пятница, 28 февраля 2014 г.

Jazero pod strechou

Kúpanie je lietanie, spravidla rýchlo. Nejaký čas vonkajšie bazény môžu stále funguje na úkor vykurovacej vody, ale počasie dával späť vody postupy na čerstvom vzduchu. A tu vyhráva ten, kto má vlastné krytý bazén.

Hlavnou výhodou krytý bazén - all-počasie prevádzky. Sneh, dážď alebo iných atmosférických cataclysm mimo okna - vždy budete plávať, ak sa s'túžba sa objaví. Ak tento Pohár môže byť nainštalovaný buď priamo v dome alebo v prílohách. Vnútorné bazény, usadiť sa na jednom technológie, ale tam sú vlastnosti, o ktorých budeme hovoriť.

Takže, ste sa rozhodli mať bazén v dome. V tomto prípade, prvá vec, ktorú treba urobiť pred nulový cyklus, je na vykonávanie geologických prieskum.

Bazén, nezabudnime, je skôr o'objemnú misa (ako pravidlo, betón), pochovaný vo výške ľudský rastový alebo viac. Integritu tohto Pohára by nemali byť rozdelené, inak unikli vody bude zmyť Nadácie a dôsledky budú veľmi smutné.

Okrem toho, Pohár by nemali byť vystavené mrazom záťah, pretože to je tiež dobrý nebude. Preto potrebujete k štúdiu pôdy v mieste zariadenia bazén. Na charakter pôdy, hĺbka jeho zmrazenie, hladina podzemnej vody a jej sezónne variácie - to je minimum, ktoré by mal vedieť, projektanti a stavbári povodia.

Zadajte bazén v kontexte chalupe, s ním vo Všeobecný plán dom vo veľmi skorom štádiu vytvárania. V zmysle bazén je "pechka", ktoré, možno, bude tancovať dizajnér. O'objemnú izba s konkrétnym usporiadanie, vysoká vlhkosť vzduchu a veľká presklená plocha vyžaduje pomerne okolí - v skutočnosti na mieste vedľa bazén spálni alebo detskej izbe je vysoko nežiadúci. Prírodné vedľa dverí je posilňovňu, saunu alebo priestranná hala, kde vodná para (a oni nevyhnutne'dosiahne susedných miestnostiach) môžu rýchlo a bezpečne vytrácať.

Osvetlenie je tiež potrebné vopred zvážiť. Je jasné, že bez umelých nie, ale aj priehľadných konštrukcií veľký priestor, nech v popoludňajších hodinách plávať, "pod slnkom", by mali byť stanovené. A stojíme'zaviazať bazén s inžinierske systémy domu. Tu a liečebné systémy by mali byť primerané, a vykurovacieho systému z vyššej moci (skúste ohrievanie miestnosti bazéne! ), A vetranie je potrebné tak, aby okno v bazéne nie plakať, a ja som sa nadýchol ľahko. Samozrejme, tento súbor cieľov zahŕňa organizovanie mozgov. Odtoková na stránkach o tomto'objemu vody (pred všetko ostatné, zaobchádzať so špeciálnymi chemikáliami) sú vylúčené, takže budete musieť vybrať, šetrné k životnému prostrediu možnosť.

Obvykle vybavené skimmer alebo pretečenie súkromný bazén. Bez ohľadu na to, kde bazén je v dome alebo v Prílohe. Na skimmer je špeciálne zariadenie, ktoré vám umožňuje aktualizovať vody v bazénoch. Je to lacnejšie ako čerpacie zariadenia pre infinity bazén. Avšak, v bazéne skimmer na stenách, na rozhraní vody a vzduchu, sa v priebehu času tvorili nečistoty, ktoré musia byť vyčistené off, aj keď s veľkými o'prípojky vody skimmer ponuky zlé. Preto, ak misa je veľké, je to pohodlnejšie, aby prepadovú bazén (mimochodom, potom budú poskytovať najlepšie kvality vody).

A, samozrejme, význam plánu, ktorý je ich postupnosť. Tam môže byť tak, že váš dodávateľ, ktorý stavia nosné konštrukcie, zabudnúť na kopanie pod bazén (to je oblasť zodpovednosti nie stavitelia ako špecializovaná spoločnosť). A ak múr už vyrástla a stropy stanovené, môžu spôsobiť vážne a niekedy aj neprekonateľné ťažkosti, pretože výška zemné práce je taká, že bez výkopových zariadenia je potrebné.

V prílohe

Niekedy, z toho či onoho dôvodu, aby sa popri dome nemôže, a budete musieť vybudovať samostatný bazén. Toto je najdrahší možnosť: bazén je určený nezávisle od domu, postavený samostatne a, ako pravidlo, je zdravie a relaxačný komplex so saunou, fitness, atď., Ak predĺženie je možné, v rovnakej spoločnosti, si môžete objednať dizajn bazén a stavať to.

Z hľadiska zariadení postavený pool, nepochybne výhodnejšie samostatne, pretože po vode postupy, môžete okamžite dostať do domu. Zároveň, pretože je to trochu detašovaných, vodná para takmer nie preniknúť v dome, ako v prípade zabudovaného. Nachádza sa v Prílohe budova bazén je jeden komplex, ktorý pôsobí do značnej miery nezávisle od hlavnej budovy.

Avšak, ako bazéne je zvyčajne pripojený po uvedenie do prevádzky, rad špecifických problémov. V prípade predĺženia sa vykonáva v blízkosti domu, osobitná pozornosť by sa mala venovať hydroizolácie, inak veľké nebezpečenstvo, že sa obmedzí Nadácie. Problémy techniky charakter niekedy znamenať významné dodatočné náklady. Často chcete inovovať, napríklad, vykurovacieho systému, pretože bazén je potrebné teplo, a v posilniť režim a vody musí byť vykurované. Nevyhnutne zvýšiť kapacitu systémy vetrania a klimatizácie, ako predpoklad pre plávanie si vyžaduje účinné vetranie a odstránenie vodnej pary. Klimatizácia povinné'Eskov ako doplnkové osvetlenie, takže nevyhnutne zvýšiť kapacity napájanie systému.

Bazény, umiestnené vo vnútri domu, vždy nesú riziko, že vodná para je predchnutý v ostatných miestnostiach. Avšak, bazén domu, väčšinou trochu lacnejšie: nie je potrebné samostatné Nadácie, rám a steny domu sú steny bazéna.

Ako pre zariadenia a konečná úprava bazéna, nie je rozdiel medzi domom a pripojené bazény tam. Najlacnejšia možnosť je hĺbkové breakout bazén. Pohár sa skladá z jednotlivých častí, ale raz a navždy. Panely-profily sú vyrobené z vlnitý oceľový plech a špeciálne fólie. Dosiahnuť požadovanú mechanickú pevnosť, panely sú posilňované rebrá. Dizajn, funkcie, výkres bazénov vám umožní postaviť misku prakticky všetkých tvarov a veľkostí.

V výstavbu betónových misy prvé podľa neho kopať Základy výkop do hĺbky trochu viac, než hĺbka bazéna, potom zhutnených. Položil betón musí byť pevne uzavrite a na zaistenie bezpečnosti misu v podmienkach námrazy padajúci na zem. Po tom začiatku liečby. Najčastejšie spôsoby, ako poskytnúť misa, mozaiky, keramické obklady a špeciálne nepremokavé film. Nevýhodou týchto technológií je veľké množstvo práce, ako aj materiálne a finančné zdroje.

Dve slová o Finance

Musím povedať, že podmienky v rôznych častiach rôzne, takže presné údaje o časť cenu, aby nemožné. Spoločnosti ponúkajú rôzne komplexy služieb. V plnej verzie kompletnej pracovná dokumentácia obsahuje podrobné architektonické a inžinierske štúdium projektu až vyvážený výber technické vybavenie pre všetky systémy a comp'počítačové vizualizácie druhov a medzi'interiérov budúcnosti bazén. Navyše, náklady na bazén, do veľkej miery určujú vybrané dekorácie. Najmä, najdrahšie povrch misy konkrétne bazén - mozaika. Keramické dlaždice stojí asi jeden a pol krát lacnejšie, a nepremokavé fólia znižuje náklady, čo je takmer trikrát.

Podľa odborníkov tohto segmentu trhu, vidlice cena za štvorcový meter bazén je pomerne široká, ceny začínajú od cca 700. E. a dosiahnuť 1300-1500. Ako pravidlo, stavba povodia "námestie" náklady trochu drahšie ako obytné, pretože nasýtenia techniky komunikácie v bazéne sú oveľa vyššie, a jeho cena je približne jedna tretina z celkového rozpočtu.

Vladimír MIKHAILOV

Zdroj: Vidieku prieskum

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика