пятница, 28 февраля 2014 г.

Územie pohodlie

Priaznivú mikroklímu v jednotlivých bazén povinné'povinné, inak žiadne pozitívne emócie nemôže byť a prejavy. Pomáha poskytovať pohodlie? Samozrejme, prispieva k konštruktívne riešenie bazén, ale predovšetkým pohodlie je zabezpečené pomocou špeciálneho inžinierstva systémov.

Dobrú atmosféru pre plávanie je veľmi dôležité, bez ohľadu na to, či je bazén na ulici, podľa posuvné plastové strechou, postavený v chate sa nachádza v prílohe alebo v samostatnej budove. Engineering support súkromné bazény realizované viaceré technické nástroje a aktivity. Musím povedať, že moderný trh ponúka mnoho druhov týchto zariadení, ale na výber je tu, nie v zhone. Svoje vedomosti nebudú stačiť, aby sa pochopiť všetky zložitosti, takže môžete skončiť alebo preplácať alebo kúpiť zariadenie, ktoré nebude môcť riadne vyčistenie vášho bazéna. Zloženie zariadenia a energetiky systémov (ktoré určí spotreba energie), musí byť stanovená podľa expertov. Okrem toho, projekt komunikácie pre bazén by mal stáť'odkaz na celkový dizajn domu, tak, že fungovaní povodia nerušil prevádzku systémov vykurovania, vetrania, energie, atď.

Fanúšikovia a klimatizácia

Priaznivú mikroklímu v priestoroch povodí závisí predovšetkým od systému vetrania a klimatizácie. Najjednoduchšia možnosť, že takýto systém je Windows, ktoré sa otvárajú manuálne alebo pomocou elektrického pohonu v sade s diaľkovým ovládaním, čo značne zjednodušuje prirodzené vetranie. Však robiť len to. V plaveckých bazénoch, ako pravidlo, sa používajú pre efektívne klimatizované, ktoré, v prípade potreby je schopný: a) na chladenie vzduchu, b) aby teplý vzduch), ktoré regulujú vlhkosť. A, samozrejme, podmienky musia vysoká kvalita, spoľahlivosť a dlhú životnosť. Trh ponúka nástenné split-systémy a multi-split systémy známych výrobcov: DAIKIN, TOSHIBA, LG a podobne, môžete používať kanál je klimatizácia, ktorý bol čiastočne vetrať miestnosť.

Čo v prípade, ak vybraný klimatizácia nemôžu vyrovnať sa s zvýšená vlhkosť v priestoroch bazénu? V tomto prípade, môžete voliteľne inštaláciu odvlhčovače vzduchu. Ich výber je dosť široká, najmä nízko-energetických domov. Nadobúdanie týchto zariadení by bola chyba, pretože v krytý bazén také suchšie neúčinné (je určený pre obývacie izby, spálne, atď.,). Pre miestnosti, veľká'objem s veľmi vysokou vlhkosťou musí byť zakúpený semi-priemyselné alebo priemyselné odvlhčovače vzduchu, ktoré majú výkon výhodu. Výpočet potrebných kapacít desikant vykonáva expertov, ktorí by mohli dať odporúčanie na nákup vybavenia.

V posledných rokoch sa trh s'objavilo zariadenie, ktoré kombinuje všetky potrebné funkcie. Jednou z noviniek v minulom čase - kondicionéry ThermoCond nemecká spoločnosť MENERGA (Nemecko) s multi-stage tepla, využitie. Tieto modely boli navrhnuté špeciálne pre bazény a je určené pre rôzne prevádzkové režimy: teplej miestnosti, sušenie, prevádzky, s prívodom čerstvého vzduchu, a odvodnenie vonkajší vzduch pred privedením do bazéna. Diaľkové ovládanie s grafickým displejom (plus diaľkové ovládanie umožňuje jednoduché nastavenie s dátový výstup na displej a ich úprava. A vstavaný modem umožňuje monitorovanie a ovládanie klimatizácie v diaľke.

Ak klimatizácia nie je dostatočný na zabezpečenie bežnej výmeny vzduchu, potrebujete nútenou cirkuláciou vzduchu a odsávaciu ventiláciu. Pri organizovaní vetranie tiež potrebné vziať do úvahy teplota vody, vzduchu a vlhkosť vzduchu, výpar z vodnej hladiny: teplejšie vody, viac odparovania.

Úroveň vlhkosti v povodí ovplyvňuje nie len na blaho ľudí, kúpanie, ale aj na "zdravie" stavebných konštrukcií. Nadmernej vlhkosti môže spôsobiť kondenzáciu, ako aj zničenie prikladať a zaťaženie-účtovná štruktúr na zmrazenie vlhkosti vo vnútri nich.

Relatívna vlhkosť v jednotlivých bazénoch sa odporúča na podporu 50-65%, a výmene na jednu osobu by mala byť približne 80 m3 / h za plavcov. Štandardizuje obsah voľného chlóru vo vzduchu nad vodou, to musí byť menej ako 0, 1 mg/m3.

A tak nie je potrebné kombinovať vetranie domu a bazénu. Vlhký vzduch nesmie byť distribuovaný na chate, a preto bazén oblasti je potrebné udržiavať podtlak (dobré pre o 5% nižší ako atmosférický). Inými slovami, systém vetrania plaveckého bazéna musí byť nakonfigurovaný tak, že objem vyfukovaného vzduchu bolo niečo viac než dodanie.

Iný odtieň: prúdenia vzduchu z ventilátorov, by nemali byť nasmerované do vody v bazéne, že nezvyšuje odparovania. Distribúcia vzduchu je najlepšie urobiť z dolnej časti, pod Windows, ako sú najslabší odkaz stavebných konštrukcií a priamy kontakt s vonkajším vzduchom. Strečing by mal byť vykonané z hornej časti obrazovky, kde sa obvykle najviac vlhký a teplý vzduch. On bude odstránený z priestorov, a to, nepríjemné pachy, jedovatých látok a výrobkov dýchanie ľudí.

Prívod a odvod vetranie s odvodnením a využitie tepla z odsávaného vzduchu čiastočne rieši problém ohrev bazéna, a v niektorých prípadoch úplne.

Teplo v bazéne

Veľa závisí od toho, bazén, vykurovací systém. Druh, množstvo a umiestnenie vykurovacieho zariadenia musia určiť, samozrejme, odborníci, riadi špeciálnej techniky. V bazény môžu byť použité radiátory, konvektory, a infračervené žiariče.

V posledných rokoch, s'existuje veľa variantov vykurovania s použitím jednotiek sériovo nechajte sa priemyslu: v-line paliva ohrievače; priamy prietokové ohrievače s elektrickým pohonom; tepelné čerpadlá, solárne kolektory. Okrem toho, na ohrev vody v povodí môže byť použitý pre vykurovací systém chaty. V tomto prípade je potrebné zabezpečiť zvýšenie kotla kapacity, pretože niekedy bude mať a dom, v plnej horúčav a veľkého množstva vody zahriať. Potom sú tu vážne straty tepla cez výpar z vodnej hladiny, ktorá je strata peňazí. To je dôvod, prečo odborníci odporúčajú počas počiatočného vykurovanie bazén (a môže to trvať ani jeden deň) na uzatvorenie vody filmu, ktorá výrazne znižuje tepelné straty.

Podľa sanitárnych a hygienických noriem, teplota vody v jednotlivých bazénoch by mal byť 26-29S. Teplota vzduchu v miestnosti, kde sa ľudia vyzliekol by mal byť jeden alebo dva stupne vyššie - približne 27-30C.

Zlepšiť vnútorné a vytvoriť dodatočný komfort, najmä v dlhodobom kúpanie sezóna alebo používanie bazén v zime sa odporúča vykonávať podlahové vykurovanie alebo sálavé vykurovacie circuitous cesty a prístupy k bazén s elektrickým infračervené žiariče. Osobitná pozornosť by sa mala venovať poschodí, čo je v tomto prípade Všeobecnej časti inžinierstvo zložité. Dlaždice, ktoré sú spracované, ako pravidlo, plavární, je materiál, je zima, a po nej prejsť naboso nie je pohodlné. To je dôvod, prečo v bazéne obvykle vybaviť tzv. "teplý podlahy", dlažba vykurovacieho kábla alebo potrubia s horúcou vodou.

Osvetlenie je tiež dôležité

Osvetlenie v bazéne má svoje vlastné špecifiká. Získať zvláštny význam pre jeho funkčnosť a bezpečnosť. Svetlé dostatok svetla, aby sa rovnomerne vyplniť aj vzduch a voda. Neplatné a nedostatočné osvetlenie miesta pôvodu do vody, a silné svetlo, kontrast medzi voda v miske a objemu miestnosti.

Osvetlenie vo vnútri panvy je rozdelené na Všeobecné hornej svetlo a osvetlenie vody, ktorý zahŕňa osvetlenie pod vodou. Horné svetlo v bazéne by mali byť hladké a povodne. Ak sa použije stropné svetlá by mali byť umiestnené tesne nad bazéne a na stranách projekčnej povrchu vody na strop. Hoci pre Všeobecné svetlo v plaveckom bazéne je lepšie nepoužívať, stropné a nástenné svietidlá. Vhodné halogénové žiarovky s ich m'ako svetlo a prirodzenú reprodukciu farieb. Môžu byť zabudované do stropu, alebo steny, alebo adjustably namontované na trati (železnica), ktorá sa bude meniť smer svetelných lúčov.

Na osvetľovacie zariadenia, ktoré sú použité v miestnostiach s vysokou vlhkosťou, pred'sú špeciálne požiadavky. Lampy hornej svetlo v bazéne musí mať aspoň prvý a najlepší druhej triedy ochranu proti vlhkosti. Prvá trieda potrebuje bezpečnosť prístroja z kondenzátu, druhý - udržateľnosti vo vodnej hmle, lietanie pod uhlom do 15 stupňov od zvislej polohy.

Podvodná svietidlá musia spĺňať niekoľko prísnych požiadaviek. Trieda ochrany, ktorá sa odráža v technickej dokumentácii charakteristické IP, pre lampy navrhnuté pre používanie pod vodou, musí byť najmenej 68. Druhý obrázok odráža stupeň odporu proti vplyvom vlhkosti. Trieda ochrane proti vlhkosti, ako je uvedené na obrázku 8 sú zariadenia, ktoré sú určené na prevádzku s úplné ponorenie do vody na neobmedzený čas.

Vladimír MIKHAILOV

Zdroj: zagorod. spb. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика