среда, 26 февраля 2014 г.

Ako urobiť vitráže s ich vlastnými rukami

Každá miestnosť potrebuje nejakú farebnú náplň. Zvyčajne sa takéto sú koberce, Tapety, svietidlá, alebo nástenné maľby, obrazy. V tomto článku by som chcel spomenúť ešte jeden dekoratívny prvok, ktorý môže svetlú farbu motívu ensemble - vitráže.

Znečistený-sklo okna, sám je príbeh alebo ozdobné zložení, vyrobená z farebných sklenených alebo iných materiálov, ktoré poďme vo svetle. V klasickej vitráže kusy farebné sklo, vyrezávané na konkrétny obrázok, s'spojiť s olova, medi, mosadze profil. Bohatšie textúry, viac veľkolepé a krásne farebné sklo.

Láme slnečné lúče, aby sklo Lesk s jasnými farbami, takže je vždy nový. Maľované v klasickom zafarbia-sklo vykonané pomocou špeciálnych farieb s prepúšťaním, nemajú vyblednutiu a nie zmiznúť na dlhú dobu. Náklady na takéto klasický variant - od 700 USD. za štvorcový meter. Cena zahŕňa inštaláciu.

Na konci 19. storočia dekoratér Tiffany vymysleli nové technológie Zhromaždenia, ktoré dostali jeho meno,'I. Táto technika zahŕňa spracovanie každého tabuľové sklo s fóliou, potom jeden skla sú pripájané spolu. Disclaimer kovový rám dal možnosť použiť takéto dekoratívne výrobky nielen ako vitráže v stenách, ale aj napríklad ako svetlo, alebo ako dekoratívny strop. Náklady na vitráže v štýle "Tiffany" 1000 USD. za štvorcový meter.

Okrem klasických, tam sú moderné metódy výroba vitráže. Jedným z nich je výroba pomocou Americkej technológie, SGO. Na priehľadné skle je použitá pevná podlaha, skladajúci sa z niekoľkých vrstiev, ktoré dáva výrobku, štruktúru a farbu. Kreslenie na sklo vykonáva s pomocou viesť dopravy, pripojené na oboch stranách skla. Táto technológia má niekoľko výhod. Po prvé, je použitie plochých skiel ako základ umožňuje použitie v systéme Windows. Niekedy sa to stane, je potrebné, keď budete potrebovať, ak chcete skryť nevzhľadné výhľad z okna.

Po druhé, základ pre vitráže a akrylových alebo kremičitého skla. Prvé výrazne znižuje jeho hmotnosť. Často sa tieto farebné sklo sa používa pri návrhu z kazetového podhľadu. Po tretie, táto technológia umožňuje vytvoriť väčšina zložitých plastové čiary v grafe. A posledný dôvod, vitráže je 2-krát lacnejšie, ako klasické.

Tieto moderné technológie výroby vitráže je "taviace" alebo "spekanie". Jeho podstata spočíva, že na pevný kus skla zbierať farebné sklo dizajn, je vyrobená z kúsky skla granuly, farebné sklo, káble, poplatok, atď potom skla je vykurovaný v špeciálnej peci t o a pečieme v holistický vrstvy. Napriek zložitosti procesu, farebné sklíčko, Windows "taviace", majú iný tvar, textúru a hrúbky. To umožňuje používať ich ako rôzne oko-lov prvky inter'jer: ako oddiely, tabuľka-topy, vloží v stene. Pozrite sa ako vitráže je veľmi moderné. Mali by venovať pozornosť milovníkov high-tech a postmodernism. Náklady na vitráže, vyrobené v technike "taviace" je 700 eur. za štvorcový meter.

Ďalšie technológie - "odlievanie", nám známe pod názvom "Murano skla". Na výrobu vitráže z nej použiť kovové formy, ktoré majú reliéf depresie v spodnej časti. Oni naliať roztaveného skla, ktoré je potom kryt s priehľadné sklo. Na rozdiel od znečistený strešné Okná v technike "spekanie" o "Murano skla" obrázok je obmedzená na kovovej podobe.

Piesok-výbuch gravírovanie na sklo a zrkadlá, je lacnejšie predchádzajúce - od $ 250 za štvorcový meter. Ako sa moriť-sklo okna je sklo s hrúbkou 5 mm, pár krát kreslenie. Táto metóda dáva možnosť vytvoriť matné obrázka, nápis, alebo aby sklo s hlbokým reliéfom štruktúry. Vykonanú prácu táto metóda je spojená s kompozície na "viniča-kvetina tému", môžete kresliť a abstraktné tvary. Tento vitráže vhodný pre klasické inter'jer.

Okrem komplexných technológií vitráže môžete nájsť viac jednoduchá - film alebo lakom psevdokitay. Avšak, ako sa moriť-sklo Windows nebude trvať dlho.

Najnovšie technológie výroby skla rozšírili možnosti pre uplatnenie vitráže. Okrem obvyklého používania vitráže na vyplnenie otvoru, často to bolo použiť ako dekoráciu pre sadrokartónových podhľadov, priečok, obrazoviek, dekorácie, lampy, lampshades; vložky v nábytku alebo dosky, alebo ako súčasť interiéru vo forme panelov alebo pevných povrchov.

Ak si nemôžete kúpiť vitráže, môžete to urobiť sami.

V procese výroby takto: vezmite si Rady s farebným vzorom a obvody vyrobené s riasenky. Obrázok urobiť, rezanie konvenčné navi steklorezom) farebné sklo. Ďalej, dať lepenky list transparentné sklo silikátových a make "suchá", montáž z vitráže. Farebné sklo dať na miniatúru. Sklo'odpojte nasledujúce riešenie: 3 diely piesku a 1 diel PVA lepidlo a 1 diel cementu. Môžete variť sa vo fľaši z pod šampón, v zástrčku, ktoré vložiť sklenenej alebo plastovej rúrky s priemerom 4-5 mm. Pred liatím okraji farebné sklo v mieste s'spojenie s vápna, skla namažte riešenie. Po zaschnutí výrazne vyplniť priestor medzi kusy farebné sklo. Pomocou tejto metódy na riešenie nebude úniku pod farebné sklo, farebné-sklo okna, budú presné. Ak máte v pláne používať vitráže ako dekoratívne steny prvok, prvý v jeho horných rohoch pripojiť oceľové slučky. Vitráže na Okná vykonávať na vonkajší rám skla.

V našich dňoch používania sklenených vyžaduje zavedenie nových znečistený-glass technológií na základe celej skla, špeciálne multi-farebné laminátové a viesť profil.

Vitráže zhromaždené na tejto technológie, sú žiadne odlišné od klasického jeden, môžu byť použité nielen pri obnove, ale aj na reprodukciu účinok staroveku.

Nemali by sme si myslieť, že vitráže môžu byť použité iba v Kostole alebo v obchodoch, klubov a reštaurácií. Ich jedinečné vlastnosti zaujímavé pre v domácej inter'Yeri. Vitráže môžete vyzdobiť okná, zachovaním transparentnosti a môžete vykonať škvrna, účtovná funkcia ochrany pred zvedavými očami.

Vzhľadom na jeho schopnosť prenášať svetlo, rovina vitráže môže byť skvelý príjem územné rozhodnutie, neporušuje integritu vnímanie priestoru. Je potrebné poznamenať, že len v označenom-sklo okna môžete vytvoriť v inter'vnútorné zvláštnu atmosféru, nepredvídateľné hrať farby.


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика