понедельник, 29 сентября 2014 г.

Ako si vybrať stavebné posádky?

Tí, ktorí vyberá opravy, apartmány, vily, kancelárie alebo budovy krajine dom, dobrú radu: neponáhľajte. Po prvé, nie zlomiť moju hlavu do pasce s výberom opravy a stavebné čaty. A nie je závislé aj na veľmi lichotivé odporúčanie príbuzných alebo známych, ktorí už riešil toto, alebo, že tím: ešte stále si môžete byť zlý. Vo väčšine prípadov, priatelia málo chápe konštrukčné detaily a tak len neviem, ako technologicky kompetentne vykonaných na ich o'objekt všetky opravy alebo stavebné práce na niektorých sezónne medzinárodné brigády. Môžete pochopiť neskôr.

Chýb iných

Zoberme konkrétny príklad. Pre výzdoba fasády dach Moskve zákazník chcel použiť vinyl kanadský vlečky. Avšak, pracovníci sú presvedčení, hosť, ktoré môžu byť významné úspory bez ohrozenia kvality a zakúpiť za nižšiu cenu podobné, ale domáceho materiálu. A potom prišla zima, a z ťažké mrazy domácich vinyl krakovaný okolo fasádu, a tvrdí, pred'súčasný stav: nikdy viac brigády. Žiadny telefón, č adresu. A či tam bol brigády? Pretože v snahe lace zákazníka o'zlúčiť do jednej skupiny z úplne odlišných ľudí. Nadácia postavený Moldovans. Steny - Tajiks. Strecha je Uzbekov. Podlahy boli pokryté Jaroslavľ tesári dokončovacie práce zapojené do Kirgizské ženy a elektrické ukrajinskej chlapci. Nakoniec, nikto sa opýtať. Možno, zo seba. V každom prípade, veľa bude musieť začať znovu, opäť niekto zaplatiť a, samozrejme, nebude opakovať svoje chyby minulosti.

Alebo iný prípad. Pre pásky Základ pre budúce tehlový dom stavbárov liateho betónu. Avšak v priebehu roka, ako plával a steny pokryté s prasklinami. Kto je na vine? V prvom rade - master strane. Ak chcete ušetriť peniaze, sa používa cement nie je značka, ktorá je potrebná, a lacnejšie. Na druhej strane, je zákazník sám nie je bez hriechu (samozrejme, ak nie je Stavebník), ako koná iba ako pozorovateľ. Ale jeho oči určuje, že existuje riešenie. Tu musíte v okolí bol certifikovaný špecialista pre technickú podporu. Ale z nejakého dôvodu to (úspora peňazí) "zabudnúť,", ktoré chcete pozvať. Preto žalostný výsledok. Rovnaké zlo v neprítomnosti profesionálneho číhajú vlastníkov v opravu strechy (nie v týždni, môže úniku), výmena podlahových krytín (parkety, dlažby začína pop-up z sloty), dvere (stáva ťažké zavrieť), a tak ďalej.



Avšak, takýto zvrat udalostí, je pravdepodobné, že nastane len vtedy, ak si myslíte, že známe slovo a pozval, m'dať to mierne, nie tých stavebníkov. A on vystúpil, nemajú žiadny projekt, č dokumentácie. Vypočítať na kalkulačke a rozhodla, že je všetko v poriadku. A ak sa v priebehu opravy (budova) Brigadier si povedať, "budete musieť zaplatiť a kúpiť pár", hoci to nemusí'nutne stretnúť znova, možno nie prvýkrát otvoríte peňaženku na všetky nové úplne neplánované výdavky.

Jednoduché pravdy

Ale nenechajte sa mýliť s výberom opravy a stavebné brigáda je hračka. Stačí dodržiavať niekoľko povinné'povinné pravidlá. Prvý z nich hovorí: "v Každom prípade, nie je pokúsiť sa nájsť pracovať samostatne,". Tento dôležitý postup by mal byť dôveryhodný, samozrejme, Zmluvy výlučne pre skúseného architekta (s pracovnými skúsenosťami z 5 rokov). Nezabudnite, že predtým, než budete mať prácu, musí zákazník nie je len povedať, čo chce, ale aj vidieť koncepty opravený alebo nový domov, čo v skutočnosti je, práca nie je zhotoviteľ a architekt, ponúkané na vás v blízkej architektonické riadenie alebo stavebné spoločnosti. V skutočnosti, to bol on, počúvanie želá, zistí na stavbe všetkých a všetko. Od vytvorenia farba troch-dimenzionální počítač'počítač skíc budúcnosti bytu, kancelárie, domu, výber súboru konkrétnych materiálov, výrobkov, zariadení, schvaľovanie zmeny, elektrotechniky projektov na výzvu množstvo surveyor a, samozrejme, na výber integrovaný tím odborníkov. S licencie Rosstroy (v súčasnosti sa väčšina zákonodarcov majú tendenciu od 1. januára 2007 na zrušenie licencií stavebné firmy).

Materiály na tému

Oprava - štart
Opravy sami, alebo najať tím stavitelia
Rekonštrukcia, ktorá začala ste
Opravy, koľko tento zvuk...
Rovnaké architekt Zobov'tiež povinný vykonať dôkladnú analýzu a odhad dokumentácie, poskytnúť inžinierske (technické) dohľad nad všetky typy prác, vykonávať inštrumentálne a vizuálnej kontroly kvality a dodržiavanie podmienok výkonu práce v rámci projektu.

Ďalší krok (druhé pravidlo) - mali by ste ísť o'objekt, v ktorom naposledy pracoval teraz vašu prácu. Postavené alebo opraviť. Sám zbytočné ísť tam. Externe, snáď všetko vo vašich očiach bude vyzerať skvele. Ale koľko kvalitatívne a technologicky kvalifikovane vykonanej práce bez špeciálnych vedomostí neskúseného zákazníka nerozumie. Preto kontrola by mala byť vykonaná spolu s vami priťahuje architekt, čo musíte urobiť príslušnú položku v zmluve s ním. Verte mi, ako profesionál, to'sú na predchádzajúcich stránkach pomocou špeciálnych nástrojov, ktoré im umožnia identifikovať tie, alebo iné chyby. Alebo, ktorý vždy poteší dušu, so všetkými jeho úsilie nie zisťovanie prípadných odchýlok od projektu. Preto, s tím nebol mýli. Mimochodom, je žiaduce, aby sa hovoriť a majitelia sami o tom, aké ťažké alebo, naopak, je ľahké kontaktu s týmito pracovníkov, ich zvyky a tak ďalej. Nie je na škodu.

Teraz je čas premýšľať o podpise potrebných dokumentov. A pam'záložky (tretie pravidlo) spotrebiteľ pracovnú zmluvu na komplexné opravy alebo stavby nesmie byť spoločné pre celý tím. Preto by ste mali urobiť osobné zmluvu s každým expertný tím na určitý druh práce. Absolvoval z Nadácie? Nemá žiadne pohľadávky z množstva surveyor a inžinierske dohľad (architekt)? Podpísal podobe z hľadiska kvality a certifikát o prijatí? V tomto prípade, byť láskavý k dostať paušálnu sumu peňazí. Mimochodom, ak na začiatku opravou alebo výstavbou niektorých členov tímu bude hovoriť "relatívne platba vopred", zdvorilo odmietnuť svoje služby ako profesionálnych tímov pracovať bez platby (okrem nákladov na stavebné materiály).

Každopádne, teraz budete vedieť, kde začať opravu (konštrukcie) a ako sa vyhnúť chybám pri výbere tímov. Po prvé, volanie architektonická kancelária alebo veľké stavebné spoločnosti. Verte, že by ste nemohli odmietnuť technickú podporu. Koniec koncov, ste ochotní zaplatiť.

Výberové kritériá výstavby tímu - jeden. Tanec je potrebné na stupeň profesionality, ktorý sa skladá z rôznych komponentov. Ďalšia vec, že priemerný zákazník, vypočítať mieru nie je vždy.

Ale dizajnér a on je zástupca technický dozor, je dobre vedomý, tím špecialistov z počtu ľudí, pre aké obdobie potrebné na realizáciu vašich snov a koľko to bude stáť. A majte na pamäti, že sumy uvedené v dohode, v žiadnom prípade sa z času na rast. Aspoň je logické. Rozbité tehly? Platiť z vrecka. Z nejakého dôvodu zničil časť parketové dosky? Kúpiť nové. Na ceste z trhu krakovaný vitráže? Opäť platiť. Samozrejme, určité percento nákladov v odhade určite položil, ale je to docela rozumné množstvo (1 3% z odhady nákladov).

Galina Kirillova

Zdroj: Noviny "Apartmán. Lodge. Office"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика