четверг, 27 февраля 2014 г.

Svetlé myšlienky

Ako zahnať tmu z ich rodnej štvorcových metrov

1. Určiť typ osvetlenia

Rôzne rozdeliť miestnosť na zóny, pre vytvorenie ich "Ostrovy". Nástenné svietidlá by mali byť umiestnené na rôznych úrovniach.

2. Vyberte žiarovky

Svetlov

Životnosť až 50 000 hodín. Teplo oveľa menej ako iné svetlá. Ale to nie je absolútne vhodný pre pracovné svetla, pretože svetlo je príliš úzko zameraný a dosť múdry. Používa na dekoratívne osvetlenie.

Žiarovky

Pretože prijateľnú cenu stále zostáva najviac populárne ľudové žiarovky. Životnosť je o 1000 hod. Nie ideálne pre osvetlenie veľkých plôch, ako produkujú veľa tepla. Dizajnéri neodporúčame kúpu farebné žiarovky - deformujú studené farby. Ale je to transparentné na rozdiel od iných lampy dať teplé, príjemné na pohľad.

Halogénové

Životnosť cca 2000 hodín, niektoré z nich až 6000 hodín! Vyžaruje biele svetlo, jasnejšie než klasické žiarovky. Halogénové svetlá môžu byť použité v každom svetelné podmienky, najmä ak je to potrebné lampy malých rozmerov. Reflektory určené pre nízke napätie, prakticky nevyhnutné v diakritikou osvetlenie nábytku, obrazov.

Fluorescenčné

Slúži 8 až 10 krát dlhšie ako bežné žiarovky. Spotrebuje 6-krát menej elektriny. A je drahá.

Tam sú fluorescenčné lampy, navonok sa podobajú na čítanie žiarovky je spetsbureau. Oni posledných 10 krát dlhšie ako bežné žiarovky. Stráviť 80% menej energie. Veľmi svetlé (pozri tabuľku). Mínus - obsahujú ortuť. Tak ich likvidáciu potrebné brať vážne.

TO POMÔŽE

Energeticky úsporné žiarovky, napríklad na 20 w (cena 130 rubľov) zodpovedá normálnej v 100 w (cena 6 rubľov 90 kopecks). Bude platiť "ekonomické" svetlo po asi 8 mesiacov - ak budete pracovať 8 hodín denne.

Cez život jedného úsporná žiarovka nahradiť 8 - 10 pravidelné.

Tabuľka korešpondencie jas (vo wattoch, práce na 220 voltov)

Žiarovky Energeticky úsporné žiarivkové
25 w 5 w
40 w 9 w
60 w 11 w
75 w 15 w
100 w 20 w
2 cibule, 60 w 25 w

3. Skryť drôty

Niekedy, najmä dogantepe opravy sa stále nedokáže priniesť elektroinštalácie v tých miestach, kde bude lampa. Častejšie sme sa prvýkrát zdobia steny, a potom si spomeňte, sconces a svietidlá. S'je problém - veľa voľných vedenia. Aby sa im v niekoľkými spôsobmi:

Ak chcete zavesiť na podlahu a odstráňte sokel. Kábel odtieň v farbu stien.

Kúpiť káblový kanál: duté plastové okná, ktoré sú namontované na stene kotvy. Vyrábajú sa z rôznych farieb, ale väčšinou biela. Okrem toho, ak môžete umiestniť káblové kanály horizontálne, že by mohli byť políc pre dekorácie, fotografie, obrázky.

Len "potrubie". Všetky vodiče sú odstránené v jednom hrubé flexibilný kábel. Nemusí to byť dosť - ale objednávke!

Citlivé osoby

Je to veľmi módne kúpiť lampy s intenzita svetla úpravu. V súmraku robí ľahšie v tme - zvýšenie jasu. Ako s'sa objavila na trhu dosť dlho. Posledné úspechy - touch lampy. Takže svetlo je na, stačí ľahký dotyk ruky. Alebo dokonca len vstúpiť do miestnosti. Lampa reaguje na prítomnosť ľudí. Takže ste don ' t nab'n ý, pocit spínača v tme!

Alexander KUCHUK

Foto Ruskej Vzhľad

Zdroj: "komsomolskaja Pravda"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика