вторник, 30 сентября 2014 г.

Štýl pre tých, ktorí sú v zhone, aby live

Pre niekoho navrhnúť inter'jer hlavná vec je "byť krásna". A viac "obchod", tým lepšie. Iní chodiť minulosti sa všetky tieto dekorácie, ako keby tam nie je. Možno je to pre nich a bol vytvorený na začiatku XX storočia štýl nazýva funkcionalizmus.

Ako zvláštne, nové, striktne racionálny prístup k riešeniu bývania bol vynašiel človek romantické duše, rojko, autor slávnych futurist projektu "sunlit mesto" Charles Edward Le Corbusier. Niet divu, že to ei'našiel som takmer všetky články venované modernej architektúry. To Corbusier obrátil klasickú predstavu, ako by mal vyzerať ako na bývanie, a rozdelí medzi architekti známeho vzorca "dom je stroj na bývanie".

Nemecké školy Bauhaus design priniesla filozofia nového štýlu: "forma nasleduje funkciu". Od teraz tvorcovia inter'' iba na základe uskutočniteľnosti niektoré veci, miestnosti, bez akejkoľvek ľútosti prináša dekoratívne "krásy" na obeť skutočnú výhodu. "Sekanie dreva - čipy fly" - táto príslovie'I sa vzťahujú na všetky revolučné zmeny. Nie je výnimkou a funkcionalizmus.

Prvý nadšencov boli pripravení priniesť ho k absurdite všedného dňa, vytvárajú zbytočné bývanie-obce pre mužov-skrutky - so spoločnou jedálňou a v kombinácii "Rada účelnosti" kúpeľne. Ale história má dať všetko na svojom mieste. Nakoniec, tento štýl bol vzatý všetko najlepšie, a on určuje ďalší rozvoj modernej architektúry a dizajnu.

Všetko pre muža

Dnes funkcionalizmus (v jej rôzne modifikácie) je jedným z najčastejších štýly, a je považovaný za ideálne pre podnikateľa. Tento štýl je veľmi jednoduchý, pohodlný a ergonomický. Majster, ktorý si vyberá funkcionalizmus, viac dôležitá ako vonkajšia krása dekor, a náplň domu slúžiť mu.

Takže váš domov do funkčný štýl, mali by ste začať s definície funkcií a veľkosti izby: štýl tradíciu ponuku zvážiť prírodné svetlo (spálňa - Východ, obývacia izba - Juh, izba - Sever), ľahké jedlo (ktorým je dôležité mať veľká kuchyňa,'Danu s obývacou izbou, niekto - kuchyňa-nika), podnebie a počasie (napríklad, ak sa v tejto oblasti často dažďom, na dome je potrebné priložiť ako rekreačná zóna uzavretá veranda,) atď.,

Funkcionalizmus nie ohľadu na to, ako symetrický bude nakoniec štruktúru - všetky môžu byť pridané v akýchkoľvek množstvách výlučne podľa potreby. To functionalists (po experimenty s spoločnej chodby) sa rozhodol pripojiť kúpeľne do spálne, vzhľadom takéto plánovanie nie je luxus, ale potrebné pohodlie. Dnes, domy postavené na zákony funkcionalizmus, existuje niekoľko kúpeľne - nie len na každom poschodí a v každej spálni.

Viac svetla a vzduchu

Určenie oblastí a funkcie miestnosti, aby racionálne zvážiť úložný systém. Poznámka: funkcionalizmus a vyrástla z nej minimalizmus a high-tech) sa snaží priniesť položky nábytku na minimum, ich výmene s montovať skrine a police (napríklad niektoré projekty, rodinné domy, všetky skrinky "kúta" pod schody vedúce na druhé poschodie). Prázdne steny, nie je dôvod, aby zavesiť svoje obrazy a iné dekorácie. Mali by byť ľahké, najlepšie úplne biele, ak chcete uložiť pocit priestoru a slnečné svetlo, je hlavnou hodnotou, vyhlásené meter Le Corbusier. "Slnko je pánom všetkého života, pohyb vzduchu tryskami, čarovné oči a účtovná emocionálnej rovnováhy", - napísal vo svojej slávnej knihy o architektúre.

Funkcionalizmus je obzvlášť k Windows, s ich počet a registrácie, ako aj umiestnenie zdrojov umelého svetla. Všetko je premyslené do najmenších detailov: lampu nad posteľ, telefón tabuľke, pri zrkadle, aj v podlahe, ak to pomôže riešiť konkrétne úlohy.

Dva v jednom

Ďalším charakteristickým rysom funkcionalizmus - multifunkčný nábytok a ostatné položky (slovná tu určite nie je náhodná). To constructivists vynašiel stoličky-posteľ, rozkladacia pohovka, rohová sedačka, posteľ, takže skrine alebo zo steny, skladací stolík, stôl-knihy, atď., Všetok nábytok, ktorý je napísaný v funkčný štýl, ergonomický a veľmi jednoducho zariadené: sídlo kontúry tela, chrbát môžu oprieť, stoličky spinning. Čalúnenie dôrazne asketický: najdôležitejšia vec je, že to nie je špinavé a tak to bolo ľahké na údržbu. Do kategórie zariadení je zahrnuté a mobility nábytok: želanie - rýchlo presunúť, zmeniť situáciu v súlade s požiadavkami situácie. "Na kolesách" sa stal nie len stoly a stoličky, kreslá a sedacie súpravy.

Aj funkcionalizmus zahŕňa rozdelenie priestor do zóny mobilné priečky - mobile závesy a rolety, obrazoviek a police na kolesách. Napriek tomu, že pri navrhovaní nábytku návrhári prichádzajú predovšetkým z jeho funkcie, ako je nábytok z celkom originálny a veľmi atraktívne - bez Barkhatov, anglický kartoun kvety, závesy a volánmi.

Drahé jednoduchosť

Bolo by zlé, odvolávajúc sa na jednoduchosti a strohosti z funkcionalizmu, ak chcete volať to štýl, lacné a neslušný. Úlohy pohodlie a komfort je často len veľmi nákladný a komplikovaný projekt, pretože to vyžaduje neštandardné architektonické riešenia a sofistikované technické zariadenia v domácnosti. To všetko cestovanie, ktoré je zamietnutá a vyvádzať bytový nábytok, ako pravidlo, je dosť drahé vzhľadom na potrebnú kvalitu mechanizmy.

Skladovacie systémy tiež ťažké vykonať, pretože takmer vždy na individuálny projekt. Rovnaké s osvetľovacie systémy: dnes to nie je len lustre na strop alebo podlahu lampy. Lampy sú zabudované v strope, stenách a podlahe, oblek nosného systému.



Funkčné inter'jer našich dní je poľnohospodárstvo, ktoré používa najnovšie technológie úspechy, v skutočnosti, "inteligentný dom". Majiteľ tohto domu často jedno, akú farbu a štýl jeho záclony. On nemôže vidieť, tak bezvýznamné maličkosti. Ale ak, po návrate domov z pevného deň, on nebude mať na ruke užitočné prepínač, potom bude si myslieť, že autor sám sa vybral?

Text: Marina Voronezhskaya | Fotografie: Salón, JP

Zdroj: sob. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика