пятница, 28 февраля 2014 г.

Šamot tehly

Dôraz bol vždy centrom akéhokoľvek ľudského obydlia, či jaskyne alebo Gotického hradu. Oheň je o'doucin začiatku, znakom civilizácie a vytvára minimálne podmienky komfortu. A už pred stáročiami ľudia začali vyhradiť špeciálny materiál, ktorý znesie vysoké teploty, čo umožňuje udržať zameranie v celistvosti.

Teraz, ako za starých čias, hlavné a najdôležitejšie zostáva tehla. Každý vie, že tehla je rozdelený do keramické (z hliny, a silikátové (zmes piesku, vápna a rôznych prídavných látok). Avšak, tam sú špecifické typy tehál, tzv. žiaruvzdorných stavív. Gzhel, Borovichi, krb, žiaruvzdorné a, samozrejme, najviac odolné - šamot tehla, dobre známe každému, kto niekedy sa musel vysporiadať s výstavbou kachlí alebo krby. Tento tehlový schopné odolávať teplotám viac ako 1000 C. Nie je vhodné pre položenie pece silikátové, perforované a duté tehly.

Šamot tehly sú vyrábané prášok do pečiva je chamotte a špeciálne zem žiaruvzdorné hliny pri vysokých teplotách. Avšak, keby ho držal, to môže byť pokrytý sklený film. To, nepochybne, dám tehla väčšiu silu, ale ju používať na položenie pece a krby nestojí za to. Tzv Zheleznyak zlé SV'je spojená s riešením a je lepšie používať v položenie základov.

Zistite, šamot tehly môže a vyzerá to, že má piesková žltá a granulované základe. Rozmery tehál môžu byť rôzne: 230 - 113 - 65 mm alebo 230 - 123 - 65 mm Táto veľkosť pomáha vyhnúť sa veľký počet švov a vytvára hladší povrch. Pomocou tejto tehla hlavne na výpočty a palivové články, obloženie (pre spaľovanie Kam'uhoľné), kuchyňa centier, kúrenie, kachle a krby (šamot tehly tu použité pre pece časti, t.j. v mieste priameho kontaktu s ohňom). On tiež vhodný pre murivo komína. Je schopný odolať teplotám až do 1600 C.

Šamot tehly použiť v najviac zodpovedných miestach muriva, preto, manželstvo je povolené. Dobrý, "správne" tehla, keď využitý vytvára akoby kovový zvuk a vyhodiť rozdelené do veľkých kusov, ale nie rozpadá. Ak tehla nebola správne upečený, zvuk bude hluchý a rana sa mu crumbles na prach. Nedomoganii tehla má aj ďalšiu nepríjemnú vlastnosť, že ho aktívne absorbuje a udrží vlhkosť. Dôsledky použitia týchto materiálov môže byť veľmi smutné: sporák len môže rozpadnúť (tehla stráca svoju pevnosť) alebo nedokáže reagovať na jeho hlavnou funkciou - vykurovanie a tepla. Pam'nezabudnite, že mokré tehla stráca 75% svojej hodnoty v porovnaní s jeho "suchá" sestra.

Tehlový dom pre potrubie musí mať dostatočne vysokú odolnosť voči mrazu, pretože tieto stránky sú najviac zraniteľní voči negatívnym vonkajším vplyvom. Ako šamot tehla je umiestnená nie všade, povinné'uistite sa, opýtajte sa výpočty majstra, aby zistil, čo presne to, čo potrebujete. Na plány šamot tehly uviesť poklop.

Špecializované žiaruvzdorné tehly vyrobené oveľa menšie objemy ako "súkromné" silikátových alebo keramické. Aby ste lepšie počúvať rady odborníkov, ktorí už vedia, dodávateľov a ich kvalita. Šamot tehly bude drahšie, než je obvyklé, ale je to oveľa menšie. Domáci, samozrejme, bude lacnejšie ako cudzí.

Bude táto pec na výrobu alebo krbom dom, hlavná vec je, že teplo vždy spokojný. Pretože dôraz je vždy rodina, kde sedem'som, že je vždy príjemné.



Som článok napísaný špeciálne pre spoločnosť VIR. Na úplné alebo čiastočné použitie materiálov na odkaz www. eremont. SK povinné'povinné

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика