вторник, 30 сентября 2014 г.

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť, elektroinštalácie bytov, inštalácia elektrického vedenia, skryté rozvody, elektroinštalácia izolácie

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť

Každý z nás videl umiestnené v hornej časti omietky, rozvody a káble a telefónnych káblov. Súhlasíte s tým, že nie sú výzdobu miestnosti, a často nebezpečné. Elektroinštalácie, samozrejme, je lepšie skryť a školských opravy povie vám, ako na to sami.

Na rozvody v byte, dom alebo chalupu zvyčajne skrývajú v stenu, pod omietku. Drôt, keď je to vytiahol horizontálne alebo vertikálne, v súlade s výkresom energie. To zvyčajne sa vyskytuje počas výstavby alebo generálna oprava a potom o zapojenie nie dlho spomínať. Ale čas plynie, a v dome začať s'drôty a káble, ktoré nie sú uvedené v pláne. Ďalšie svietidlo, druhý TELEVÍZOR, nové hudobné centrum, práčka a ďalšie moderné hry vyžadujú ďalšie zapojenie. Čo robiť? Nie duté opäť kanálov v stenách, a potom znova omietky, farby alebo Tapetu lepidlom. Rozhodnutie prichádza samo - pripraviť elektrické káble poschodí manipuláciu, napríklad na dosky. Rýchlo a jednoducho. Tak si našich otcov a dedov. Dokonca aj profesionálni stavitelia staré obytné budovy, "hodil dočasná budova" a odišiel za samozrejmosť. A to všetko vyzerá dobre, ak nie niekoľko "ale", ktoré jednoducho nemožno ignorovať.

Nevýhody otvorených elektroinštalácie

Otvorený elektroinštalácie nebezpečné. To môže náhodne poškodiť, to bude mať za následok skrat alebo dokonca elektrický šok.

Ak vodič pôjde, lebo je ľahko chytiť, sad - Elektropribor na podlahe.

Na kábel poskytované podľa stres majú prístup deti a domáce Zvieratá, že sa kategoricky neprijateľné.

Videnie sa prach usadí, a hromadia sa pod nimi. Po prvé, je ťažké čistenie, a po druhé, musíme vytiahnuť drôt a dotknúť sa s mokrou handrou.

Nakoniec, drôty rôzne textúry, farby a hrúbky nad novo zrekonštruovaný steny výrazne znižujú estetickú hodnotu priestorov, a niekedy poprieť zámer dizajnéra.

Skrytá kabeláž

Toto vysielanie je vyrobený vo vnútri stien, podláh a stropov. Bezpodmienečná výhodou je to, že káble a ich spoje sú skryté a nie je v rozpore s estetické pocity inter'jer. Dnes elektrikári pre inštalačné rozvody skryté radšej používať plastové vlnité rúry s PVC. Tento materiál má niekoľko výhod. Prvý, trubice, je dodatočná izolácia pre kábel a výrazne znižuje možnosť úrazu elektrickým prúdom. Po druhé, plastové rúrky poskytuje mechanickú ochranu kábla proti škody, a to je zárukou bezpečnosti a kvality prevádzky sústavy. Po tretie, čas potrebný pre montáž káblov v potrubí je strávil tri krát menej ako pri iných metódach inštalácie. Po štvrté, materiál potrubia, vylučuje možnosť vznietenia z kábel, pretože to nepodporuje horenie a plameňa šírenie'I na trubku.

Staré domy sú vysielaní často umiestnené v pozinkovaných rúr, v modernej konštrukcie používa iná technológia: vodiče majú plastové shell, takže zapojenie je možné dať priamo do sadry. Existujú štyri spôsoby, ako rozvody, ktoré sú závislé predovšetkým na vyhotovenie domu: skryté rozvody pod omietkou, elektroinštalácia vrstvu omietky, elektroinštalácia pod podlahou systému (dno distribúcia), ako aj, ktorým sa v kanáloch a závesného lana. V domoch, všetky elektrické rozvody by mali byť vykonané len skryté.

Elektrické bezpečnostné

Elektrický prúd môže spôsobiť úrazy, ktoré sa často vyskytujú z dôvodu nesúladu s ľuďmi spoločné požiadavky a bezpečnostné predpisy. Činnosť elektrický prúd závisí od napätia a odporu ľudského tela, ktorá sa môže meniť vo veľkom rozsahu.

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť
Priame koľajnice vhodné použiť pre domáce dekorácie okná. Elegantné dreva-rezbárske práce dáva priestor skvelý výhľad.

Pam'nezabudnite

STRIEDAVÉ napätie 220 V, samozrejme, nebezpečné pre život! Takže všetky práce na kladenie a pripojenie vodičov a káblov musí byť uskutočnená s plným napätia. Ak chcete vykonať elektroinštalácie a ich pripojenie do siete má právo vykonávať iba kvalifikovaný elektrikár.

Ako zamaskovať drôt?

Existuje niekoľko možností. Môžete sa rozhodnúť pre stromy'drevené alebo plastové soklové, že skryť káble. Ako sokel sa nazývajú elektrotechniky. Káblové kanály sú tiež vhodné pre tieto účely, ale zvyčajne sa používa, keď budete musieť stráviť veľké množstvo vodičov, tak tu nebudeme hovoriť. S ohľadom na vyššie uvedené soklové, na ich inštaláciu, musíte odstrániť obvyklé sokel, a to stáť'je spojená s istými ťažkosťami. Preto, táto verzia sa bude zaoberať neskôr, ale teraz sa sústredíme na jednoduchšie a menej nákladné metóda.

Ponúkame sám postaviť zo stromov'drevené lišty box pre kábel a zdobí ho. Box môže byť čiernobiela alebo farebná. Na základe návrhu berieme dva stromy'drevené lamely. Výška spodného trim je 2 cm a jeho hrúbka musí byť rovná hrúbke existujúcich obchádza dosky. Hrúbka druhý, väčší popruh rovná 1 cm, výška - 6 nájdete číselné údaje uvádza poradie výrobu a montáž boxov. Skrytá kabeláž musí byť široký pás medzi úzke pásy a hornej časti sokel. Domáce box je pripravený, teraz budete musieť zdobiť. Ponúkame na vašu pozornosť okamžite p'lepšie možnosti na výber.

Možnosť jednej

Jednoduché a elegantné: v úzkej medzery medzi dnom soklové a box opatrne umiestnite plastové krížiky, veľkosť, napríklad, dve-na-dva centimetre. Takéto kríže nájdete v oddelení, ktoré predávajú keramické dlaždice, ktoré sú použité na spustenie kĺbov rovnakú veľkosť.

Možnosť dvoch

Pre dekorácie soklové môžete použiť tzv salfetochnyj maľovanie. Rez ozdobné servítky obrázok. Kryt výrobku akrylový lak, potom jemne zatlačte ju, vyrezávané obrázok. Druhá vrstva farby chráni ho pred nečistotami a prachom.

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť
Pre rejki je možné maľovať alebo vložiť cez s páskou.

Možnosť troch

Vystrihnuté z útržkov položený koberec v miestnosti, úzke pásky a prilepiť ich do medzery medzi soklové a stojan s univerzálnym lepidlom alebo obojstranné samolepiace pásky, určené pre stanovenie koberce. Tak, môžete pridať krásny farebný akcent na stenu, a dizajn líšt dosky a boxy nebude vyzerať príliš objemné.

Možnosť štvrtý

Riešením nie je lacné, ale vyzerá to veľmi vznešené: vyrezávané stromy'drevené lišty s obrázkom. Oni môžu zakúpiť v špecializovaných oddelení výstavby obchody a maľované v akejkoľvek farbe. Upevnenie koľajnice s lepidlom.

Variant s'piaty

Predaj keramických dlaždíc môžete nájsť hliníkových profilov. Používajú sa pre spojky pre dlažby s povrchmi z iných materiálov, ktoré sa vzťahujú na poschodí.

Krok 1

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť
S'odpojte dva stromy'drevené lišty s lepidlom, nechty vivite vo vzdialenosti 20 cm od seba.

Krok 2

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť
Po, že budete musia byť zaoblené hrany pomocou leštiaci stroj.

Krok 3

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť
Tenké nechty potrebné na klinec 'pripravený maľované sloty na líšt.

Nie sú zvyčajne používa na dekoratívne účely, ale v našom prípade to profil môžete nastaviť náladu.

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť
Pásku na koberce, vyzerá skvele na stenu. Môžete si tiež vziať farebné pásky a držať ich niekoľko riadkov

Špeciálne soklové

Ak sa rozhodnete skryť káble s špeciálne soklové, na predaj existuje veľa modelov soklové s otvormi pre usporiadanie káblov. Sú vyrábané v rôznych spoločností, a sa od seba líšia najmä podľa ceny.

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť
Môžete tiež vytvoriť vlastné umelecké diela vlys. Pre tento prístup, napríklad, obrúsky s obrázkom.

Napríklad, tam je tzv clipcopy systému. Je vyrobené z plastu hrúbky asi 1 mm a obsahuje veľké množstvo klipov (na obrázku je červenou farbou), slúži súčasne a pre kábel, a aby soklové. Klipy sú upevnené do steny pomocou skrutiek a rozšírenie skrutky. Potom k dispozícii na klip klipy sa hodí kábel. Potom sa stlačí sám plastové výlisky. Plánované takýto systém kedykoľvek, môžete ľahko prijať, napríklad, na vykonanie ďalších vodičov.

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť
Použite ostrý nôž model a kovové pravítko.

Podparapetnch kanálov

Hovoríme o políčko z lakovaného MDF s hrúbkou cca 4 mm, je pribitý na podkladnú dosku, je tiež vyrobený z MDF. Tento variant má dve malé nevýhody: toto pole môže skrývať iba jeden vodič, a remienok, do ktorej je pripojený, pevne upevnený na stenu. Výhodou možnosť v jednoduchosti inštalácie, budete musieť vykonať len dva druhy práce.

Patentovaná technológia za podláh. Zvláštnosťou tohto systému je, že pre upevnenie soklové nie je potrebné ďalšie nástroje. Montáž jednoducho vkladá do medzery medzi podlahou a stenou. Potom položil kábel. Potom na ukotvenie kliknite na dosky.

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť
Kábel je umiestnený v prílohu k sokel tak, že v prípade potreby môže byť odstránené alebo nahradené cache pre viacero káblov.

Tento systém umožňuje káble kábel, nie je mätúce nich, pretože pre každý vodič má svoj vlastný kanál. Takéto sokel sa skladá z podporná časť s drážkami pre vodiče a dekoratívny top. Na predaj môžete nájsť modelov rôznych farieb a dizajnu. Systém tiež obsahuje interné a externé prechodné dielov pre montáž v rohoch miestnosti a stĺpcov.

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť
Takéto sokel umožňuje vybrať každý drôt vášho kanála. Plánované nainštalovaný bez náradia.

Vodivé sokel

Tento systém nielen skrýva v sebe sebastianov vedenie a komunikačné káble, ale je provodam prúd. Môže to byť teda použité ručne, bez použitia akéhokoľvek nástroja, presunúť predajní po celej dĺžke transakcií zahrnuté v systéme. Vzhľadom na špeciálny dizajn prúdom častí cesty a zásuvku adaptéra.

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť
Tento typ sokel umožňuje skryť upevňovacie prvky. Teda elektrický kábel je prakticky neviditeľný.

Elektroinštalácie - dekor a bezpečnosť
Hliníkové profily v štýle techna. Pás môže byť zdobené, pripevnené malé kovové predmety, skrutky, matice.

Soklová dosiek a panelov, ktoré môžu byť pripojené na steny, vo vnútri miestnosti alebo vložené do nich. Napájací obvod má tri prúdom autobus: linka, neutrálne, zem. Každý pneumatík je nedeliteľný Explorer špeciálny dizajn. Existujú rôzne profily z plastu, ktorý umožňuje vytvárať komplexný dizajn vodivé soklové.


Zdroj: opravy bytov na smremont. com

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика