четверг, 27 февраля 2014 г.

Chrániť prírodu...

Čistiarenský systém krajiny domu dlho bolo prítomné v podobe tradičnej dediny jamy. Aj keď, samozrejme, nie je Samostatný, Kanalizácia. Avšak, táto možnosť je vhodnejšie dať, a nie celkom dobre vybavené. Ale ak dom je vhodný na trvalý pobyt, budete si musieť kúpiť spoľahlivý systém čistenia odpadových vôd.

Moderné systémoch čistenia odpadových vôd (hovoríme nielen o "vode" z wc, ale aj o varenie, domáce potopí), sa dajú rozdeliť do dvoch skupín. Prvá sa skladá zo žumpy, v ktorej čistenie sa vykonáva na náklady filtrovanie a čistenie vlastností pôdy. Druhú skupinu tvoria zariadenia, hlboké biologické čistenie metóda.

Žumpy sú lacnejšie "membrances", ale oni sú viac náročné na prevádzku a schopný prijať niektoré z ťažkostí. Však sme sa nemali ponáhľať s závery. Poviem viac o výhodách a nevýhodách oboch systémov, a môžete sa rozhodnúť, ktorá metóda liečby je optimálne vo vašom prípade.

Il v podzemí?

Je fekálneho, podzemné sedimentačnej nádrže sa používajú na mechanické čistenie odpadovej vody sedimentačné z anaeróbnej digescie kalu. Hovorí ľudskou rečou, odpad je fermentovaný, nazýva špeciálne anaeróbne (nie patogénnych! ) Baktérie, postupne sa rozpadať do rozpustné látky, plyny a nerozpustné častice.

Kal generovaný v procese čistenia, usadí sa na dne fekálneho. Z času na čas, musí byť odstránený prostredníctvom zahrnuté do návrhu osobitného poklop. Na čerpanie kalu, v zásade, byť sám sebou, ale je lepšie zveriť túto nepríjemnú hodinu vákuu.

Čistenia odpadových vôd v fekálneho môže byť aktivovaný pomocou špeciálnych bioactivation. Bioactivator je liek, ktorý sa skladá z non-toxické zmesi živé mikroorganizmy, a špeciálne enzýmy, niekoľkokrát urýchliť proces dezintegrácie kanalizácie. Určitú dávku tohto lieku, môže z času na čas naleje do wc, kde sa dostane do fekálneho. Použitie bioactivation znižuje množstvo kalu zo septikov nádrž, desiatky krát, a následne uložiť jeho čerpanie.

Po fekálneho vyčistiť na 50-65% odpadových vôd, ktoré prichádzajú priamo do zeme, alebo v umelých štrk-piesok filter čistenie a potom v krajine. Treba filter, alebo nie - ako sa rozhodnete, ale skôr, než si vybrať, poraďte sa s odborníkmi. Zloženie pôdy a niektoré iné faktory (napríklad vzdialenosť od najbližšieho rybníka), budú odporúčame rozhodnutie. Mali by nemal byť zanedbaný. Inak sa vám môže poškodiť nie len susedia v dedine, ale v sebe, drahí.

Žúmp, septikov materializmus

Usadzovacej nádrže fekálneho môžu byť vyrobené z rôznych materiálov - polyetylén, plastové, kovové alebo betónové. Každý variant má svoje výhody a nevýhody.

Polymér žumpy sú najviac lacný, ľahký a jednoducho sa inštaluje. Rozprávanie z plastu, je bez preháňania povedať, že to je najviac odolný materiál nádoby a potrubia prevádzkované v takomto nepriaznivom prostredí. Je veľmi dôležité, aby tieto nádrže sú utesnené, eliminuje prieniku podzemnej vody a topiť, ktoré môžu preteká fekálneho a zakázať. Avšak polymér žumpy častejšie trpia rôznym vonkajším vplyvom. Napríklad tank môže zničiť hlodavce, ak fekálneho sa zrazu objaví na svojej ceste. Okrem toho, fekálneho vyložený je svetlo a v prípade vzostup hladiny podzemnej vody môže byť tlačená na povrch.

Od fekálneho pochovaný v zemi a distribúcia filtračných polia a priekopy zvyčajne majú vyššie na predloženie odpadových vôd zo žúmp, septikov nádrž na poli, alebo v priekope potrebné čerpadlá čerpadlo (tak povedať, fekálneho nespotrebováva elektriny, nie celkom správne).

Kovové žumpy majú zvýšenú pevnosť (shrew jasne zlomil zub). Medzitým, sú oveľa ťažšie polyméru, takže ak chcete nastaviť železa zariadení je potrebné žeriav. Okrem toho, kovové žumpy, ako pravidlo, podliehajú korózii, dovnútra a von. Aj s pomocou rôznych ochranných povlakov zo železa nádrž je nepravdepodobné, aby z hrdzaveniu. Okrem toho je potrebné vziať do úvahy, že fekálneho je vyrobený z nerezovej ocele, bude stáť jeden a pol krát drahšie ako zariadenia z bežnej ocele.

Konkrétne na prvý pohľad má iba výhody: nie hrdze, nie vysunúť z pôdy, podzemných vôd. V rovnakom čase, hmotnosť konštrukcie dodáva náklady a zložitosť inštalácie, a hornú časť betónovej konštrukcie môže zbaliť vlhkosti pre 7 - 8 rokov-pre cykly zmrazovanie a rozmrazovanie. Okrem toho, konkrétne - hygroskopický materiál. Preto sa pri použití betónu fekálneho v zaplavených pôdach je potrebné overiť kvalitu vody v tele.

Náklady pochvennichestvo

Úprava odpadovej vody pomocou fekálneho má mnoho výhod. Avšak, tam je v tejto metódy a nevýhody. Teda, použitie metódy podzemných filter je možné len v prípade hlbokých podzemných vôd (nie menej ako 2, 5m). Inak, môžete spustiť ekologickej katastrofe. Okrem toho, k filter kanalizácie nie sú vhodné pre všetky typy pôd (čo je dôvod, prečo je tak dôležité konzultovať s odborníkmi). Ideálne - piesčitej zeme. Ale hliny a hlinité pôdy nevhodné pre septikov čistenie metóda. Nesmieme zabudnúť, že filter vrstva pôdy postupne tĺkol suspendovaných častíc. Preto, v 5-8 rokov to môže byť odstránený a nahradený novým (alebo flush). Tento postup je, ako asi tušíte, nie je jednoduché, a teda nie je lacné.

Opatrne na zem

V posledných rokoch, veľa majiteľov prímestskej nehnuteľnosti prechádza na nové, efektívnejšie membrány odpadových vôd. Tento systém je viacvrstvový. Najprv tečie cez špeciálny mriežka zbierať veľké odpady (odpady sú zhromažďované v kontajneri). Potom špinavú vodu do nádrže, ktoré, podobne, žúmp, septikov, môžu byť vyrobené z plastu, zo železa alebo z betónu. Tam sú kvasenie a usadzovanie ťažkých frakcií. Ale toto vyčistenie nie je koniec. Pretože voda ostávajú biologicky aktívne komponenty, čerpadlo slúži na inštaláciu ošetrenie sliznice. Otvory v membrány tak, že vírusy a baktérie ničia ich, nie dostať do pôdy a vody, a preto šetrí životné prostredie pred znečistením. Teda, majiteľ krajine dom nie je už po niekoľko rokov urobiť, umývanie, alebo aktualizáciu pokrytie pôdy pozemku.

Máme self-service

Úcta k zemi dôstojnosť membrány metóda nie je obmedzený. Inštalácia s membrány, tak povediac, vyčistí sám. Hneď ako zariadenie je zvýšený tlak (SV'ASCO s kontaminácii systému), špeciálne jednotky automatizácie umožňuje samočistiace, po ktorom membrána sa vráti do normálneho prevádzkového režimu. Tak, aby zoznámenie s plumbery nemáte.

Veľkou výhodou membránových systémov je, že vzhľadom na vysoký stupeň biologického čistenia (98%), môžete ich použiť s akýmkoľvek typom pôdy.

Aj lúpané pre 95-99% z domácich odpadových vôd môže obsahovať patogénne baktérie, tak, že voda nemôže byť používaná na pitné a vypúšťanie do nádrže, kde sa príjem vody pre potreby domácnosti. Podľa normy hygienické, liečia v fekálneho vody je stále musí prejsť stupeň dezinfekcie (chlórovacie alebo ultrafialového žiarenia na ožarovanie. Na zabezpečenie takejto liečby doma je veľmi problematické, a pravdepodobne to ani nie je potrebné.

Napriek tomu vysoký stupeň dezinfekcia odpadových vôd v "blane", použitie vody ako pitnej, alebo varenie musí byť (samozrejme, len málokto, ktorá príde na myseľ, ale stále). Ale technickej vody je vynikajúca. Aj to môžu byť použité na zavlažovanie záhrady, viac, takže po "spracovanie" je taká tekutina nasýtených prírodné organické hnojivá.

Snáď jedinou nevýhodou systémy hlboké biologické čistenie je ich neekonomichnost. Sú tieto zariadenia sú oveľa drahšie žumpy. Okrem toho, že sú poháňané elektrinou (o 100 wattov). Aj keď musím priznať, že v neprítomnosti na prevzatie kanalizácie niektoré membrány inštalácia bude automaticky prejsť do "pomalšie" režime. To umožňuje výrazne znížiť spotrebu energie a predĺžiť životnosť zariadenia.

Krása a zimné

Teraz, o technických parametrov, systémov zúčtovania domácnosti kanalizácie sme sa rozprávali. Teraz je čas, aby venovali pozornosť estetickej časti takéhoto zariadenia. Áno, boli sme nie mýli. Hoci nádrž je vždy pod zem, vaše oči budú otvorené šachty kryt, ktorý sa nachádza na povrchu. Ako vyzdobiť tento nevzhľadné prvkom krajinného dizajnu? Samozrejme, môžete sa pokúsiť ho skryť, bol odsúdený priestor okolo kvetov a rastlín. Ale je tu aj ďalší, efektívnejšie možnosť. Áno, niektorí výrobcovia ponúkajú dnes kanalizáciu s dekoratívne čiapky, s, napríklad farbu a štruktúru prírodného kameňa. S hmotnosťou 3 až 8 kg ako dekoratívny kryt je ľahko presúvať z miesta na miesto, v prípade potreby, otváranie prístup k technickým o'objekty.

Chcem veriť, že autor článku podarilo prístupné jazyk, hovoriť o výhodách a nevýhodách septikov a membránových systémov čistenia odpadových vôd. Teraz stačí, aby sa voľby. Ale radím vám, neodkladať: nie ďaleko zime, a v zamrznutej zemi na inštaláciu prístroja vôbec ľahké.

Počas zimy, fekálneho (rovnako ako membránový systém) potrebuje ochranu, ako proces fermentácie je najlepšie sa koná pri zvýšených teplotách. Aby nedošlo k zníženiu úrovne životnej činnosti mikroorganizmov, nad žumpa zvyčajne umiestnené vrstvy zeminy hrúbky 50-60 cm alebo viac. Samozrejme, takéto práce by mali byť tiež plánované na leto, dosahuje maximum v neskorej jesene.

Vadim Alekseev

Znalecký posudok

Ja by som chcel hovoriť viac o tom, správne inžinierstvo rozhodnutia pri výbere fekálneho a inštaláciu zariadenia. Nie je žiadnym tajomstvom, že každá vec sa dá zlepšiť a modernizovať tak, že to bude veľmi drahé. Ako jeho inštaláciu a údržbu... Takže musíte zvážiť tieto faktory: počet ľudí pobyt (najmä dlhodobé hostí, pôdy do hĺbky, nie je menej ako 2, 5 m, podzemné a zrážkových vôd, vzdialenosť od vody a z iných obytných budov.

Zvyčajne býva v chate nie viac ako štyroch ľudí a hostia, ktorí prichádzajú na deň alebo dva, alebo tri. V tomto prípade môžete použiť malý objem usadzovacej nádrže s poľa filtrovania v 30 štvorcových M. oblasti majú Zvyčajne dlho, v dvoch rúr, ale v niektorých prípadoch to môžu byť vyrobené z takmer akejkoľvek konfigurácie. Takéto fekálneho je schopný spracovať až 1000 litrov za deň. Najdôležitejšie je, aby nebola prekročená limitná, inak to nie je úplne objasnená voda sa dostane do oblasti filtráciu a pravidelné emisií výrazne skrátiť životnosť filtra. Ak tomu chcete zabrániť, musíte nainštalovať samostatný vodomeru "výstup", a odstránenie zväzku, nespadajú do fekálneho (napríklad na zavlažovanie alebo plnenie bazén). Pravidelná kontrola spotreby vody bude dať konkrétnu reprezentáciu o hlasitosti.

Hovoriť o zložení pôdy a dostupnosť podzemných vôd, ktoré môžu byť veľmi dlhé, dovoľte mi len povedať, že na týchto informácií môžete zistiť, ako jednoduché to je a koľko to musí človek hore. Aj na vedomie, že rozšírené na nákup zariadenia a materiály fekálneho je potrebné, ak vaše stránky chýba piesčitá pôda nasýtená vodou. Nesmie byť zamieňané s výberom, nebuďte leniví a kopať malé pit - 1, 5 m, 0,5 m široké a nie menej ako 2 m hlboké. Ako kopanie pozor pre pobyty vody z podzemných vrstiev a miera plnenia jamy, dobre robiť a skice vrstva. Majú takéto údaje, špecialista presne určiť zloženie a konfigurácia vyžaduje systém, a budete si o problémy vypúšťanie odpadových vôd. Nezabudnite, že všetky kanalizačné práce musí byť navrhnutý tak, aby bol v súlade so SES, mount sily špecializovaná organizácia a prenájmu'objektu do prevádzky zástupcovia SES.

Alexander Ivanov
Generálny Riaditeľ spoločnosti "~"

Zdroj: Časopis "Krajina recenziu"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика