понедельник, 29 сентября 2014 г.

Redesign: nič nie je zakázané

Zvážte, aké ťažké je proces sanácie v Moskve. Čo môžete urobiť, a čo by som mal urobiť? Čo je potrebné na uskutočnenie legitímne prestavbu?

Re-plánovanie apartmány v súlade s uznesením vlády Moskva zo dňa 08. 02. 2005 n 73-PP "Na postup obytná miestnosť redesign v domoch na Moskovskej území". Posúdenie žiadostí občanov a právnických osôb pri následnom vydávaní povolení na rekonštrukciu alebo opätovné plánovanie priestorov, ktoré sa angažujú v Štátnej bytovej Inšpektorát meste Moskva (Moszhilinspektsiya).

Zložitosť a časové rozlíšenie na re-apartmán (alebo iných priestorov) závisí od objemu a druhu vykonávanej práce. V niektorých prípadoch pomerne časté plán apartmán, ktorý naznačuje, že plánované zmeny, a niektorí potrebujú zbierať relevantné dokumenty, rozvíjať projektovej dokumentácie a zosúladiť ho s mnohých prípadoch.

Opravy s re-plánovanie možno rozdeliť do 4 kategórií:

1. Kozmetické opravy
Montáž alebo demontáž vstavaný nábytok a mezzanine, výmena technické vybavenie pre podobný na rovnakom mieste.

V tomto prípade súhlas s moszhilinspektsiya nevyžaduje. Povolenie re tiež nie je nutné.

2. Opravy priemerná úroveň
Demontáž starého (nestavebné) alebo inštaláciou nových oddielov (bez zvýšenia nosná konštrukcia); dierovanie (ukončenie) v stenách dverách; výmena alebo inštalácia dodatočné technické vybavenie (napr. vzduch), alebo jej demontáž, pri zachovaní existujúcich vzpery teplej a studenej vody a sanitácie.

Sanácia je koordinovaný s moszhilinspektsiya.
Je potrebné:

  1. Ak chcete, aby sa dokumenty.
  2. Vytvoriť náčrt sanácie.
  3. Označiť na pláne potrebné zmeny.
  4. Predložiť doklady v "".
  5. Získať povolenie na prestavať (priemerný čas doručenia sa pohybuje od 1 do 4 týždňov).

3. Generálna oprava
Sanácie a všetky kapitálové transakcie, ktoré ovplyvňujú nosných stien, podláh a stropov.

V tomto prípade sanácie v povinná'dohodli s moszhilinspektsiya.
Je potrebné:

  1. Ak chcete, aby sa dokumenty.
  2. Vypracovať výkaz technického stavu bytu.
  3. Aby re-plánovanie projektu (k dispozícii v organizácii projektu), ktoré potom musia byť dohodnuté s Katedre ruského Ministerstva pre núdzové situácie, okres architekt. Môže si vyžadujú koordináciu s inými agentúrami, všetko záleží na každom prípade.
  4. Predložiť doklady v "".
  5. Získať povolenie na prestavať.

4. Neplatné oprava: sanácie a demontáž niektorého priečne steny medzi bytmi; prenos radiátor v presklené lodžie, inštalácia podlahy s vykurovaním spoločnej siete; prenos vzpery teplej a studenej vody, kúrenia, Kanalizácie a plynofikácie, prestavbu, ktorá je tvorená izba menej ako 9 štvorcových m šírka od menej ako 2, 25 m
Takéto zmeny zakázané.

Ak nechcete robiť papierovanie a schválenia, dnes na trhu zmien v Moskve existuje mnoho spoločností, ktoré vám pomôžu za poplatok ($ 500-1000 - priemerné náklady na koordináciu re-plánovanie, náčrt, $ 2000 - podľa projektu).

Často tieto spoločnosti sa špecializujú na určité okresného mesta a mestské úrady už stanovili "SV'povinnosti". A ak ste vážne premýšľať, aby sa zmeny na vlastnej od začiatku až do konca, sa odporúča pozerať sa na tieto dokumenty:

  • VYHLÁŠKA z 8. februára 2005 N 73-PP "Na postup obytná miestnosť redesign v domoch na Moskovskej území".
  • ZÁKON z Moscow dňa júl 9, 2003 N 50 "Na postup pri príprave a získaní povolení na výstavbu, rekonštrukciu mestských sídel'objekty v meste Moskva".
  • Územný stavebné predpisy. Poradie pre-projekt a projektovú prípravu stavby v Moskve regióne PPS TSN-99 MO (TSN 11-303-2001 MO).
  • Uznesenie Vlády Moskva od 28. septembra 2004 N 671-PP "Na zabezpečenie uplatňovania Zákona Moskva".
  • POKYN z 11. apríla 2000, N 378-PM " Na Poriadku pre jednotný postup pre-projekt a projektovú prípravu stavby v Moskve".

Texty: Iľja Jefimovič Zabolotny
Foto: creative. gettyimages. com

Zdroj: Vlastník

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика