пятница, 28 февраля 2014 г.

Vibračná 2006-12-21 14:39:27

Výstavby a rekonštrukcie.








Vibračná
2006-12-21 14:39:27

Zdroje vibrácií, ich vlastnosti, Všeobecné opatrenia na ochranu pred vibráciami sa uvádza v oddiele "STA domy z vibrácií"

Tu býva na zvláštnosti objektu na elastický podporuje, umožňuje účinne znižujú prenos vibrácií. Pre tento účel špeciálne materiály, ktoré umožnilo dizajnérom vytvoriť rôzne vzory izolácie úchytky, ako poluploskosti, pásky alebo bod (Obr. 4).

Rôzne typy pružných podložiek (GETZNER):
A-poluploskosti ložisko;


Rôzne typy pružných podložiek (GETZNER):
B-band ložisko;


Rôzne typy pružných podložiek (GETZNER):
V - bod podpora.

Používanie materiálu SYLOMER ® (spoločnosť Getzner ®), napríklad, vylučuje prítomnosť prísne požiadavky, o ktorých miesto stavby (štruktúra) musí byť elastická vrstva. Pružné rozdelenie je tam, kde je to najvýhodnejšie pre dizajn. Vlastnosti požadované na vykonávanie účinných vibrácií ochrany budovy, materiál už "sám". To je charakterizované o'objemnú stlačiteľnosť, ako aj potiahnuté materiálom nestráca svoju pružnosť, má veľmi priaznivý pomer dynamická a statická tuhosť, nie podlieha hydrolýze, ako aj odolné voči bežne vyskytujú na stavbe chemických zlúčenín, zriedené lúhy a oleje. Vlhkosť vplyv na statické a dynamické tuhosť je veľmi malé, a dokonca aj na plný ponoreniu materiálu do vody.

Ako už bolo spomenuté vyššie, spoliehanie sa na materiál, ktorý znižuje vibrácie, ktoré môžu byť: poluploskosti, pásky alebo bod. Rozhodovanie o tom, aký typ podporuje je pre budovanie najvhodnejší, závisí na vlastných frekvencií a konštrukčné vlastnosti. Priľahlé konštrukčné prvky, ako napríklad steny alebo strop, môžu byť vykonané z monolitického betónu a prefabrikované bloky. Vyrobené zo železobetónovej nosnej plochy sa zvyčajne používa ako trvalý debnenie.


Ventil môže byť upevnené priamo na podložky. Pre veľmi m', aké typy vibrácií-tlmenie materiál nosnej plochy dištančné by mala byť zvýšená pomocou podložky tak, že ventil nie je stlačené do matka. Pripravené bloky práve nainštalovaná na podporu. Zariadenie na stropy na elastický ložiská sa zvyčajne vykonáva pomocou vystužené dosky. Pre úplnú izoláciu budovy pred účinkami vibrácií musí celý povrch stien nad elastické nohu a je v kontakte so zemou, samostatné elastické pásky.

Poluploskosti support

Výhody poluploskosti podpora je jednoduchosť konštrukcie, usporiadanie a minimálnym rizikom vzdelávania akustické mosty cez chyby, ktorým sa rohože. Rozdelenie je obvykle usporiadané medzi stropné dosky a základ, alebo s vrstvou betónu prípravu. Pre väčšiu účinnosť, podklad musí byť pevný. Ovplyvniť budovy záťaž sa rozloží na väčšej ploche, vďaka poluploskosti podporu, prechádzajú na Nadáciu. Špeciálny dizajn pre prerozdelenie nákladov na pásku alebo bod podpory nie je potrebný. Štrukturálne vibrácie dosky z podlahy pri vykonávaní poluploskosti podpory do značnej miery vyhnúť.

Páska support

Používanie pásu ložiská odporúča sa, aby pri vykonávaní lineárny prenos zaťaženia. Elastická vrstva je umiestnená spravidla v oblasti Nadácie alebo priamo pod stropom suterénu. Podlahy alebo stropu suterénu a steny nad nimi, môže byť nainštalovaný priamo na pásku podporuje. Pre efektívnu izoláciu štrukturálne vibrácie sú priľahlé k elastická vrstva konštrukčných prvkov musí byť veľmi ťažké, nebude mať dobrý rezonančné vlastnosti.
Výhodou umiestnenia elastická vrstva v oblasti suteréne je možnosť výstavby budovy je tradičné spôsoby, ako po ukončenie prác v oblasti Nadácie. Vzhľad akustické mosty z dôvodu výstavby vady je prakticky vylúčené.


Pri uvádzaní elastická vrstva pod podlahové dosky z pivnice izolácia stien suterénu nie je potrebné. Avšak, všetky s'jednota medzi pivnicou a stavebných prvkov na elastický podporuje (napríklad schody a technické diery) by mali byť oddelené elastické prvky.

Bod podporuje

Elastické oddelenie hľadiska sa odporúča zaradiť návrhy na hromadu základe, alebo na opiranii na samostatných stĺpcov / stĺpec. Uplatniť náklad je rozhodujúci pri výbere typu elastický materiál. Optimálnu kompresiu vybraného typu materiálu je dosiahnuté zmenou oblasti podpory cez hromadu spp. Pre bod a podporu, ako pravidlo, použité materiály s vysokou o'rozsiahle masy. Podobne, ako s poluploskosti a kapela podporuje Nadácia pre podporu a priľahlých konštrukčných prvkov musí byť veľmi ťažké.

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика