пятница, 28 февраля 2014 г.

Žiaruvzdorné tehly

Obvyklé "red" (hlina) tehla nie odolať intenzívneho tepla. Pri teplote "blázon" (1200 OC) topenia, a na chladenie rúcať. Avšak, v bežnej pece izbovej teploty až 800 C, a preto je jeho výroba je možné urobiť bez žiaruvzdorných materiálov. Ale ak berieme do úvahy vysokú vodivosť žiaruvzdorných tehál, a teda jej schopnosť hromadiť a dávať teplo, budete preferovať to, aby sa mu pri výrobe krbov a pecí v kúpele. Dôležité a krásny vzhľad geometricky správne, hladké, svetlo hnedá alebo Šavol'slamovo žltej tehly s hnedé fľaky.

V priemysle pri teplotách do 1400 stupňov a dokonca 1800 stupňov (potrebné v metalurgii, skorost, pečenie z porcelánu) žiaruvzdorných stavív nevyhnutné. Používa sa na výrobu klenby pod prahy domény a iné špeciálne pece, ktoré sú použité v kyslíkovej atmosfére horiaceho olejového, horľavé plyny, poskytovať palivo.

Aby žiaruvzdorné tehly, spaľovanie nedal trhliny v ich zloženie sa podáva až 70% chamotte (vystrelil žiaruvzdorné hlina), a niekedy - koks alebo grafit, práškov alebo veľké zrná kremeňa. Tak si rôzne odrody žiaruvzdorné tehly sú určené na rôzne účely. Výber alebo že trieda je určená nielen tým, teplota, pre ktorú je určená a chemické vlastnosti vyhrievané veci a vlastnosti popola alebo paliva.

Tam sú štyri triedy žiaruvzdorné tehly: kremičitého, oxidu hlinitého, základných a uhlíka.

  1. Silica tehla je aplikovaný tam, kde steny pece v kontakte s plameňom'pit alebo kovy. Nemá tolerovať kontakt s lúhy, vápna, oxidy železa. Zvyčajne to robí saltá reverberatory pece (napríklad, krby). Na rozdiel od konvenčných tehly, je homogénne, neobsahuje dutín. Pozostáva z čistého Pieskovec alebo quartz, podlepené malé množstvo hliny, po výstrele, tento tehla má vlastnosti, ktoré sú blízko prírodného Pieskovca.

  2. Hlinitého materiálov. Ako je z názvu jasné, obsahujú oveľa väčší hliny. Oni lepšie kremíka tehly sú odolné voči zásadám, napríklad, vápna. Tiež sú schopné lepšie odolávať prudkým zmenám teploty. Žiaruvzdorné tehly z tejto triedy sa nazýva "chamotte") možno spracúvať a preto najčastejšie. Používajú sa tam, kde teplota nepresahuje 1000-1300 ° N

  3. Základné tehly (z chemických pojem "ropa"). Lipovo-horčík ohňovzdorné masy sú používané v metalurgii - na prijímanie basemesh ocele s phosphoritic rudy

  4. Oxid tehly použiť len v špeciálnych oblastiach priemyslu. V zjednodušenej forme, to je pretláčané grafit alebo koks použité vo vysokých peciach.

Ako môžeme vidieť, pre domáce účely je najlepšie používať "chamotte" tehla je označené písmenom "W". Nasledujúce symboly v ich značky určuje veľkosť.

Napríklad:

  • Tehla direct - sh-5, 230 ¤ 114 ¤ 65;
  • Tehla direct - sh-8, 250 ¤ 124 ¤ 65;
  • Tehla direct - sh-8, 250 ¤ 124 ¤ 65;

Okrem priamych, papiere a iné formy tehly, napríklad klin aplikované na položenie polkruhové oblúky a klenby rôzne polomery zakrivenia.

Veľkosť značky a to:

  • Klin koniec - sh-22, 230 $ tam je 114 $ tam 65/55;
  • Klin koniec - sh-23, 230 $ tam je 114 $ tam 65/45;
  • Klin-oko - sh-44, 230 $ tam je 114 $ tam 65/55;
  • Klin-oko - sh-45, 230 $ tam je 114 $ tam 65/45.

Treba poznamenať, že na položenie žiaruvzdorné tehly musieť byť veľmi opatrní, z nich na začiatku, že spoje boli asi v poriadku. Upevnite tehly riešenie žiaruvzdorné hliny, ktoré pridajte drvené žiaruvzdorných stavív.

O-Yuki



Som článok napísaný špeciálne pre spoločnosť VIR. Na úplné alebo čiastočné použitie materiálov na odkaz www. eremont. SK povinné'povinné

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика