четверг, 27 февраля 2014 г.

Inštalatérske školenia

Kompletná rekonštrukcia bytu, a to najmä výstavbou vidieckych domov, sa nezaobíde bez inštalácie hygienické systémy. To znamená, že povinné'nutne pripojit alebo zrekonštruovať rozvody teplej a studenej vody, Kanalizácia, prvky ventily. Ako konečné riešenie akéhokoľvek ohľadu na vlastníka a prvky, a dokonca aj princípy týchto systémov má zmenilo, chápať problémy je potrebné.

Moderné bývanie je plný spotrebiteľských zariadeniach, ako z vody. Na zaužívané a tradičné vaňa, umývadlo, wc, práčku a umývadlom bol pridaný horúcou vaňou, sprchovacím kútom, umývačka riadu, plynový kotol alebo ohrievač vody, vodné filtre. Zmenilo a požiadavky, dizajn, stabilnú prácu z mnohých a zložitých zariadení vyžaduje úpravu čistenie vody od mechanických nečistôt. Špeciálne prevodovky zablokovať rozšírenie vody kladivo a stabilizovať tlak vody.

Systém je založený na potrubie. Budem mať podrobnú diskusiu, len nezabudnite, že známy oceľových rúr už z používania. Sú príliš ťažké, časovo náročné, náchylné na hrdze a získať pokryté prachom. V priebehu tenký a odolný medené rúrky, polypropylénový plast alebo kov-plastových rúr z polyetylénu a hliníková vrstva. Na použitie doma všetky naraz-je lepšie vybrať jeden typ rúry spoľahlivého výrobcu a na ich základe vytvoriť systém. Manufacturability montáže a spoľahlivosť tohto systému je teraz dosiahnuť vďaka použitiu rôznych častí s'dovolnij prvky: niektoré poskytujú nonseparable s'jednoty (raz a navždy), iní pochopiť, ale vyžadujú dohľad, zariadenia, technologické otvory v dokončovacie panely nemôže samonova v poter. Ak demontáž nie je očakávalo, že je lepšie zvoliť spin-press tvarovky - to bude lacnejšie a spoľahlivejšie.

Flexibilné konektor

Prvok umiestnený medzipoloha medzi armatúry a potrubia, tam je flexibilná trubica - hadice, kovu a gumy pre pripojenie zariadení, vody, plynu, kúrenia a sanitárnych zariadení. Napríklad, flexibilné prípojky "Parigi" (Taliansko) flexibilné vnútorné časti vyrobené z hygienicky čisté gumy a chránené drôt, z nehrdzavejúcej ocele. Na konci je vybavený prírubové armatúry, tvarovky a mosadzné spojky orechy vhodnej veľkosti. Špeciálna séria sa uplatňuje na s'jednota čerpadlá (tlmenia), pre kotol zariadenia - povolenie prehriatiu, ostatné - pre pripojenie práčky a umývačky riadu stroje, plynové spotrebiče, ropa horákov. Spoločnosť záruky je 10 rokov.

Kovania

Spoľahlivosť potrubného smerovanie určuje kvalita'zlúčeniny, t. j. dizajn a spoľahlivosť príslušenstvo. Podľa konštrukcie, armatúry sú rozdelené do kolien, tričká, čiapky, bachata, spojky a adaptéry, s'dovac, rozšírenia kolektorov a príslušenstva. - Intermediate (s'jednota potrubia medzi sebou), a pripojenie, ktoré s pomocou vonkajší alebo vnútorný závit umožňuje pripojiť potrubie a sanitárnej techniky. V podobe existuje priama, otočný (l-shaped) príslušenstvo a tvare T-tees. Špecifický dizajn montáž väčšina všetkých závisí na materiál potrubia (pozinkované oceľové, polyetylénu, polypropylénu, medené a plastové), ktoré sa používajú na montáž kúrenia, plynových a vodovodných sietí.

Tvarovky s'jednota plastových potrubí. Závitové tvarovky sú určené na poskytovanie odnímateľný'pripojenia. Najmä, kovanie spoločnosti "Multyrama" (Taliansko) majú vymeniteľné montáž s tromi krúžok tesnenia a jeden byt vzdialenosť, aby sa zabránilo hliníková vrstva rúrok z kontaktu s mosadze. Špeciálna geometria split golier vnútorný krúžok nie je odpočinúť si duté matica, zvýšenie spoľahlivosti'jednoty. Pevné brass výstavby a dlhé vlákna zabezpečiť vysokú integritu s'spojenie medzi rúrou a montáž a odolnosť voči tepelnej a mechanickej záťaže. Sú vyrobené z Nikel-á mosadze. Prevádzková teplota príslušenstvo - až 1200C, pracovný tlak do 10 ATM.

Stlačte príslušenstvo zabezpečenie vysokej spoľahlivosti, jednoduchosti a rýchlosti montáže, kompatibilita s rúrami na všetkých hlavných výrobcov. Na rozdiel od gasketed závitové tvarovky, tvoria Neros'priestranný'jednoty s trúby, a nie je potrebné vynaložiť úsilie na utiahnite.

Stlačte kovania spoločnosti "Multyrama" (Taliansko) sa skladajú z troch častí - bývanie s špičky trysiek a orechy Nikel-á alebo bez nej. Pri montáži rezané rúry pre-zaobchádzať so špeciálnymi kalibračný nástroj, potom dal obtine krúžok. Potom na špičke montáž hodiť ploché deliace pásy a ďalší vložíme do rúry. Krúžok spolu s rúrou obklady na ukončenie používania stlačte pištole (vyzerá ako vŕtačky).

V tlači-príslušenstvo standard "SP" alebo "Vestol" firmy "Všeobecné Príslušenstvo" (Taliansko) počas inštalácie je zabezpečená studena valcovanie kovania, tak, že jeho vnútorné okraje pevne namontované do vrstvy polyetylénu, tvorí tesný, nerozbitný s'jednoty. Na zmeny teploty a tepelnej dilatácie potrubia'spojenie nie je oslabený. Pre vystužené PEX-rúr z prekrížených polyetylénu s vrstvou hliníka, použiť kompresiu príslušenstvo, tvorí tesný s'pripojenie na rúru tepelné ošetrenie so špeciálnym nástrojom.

Príslušenstvo pre polyetylénové a polypropylénové rúry. Alternatívne'jednota týchto rúr zváraním je špeciálne kompresné príslušenstvo s kužeľovým split krúžok. Zatiaľ čo uťahovacie matice krúžok zmeny priemer, zvieranie stranách potrubia na zasunúť do zásuvky. Nástroj počas inštalácie sa používa iba frézy a kľúč.

Fitingy pre medené rúrky. Na základe kapilárne spájkovanie - high-pevnosť, zapečatené a lacné'jednota rúry. Môžu byť použité na inštaláciu systémov studenej a teplej úžitkovej vody, vykurovanie a plynovody. Širokú škálu položiek umožňuje zhromažďovať akékoľvek stavby plynovodu.

Na základe závitom'pripojenia - lisovacie tvarovky s celou stlačením prsteň, ktorý keď uťahovacie matice, ako plechovky, tesne obklady kovovej rúrky, poskytovanie vybavené pevne a tesnenie s'jednoty. Ich inštalácia si nevyžaduje spájkovanie zariadenia, dosť kľúč, čo je obzvlášť dôležité pre chov rúr v odľahlých miestach.

Ventily

To kolektory, tepelné kontrolné a uzatváracie ventily, ventily vzduchu uvoľnenie, prevodovky, tlakomery a teplomery a iné veci, ktoré potrebujete na vybudovanie potrubného systému. Ventil majú pohyblivé časti, a s'jednotu, preto predstavujú najzraniteľnejšou časťou potrubia a na ich pred'sú prísne požiadavky na spoľahlivosť. Medzi rôzne príslušenstvo špeciálne miesto je obsadené tradičné ventily, moderné guľové kohúty, filtre, zmenšovanie a termostatické ventily.

Uzatváracie a regulačné ventily (brány) - to je tento dizajn sú tradičné vody kohútikov. Ventily sú len dve pozície "open" a "uzavreté"ako lopta, ale aj vám umožní hladko upraviť veľkosť pass-through prietok skrutkovanie, ktorý sa pohybuje vretena, ventil a tesniaceho prvku. Napríklad tesnenia sú najčastejšie používané gumy, kože alebo paronite. Slabinou ventily majú pár tesnenie-sedlo, ktoré nosí vypnutie po pár rokoch. Pri výbere ventily pre systémy pitnej vody je potrebné zvážiť, ktoré vychádzajú tesnenia musia byť vyrobené z ekologicky šetrných a bezpečných materiálov, ako sú PTFE.

Guľové kohúty sú navrhnuté tak, aby vypnúť prietoku v systémoch vody, plynu a dodávky tepla. Z uzatváracie a regulačné ventily sú charakterizované jednoduché použitie, spoľahlivosť, dlhú životnosť a vysoký pracovný tlak. Vnútri ventilu má kovové loptu s priechodný otvor, umiestnené medzi Teflón tesnenia. Telo ventilu je vyrobená z mosadze a chromos. Niektorí výrobcovia vyrábajú guľové kohúty s ďalšími funkciami. Napríklad ventil s redukciou umožňuje uhasiť kladivo, že niekedy sa vyskytuje v systéme pri použití štandardných guľové kohúty. Ukazovateľ na ventil umožňuje obmedziť množstvo prietoku kvapaliny v systéme.

Zvláštnosťou modernej Európskej ventilov je inštalácia hnací hriadeľ zvnútra, s takým dizajn, dokonca aj v prípade poruchy otočná rukoväť zásoby zostanú na svojom mieste a nebude viesť k zaplaveniu miestnosti.

Vedúci výroby guľových kohútov je pevná "Valvosanitaria Bugatti" (Taliansko). V porovnaní s analógy, ventily, "Bugatti" bývanie a matica telo je vyrobené z kovanej mosadze nasledoval sandblasting a Niklu, mosadze, guľa leštený chróm, leštené s diamond leštenie; tesnenie Teflon sedadlá; tesniace je nastaviteľná matica; mazanie silikónová, transparentná. V prípade logo je list, "/" diamant, nápis " Made in Italy". Rukoväť ventily na vodu a paru maľované black, pre plyn - žltou farbou. Znaky falšovania - lopta elektrických ocele (uznaná magnet), hrubý povrch lopty a zablatené, tam sú chyby v označovaní, použitie sekundárne mosadze a maziva minerálne oleje.

Filtre hrubé zúčtovanie ("žumpa"). Chrániť moderné keramické kohútikov a zariadenia, z brúsny kontaminácie vody z vodovodu typ jemný piesok a hrdze. Môžu byť vybavené loptu ventil a ukazovateľ tlaku. Majú filter element z mriežky vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Mriežky buniek veľkosť 100 mikrónov - 0, 4 mm Maximálna teplota vody z 1000C, maximálny tlak 16 atmosféry, pripojenie veľkosť filtra z 3/8 " na 4".

Zmenšovanie, ventily na zníženie tlaku. Tlak prúdmi vody v distribučnom systéme vážne ovplyvniť zariadenia, a sotva by niekto, ako je to v prípade, keď kliknete na wc odtok vody v sprche prudké zmeny teploty. Aby sa tomu zabránilo, zmenšovanie sa používajú, udržiavať stály tlak v systéme. Úroveň je nastavená pomocou nastavovacej skrutky. Vnútri ventilu je membrána, ktorá reaguje na výkyvy tlaku v systéme, a na jar, ktoré vyrovnávajú nich - tak, ventil prejsť vode, podávaný, pod stálym tlakom.

Termostatické rozšírenie ventily a ventily sa používajú na inštalácie vykurovania, radiátorov a uterák radiátory. Zosilnenie je dôležité najmä pre súkromné bytovej výstavby, kde pomáha zabezpečiť normálnej teplote a znížiť náklady na palivo a úspora môže dosiahnuť výšku až niekoľko tisíc rubľov ročne.

Egor Slavin

Zdroj: Vidieku prieskum

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика