вторник, 30 сентября 2014 г.

Okná sú dôležitým prvkom budovy 2006-11-02 16:49:10

Výstavby a rekonštrukcie.








Okná sú dôležitým prvkom budovy
2006-11-02 16:49:10

Napriek svojej zdanlivej jednoduchosti, okno - komplexný dizajn výrobku, ktoré s'Spojených rozvoj rôznych odboroch vedy. Odborníci všimnite si, že okno je dôležitým prvkom každej budovy. Z harmonické spojenie architektúry Okien, fasády, do značnej miery závisí na type a krásy, budovy ako celku.

Teraz stavebníctve používa rôzne dizajn verzie systému Windows, a moderné technológie umožňujú výrobu okien bloky rôznych materiálov - drevo, PVC, sklo-vlákien a hliníka. Dnes o 60% domácich okno trh klesne na kov-plastové Okná, 20-25% vo vlastníctve stromy'drevené Okná, o 10% hliníka, 5-10% - combo boxov. Veľmi malý objem predaja spadnúť na podiel zo sklolaminátu Windows.

Metal-plastové Okná
Metal-plastové Okná slávny v stavebných trhoch v Európe už viac ako 50 rokov. Avšak, ukrajinského trhu, ktorý sa prvýkrát stretol s Windows vystužených plastov na začiatku 90. rokov. minulého storočia. Boli dovezené v podobe hotových výrobkov, najmä z Nemecka a Poľska, a prvý kov-plastové Okná domácej produkcie, odborníkov dátum 1993-94
Hlavné komponenty-plastové Okná - PVC profilu, posilnenie energie z pozinkovaného oceľového plechu, kovania a zasklenia.
By Ukrajina začala vlastnej výroby profilov podnikov, "Nadežda" (G. Charkov) 000 "Plastové" (g Presne). Výrobnej kapacity tieto podniky nie sú schopné uspokojiť dopyt, takže väčšina domácich výrobcov plastových Okien pracujú s importovať profily.
Na ukrajinskom trhu predstavuje rôzne cudzie profily. Avšak, vedenie v našom trhu udržuje výroby z Nemecka. Zoznam je zastúpená na Ukrajine podľa nemeckých výrobcov profilov je veľmi významné - PLUSTEC, REHAU, KBE, VEKA, SCHUKO, Aluplast, Artec, Salamander, Thyssen, Trocal, a iní, sú Aktívne v ukrajinskom trhu profily Skutočné, ViennaPlast (Rakúsko), spoločnosť deceuninck (Belgicko) a iných zahraničných výrobcov, vrátane poľských, slovenských a tureckých.
Výroba plastových Okien je moderné high-tech výrobu, v ktorej mnohí štandardizované prvky môžu zbierať takmer každé okno produktu.
Podľa rôznych odhadov, dnes na Ukrajine výroba kovových-plastové Okná trvá od 300 do 400 spoločností, polovica z nich pracuje v Kyjeve. Ale len asi 10% všetkých pracujúcich v trhu firiem sú veľké výrobcovia plastových okien produkty, tieto zahŕňajú "Enran", "Tekko Plus" a iné, V kategórii veľkých spoločností, a zahŕňa stavebná spoločnosť, ktorá organizuje svoje vlastné výroba okien.
Na trhu plastových Okien má tendenciu vzhľad hlavné výrobcovia tento produkt a v regiónoch Ukrajiny, napríklad, Dnepropetrovsk rastlín "VIRTO", ktorá predáva svoje produkty nielen v regióne mesta dnepropetrovsk.

Hliníkové Okná
Donedávna sa hlavné okno aplikácie z hliníka, na Ukrajine boli o'priemyselné objekty, verejné budovy a stavby. Obytné kovový rám takmer nikdy použité. Bolo to stand'v dôsledku niekoľkých faktorov: psychologické (kovové bol vnímaný ako studený materiál s nízkou tepelnou-tieniace vlastnosti) a cena (relatívne vysoké náklady na kovové rámy).
Dnes existuje tendencia rozšíriť používanie kovových Okien v domácnostiach. Tento stojan's najväčšou pravdepodobnosťou, s aplikáciu nových technológií pre zvýšenie odpor pre prenos tepla z kovových profilov, nové metódy povrchovej úpravy a veľké možnosti v oblasti dizajnu. Hliníkové rámy sú používané pri výrobe Okien veľkých rozmerov, zimné záhrady, posuvné priečky, vitráže, ako aj výplní z balkónom.
Hlavné domácich výrobcov okien hliníkových profilov, odborníci nazývajú v Kyjeve pôvodné hliníkové stavebné konštrukcie, Brovary), JV CJSC "Donecku factory hliníkové konštrukcie", závod "Yugchermet" (, Dnepropetrovsk), atď
Zahraničných výrobcov hliníkové okenné profily sú prezentované na Ukrajine firmy: Reynaers Aluminium NV (Belgicko), Heroal, Hueck, Schuco International (Nemecko), RC systém (Belgicko), Asas, Saray (Turecko), Spektrálna (Poľsko), atď
V tomto segmente trhu, podľa odborníkov, pracovať ako výrobcovia plastových Okien a spoločností, ktoré vyrábajú svetlo-transparentné konštrukcie na základe iba z hliníkových profilov.
Hliníkové Okná vyrába a väčšina domácich výrobcov hliníkové okenné profily. Zatiaľ čo mnoho z nich patrí do veľkých výrobcov okien predmety z hliníka. Hlavný výrobcovia hliníkové Okná môžu byť považované a spoločnosti: "Tekko Plus", "Parity"Enran", atď

Stromy'Vikna
Na ukrajinský trh predstavuje dva druhy stromov'drevené Okná - tradičné políčko použiť v hromadnej výstavbe, tzv ORD a Windows sú vyrábané v súlade s Európskymi technológie trojvrstvové lepené drevo.
Charakteristickým rysom tradičné Windows - absencia sklo, použití mono alebo dvojité sklo, upravené osobitným spôsobom dreva, s výskytom porúch s možným deformáciám počas prevádzky.
Okno podľa Európskej technológie sú vyrobené z ihličnatých plemien drevo nie je nižšia ako druhá trieda, podľa GOST 8486 alebo tretej skupiny podľa GOST 9685; dub a jaseň-nie nižšou ako druhá trieda, podľa GOST 2695 a GOST 7897, umožní používať pevné, odolné voči mc, tropické drevo druhy (GOST 24700 -99). Používa tri vrstvy lúča, ktorý rieši najväčší problém stromy'drevené Okná je možné deformácie. Na zasklenie sa používa jednej komory alebo dual-komora dvojité Okná, ako aj úspora energie a skla, môžu byť plnené argónom.
Technologický postup výroby okien v Európskej technológia má tiež svoje zvláštnosti. Po pílenie kola dreva v obstarávanie radiálne, semiradial pílenie a sušenie v sušenia až 12 yo 2% spracovaných polotovarov:
• orezávanie prázdne, v ktorom sa odstránili všetky viditeľné vady dreva (hrče, trhliny, živice vrecká, prist, červej diery, a tak ďalej );
• spojovanie v dĺžke, lepenia dreva v dĺžke načasovanie tŕň;
• kalibrácia na § vytvoriť základ plochy pre lepenie na drevo;
• murárske hrúbka v trojvrstvové lepené nosníky, podľa GOST 24700-99, lepenie dvoch bruskov prípravky sa neodporúča;
• kalibrácia dreva vo veľkosti 72x86, 82x90;
• výroba detaily produktov;
• spracovanie okenice po Montáži na univerzálne obrábacie centrum;
• vykonávanie zváracích operácií;
• výkres ochranné-dekoratívne krytiny;
• montáž nábytku, dvojsklo, tesnenia;
• nastavenie ventilov do poľa.
Aj napriek zložitej technologickej operácie, je potešiteľné konštatovať, že počet ukrajinských výrobcov zvládli výrobu Okien na Európskej technológie. Sú však podstatne menej ako výrobcovia plastových Okien. Dôvodom je komplexnosť technologický postup na výrobu Okien na Európskej technológie.
Podiel dovozu Windows bezvýznamné - o 30% Windows ide do ukrajinského trhu, ktorý zo zahraničia, najmä z Nemecka, českej Republiky, atď ruských výrobcov zvládli komplexné procesy výroby a výroba lúč otvoriť a nie nižšie ako ich Západní konkurentov.

Combo boxov
Vzhľadom combo boxov, mnoho odborníkov na vedomie, že v budúcnosti budú mať popredné miesto v okne produkty. Tieto Okná sa kombinujú výhody z rôznych materiálov. V combo boxy je možné v kombinácii rôznych materiálov, dreva a hliníka, dreva a plastov, atď.
Najznámejšie sú teraz považované za hliníka-stromy'drevené Okná. Hliníkové shell alebo sklopné vonkajšie hliníkové chráni drevo pred negatívnymi vplyvmi.
Tieto okná sú výrobky uložené v všetky výhody stromy'drevených Okien (najmä tepelnoizolačné), získať ďalšie vlastnosti: ochrana pred nepriaznivým poveternostným vplyvom a odtok vody. Nevyžadujú špeciálnu starostlivosť pre povrch a pravidelné maľby, ktoré je nevyhnutné v prevádzke stromy'drevené Okná.
Existujú aj iné kombinácie rôznych materiálov, napríklad, okenné profily, skladajúci sa z troch materiálov - dreva (dekoratívnu funkciu), plastové (teplo) a kovov (ochrana pred atmosférickými vplyvmi).
Na Ukrajine, v tomto okne výrobky zastúpené len importované vzoriek. Experti vysvetľujú túto skutočnosť pomerne vysoká cena combo boxov, a trh kapacita je nedostatočná začať vážne výroby. Preto potrebám našich občanov v combo boxov, a zároveň spĺňa viacero spoločností, dovozcov, vrátane "Clr-Swig", ktorý prináša na náš trh v kombinácii okno, dreva a hliníka, dreva a plastu.

Strešné
Nedávno v stavebníctve čoraz väčšej miere používajú špeciálne svetlíkov. Dnes môžeme povedať, že svetlíkov našiel na Ukrajine, na jeho právny status, od 1. septembra 2001 bola prijatá štát štandardné "Bloky okná stromy'drevené podkroví" (BOJ 30734-2000).
Na ukrajinský trh svetlíkov predstavuje: "ROTO" (Nemecko), "VELUX (Dánsko), "FAKRO" (Poľsko), nedávno na našom trhu s'objavil sa okno "Okwell" (Slovinsko), ale ich podiel je zanedbateľné. Takmer všetci výrobcovia produkujú viaceré modely strešných Okien. Napríklad, svetlíkov, ktoré vznikajú obavy, "ROTO FRANK AG", zastúpenie na Ukrajine nasledujúce modely:
• trieda "Lux" - 735 K / N, 847 K / A a príklopom na strechu DA2H;
• prvá trieda - Ecoline/339 Top, 345 a príklopom na strechu 210 a U2.
Rozsah aplikácie Windows ROTO / Alpine 735 n / a - strechy so svahu 15-65 °však pre strechy so svahu 15-20 ° mzdy povinného'istý, že bude slúžiť hornej časti (deflektor). Otvorenie tejto série môžu byť vyrobené z dreva (N)a PVC profil ( -).
Séria okno Alpine 847 môžu byť vyrobené z týchto materiálov, však, rozsah Windows tejto série - strechy so svahu 15-65 stupňov.
Dizajn modelu sortiment strešných Okien Ecoline/339 tor, 345 poskytuje srednerazmernye uzávierky, ktorá sa otvorí na akékoľvek požadované miesto a poskytuje preto, dobrú cirkuláciu vzduchu. Keď je okno zavreté špeciálne ventilačné otvory poskytujú nastaviteľné neustálu výmenu vzduchu, zabraňujúce vniknutiu prachu a hluku.
Tieto Windows box a fold) sú vyrobené zo Severnej borovica prírodné farby, vrstvy dreva (tri) lepí na rovine, ktorá zlepšuje mechanické vlastnosti okna. Drevo je spracované podľa DIN 688003, je vodotesná tlaková impregnácia, prvý náter a natieračské práce procesných tokov povlak" špeciálne laky, hrúbka poťahu vrstva je dosiahnuť viac ako 85 mikrónov.
Z mnohých druhov strešných Okien, ktoré vyrába spoločnosť VELUX, na Ukrajine predstavuje tri typy: FARBY, GGL, GHL. Sú vodivosť, počet vrstiev laku, prítomnosť prieduch ventil a miesto rotujúce záves.
Podkrovný Okná FAKRO (Poľsko) sú testované a certifikované v súlade s normou DIN 18055, osvedčenie, ktoré vydáva Inštitút technológie okna, v Rosenau (Nemecko). Záruka sa vzťahuje na konečný produkt - 5 rokov.
Základné modely Okná FAKRO, tiež rovnako ako väčšina výrobcov strešných Okien, rôzne tepelná vodivosť platu a skla, nátery. Populárne Okná FAKRO "Duet", pozostávajúci z 2 boxy:
• štandardný;
• a, ktoré nie otvoriť okno, ktorého veľkosť sa - 78, 94, 114 vidieť, Že môže byť inštalovaný v rovnakej rovine, a v dvoch. Nastavenie tohto okna zlepšuje osvetlenie zariadení a poskytuje väčšiu viditeľnosť.
Opona box sa montuje v pakarnis, zvislé steny podkrovia, s'v kombinácii so štandardnými svetlík nastaviť v rovine strechy. Beží ako také, ktoré sa otvorí, alebo nepočujúci. V okne, ktoré sa otvorí, môžete byť vybavené blokády, ktoré bránia úplné otvorenie okna.
Systém platov v Kombinácii z FAKRO je možné pripojiť okna na niekoľko kusov horizontálne, vertikálne a zmiešané, vzdialenosť medzi oknami v takýchto platy 10 pozri
Rozprávanie o svetlíkov, je potrebné poznamenať, že vyvinul veľký rozsah príslušenstva:
• žalúzie umožňujú plne kontrolovať množstvo a smer slnečného žiarenia streaming do miestnosti;
• záclony vytvoriť atmosféru pohodlia a riadiť prístup svetla v miestnosti;
• Voile je najúčinnejším prostriedkom na ochranu pred horúcim slnkom. To znižuje množstvo tepla o 65%, rozptyl slnečných lúčov, než sa dostanú do okna;
• kábel, koncovka a systém diaľkové otváranie sa používajú na ovládanie systému Windows sa nachádzajú vo vysokej nadmorskej výške.
Odborníci na vedomie, že domácich výrobcov v segmente strešných Okien nie sú zapojené, veriť, že objem trhu je stále veľmi malá.
Tento "nespravodlivosti" eliminovať firiem, ktoré import svetlík z krajín, v ktorých sa vyvinul celý priemysel modelovanie týchto produktov. Najmä, dovoz tohto produktu sú v spoločnosti: "yuna-96", "evroizol", "TPK", "Centrostal-Domstal ' atď
Takmer všetky vyššie dátum Windows môže mať rôzne formy, od bežných pravouhlých na zložité stavby, arch.

Možnosti pre otvorenie a konštrukcie okien
Na ukrajinskom trhu predstavuje okenné rámy sú dvoch typov : Americká (posuvné) a Európskych (pan a tilt).
Posuvné okno bloky majú najväčší úspech s presklením z lóggiami a balkónom. Oni nepotrebujú veľa miesta pri otváraní, ako je tomu v prípade bežných dovnútra otváracie rámy.
Pan / tilt jednotiek umožní otvoriť dvere v dvoch rovinách: na vertikálne povrchy, ako normálny Windows, a na horizontálnej ako transoms. Posledná možnosť je najvhodnejšie pre vetranie.
Bez ohľadu na materiál, z ktorého urobil okno, okno blok sa skladá z okna okno, okno a kryty, ktoré zahŕňajú, dvere, okna a okno.
Počet záhyby v rovnakom riadku okna sú: jedno-, dvoj-a Mnogotochie. Vzhľadom na okno, je potrebné poznamenať, že podľa návrhu, môžu byť jedno -, dvojposteľových a osobitne-spolu.
Na moderný systém Windows môže byť tiež nainštalované v systéme micro-vetranie a ventiláciu priestorov, ochranných sietí proti komárom, ochranné žalúzie, rolety a ďalšie doplnky.

Sklo
Rozprávanie o moderné Okná, odborníci nazývajú presklené jeden z najdôležitejších prvkov týchto produktov. Zasklenie - dizajn, pozostávajúce z dvoch alebo viacerých okuliare s hermeticky uzavreté rozdiel medzi nimi. Zvyčajne použiť jednu alebo dve komory, dvojité Okná, ale môže byť-a troch-izbové.
Jedno-komorový systém Windows je uvedené podľa vzorca 4-16-4, t.j. 2 skla 4 mm, medzera medzi 16 mm Dvojité skla - vzorec 4-10-4-10-4, t.j. 3 sklo 4 mm a 2 vzdialenosť 10 mm Veľkosť rozdiel môže líšiť. Rozdiel je naplnený vzduchom, ale je možné náplň s inertnými plynmi.
V súčasnosti v Európe, Amerike a Ázii, takmer 90% všetkých budovy postavené s využitím skla. Keď už hovoríme o domácom trhu, môžeme s istotou povedať, že úspechy svetovej civilizácie v oblasti svetoprozrachnyh štruktúr, ktoré už aktívne používa naše krajanům.
Napríklad spoločnosť "TEKKO PLUS" od februára 2002 sa začala výrobu skla A skla s "m'čo floor"), používa sklo "Planitherm Budúcnosti" obavy "Saint-Gobain".
A sklo je vysoko - kvalitné sklo s nízkymi emisiami náter aplikovaný na jednom povrchu skla vo vákuu podmienky, spôsob katoda sputtering v magnetickom poli kovové zlúčeniny obsahujúce s uvedenými voľbách vlastnosti. Pre plavené sklo je potiahnuté vrstvou striebra, a ako sekundárne krytie - oxidy titánu. Tieto filmy sa ukladajú na sklo, ktoré sa nazýva " m', ktoré nátery".
Podľa odborníkov, použitie skla s tepelnou-reflexnou vrstvou, je najlepšou voľbou pre zasklenie, pretože umožňujú za relatívne nízku cenu, aby sa znížili straty tepla cez Okná v 1, 5-2-krát.
V jednej komore dvojité s e-skla, koeficient prestupu tepla odolnosť dosiahne 0, 71 m2 OC/W, a keď plnené argónom sa zvyšuje na 0, 88 m2 OC/W. Pre porovnanie, zasklené Okná s K-sklo je koeficient prenosu tepla odolnosť proti 0, 58 (s argónom - 0, 67), a "pravej", dvojité sklo s hrúbkou 36 mm s koeficientom prestupu tepla odolnosť je len 0, 55 (s argónom - 0, 57 ).
Podľa prognóz do roku 2005, 90% z celkového množstva okenného skla na svete bude low-e sklo a sklo sa s "m'čo poschodí neutrálne farby sa stal celosvetový štandard v oblasti zasklenie.

Nábytok
Pojem "príslušenstvo" zahŕňa rozmanitosť mechanizmy a nástroje navrhnuté tak, aby sa zabezpečilo spoľahlivé fungovanie okno alebo dvere. Kvalita kovania závisí spoľahlivosť systému Windows a ako teplý a tichý, bude žiť s nimi. Ukrajinských výrobcov na krídlo okna bloky sada príslušenstva od popredných Európskych výrobcov: ROTO, WINKHAUS, SIEGENIA, SCHUKO, Schuering (Nemecko), ISSA (Rakúsko), AGB (Taliansko), Niektorí výrobcovia, aby sa znížila ich výrobu použiť turecký kúpeľ príslušenstvo.
Hardvér poskytuje špičkové technológie výroby otvoriť a spoľahlivé v prevádzke, a tesnosť krídla k rámu, čo zase znižuje tepelné straty a zvyšuje zvukovú izoláciu celej štruktúry, ktorá v sebe spája jednoduchosť kitting a Montáž.
Štruktúrne, tieto produkty umožňujú otočný, naklonenie a otočné-skladanie otvorenie systému Windows, a zabezpečí uzavretie niekoľko bodov, ktoré výrazne znižuje pravdepodobnosť prasknutia. Okenné kľučky môže byť blokovaný špeciálne zámky.

Náklady na okno produktov
Pred hovoriť o cene, odborníkov z okna trhu sa odporúča určiť faktory, ktoré ovplyvňujú náklady na hotový výrobok. Samozrejme, bude cena : závisia od vlastností sklom, profil typu, jeho povrch použité kovanie a príslušenstvo, typ otvorenie.
Cena dreva okna závisí od druhu a kvality dreva.
Konvenčne, náklady na Windows môže byť rozdelený na štyri cenové rozpätie:
• lacné výrobky - plastové Okná, ceny od $70 $130 za 1 m2 a drevené Okná domáceho dreva - od $80 - $100 za 1 m2;
• Windows v priemernej ceny - hliníkové Okná, ktoré stoja mierne vyššia kovov a pohybuje sa v rozmedzí od $80 - $160 za 1 m2;
• drahé výrobky - drevené Okná vyrobené z dovezených materiálov a tzv. combo boxov (drevené-hliník a drevo-plast). Ich cena sa pohybuje od $180 až 200 dolárov za 1 m2. Sortiment zahŕňa a manzardovou Windows - od 200 eur za 1 m2.
• luxusné výrobky - Windows dub, buk, gaštan a niektoré iné druhy. Cena elite výrobkov v priemere 400 dolárov a až za 1 m2. Ceny sú stanovené podľa vyššie požiadavky na prípravu podkladov a jej ďalšie spracovanie. V rovnakej cenovej kategórii odborníkov atribút a typy combo boxov.
Nedávno, v dôsledku nasýtenia trhu a súčasne znížiť kúpnu silu väčšiny ľudí je zníženie cien pre určité typy okien-výrobky.
Napríklad priemerný pokles cien kovov-plastové a hliníkové Okná za posledné dva roky je o 15%, drevo - o 10%. A tento trend, podľa názoru niektorých odborníkov, v najbližšom čase na ukrajinský trh, bude pokračovať.

Vykonávanie
V podmienkach trhového hospodárstva, podľa klasiky z trhu transformácie, hlavná vec pre akúkoľvek výrobu - mať efektívny systém predaja svojich výrobkov. Domácich výrobcov okien produkty, tento problém nebol ušetrený, a tak mnohé z nich majú svoje vlastné práce na implementácii systému Windows.
Zvláštnosťou predaj okno produktov na ukrajinský trh, do dnešného dňa je, že na realizácii sa podieľajú najmä výrobcovia sami, otvorenie kancelárií v rôznych regiónoch Ukrajiny a nielen. Samostatný ukrajinský výrobcovia Okien skôr aktívne rozširuje na CIS trhu, najmä z Ruska. Ale na otvorenie kancelárií v regiónoch môžu dovoliť len veľké výrobcov, pretože je problematické a vyžaduje určité finančné náklady.
Spolu so zástupcami niektorí výrobcovia otvoriť svoje značkové showroomov a obchodov, okrem vzoriek hotových výrobkov, prejavujú, a príslušenstvo - Okná, kovania, atď Akýkoľvek potenciálny zákazník môže zoznámiť s produktmi rôznych cenových skupín.
Tento úspech možno považovať za spoluprácu okno výrobcov s veľké stavebné organizácie, ale robiť to každý rok sa stáva viac a viac ťažké. Väčšie firmy majú svoje vlastné výroba okien.
Berúc do úvahy zvláštnosti národného predaja, takmer žiadny z výrobcov Okien odmieta maloobchod. O 50% Windows sa predáva na základe individuálnej objednávky maloobchodných zákazníkov.
Avšak, práca v maloobchode sú typické pre spoločnosti s malými objemami výroby, ako si pôvodne sa zameral hlavne na objednávky malé podniky a súkromné osoby. Avšak, vzhľadom na ťažkosti spojené s predajom, niekedy konajú predajcov veľké okno výrobcov.

Sezónnosti
Podľa odborníkov, sezónnosti ovplyvní výrobu Windows, a ich implementácie. A ak veľkých výrobcov tu sezónne utíšenie trpia menej objemom svojej výroby sa znížili o 10-20%pre malé firmy orientované na súkromných zákazníkov, príchod zimy je zníženie výroby takmer o 30-50%. Je to pochopiteľné, málo sa neodváži zmeniť Windows v zime. Ale týchto mužov sú, a niektoré predať "Okonski" tlačiť na to spotrebiteľa, ponúka okno na "zimné" ceny. To znamená, že zákazník sa bude lacnejšie ako v lete, asi 20-25%.
Aktivity na okno trhu zvýšenú s nástupom jari, a aktívne sezóny predaja trvá, kým mid-jeseň. Nedávno, počet výrobcov, nie na zníženie výroby v zime, majster trhoch v južných oblastiach Ukrajiny, kde sezónnosť nie je tak výrazný, a inštalácie systému Windows prebieha a v zime. To bolo v tejto dobe v príprave pre letné obdobie.

Okno vyhliadky
Rozprávanie o budúcnosti ukrajinskej okno trh, množstvo výrobcov a dovozcov tieto produkty sú veľmi optimistické a vidieť do budúcnosti okna trhu v jeho ďalšieho rozvoja a expanzie. Okrem toho sú presvedčení, že v budúcnosti budú mať prospech výrobcov, ktorí zvládli nové technológie na výrobu výroba okien.
V tvrdej konkurencii na trhu okno výrobkov, podľa niektorých odborníkov, bude viesť k výraznému zníženiu nákladov. Avšak, toto môže byť vykonané na náklady odmietnutie z dovezených komponentov, a to bude nevyhnutné na rozvoj domáceho trhu s týmito produktmi. Je možné, že týmto smerom sa začne master hlavných domácich výrobcov výroba okien.


Porovnávacia analýza okno produktov
v závislosti od materiálu, výrobných
Výhody, Nevýhody
Metal-plastové Okná
• odolné voči takmer všetky typy meteorologických vplyvov;
• nevyžadujú špeciálnu starostlivosť a ďalšie dokončovacie;
• majú vysokú tepelnú a zvukovú izoláciu. • zložitosť opravy v prípade poškodenia;
• silná závislosť kvality výrobkov z správnu Montáž a inštaláciu.
Hliníkové Okná
• vysoká odolnosť, pevnosť, odolnosť voči korózii, deformácie a iné škodlivé vplyvy prostredia;
• mať lepšie udržiavateľnosti v porovnaní s inými druhmi Windows;
• je možné, aby autor veľkostiach a tvaroch; • vysoké náklady vzhľadom na intenzitu a náročnosť výroby;
• priameho alebo nepriameho kontaktu hliníka iných kovov môže spôsobiť únik elektrolytické účinky, ktoré sa následne viesť k zničeniu profil.
Drevené Okná
• vysoká ekologickosť;
• dlhá životnosť (>50 rokov);
• vysoká odolnosť dreva s nízkej objemovej hmotnosti;
• vysoko tepelne izolačné vlastnosti;
• nízka zvuk vodivosť;
• mrazuvzdornosti;
• udržiavateľnosti. • dostupnosť dreva porúch (trhliny, uzly, smola vrecká atď.);
• vyhnívanie a poraziť mikroorganizmov;
• závislosť technické vlastnosti dreva od vlhkosti;
• Horľavosť; potrebu pravidelného zahrnuté (maľby, atď.).
Box z laminátu
• nízka tepelná vodivosť (asi rovnako ako strom);
• nevyžadujú inštaláciu výstuže posilnenie vložky;
• trvanlivosť;
• vysokej vlhkosti odolnosť a odolnosť voči poveternostným vplyvom;
• dobrý indikátor ochrany pred hlukom;
• zjednodušená konštrukcia rámu: menší počet vzduchových komôr (v porovnaní s plastovými Windows);
• nehnijú, nemení farbu. • je možné len lineárnej formy.


Autor vyjadruje svoje poďakovanie spoločnosti "yuna-96", "TENNO PLUS",
Euroizol "a "stavebné-service" za pomoc pri príprave tejto knihe

CERTIFIKÁCIA
Okná, balkónové dvere a Okná sú predmetom povinnej certifikácie v súlade s "Zoznam výrobkov, ktoré by mohli povinné certifikácie na Ukrajine,"oddiel 32 "Stavebné materiály, výrobky a vzory". Testy predložených vzoriek sa vykonávajú v laboratóriách na Ukrajine a musí spĺňať požiadavky stanovené normatívne dokumenty:
• DSTU B Storočia 2. 6-15-99 - Okná a dvere-zavlažovanie-nilhloridnyj. Všeobecné špecifikácie;
• DSTU B Storočia 2. 6-23-2001 - Bloky okná. Všeobecné technické wspania;
• DSTU B Storočia 2. 6-3-95 Profily, výkovkov z hliníkových zliatin pre budovanie obálky. Všeobecné špecifikácie;
• DSTU B Storočia 2. 7-107-2001 - lepené Sklo jednotiek. Technické podmienky;
• GOST 21096-75 - Table okna z ocele valcované za tepla a studena sekcie pre priemyselné budovy;
• GOST 21519-84 - Okná a balkónové dvere, výkladov a znečistený strešné Okná vyrobené z hliníka. Všeobecné špecifikácie;
• GOST 23344-78 - Box ocele. Všeobecné špecifikácie;
• GOST 25097-82 - Okná a balkónové dvere, kde-Ravalomanana. Všeobecné špecifikácie;
• GOST 27936-88 - Okná a balkónové dvere, kde-Ravalomanana pre Gromadsky prevádzky. Všeobecné špecifikácie;
• Výstrižok N-3-79 Budovania tepelnej techniky;
• Výstrižok 11-12-77 - Ochrana pred hlukom;
• Výstrižok 2. 01. 02-85 - Požiarny poriadok;
• Výstrižok 2. 01. 07-85 - Zaťaženie a vplyvov;
• Výstrižok 111-18-75 - Pravidlá výroby a prevzatí diela. Kovová konštrukcia.
• Technické podmienky pre produkt.

ODBORNÉ PORADENSTVO
Pri nákupe systému Windows je potrebné pripomenúť, že tieto produkty by mali mať certifikát UkrSEPRO, ale nie na samostatné komponenty (profily, príslušenstvo, sklo), a vo Všeobecnosti hotového okna.
Ako je známe, nie poslednú úlohu v okne výberu hrá svoju cenu. To je dôvod, prečo je dôležité zistiť, čo je zahrnuté v cene okna - cena produktu, doprava, montáž, DPH, atď.,
Okrem toho, že bude užitočné, aby sa odpovede na otázky:
• čo je sklo v okne je jedno - komora, dve komory, alebo šetrenie?
• sa náklady na príslušenstvo (štandard set), posilnenie a profil, ktorý je potrebné počas inštalácie systému Windows?
• robí v celkovej cene okna, spotrebný materiál potrebný na inštaláciu (tesniace pásky, tesniace materiály, a pod.)?
• koľko je demontáž starých Okien?
• všetky záručné podmienky predpokladá, že výrobca Okien?

OKNO SLOVNÍK
Posilňujú profil - oceľové výstuže prvok vo vnútri PVC profil a potrebné zabezpečiť požadovanú tuhosť konštrukcie okna.
Zárubňa - bar je oblasť, v rámu (profil), ktorý sa používa na rozdelenie vzorov.
Odliv - ploché a široké profil, namontovaný mimo okna a navrhnuté tak, aby odtok dažďovej vody z okna.
Sklon - ploché a široké profil, ktorý sa použije na čalúnenie dokončovacie bočné plochy okna otvorenie.
Profily - zber ktoré si krídla okná, rámy, rolety a iné ). Každý typ profilu, v závislosti od destinácie, je v priereze forme.
Rám je stanovená časť plastových Okien.
Profil rámu sa používa na vytvorenie základnej štruktúry, zvyčajne ide úrad okno.
List - otvorenie okna.
Sklo je osobitným spôsobom hermeticky uzavreté skla. V závislosti na tom, koľko sklo sa používa rozlišovať jednotlivé komory (dva poháre a jeden medzi nimi) a duplex (tri poháre a dve kamery) IGU.
Leafing profil z neho sú vyrobené z listov a iných otvorenie prvky.
Profil systém je súbor štrukturálne prepojené medzi profil, ktorý vám umožňuje vytvoriť úplné okno konštrukcie.
Tesnenie - výrobok z elastických materiálov (guma, gumy zlúčenín), poskytnutím * tesnosť contiguity krídla k rámu pri zatvorení okna. Tento termín sa často používa na označenie materiály, ktoré poskytujú * tesnosť upevnenie skla v okne, bude twist.
Príslušenstvo - kľučky, zámky, zámky a iné zariadenia na zaistenie otvárania ventilov, ich fixácia v ľubovoľnej polohe alebo pôrodu.
Perličiek je jeden z profilov, ktoré je určené na upevnenie skla v okne. Vymeniteľné spp umožňuje nahradiť sklá Okien.
ZDROJ: Výstavba a rekonštrukcia

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика