понедельник, 29 сентября 2014 г.

Murivo 2008-10-23 15:16:04

Výstavby a rekonštrukcie.

Murivo
2008-10-23 15:16:04


Murivo je design z postavené v konkrétnej objednávke a upevnené spolu s maltou tehly. Tehlových stien, môžu byť vyrobené z keramických a silikátových tehla. Silikátové tehla má vyššiu tepelnú vodivosť a hygroscopicity. Okrem toho, že sú pevné a duté tehly. Duté má end-to-end alebo uzavretých dutín, ktoré znižuje jej tepelná vodivosť a hmotnosť, vyrobené z neho štruktúr. Tehla a líšia sa vo veľkosti. Najčastejšie je tehla obyčajný (single), jeho rozmery - HH mm, a tehla modulárny (zosilnené) - HH mm

Na položenie steny, ako hrubé ako tehla, že je 250 mm, výstup bude obrátil ako srd dlhopisov, a bonder časť tehly (pozri Obr. 1). Hrubé tehlové múry môže byť a v half-tehla (von smerom hlavičke časť), a v štvrtina tehla (dopadlo posteľ), čím sa znižuje spotreba materiálu a straty štvorcových.

Obr. 1
Hlavné časti tehla
1 - noc
2 - kop
3 - lyžice
a - v štvrtina tehla
b - v pol-tehla
v - tehla

Napríklad, ak dĺžka 4 metre rozdiel v strate oblasti priestoroch pri stenách, postavený v tehla, a v half-tehla, dosahuje takmer 1 sq. m, a na steny, vyrobené v tehla, a v štvrtina tehla - viac ako 1, 5 sq. m

Malta

Pre upevnenie tehly medzi sebou uplatňovať malty. Zvyčajne je riešenie, pripravené zo zmesi cementu a piesku (piesok je potrebné starostlivo sift). Väčší podiel cementu v roztoku, tým menej to je plast (mobile).

V porovnaní s vápna alebo v zmesi cementu-limy a cementu-hliny riešenia, cementové malty menej mobilné. Žiadosť o flexibilné riešenie na výkon muriva vyrobené z dutých tehál uneconomical, ako riešenie vyplní prázdnotu, k dispozícii v tele tehla. Však menej ako mobilné riešenie, tým ťažšie je šíriť a porovnať.

Mobilita malta pre tehly, ktorým je definovaný ponorením v ňom špeciálny odkaz kužeľ (7-14 cm vklady kužeľa). Na to, ktorým z dutých tehál aplikovať riešenie mobility nie viac ako 7-8 cm vklady kužeľa.

Na položenie pevných tehál v horúcom počasí mobility riešenie musí byť podaná na 12-14 cm vklady kužeľa. Pred použitím roztok by mal dôkladne, pretože v priebehu času, ťažké častice usadzujú, riešenie je stratifikované a dostane rôznorodosti.

Perá'úprava švy

S cieľom poskytnúť muriva v ťahu a tvrdosť sa používa systém perá'komunikácia - definované poradie, ktorým tehly vo vzťahu k sebe. Rôzne perá'ASCI vertikálne, pozdĺžne a priečne spoje.
Perá'úprava pozdĺžne švy potrebné, aby sa zabránilo "lámanie" stenu vertikálne a pre rovnomernejšie rozloženie zaťaženia po celej dĺžke steny. Perá'úprava prierez švy je vytvoriť pozdĺžne SV'komunikácia medzi tehly. Okrem toho, kríž perá'obväz sa používajú na distribúciu zaťaženia v celej hrúbke muriva.

Najčastejšie systém perá'ASCI - single-row (reťaz) a matrac. Jeden perá'úprava vyznačuje striedavý hlavičke a srd riadkov muriva (pozri Obr. 2).

Obr. 2
Jeden perá'úprava

Preto prierez švy v susedných radoch sú posunuté o štvrtinu tehla vzťahu k sebe, a pozdĺžne na polovicu-tehla. Vertikálne spoje v dolnom riadku sú blokované tehly na hornom rade. Pri viacvrstvových perá'jazz muriva tychkovymi čísla sú uvedené v niekoľkých srd dlhopisov série (pozri Obr. 3).

Obr. 3
Multi perá'úprava

Existujú obmedzenia na počet hlavičky riadkov medzi bonder v závislosti na hrúbke tehla. Pre ktorým sa z jednej tehly (65 mm) - jeden hlavičky sériu šiestich čísel z murárske práce. Pre položenie pribrala tehla (88 mm) - jeden riadok hlavičky na p'päť riadkov z tehál.

V tomto prípade vertikálnych spojov v štyroch srd dlhopisov séria bude prekrývať lyžice susediace čísla, na pol-tehla, a kĺbov hornej línie sú blokované kopy šiesty zo série štvrtina tehla. Takéto murivo sa nazýva patriatno. Avšak, ako perá'úprava možná iba v prípade, hrúbka steny nie je menej, ako v tehla.

Ak muriva beží na polovicu alebo štvrtinu tehla, musí byť posilnené. Ak to chcete urobiť, použite kovovej mriežky alebo výstužné drôty, ktoré sú švy po 4-6 série.

Nástroje

Hlavné nástroje použité vo vedení tehla, ktorým, - stierky (špachtľou)., Kladivo-kirochkoy a spájanie. Lyžicou ocele čepeľ s stromy'Jana rukoväť. Používa sa na vyrovnávanie riešenia, ich plnenie s vertikálnym švy, tehla, ktorým a rezanie zbytočné riešenie.


Ak nie je nutnosť znížiť tehla na kúsky, použite kladivo-kirochku. Spoje rôznych typov sa používajú na vykonanie rovnakej operácie.

Pre kontrolu kvality muriva použiť zvisle, úroveň, moc a sliznice. Na kolmici sa používa pre kontrolu vertikálna poloha murované. Úroveň sa používa na kontrolu horizontálne murované.

Pomocou pravidiel (hladký stromy'drevené rejki dĺžka 1, m 2-2) ovláda pomocou lícnej povrchu murárske práce. Kábel-prichalka - vinutá šnúra (s priemerom 3 mm), ktorá sa tiahne medzi viesť. To bude použitý pre rovnosť a horizontálne riadky muriva, ako aj na ovládanie hrúbka horizontálnych švy.


Podšívka je dva stromy'drevené alebo kovové laty, ktoré prostredníctvom 77 mm (pre jednu tehla), zárezy sú dal. Táto vzdialenosť sa skladá z hrúbka tehlovej 65 mm a hrúbka zvaru (12 mm).

Aplikuje sa viesť označenie riadkov tehlové murivo, a v prítomnosti otvorov - pre vymedzenie ich rozmery (pozri Obr. 5). Muriva ostenia pevných špeciálne oceľové držiaky-konzoly s brvna.

Obr. 5
1 - patch
2 - kábel
3 - obloženie

Aby muriva

Pre kvalitatívne výkon muriva je potrebné venovať osobitnú pozornosť rovnomerné rozdelenie riešenie na posteľ. Z pravej šírenie riešenie závisí od hustoty a odolnosť švu. Pri vykonávaní lyžice linky riešenie je šíriť vrstva (posteľ) šírka 80-100 mm, pre poperechnogo - 200-220 mm Hrúbka seedbed by mala byť 15-20 mm, ktorý poskytuje hrúbka zvaru 10-12 mm

Pred ktorým tehly na nejaký čas namočené vo vode, ako suché murované trvá vody z riešení, ktoré znižuje pevnosť muriva.

Spôsobov, ako robiť murivo

Existuje niekoľko spôsobov, ako robiť muriva. Hlavným z nich - upínacie a zadok. Sa určí podľa stupňa plasticity riešenie.

Spôsob vprizhim vhodné na pokládku s použitím tuhého roztoku (7-9 cm vklady kužeľ) s úplnou plnenia a následné injektáž. V tomto prípade, riešenie je šíriť s priestorom na 10-15 mm od predného povrchu steny a potom vyrovnané stierkou z predchádzajúcich položil tehla s cieľom prípravy maltové lôžko niekoľko tehál. Potom okraj stierky vzpery až súčasť riešenia skôr položil tehál a hniezdia zvislých stranách.

Ďalšia tehla padá na posteľ a pritlačí handričkou stierkou. Po tom, stierky dramaticky je odstránená, a riešenie je stanovená od zvislej hrany tehly (pozri Obr. 6). Ďalej tehla je zrážaná na posteli a extra rez riešenie kelmoj. Výsledkom je pevné murivo s plnou náplňou švy.


Obr. 6

Položenie upínanie:
1 - patch
2 - skôr položil tehla
3 - skladaný tehla

Spôsob end-to-end použité pri montáži na mobilné riešenie (12-13 cm vklady kužeľ) s neúplné vyplňovanie švy na prednej strane steny, t. j. vpustoshovku. Toto je raking riešenie s ridge priamo tvár, tehla, počnúc vo vzdialenosti 8-12 cm z predchádzajúcich položil tehla (pozri Obr. 7).

Obr. 7

Murivo úzko
1 - patch
2 - skôr položil tehla
3 - položil CZK

Tehla pritlačí na posteľ a súčasťou riešenia, odstránili z nej, napĺňa vertikálne šev. Ďalej tehla je zrážaná na posteľ. Riešenie teda rozšíril priestor pre 20-30 mm od prednej steny v spojka nie je stlačené von.

Cestu späť späť s obrubou je kombinácia vyššie uvedených dvoch metód muriva. Teda stene ukáže, s plnou náplňou švy. Riešenie sa šíri rovnako ako za ktorým upevňovaciu, ale ktorým ich pozorne. Potrebné mobility riešenie je 10-12 cm vklady kužeľa. Najviac časovo náročné, ktorým je upevňovaciu, najmenej v dôraz. Spôsob end-to-end trim na zložitosť leží medzi nimi.

Spájanie tehlové murivo

Po, ktorým sa množstvo liniek, ale pred sušením riešenia, je ukazovacie kĺbov. Je to nevyhnutné na vydanie povrchov muriva jasný obraz a tesniace riešenie v švy a murárske práce. Pre takéto operácie sú aplikované kĺbov, s pracovnou časťou rôzne konfigurácie. Týmto spôsobom, jeden obdĺžnikový pochovaný, vypuklé, konkávne, trojuholníkové dvakrát šmyk a iné formy muriva spojov (pozri Obr. 8).

Obr. 8

Spájanie
1 - v raked spoločné
1 - guľatý vankúš
3 - šikmé výbava

Po znáške a spájanie tehlové steny môžu byť dodatočne prekryté. Najjednoduchšia možnosť, že podšívka - omietky, náter a následné prípravné a maľovanie. Okrem toho, môžete použiť rôzne dekoratívne dokončovacie materiály.

Ceny pre položenie tehál, steny blokov a montáž ţelezobetónového v Kyjeve.


Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика