пятница, 28 февраля 2014 г.

Triešti na zdravie'I!

Fanúšikov "striekajúcej vo vani, v rieke, potoku, v oceáne," začala sezóny. Hoci súkromné vonkajší bazén v tomto zozname, skontrolujte, či striekajúcou a tam, a s veľkou radosťou.

Napriek nie veľmi prítulný, počasie a pomerne silné povahy nášho Sever-Západ, vonkajšie bazény v krajine stále stavať. Samozrejme, bazén dom menej Voľba'je spojené s počasím, ale to je v istom zmysle je vaňa veľkých veľkostiach. Ale bazéne na ulici takmer presne prirodzený vodný útvar: tu a slnko sa na jej hlavu, a vegetácie okolo, takže kúpanie v nej nie nudné vody postup, a pravda, radosť.

Avšak, umelé kúpalisko má niekoľko výhod oproti prírodné vodné plochy, ako sú jazere alebo rybníku na mieste. Stav vody v jazierku nemôžete ovládať a mať úplnú dôveru v matky-prírody. Ale to sa môže stať a macocha, potom do vody v prírodných vodných začína kvitnúť, zápach, a preto, kúpanie je možné zabudnúť.

Materiály na tému

Bazén je jemná
Bazén domu
Dovoľte nám povedať naraz: vybaviť súkromný bazén sa môže, ak nie všetci, potom takmer každého majiteľa domu. Prekážkou môže byť, napríklad, je veľmi malý priestor, bazén, ktorý bude veľkosť mláku. Okrem toho, pravdepodobne, nebude môcť pozorovať nevyhnutnou podmienkou: vzdialenosť z povodia do steny domu musí byť aspoň výška objektu. A môže zabrániť rock pod zemou, ale podobné Leningradskej oblasti je irelevantné, a nie všetky bazény vyžadujú výkopové práce - niekedy kopať Základy jamy nie je potrebné. Preto opakovať: ak chcete mať bazén v krajine, ktorú je možné, že by sa len želanie.

Zvážiť možnosť, kde budete musieť rušiť zeme-matky, hryzenie do jej telo s lopatou alebo naberačku a eskalátorov. V tomto prípade je potrebné mať aspoň Všeobecné pochopenie povahy pôdy v lokalite a podzemnej vody. Tieto informácie by mali mať spoločnosť, ktorá vykonáva inžinierstvo prieskumných prác na stavenisku z budúcnosti. Vlastnosti pôdy na určitom mieste, niekedy nie je dovolené kopať jamy, alebo zemné práce si vyžadujú veľmi veľké výdavky. Potom sa vám lepšie kopať inde. V tejto fáze zvyčajne jasné, aký druh bazén, budete stavať: betón, coffered alebo, povedzme, montované výkres.

Prečo by sa mala týkať bazéne od steny domu? Skutočnosť, že veľké množstvo vody môže preraziť škrupinu misy a bežal k budove, podkopať Základy. Okrem toho, zatvorte štruktúra bude kradnúť slnko v plavkách, ako rastúce v blízkosti stromov.

Preto dospelých rastlín s hrúbkou lístie sú najlepšie vysadené v strane bazéna. A opaľovať jednoduchšie, a listy nebudú spadať do misky. Listoch, v poradí, hnije obloženie dolnej časti, a plávanie opäť poškodené. Z tohto dôvodu odborníci radia, kvety a kríky vysadené najmenej dva metre od bazén.

Dobre, kontajner je pripravený. A voda, kde si? Najpravdepodobnejšie je, že z neďalekej prírodnej nádrž. Voda musí byť, ak nie sú dokonale čistí, ale aspoň ekologicky bezpečné. A dobre, ak potrubie nie je potrebné ťahať preč, to bude ťažké čerpanie. Ťažkosti môžu nastať v prípade, ak čerpadla zariadenia na miesto, na 15 m od misy. Nie menej závažný problém - mozgov používa vody do konca sezóny. Môžete priamo vody do rokliny, ktoré sú netesné povodňové vody môže byť v prírodnej vode, telo - nielen na pozemku. Objem povodia je zvyčajne pomerne veľké, a vstrebáva v pôde, vode, ktoré budú prispievať k eutrofizácii stránky.

Misu v zemi...

Ak chcete zabezpečiť trvalé bazén v hlboko do zeme misy, môžete to urobiť bez odborníkov. Tento komplex hydraulické štruktúr si vyžaduje veľké množstvo pôdy a stavebných prác, ktoré treba vykonať v súlade s výstavbou noriem a pravidiel, na modernú technologickú úroveň. Ako pravidlo, jamy kopať lopata, takže budete musieť uistite sa, že pod'vchod, a poskytnúť miesto, kde chcete byť vybagrované materiálu. Okrem toho, pod'exit potrebné a pre špeciálne vozidlá-betón - betón objem práce je väčšinou taká, že vyplniť ručne vylúčené.

Predpisy vyžadujú, aby sa hĺbka jamy prekročené hĺbka budúcnosti bazén. Forma jamy pravidlá, nie je špecifikované, tak to môže byť takmer každý. To by mali vedieť, že viac komplexná konfigurácia, tým dlhšie si bude vyžadovať výkopové práce.

Keď liatím z misy by mali byť tiež riadi predpismi. To je nežiaduce, aby hrúbka betónovej vrstvy bolo menej ako 25 cm, ako keď je zem zmrznuté betón môže byť deformované, a to'nie sú praskliny. Misky musia byť bezpečne gidroizolirovat. Povrch hydroizolácie je vrstva v'ASCO látky, ktorá je pokrytá betónu. Keď preniká hydroizolácie jemné póry a trhliny v betóne vyplnené nerozpustné pripojenie, ktoré vytvára veľmi spoľahlivé bar'EP pre vodu.

Ďalší krok smeruje k povrchu misy. Na tieto účely môžu byť použité, dlažby, mozaiky alebo špeciálny syntetický film "parník". Odolné súvislý film neprechádza vody, t. j. slúži ako hydroizolácie - získať nejaké úspory.

Konkrétne bazén, hlbšie do zeme, je dosť spoľahlivé, výfuk, a preto spoločné variant jednotlivé krajiny kúpele. Samozrejme, výkopové, betónu a dokončovacie náklady, takže buďte pripravení na vidličku von.

Dokonca drahšia, - coffered bazén, ktorý je usporiadaný nie z dobrého života. Ak sa počas prieskumu práce bolo zistené, že hladina podzemnej vody sa približuje k povrchu, potom pre zariadenie bazén bude potrebné, caisson - zvárané pevnej kovovej miske, trvanlivé, prostredníctvom ktorej nemôže preniknúť vlhkosť. V posledných rokoch sa začal používať aj plastové kryty, ktoré sú lacnejšie a jednoduchšie, ale na silu plastové nižšej kovov. Na dne vykopanej jamy na prvý zásobník pevné vystužené betónové dosky, a to nastaviť caisson, chránené z vonku so špeciálnou vrstvou. Priestor medzi Pohár a steny jamy plné betónu. Vnútorného povrchu puzdra kryt s omietky vrstva hydroizolácie a alebo revet materiálu.

Možný kompromis variant, ktorý je často radšej majitelia vidieckych domov. Kompromis je, že bazén sa prehlbuje len polovicu. V tejto situácii misa, keď "päťdesiatke" v podzemí, "päťdesiatke" - nad zemou, konkrétne diela, viete, sú vylúčené. Nie je dôvod na používanie a neoddeliteľnou zvyčajne bazén je zostavený z jednotlivých sekcií, ktoré sú založené na pevných vlnitý oceľový plech. Na utesnenie povrchu je tvorená úsekmi misa je pokrytá špeciálnou vodotesný film.

Výkres bazény sú montované a ready-stacionárne. V prvom prípade, v pripraveného výkopu (hĺbka pod misku, alebo polovicu) v jar, sa chystá výstavba úsekov, ktoré, keď je teplo, je naplnený vodou. Podľa jeseň tohto bazén rozobrať a skrytá oblasť až do ďalšej sezóny. Prefa-stacionárne bazény sú zhromažďované raz a pre všetkých, takže časť pre ne sú vyrobené z odolného a korózii odolných materiálov. Oddiely mať box-ako štruktúra s rebrami, ktoré zvýši prepravná kapacita misy. Ako tieto vzory sú vyrobené na objednávku, bazény môžu mať akýkoľvek tvar a veľkosť. Sú pomerne rýchlo, bez používania strojov a početné práce. Ich hlasitosť môže dosiahnuť

250 kubických metrov, čo umožňuje plávať dosť veľká spoločnosť.

... A na povrchu

Občas kopanie je technicky nemožné alebo veľmi nežiaduce. V takom prípade nie je potrebné byť smutná rozlúčiť sa myšlienka zariadenia na prímestskej oblasti povodia. Pomohli sme už spomenuli možnosť zo samostatných častí. Vo väčšine prípadov je skladacie sezónne bazén, ktorý môžete jar na zhromaždenie na deň alebo dva, a v páde, ako rýchlo rozkladať. Dopravca základe povodia je pevný rámec v podobe rámu, alebo list zakrivené steny. V namontovaný v mieste rámu dať taška vyrobená z PVC filmu, a potom výsledné nádrže naplnené vodou. Kapacita nemôže byť potopená - spoľahlivosť nie je. Rozsah týchto sezónnych bazén je 15 až 25 metrov kubických. Ak chcete, skladacie bazén môžete inštalovať zariadenia na ohrev vody, a aby sa efektívne osvetlenie.

Nakoniec, v krajine, podmienky, môžete použiť nafukovací bazén vyrobený z dual odolné PVC-fólie. Plocha pod tento bazén musí byť zbavený kamene, šály a iné predmety, ktoré môžu poškodiť filmu. Misa je naplnený vzduchom, zvyčajne s pomocou motor čerpadla, potom naplňte ju vodou a môžete plávať. Po skončení sezóny vody z tejto skupiny spája, on defláciu a uložené do budúceho leta.

Ak porovnáme možnosti popísané bazény v hodnote, nafukovací bazén je najlacnejšie. Ale on a najmenší, pretože väčšina "nafúknuté" dizajn nespoľahlivé. Dĺžka a šírka nafukovacie bazény z 2, 5 až 5 m (alebo v priemere, ak všetky), hĺbka 0, 7 1, 2 metrov. Dospelí nie sú naozaj rád plávať v takýchto plytké bazény - ako pravidlo, sa usporiadať pre deti.

No a nehovoriac o tom, plastové nádrže, ktoré sú často označované ako Spa-bazény. Sú mobilné a sú nainštalované na ulici kdekoľvek (vhodné pre priestory, napríklad v zime). Objem plastových nádob dosiahne 9000 l - fit niekoľko dospelých. Plávať v Kúpeľnom bazéne na váš voľný čas, zdá sa, nie je práca, to je zvyčajne používa ako Wellness, pretože vo väčšine prípadov vybavené hydro a air masáž systémov. Okrem toho auta niekedy zahŕňajú liečbu systém a ohrev vody, osvetlenie. Forma plastové bazény môžu byť pravouhlé a okrúhle.

Michail SKVORTSOV

Zdroj: Všetky vidieckych nehnuteľností Leningradskej oblasti

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика