вторник, 30 сентября 2014 г.

Sorochyntsi veľtrhu v domácej

Chcete priniesť do mojej inter'jer pravda národný charakter, ale ste unavení z farebných bábiky, Hohloma a Gzhel? Potom pri hľadaní práce dekoratívne umenie, ktoré bude zdobiť váš dom, radím vám pozrite sa na najbližší sused Rusko - Ukrajina. Rôzne remeslá a bohaté národné tradície záruka príležitosť nájsť potreby za akýchkoľvek inter'jer.

Ak chcete hovoriť prísne, o ukrajinskej inter'Yeri, jej základný princíp je jednoduchý a prírodnej rozmanitosti. V ukrajinskej domu sa nikdy nájsť prázdny otvor steny, ponúka svetlé nábytok. Naopak, maľované v bielej alebo iné svetlé farby na steny tu je vnímaná ako druh výstavný priestor, ktorý dokazuje bohatosť na starodávne tradície.

Koberce, detské plienky, panely z dreva a keramiky, dekoračné vankúše, slávny Karpatská osí s dlhými spracováva všetky druhy amulety, zatváranie steny, ako "tok" z jedného objektu inter'vnútorné k druhému a zablokovať, vytvoriť spoločný priestor pre krásu, teplo a pohodlie. Zaujímavosťou ukrajinské ľudové umenie je špecifické použitie farieb, ktoré zdobia tento produkt nie je jemná a expresívne linky a veľkorysá svetlé paletu farieb, sprostredkovať ľuďom chutí a originalitu estetických noriem. Mimochodom, prečo Ukrajinci radšej nábytok jednoduché formy: police tmavé dosky, svetlo-stoly, široký miest s stručné usgov'jamy. Samozrejme, autentické len v takých inter'interiér bude vyzerať položky nábytok z dreva - dub, lieska, breza, buk.

Jeden z najznámejších a pôvodné etnické centier ľudového umenia Ukrajiny je, samozrejme, Transcarpathia, Huzulschyna. Jedinečnú atmosféru tohto miesta, môžete sa prejsť v meste apartmán, obnovovať "Hutsul" pomocou svetlé farebné akcenty a "značkových" produktov - koberce z vlny s geometrickým vzorom. Mimochodom, motív z obrázkov, ktoré môžete vidieť na týchto kobercov, len vyzerá jednoducho, ale v skutočnosti je plný starých pohanských zmysel. Napríklad, ak vidíte trojuholník, majte na pamäti, že toto je symbol nesmrteľnosti, mužskej a ženskej energie. Lightning predstavuje nebeský oheň a božiu pomoc nových matiek. Slnko, okrem iného, chráni pred zlými duchmi.

Na doplnenie týchto príslušenstvo dizajnéri odporúčajú používanie národných krojoch, ktorí sa môžu stať výzdoba inter'jer. Samozrejme, to neznamená, že by ste mali kúpiť domov kati a plne obliekať ju v ukrajinskej národnej oblečenie! Ale nedbalo visel na stoličke dávnych bez rukávov bundy (Karpatská baránkom vesta) s kožené aplikácie a mosadznými nitmi alebo národnej dámske a pánske košele s vynikajúcou výšivka môže byť dôležitý ťah na inter'interiér v etnickom štýle. Nezabudnite o slávnom Poltava a reshetylivskyh uteráky a osušky - okrem jeho nespornou krásy, sú tiež veľmi funkčné a budú nevyhnutné pre sviatočného stola alebo v kuchyni.

Medzi ostatné diela ukrajinských ľudových remesiel, ktoré môžu zdobiť akéhokoľvek inter'on, možno, je zavolať vyrezávané stromy'drevené lyžice a maľované na staré "recepty" džbány a misy, košíky, a lykových topánky, rezané rúry a dieťa píšťalky "punk"a klobúky (klobúky), a, samozrejme, ukrajinskej národnej bábiky.

Obrovské a net'objemnú vzniku týchto výrobkov sa zobrazili kľúčové tlačidlá, ktoré sa môžu vyskytnúť v každom dome. Tradícia zdobenia dom charms - zdobené vence, girlandy, lyžíc atď., ako je známe, sa datuje do dávnej Slovanskej'Yang národov. Ľudia verili, že v každom dome žije dom, chcete cajole, alebo mu bude naštvaný a bolí obyvateľov. Upokojiť svoj dom, ľudia zavesené na neho druh darčeky. Na Ukrajine to stará tradícia je stále živá a stal sa jedným z hlavných motívov ľudových remesiel. Určené na ochranu sedem's z temných síl, "darčeky domofonu", ako pravidlo, je vyrobený s množstvom lásky'Yu a veľmi krásna, a tak sú tak populárne nie len pre Ukrajincov, ale aj mnohých turistov.

Tak, dekoratívne vrece veľa, visí v dome, výplne rodiny misy bohatstva a prosperity. Tento amulet povinné', musí byť prítomný, kukurica, hrach alebo fazuľa, ktoré symbolizujú bohatstvo a prosperitu v dome, ranatra'ja, to znamená, že dlhovekosť, červená paprika (horúca láska) a semená (rodinné šťastie). V tých častiach Ukrajiny, tam, kde sú lesy (v Černihive, napríklad, alebo v Karpatskom regióne), pri vchode do domu často umiestnené alebo viseli parohy, tiež symbolizuje hojnosť a pevnosť v iných oblastiach, túto úlohu dekoratívne metly s appliques-symboly a aspen prechádza nad vchodom. Vyzdvihnutie na jeho dom Strážca, pam'nezabudnite, že orech, cesnak a cibuľu v ukrajinskej tradícii symbolizovať zdravie'I, mince - úspech v podnikaní a spoľahlivý príjem, obilia a kukurice, pšenice, a upečený chlieb je harmónia v domácnosti.

Text: Asya Ilyin | Foto: JP

Zdroj: Vlastník

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика