четверг, 28 ноября 2013 г.

Životný štýl na vlne high-tech

Odpoveď na otázku, čo high-tech, uzatvára v mene. V preklade z angličtiny znamená "vysoké technológie", bola založená v anglicku v 70-tych rokoch minulého storočia. S prežili búrky recenzie - z nadšenie ostré odmietnutie - štýl sa prejavuje hlavne v architektúre metropoly, aby sa tento deň je aj naďalej v dopytu. Aj v obytných inter'Yeri.

Pred niekoľkými rokmi výraz "dom" a "inter'interiér v štýle hi-tech" bolo nemožné predstavte si, že stojí v rade. Verejné služby, vyzývavé vyčnievajúce rúrok, kovových skrutiek a držiakov - to nie je zvlášť v'Azalea s koncept tradičnej ruskej krajina estate. Dnes je iná vec. A nie, pretože high-tech "bola stále zdomácnených", stratené a revolučný charakter "česanie". Skôr, rozšírila pojem súkromnom dome, ktorý prestal byť len letné sídlo pre sezónne bývanie. O'objekt prímestskej nehnuteľností reálnej stal sa hlavným miesto pre život, jej technika nie je výnos byt a na možnosti dizajn a oveľa viac. A ak sa vezme high-tech ako prijateľné filozofia, potom prečo nie ju nájsť miesto, kde výťažok každodennom živote?

Na druhej strane, fenomenálny túžba dať svoj život "ostré kovové predmety (najmä nie v blízkosti továrenských komínov a priemyselných budov, tovární, a uprostred idylický obraz prírody s majestátnou borovíc a elegantné breza) je ťažké vysvetliť. Avšak, chute sú rôzne. Je to ako visí štítok s nápisom "divné" na inter'er, výlučne zariadené v červenej alebo čiernej farbe. Každý vie, že vydržať také podmienky, na základe nie je veľa, avšak, takéto radikálne dizajn spĺňa všetky čase.

Jeden pripomína vtip na tému výstavby keď architekt dáva predstavu o pracovných nie je položiť nejakú komunikáciu, pretože "high-tech". Prichádza majiteľ, a videl "rozrobenú prácu"začína prisahám, že brigáda mu rozumné námietky: "Architekt povedal, nechajte to tak". Ako viete, každý vtip je vtip, a niekto high-tech skutočne môže zdať nedokončenej práce. Tam sú všetky dôvody, ak zo stropu visí elektroinštalácie a Nahé vodovodné potrubia a vetracie potrubie, namiesto rozumné, aby sa skryť za dokončovacie panely, vystavená, a dokonca predstierať, že je dekoratívny prvok. Prívrženci hi-tech a naozaj sa nehanbí ukázať v architektúre a inter'Yeri to, čo je bežne užíva sa skryť. V praxi však nie je všetko tak primitívne, ako vtip. A nakoniec odchode sám otázka vkusu, radi si vedomí, že high-tech prostredie môže byť nielen šokujúce, ale veľmi efektívna a veľmi štýlové.

Materiály na orbitálnej stanice

Ako je známe, high-tech ako štýl vznikol z návrhu priemyselných priestoroch, kde všetko, čo je v prvom rade funkčné účely. V priebehu času priemyselné estetika ako smer, v interiéri móda - postupne menila do obytného priestoru. Tak, hi-tech reálnej sa nazýva štýl racionalisti; medzi'interiér v štýle je vždy vyznačuje maximálnou dôslednosť, sparťanské formy, a úplná absencia dekor. Úloha ten v skutočnosti hrá materiálu, ktorý je produktom vysoké technológie, čo samo o sebe dokazuje, dosiahnutie dizajn. Funkcia predmetu paraded a stáva sa hlavným expresívnym prvkom tohto prostredia.

To je veril, že high-tech je estetika, opak štýly, že použitím prevažne prírodných materiálov. Tu v základe zásady tvorby životného prostredia tradične lož tímy technických detailov, skla, kovu a betónu, a tiež rôznych plastov a iných umelých krytiny. V inter'vnútorné hi-tech priori nemôže byť "teplé" položky a vytvoriť útulné domáce prostredie. Všetky prísne, skôr minimalistický a... veľmi drahé. Je to prirodzené - po tom všetkom, estetika drsné jednoduchosť priemyselné priestory, migráciu na životné prostredie, ktoré by nemali používať tie isté prostriedky a materiály a požadoval, aby sa ich myšlienky, všetko najlepšie a moderné.

V tomto zmysle, high-tech, ktorá sa často nazýva nie je tak veľa štýl ako úroveň, určuje štandard vyšších technológií. Napríklad Eiffelova veža, ktoré sme v čase jej vzniku, prišiel spájať s modernej dobe, je produktom high-tech, pretože je odvážny experiment, ktorý použije maximálne možnosti technológie a materiály z jeho času.

Estetika high-tech je veľmi zvláštne, že beží proti tradičné spôsoby vysoké umenie. Na jednej strane je tento dizajn, vytvorený pomocou hrubých materiálov ako betón, alebo pevná kovová konštrukcia. Na druhej strane - tento štýl je elegantný, postavený na kombinácii chrome povrchy, oceľové laná, štrukturálne expresívne technické prvky, samozrejme, sklenených, lesklých plastov, atď. Krásu high-tech je, že niektoré skrutky alebo držiaka, že na prvom iba čisto praktický zmysel, zdá sa, môže zanechať pocit nepopierateľný estetické potešenie. Architektúra pochopiteľné: tu autor dosahuje visual dokonalosť s novým prvotriedne materiály, ako sú niektoré protiprachová skla alebo chrome steel stĺpec, laná visiace z ďaleko zaslali podporuje, ktoré sú povinné'uistite sa, že naladiť povedomie o veľmi drahé a pevnej konštrukcie. V inter'Yeri by mali vytvoriť povinné'povinné zmena na streda. Napriek prítomnosti štruktúr, charakteristika priemyselného dizajnu, ktoré často nemajú ani funkčné zaťaženie, a sú jednoducho expresívny prvok, hlavná vec - väčšina z miesta, ktoré sú (bohužiaľ) limited a (hurá! ) je určený pre život. Preto, klasická a high-tech interior design'interiér je predovšetkým hymna materiálu a stelesňuje s ním racionálne usporiadanie miestnosti. Skoro ako v kabíne kozmickej lode, kde nie je nič zbytočné a nepotrebné z praktického hľadiska, kde každý detail je povinné a všetky najvhodnejšie pre použitie.

Komplexnosť a jednoduchosť štýlu

Raz v 70-80-tych rokoch XX storočia, a dnes inter'kariéru v high-tech štýle prilákať na nás s ich jedinečnosť. Hi-tech môže byť vhodné v meste, byt a dom. Je dosť možné usporiadať demonštráciu "vysoké technológie" nie je v dome, ale len na určitú časť. Napríklad, ak hovoríme o chata, zvyčajne to znamená, sauna. Menej často, miestnosť s biliardom.

A samozrejme, izba pre deti. Takéto priestory, budete súhlasiť, že je ťažké, aby sa zmestili noriem v oblasti high-tech. Tak milovníci takéto radikálne spôsob, ako dizajn inter'jer bude musieť urobiť určité ústupky v záujme zdravého rozumu. A stelesniť high-tech dizajn, povedzme, v podkroví alebo v samostatných miestnostiach domu.

Máme sa používa na liečbu high-tech ako situácia, ktorú vytvoril úplne skla a kovu. Nuž, pravdou: transparentná povrch lesklý chróm, studená oceľ a plast je naozaj mimo súťaž. Ale v skutočnosti, možnosti na realizáciu hi-tech podstatne bohatšie. Ak chcete pridať kúzlo v inter'jer môže, napríklad, drsný povrch neošetrené betónovej steny. To je surové, samozrejme, len na prvý pohľad. Po všetkých high-tech, napriek svojej zdanlivej v zmysle usporiadanie priestoru jednoduchosť vyžaduje veľa práce a starostlivý dizajn a výber všetkých prvkov. Ako porucha môže byť umenie, alebo spoločným znakom slovenliness a hi-tech môže byť štýlový dizajn, alebo zanechať dojem neúplné a drsné inter'profesionálne riešenia.

Zariadený hi-tech je vždy harmonické spojenie priestoru a svetla, tvary a farby, perfektné! ) Pomer a najlepšie zo sveta vysokých technológií. V praktickom zmysle, že v dnešnej obytných inter'v interiéri tento štýl nie je žiadne špecifické preferencie. Na rozdiel od jednoznačný zákaz dekoratívne excesy v podobe, povedzme, umeleckej parkety, kvetovaný Tapety, štuky líšt, hranice, vegetácie vzory, a tak ďalej, všetky ostatné možnosti povrchových úprav - prosím, otvor muriva alebo farby, ktoré poskytuje hladký brilantný povrch ; omietky a stropy; kvapaliny a o'objemnú Tapety, keramické dlaždice a prírodný kameň, laminované drevo a linoleum, ako aj všetky ostatné syntetické materiály. V slovo, ktoré sa nachádzajú v modernom inter'Yeri. Zvyšok - to je atmosféra, ako obvykle, vytvoriť časť.

Estetika životného prostredia

Súhlasíte s tým, že okrem'kariéru v high-tech štýle sa vyznačuje čistotou, špecifickosti a efektívnosti. Povrchy stien, podlahy a stropu - hladké a čisté. Nábytok, textil, náradie a ostatné príslušenstvo sú tiež spĺňa základné požiadavky: praktickosť, absencia dekor, prísne geometrické formy. Všetky kovové časti, súčasti a príslušenstvo, respektíve, brilantné. V inter'vnútorné hi-tech relevantné, žiadne svetlo, najmä nábytok, pripomínajúce office. Stoličky, kreslá a sedacie súpravy - plast, chróm-á kovu a kože. Vyzerá štýlovo, na život v praxi. Namiesto tradičného skrine lepšie hodí rack moduly s vnútorné a vonkajšie sekcie z akéhokoľvek materiálu - plastové alebo stromy'Yana, montáž na kovový rám alebo priehľadné sklo. Dôležité maximálnu funkčnosť a extravagantné formy v výhodné.

Jeden z milostivý k tým v estetiku high-tech stojana lampy. Pretože svetlo je dôležité nielen v sebe, ale jednoducho nenahraditeľný ako spôsob, ako zdôrazniť dôstojnosť štruktúru materiálu. A viac materiálu s lesklým reflexné plochy. Preto, okrem toho na Všeobecné osvetlenie, high-tech nájsť početné steny a podlahy, vstavaný nábytok a bod, železničnej a ostatné svietidlá a svetelné zdroje na držiaky, káble a všetky druhy iných návrhov. Formulár je jednoduché. Je založená na ergonómiu a funkčnosť. Plafonds väčšinou kovov alebo skla, navrhnuté v štýle hi-tech, ktorý nie je vnímať polychromy.

Skrátka, takmer všetky - kov, plast, sklo, oceľ a chróm.

Zarážajúce funkcie v inter'Yeri určite prvky technické vybavenie: spojovacie a nity, skrutky a držiaky, kĺby a rôzne konštrukčné prvky, rúry, tvarovky a ďalších inovácií. Veľmi dôležité a predmety na technické vybavenie, ako sú farmy, otvorte skríň, kontajnerov. Ak naozaj chcete dať v inter'jer tradičné stolíku, mal by byť aspoň na kolesá, napríklad lekárske. Samozrejme, všetko vybavenie je postavený, stolíky a police - sklo a stoličky - povinné'vždy s kovové nohy a chrbát. Dvere a oblastí - hlavne vyrobené z bezpečnostného skla, Matné alebo priehľadné. Ak dvere kupé, prirodzene, v hliníkový rám. Že je triumf materiál - moderný, štýlový a high-tech. Namiesto záclony, žalúzie sú ideálne. Zrkadlá - bez rámov a dekorácie, a na stene namiesto obrazov je určite grafiku a lepšie čiernej a bielej fotografie. Stolový - chróm lesklý, jednoduché a sparťanské formy, expresívny dizajn. High-tech je tak citlivý na prítomnosť cudzej o'objekt, ktorý nesúlad v životnom prostredí môže spôsobiť, že niektoré tie zdanlivo bezvýznamný detail. To je jeden z hlavných problémov štýl, č nedbalosti, v ktorej sa všetko musí byť perfektné a bez kompromisov.

Svetlana Rosso

Zdroj: Vidieku prieskum

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика