len veľké, objemné a nemotorný je potrebné sa vyhnúť. Nemali by ste neporiadok terasa - ona potrebuje priestor.

Prvky záhradnej decor - svietidlá, figúrky, polica - s mierou a s zručný výber štýlu sa bude dať terasa kúzlo a šarm.

Zelená zákonov

Jedným z hlavných dekoratívne prvky, terasy - zelení: všetky druhy rastlín v pozastavené a podlahové hrnce a vane, rôzne ploty a kvetinové záhony po webe. Výber rastlín závisí predovšetkým na klimatické pásma a podmienky prostredia. Napríklad, exotické kaktus alebo agáve aj po dôkladnej starostlivosti je nepravdepodobné, že prežiť v našej kapely. Pre klimatické podmienky Ukrajiny bude prístup plot z ružové kríky, alebo boky. Lila, weigela, Bush buddlea, spirea, krušpán vhodný aj pre terasy rastliny, ktoré sú príjemné na mojich hostiteľov kvitnutia a ochranu vlastníctva pred zvedavými očami.

Oáze letné idyla

Nevyhnutným prvkom záhradné terasy - popínavé rastliny: všetky druhy vína a hrozna. Ako ďalšie kryt pre väčšiu spoľahlivosť, môžete vystúpiť ako trvalky a trávy, ako delphinium, Maklaya.

Avšak, nemali by ste sa zapojili do celosvetovej zasian priestor (najmä krupnomery, týčiaci sa na stromy - tieni na terase, by mali byť, ale slnko musí opustiť miesto. Robiť nepriechodné húštiny s letnou zemi nemusí'byť istí.

Bohužiaľ, veľa tepla-milujúci rastlín, ktoré sa používajú na usporiadanie terasy, zimné môžu zomrieť alebo vyžadujú zvlášť starostlivé starostlivosti. Hlavný problém s dekoratívne vegetácie na letné zem, pôda zmrazenie na prvé mrazy. V tomto prípade, tím krajinného dizajnu sa odporúča, aby inštaláciu vykurovania materiál vyžadujú značné finančné náklady, alebo blogu náladové rastlín pre chladné obdobia v dome.

Musíte použiť aj odvodnenie vo vstupnej rastlín. Odvodnenie je kladený na dne hrnca, sudov alebo krabíc pod zem. Viac často pre tieto účely používať claydite.

Plánovanie, budovanie a vybavenie terasa, najlepšie je poradiť sa s krajinný dizajnér a architekt - špecialisti nie len vyberá správnu veľkosť a materiály pre staré budovy, ale aj pomôže vybrať rastliny, ktoré dobre kombinovať s ostatnými. Terasa je spokojný s potešenie, relax a pohodlie. Preto všetky, aj tie najmenšie funkčné a dekoratívne prvky tohto návrhu musia byť vykonané bezchybne.


Zdroj: opravy bytov na smremont. com

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика