пятница, 28 февраля 2014 г.

Starovekých a moderných tehla...

Pre obyvateľov Strednej Rusko, najviac príslušný stavebný materiál po strome bolo a zostáva tehla.

Výber miesta žiť, vždy sa snažíme pohodlie. Ale to je dôvod, prečo nie je Všeobecné odporúčania, predpisovania, čo by mal byť postavený ideálny dom. Africké pobyt sa povedať, že hlavnou funkciou, dom je zachrániť od tepla, rodák z ďalekého Severu je chrániť pred chladom, a pre pgma z džungle hlavnou prioritou bude, aby sa zakryl bývanie. Z týchto požiadaviek závisí na výber stavebných materiálov.

Pre obyvateľov Strednej Rusko, najviac príslušný stavebný materiál po strome bolo a zostáva tehla. Takže to, čo je tehla a to, čo vieme o ňom?

Prvá tehla bol považovaný za bar je vytvorená z hliny pálenej pri vysokej teplote, ale moderné stavebné technológie umožňujú "to" tehly z hliny, ponúka omámený spotrebiteľa obrovský rôzne tvary, farby a odtiene tohto starobylého a moderných materiálov.

Silikátové tehla

Pre väčšinu začiatočníkov stavitelia všetky tehla je rozdelená do dvoch veľkých skupín: červená a biela. Často nikto nemôže vysvetliť, čo je ich rozdiel. Odpoveď je veľmi jednoduchá - je to všetko v ich zloženie. Červená tehla, pozostáva hlavne z hliny, biela - piesku a vápna. Zmes na výrobu ten bol pomenovaný "silikátových", a preto silikátových tehla.

Silikátové tehla vysokej kvality by mal spĺňať nasledujúce technické parametre: prvý, berie sa do úvahy ultimate sily pri kompresii. Pre silikátové tehla je 15-na. Po druhé, priemerná hustota tehla by mali byť kg/m kubických Po tretie, mrazuvzdornosti silikátovej tehla je 15 a viac cyklov, pre priemernú pásy z Ruska najlepšie zvoliť tehla s mráz 35-50 cyklov. Po štvrté, maximálna teplota použitia by nemala presahovať 550 C.

Tiež musíme si uvedomiť,'nezabudnite, že je odolný voči vode silikátových tehla nižšia ako keramické. Preto, a v univerzálnej aplikácie červená (keramické) nižšie. Silikátové tehla je vhodné použiť, keď murivo nosné steny a rozličných oblastí, ale to je prísne zakázané používať ju počas ktorým Nadácie, ktorým pece, krby, komíny, soklové a pod.,

Definitívnu plus silikátovej tehla je jeho vysoká zvuková izolácia výkon, ktorý je dôležitý pri stavbe interroom alebo priečok.

Silikátové tehla môže byť pevná a duté. Dutá tehla jednoduchšie, ktorá výrazne znižuje tlak na Nadáciu. Okrem toho, má nižšiu tepelnú vodivosť, takže steny ako tehly môžu byť tenšie ako bez toho, aby boli dotknuté izolačné vlastnosti.

Druh, rozsah silikátových tehla je veľmi široký: tehla silikátových pevné tónované (farebné spektrum môžu obsahovať aj žltá, čierna a modrá), tento tehlový sa používa ako obklad, murované silikátových porézne pevné a duté; tehla silikátových; dutá tehla / full-telesne s štiepky textúry a pod.,

Tenkostenná tehly

Tenkostenná tehly z piesku a cementu s prídavkom špeciálne farbiace látky, vytvoriť veľa farebných odtieňoch. Pripravená zmes sa naleje do špeciálnej formy, dodať produkt "tehla" s textúrou tvár a hladké montáž. Ľahký, tenký-murované tehly nevyžadujú žiadne ďalšie posilnenie Nadácie. Okrem toho, nie nevyhnutne'uistite sa, že prvý dom bol tehla: pomocou tenkostenná tehly "previesť" v tehlovom môžete zablokovať, a dokonca aj stromy'drevený dom. Pomocou kovové montáž a bežné skrutky alebo klince môže mať simulované muriva a stromy', zrubové stavby, ale to je predbežná potrebné na pokrytie stien hydroizolačné materiály, napríklad, strešných krytín. Optimálna teplota, ktorým tenkostenná tehly je +5- +25 ° C.

Existuje niekoľko výhod tenkostenná tehly pred "súkromné", ktorým čelí. To je viac odolné voči škodlivému vplyvu na životné prostredie, oteru odolný, ľahko sa čistí, prakticky nepremokavé.

Ale možnosť uplatnenia tenkostenná tehál nie je obmedzený len na vonkajšie dekorácie budov, verandami a pavilóny. To môže byť nevyhnutnou a vnútorné zariadiť domov alebo bytov: rôzne architektonické detaily, soklové, krby, dvere, a tak ďalej. Tento tehla je schopný simulovať nielen nová spojka, ale ten starý, ktorý je často potrebné v reštaurátorské práce.

Keramické tehly

Existujú dva spôsoby, ako príprava keramických tehál. Prvým a najčastejším - plastové metóda: hliny hmotnosť (vlhkosti jej 17-30%) je vylúčený z pásu stlačte, a potom vystavené streľby. Druhý spôsob je, surové - je vytvorená z hliny hmotnosť s vlhkosť 8-10% silné stlačenie. Ale z keramických tehál vyrába druhá metóda nie je odporúčané používať v priestoroch s vysokou vlhkosťou.

Existuje mnoho druhov keramických tehál, dutých, tehly, dlaždice, obkladačky a jeho poddruh: presklené fasády, tvary a tak ďalej, textúry povrchov sú odlišovať plynulý a úľavu tehly.

Čo keramické tehly sa nazýva "red" hold tradícii. Teraz, okrem štandardného červeno-hnedé "tehla"možnosti, biele, marhuľový a dokonca aj yellow brick - všetko bude závisieť od hliny. Ale keď už hovoríme o farbe z tehál, je potrebné poznamenať, že konštrukcia je lepšie kúpiť práve dokončil dávky od jedného výrobcu, takže si nemusíte pozerať rovnakej farby.

Pri výbere materiálu budete potrebovať vedieť, že jasne neštandardné tehla obsahuje rôzne nečistoty (napr. veľké kusy vápenca, alebo kamene). V budúcnosti ju môže vážne ovplyvniť nielen vzhľad domu, ale aj pre jeho bezpečnosť. Aj ženatý v keramických tehál je "underburning". Objavte jej len zle pálenej tehly v šoku vytvára matný zvuk, a horčica farby.

Keramické tehly je možné použiť takmer všade: v základov, montáž stien a interroom oblasti, v kachle a krby (s výnimkou tých miestach, kde nie je priamy kontakt s ohňom), pre čelia budov a ich interiérov. Zároveň je odolný voči rôzne vonkajšie negatívne vplyvy, ktoré sú skúšané.

Izolácia - názov z celkového ktorá zahŕňa niekoľko typov tehál.

V prvom rade je tzv teploeffekt, alebo dutých tehál. Okrem toho, že je ľahšie, než je obvyklé, a tým znížiť tlak na Základy, Adobe, v dôsledku vnútorného vzduchu priestor, znížiť výmena tepla medzi vnútorného priestoru a vonkajšie prostredie, na ochranu stien pred mrazom. Hlavné pam'pamätajte si: čím viac sú lepšie tepelne izolačné vlastnosti (póry môže dosiahnuť 50% z celkového počtu). Ak chcete zvýšiť úroveň tepelnej izolácie a môže byť vzhľadom na použitie pórovitých dutých tehál (on volal parkovanim). Dutá tehla, vyrobené metódou napoly suché lisovanie, oveľa silnejší ako jeho kolegov. Okrem toho môže byť použitý ako pred. Potrebujeme pam'nezabudnite, že pri montáži dutých tehál, by mali byť použité viac v'ASCII riešenie, ktoré prázdnota nie je upchaté. Pri výbere kvality Samana a jeho inteligentné využívanie každých 10% použitého materiálu ušetrí 7-10% paliva.

Ďalší v rade tepelno-izolačné tehly je pentatomidae tehla. Tento tehlový sa používa viac vo výrobe, v prípade potreby tepelnej izolácie.

Pentatomidae tehla schopní udržať ich tepelno-izolačné vlastnosti pri teplotách až do +900 C. Keď staviate dom, nie je potrebné použiť ako tehla, ale to je nenahraditeľný pri stavbe elektrolýza kúpele, vodné potrubia, kotlov a pecí a tak na Tretí typ izolácie tehla je vyrobený z cementu-pieskové tehly. Je to najlepšie ekonomické riešenie všetkých typov tehál (asi polovicu ceny silikátové a tri - keramické). Taká cena je poskytovaná jednoduchosť výroby: tehla je vyrobený z cementu, piesku, metalurgické trosky, kameňa, muriva odpadu, umelé quartz uhličitan a piesku. Jasné výhody z tehly v prednej všetkých bola vysoká tepelná zotrvačnosť, ktorá vám umožňuje uložiť takmer konštantnú úroveň tepelnej ochrany budov.

Vybrali tehla, jeden by mal vždy si chcete vypočuť názory odborníkov. Pretože sa zameriava iba na vonkajšej krásy a lace stavebný materiál, vystavujete sa riziku, že sa stanú vlastník veľké, krásne, ale, bohužiaľ, ice Palace.

Olesya Smirnova

Zdroj: Country house

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика