четверг, 27 февраля 2014 г.

Sweetadeline

Dnes v ruskej trhu predstavuje prakticky všetkých kľúčových Európskych a Amerických výrobcov: nemecký Osram, Zumtobel Zamestnancov, B/, Bega, Schmits, British Thorn, holandský Philips, Belgický Wever A Ducre, taliansky Castaldi, De Ma, Luceplan, iGuzzini, Flos a Targetti. Niektoré značky majú svoje zastúpenie, napríklad, Philips, Siteco, Martini a General Electric, ale väčšina radšej na prácu so sieťou distribútor'distribútorov. Segment osvetlenie kancelárií, je zásadné rozdiely zo segmentu osvetlenie obytných priestorov. "Ak v boji o trh domácej svetlo vyhral talianskych výrobcov, úrady, v ktorých dominuje produkcia z Nemecka, - hovorí vedúci architektonická Kancelária, spoločnosť A &A-Alcopa Projektu Anna Ulyanova. - Domov ešte vybrať designer je svetlo, a v kanceláriách - tzv. "technické". Jeho vlastnosti sú: zdroj svetla, zvyčajne skryté, a ak sa stanú cenným položky okrem'interiérový dizajn maximálne technologické ".

Prítomných na trhu, a ruských výrobcov. Medzi nimi sú JSC "Lisma", "technológie Osvetlenia", závod "Lumsvet" atď., Moderné výrobcov po rozpade ZSSR'objavili sa nie na prázdne miesto. Počas Sovietskych čias a elektrické žiarovky priemysel bol dobre vyvinuté: tam boli 20 electrolampovy rastliny, 35 špecializované závody na výrobu svietidiel a 6 rastlín kontrola vybavenia. Niektorí výrobcovia majú prospech z existujúcich údajov, časť radšej stavať nové rastliny.

Podľa účastníkov trhu, pre osvetlenie kancelárií a verejné priestory sú používané najmä luminiscenčných lámp. K účtu pre hlavné objemu predaja približne 75-80%. Zostávajúce 10-25% sú halogénové žiarovky, lampy s reflektorovej žiarovky a iné typy osvetlenia.

V starom svete

Dizajnéri osvetľovacie systémy na vedomie, že obchody sú lacné svietidlá nižšej cenovej kategórie. "Výrobcovia hornej cena sa pohybuje nemajú sklady v Moskve širokú škálu, na rozdiel od výrobkov z nižšej triedy, " hovorí inžinier spoločnosti" Kompas-Engineering "Igor Artsegov. - Tak kupujúci drahšie a zaujímavý dizajn svietidiel musieť čakať na objednávku pre štyri až šesť týždňov, a často nútení vziať, čo je na sklade ".

Podľa odborníkov, rastrových lampy sú schopní vyriešiť problém efektívne osvetlenie, kancelárie, zamestnávanie nich, stať sa podobá na seba ako dvojičky. Avšak, rastrových žiarivky zostať na čele ruskej trh osvetľovacie zariadenia. Začiatkom 1990, keď rástli ako huby po daždi, kancelárie a obchodné centrá potrebujú svetlo, tieto svietidlá boli vyvezené z bývalého Sovietskeho bloku a Číne. Potom ruskej výrobcovia sa rozhodli vrátiť sa na tento trh sám. Presne pred 10 rokmi cena jednej lampa bola o $ 100-130. V priebehu rokov má padlých v 10-krát, zatiaľ čo objem výroby vzrástol o niekoľko desiatok krát.

"Raster stropné svetlo s tieniace siete, naďalej lídrom predaja, " hovorí senior osvetlenie dizajnér-konštruktér" Arlekino Inžinierstvo Natalia Velikanova. Ich popularita je vzhľadom na jednoduchú inštaláciu a jednoduché použitie". Svieti vylúčený štvorcov môže byť videný v podstate akýkoľvek rozpočet organizácie alebo podniku triedy B alebo c Tieto žiarovky patria do nižšej cenovej skupiny, ich cena sa pohybuje od 12 eur na 50 eur.

Odborníci však predpovedať, čoskoro nahradiť žiarivky novej generácie - T5 - e pescarului prístroje. Tieto svietidlá boli vynájdené nedávno, v roku 1996, inžinierov Philips (takmer všetky kancelárie sú teraz založená ich predchodcovia žiarivky T8). Ako je vysvetlené Natalia Velikanova, priemer trubice T5 menej ako v konvenčných žiarivky a svetelný tok na nich viac a energie, náklady sú nižšie. Účastníci trhu predpovedajú, že do svietidiel s žiarivky T5 sa čoskoro stali vedúcimi predaja. Odborníci z Osram sú si istí, že v Európe pár rokov žiarivka T5 bude každá druhá lampa.

Druhá skupina je lampa cena od $ 50 - $ 100. V podstate sú vyrobené v Rusku, českej Republike, Slovensku, Poľsku a Nemecku. Tretia časť - nad - plnené výbojky, ktoré stojí viac ako 100 dolárov. Tu predstaviteľov nemeckých, Britských, Belgického a talianskych výrobcov. Táto kategória zahŕňa dizajnér svetlo a svetlo, ktoré osvetľuje Výkonný office oblasť (priestor-na recepcii, konferenčná miestnosť, recepcia oblasti a Salóniky), ako aj superior izby.

Svetlo v metroch štvorcových

Že lampa svietila na všetky pravidlá a nariadenia, plniť osvetľovači. Dnes v Moskve bola vytvorená trhu z firiem, ktoré ponúkajú služby na vytváranie svetla prostredie na firemné sídlo, okrem'Arah. Jeho črtou je, že sú tieto služby ako špecializované spoločnosti ("Modul", "Arlekino", pre tlač pr2-projekt, "Fórum elektro", "Odstavenie", "svetlo projektu", "Bod podpory")a architektonické Úradu, ktorí sú zapojení do corporate design ako celku, vrátane zariadení, plánovanie a výber nábytku (ABD Limited, MMC Objektu a iné ) Architektonická Kancelária priemerný, bohužiaľ, často len na zaradenie v štáte, dizajnérov, nie nevyužili služby inžinierov pre osvetlenie. To je nesprávne. "Pri výbere osvetlenia, musíte sa obrátiť na odborníkov, ako je osvetlenie závisí na zdravie'I a pracovnej schopnosti zamestnancov", - povedal Natalya Velikanova.

Pri výbere osvetlenia projektu a lampy klienti zvyčajne riadi triedy úrad, pod ktorý nariadil projektu. Väčšina výdavkov, ktoré sú, samozrejme, nájomcov kancelárie triedy a a B. "povedal by som, že ak ste strávili menej ako $ 60 na meter štvorcový kancelárskych, že úrad môže oprávnene už nemôže byť považovaná za triedu office", - hovorí Igor Artsegov.

Nápady a dizajn schém, ich umiestnenie v kancelárii - najdrahšie časť celého projektu, kancelárske vybavenie. V priemere to trvá asi 60-70% z celkového rozpočtu. Ako je vysvetlené Natalia Velikanova, náklady na osvetlenie pre osvetlenie kancelárskych priestorov o veľkosti 100 metrov štvorcových. m (pomocou rastra lampy) bude asi 1100 Euro. "To je minimum nákladov na svetlo prostredie začína v regióne 1000 Euro. Horná hranica nie je obmedzená, " hovorí.

V ideálnom prípade, podľa Anna Ulyanova, proces formovania osvetlenie v kancelárii vyzerá takto: autor rozvíja inter'EP iba funkčných zón a miest svetelných zdrojov. Ďalšie práce postupujte osvetľovači, ktoré ukladajú na kreslenie kriviek, kontrola intenzity a prekrývanie zdrojov svetla. Od začiatku práce na dobierku, spravidla trvá približne dva mesiace. Na Západe, prezentovať prácu na inter'hieromonk Anatolij úrad bez účasti projektanta jednoducho nemožné. Dôvodom je, že správny dizajn a výber zariadenia môže výrazne znížiť náklady na elektrickú energiu.

"V Rusku vedomé prístup na pokrytie nie je ešte dostatočne rozšírený, " hovorí Anna Ulyanova. - Čiastočne preto, že túžba uložiť na drahé osvetľovacie zariadenia a služby špecialistov v oblasti osvetlenia, a čiastočne preto, lebo problém energetickej efektívnosti nie sme, že skutočné ako pre Európu ".

Svetlo Goebel

Prísne vzaté, prvá žiarovka bola vynájdená nie Edison. Mnoho vynálezcov XIX storočia úspešne pracoval v tejto oblasti, a mnoho z nich dostal patentov. Jedným z nich bol nemecký emigrant Heinrich Goebel, ktoré prezentoval v roku 1854 rozsudku Americkej verejnosti prvé elektrické žiarovky. Dostal ho vložením zuhoľnatie bambusové vlákna v sklenenej banky so vakcíny vzduchu (prvý náhradné, použil prázdne fľaše od rámci Kolíne nad rýnom). Sto hodín Gebel aplikované pre aktuálne vlákno, kúrenie to žiariť. Pokusy s elektrinou vždy priťahovalo ho, aj keď bol hodinár a OPTICOM. Hand-made vynálezca žiarovky používané na osvetlenie jeho hodina-dlhé workshop. Však, predtým, než priemyselnej výrobe lampy bol ešte ďaleko. Vzhľadom na nedostatok peňazí a SV'odkazy Gebel bol schopný získať patent na svoj vynález.

Neskôr podobné lampa bol vytvorený Americký fyzik Thomas Edison a prezentované na výstave v Paríži v roku 1881. Na rozdiel od Goebel, Edison včas podal patent na jeho systému, a predal práva na výrobu svetelných zdrojov, Americké a nemecké spoločnosti. Spoločnosť quarreled medzi sebou, žiada o zrušenie licencie nenávidel súperovi. Je to sranda, že Edison sám žaloval, hľadám zákaz výroby žiaroviek Európskych výrobcov. Jednou zo spoločností,-odporcov, nároku, prezentované v súde ako svedok Heinrich Goebel. Oči sudcov Gebel ukázal svoje experimenty s lampou, po ktorom súd zistil, že Gebel "aplikovaný žiarovky dlho predtým, než Edison". US patent Edison bol zrušený.

Intelligent light

V Západnej služby inžinier-osvetlenie rozhodol siahnuť aj preto, moderné osvetlenie, systémy a vybavenie zahŕňa využívanie predmetov duševného domu. To zahŕňa stmievače, glucometry, ktoré vám umožní postupne znížiť a zvýšiť mieru svetla, ako je zníženie prirodzeného svetla a pohybové snímače, ktoré sú umiestnené na chodbách a v kanceláriách.

Podľa účastníkov trhu, v Rusku každý rok vydania úsporu elektrickej viac a viac zaujíma mysliach nájomcovia kancelárskych priestorov. "Preto bude zvyšovať dopyt po energeticky úsporné svetelné zdroje a svetelné prvky", predpovedá, Prezident obchodu a výroby o'Znannya "Skyfox" Alexander Davidkin.

Dizajnéri sa povedať, že za posledný rok sa počet objednávok pre položky "intelektuálny" budov sa zvýšil aspoň o 50%. Čoraz viac využívajú digitálne ovládanie osvetlenia, ktoré umožňuje plné využitie prirodzeného svetla, a ak je potrebné umelé osvetlenie. "V našej novej kancelárie, napríklad, so sídlom systém zo štyroch režimov svetiel, zmeny osvetlenia v závislosti od denného času," hovorí Natália Velikanova. Vášeň energeticky úsporných technológií je celkom pochopiteľné. Podľa správy, Kalifornia energie Komisie, automatické kontrolné systémy umožňujú uložiť od 35% až 45% elektrickej energie, že tretia znižuje náklady. Gennadij Antonovich, Zástupca vedúceho Oddelenia, návrh umelého osvetlenia Modul skupiny, sa domnieva, že takéto systémy môžu platiť za seba v 5-10 rokov.

Na osvetlenie inžinieri sa vzťahujú nie len na znižovanie nákladov. Ak vypracovanie projektu brať do úvahy druh spoločnosti, a môže dokonca zvýšiť svoj zisk. "Výber typu svietidiel a svetelných zdrojov priamo povrchu'je, že neposkytuje žiadnu spoločnosť. Napríklad, ak organizácia je zapojená do obchodu alebo v telocvični predaj nechcete nainštalovať výbojky so studenou osvetlenie a žiarivky. Človek-kupujúci sa stáva nepríjemne, žiadne svetlo má na nákupy, - hovorí Alexander Davidkin. - V rovnakom čase, v kanceláriách, kde väčšina zamestnancov pracujúcich na počítači'počítače, neodporúča sa pre zdroje svetla s teplé, žlté svetlo: sa relaxovať, príčinou zdravotného postihnutia. V týchto priestoroch inžinierov odporúčame mieste, zmiešané zdroje svetla: teplá a studená ".

Spotrebiteľa stanovisko
Veronica Tabara Štátu, Námestník Generálneho Riaditeľa spoločnosti "KROK":
- Tvorí osvetlenie požiadavky v našej novej kancelárie, vzali sme do úvahy skúsenosti z prevádzky kancelárske budovy (budova máme tretie). Naša spoločnosť sa zaoberá informačnými technológiami, a všetkých pracovných miest v kancelárii comp'utilizaban. Svetlo bolo by nemala rušiť používanie comp''yuter. Úlohou bolo ďalej komplikuje skutočnosť, že v novej budove nie je veľmi vysoké stropy. Musel použiť mapované svetlo. Vybrali sme lampy so špeciálnym dizajnom, ktoré nám pomohli vizuálne, zvýšiť strop. Osvetlenie pracovísk vypočíta tak, dizajnérov, a upraviť ich, ponúknuť naše vedúci power engineer, pretože naši zamestnanci chcel svetlo v miestnosti bolo veľa. Svietidlá pre kancelárske priestory, sály, konferenčné sály, jedáleň, schodisko hál, dizajnéri boli vybrané spoločne s odborníkmi na celom svete.

Bohužiaľ, len po pripravenosť úradu stretol som sa s odborníkom, profesionálne zaoberá otázkami osvetlenie kancelárskych, obchodných a priemyselných priestorov, a naučil sa od neho, že otázka osvetlenie môže ovplyvniť kvalitu práce a kvality tovaru. Napríklad obchodovanie hale je veľmi dôležitý ukazovateľ rovnomernosť osvetlenia, a pre kancelárske osvetlenie pracovísk, a nie celý priestor. A na priemyselné účely - napríklad, pre výrobné haly, dôležité dlhá životnosť, nízke náklady na bezpečnosť a ochranu v pracovných podmienok. Špecialista povedal mi, že jeho srdce blood'Yu vylieva, keď vidí v butiky na veľmi drahé dokončiť, s dobrým dizajnom lampy bez filtra, ktoré dávajú čistý ultrafialové svetlo, decolorizing oblečenie. Ukazuje sa, že existuje mnoho ukazovateľov, ktoré ovplyvňujú kvalitu svetla v miestnosti, a nabudúce budeme prilákať viac špecialistov v dizajne svietidiel.

Zdroj: www. sf-online. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика