четверг, 28 ноября 2013 г.

O prehlbovanie pivnice.

Transformácia z pivnice do obývacej izbe zahŕňa zvýšenie jeho výšku, minimálne do 2. 5 m, Ako na to, sme si povedať.

 
Pred rozhodnutím o tom, ako zvýšiť suteréne, je potrebné dbať na nasledovné faktory:
- Typ pôdy;
- Hĺbka mráz prieniku;
- Hladina podzemnej vody;
- Zaťaženie Foundation;
- Typ materiálu;
- Ak si chcete vypočuť stanovisko projektanta alebo architekta.
Metódy prehlbovanie pivnice.
a). Ak chcete odstrániť vrchnú vrstvu zeme v suteréne.


Najjednoduchšou metódou je odstránenie horných vrstvách pôdy v suteréne. Ale nie hlbšie ako hĺbky podklad (spodná časť suterénu). Potom neboli porušené spodná vrstva zeme, ktorá slúži ako oddeľovač medzi prvkami Nadácie. Toto zabraňuje pohybu steny vo vnútri budovy. Potom dostanete požadovaný výsledok. Ale nie vo všetkých prípadoch, táto metóda je vhodná.
b). Najčastejšie je potrebné prehĺbiť pivnice až na úroveň výskytu najnižší bod Foundation (podklad).



Je to omnoho zložitejšia úloha, pretože je potrebné navrhnúť a inštalovať dištančné. Mali by mať všetci zaťaženie pôdy, ktorá pôsobí na steny suterénu. Dištančné môže byť vo forme oceľových konštrukcií, alebo vyplňte medzi stenami z betónových nadpražia, vystužené s výstuže. Metódy veľa. Ale jednou z nevýhod je, že podlaha v suteréne sa v rôznych rovinách. V tých miestach, kde bude dištančné, budú vyššie. Ale vzhľadom k správnej veľkosti interiéru, táto podlaha nie je veľmi nápadné. Napríklad: skrine, police knihu môžu byť umiestnené pozdĺž steny suterénu.
v). Podlaha pod dolnú časť Nadácie.


Táto metóda sa používa len vtedy, keď potrebujeme prehĺbiť suteréne na malé časti suterénu a pokiaľ možno ďaleko od steny. Napríklad: pod sauna alebo bazén. Je to v poradí, vaňa alebo Jacuzzi bol približne na rovnakej úrovni podlahy.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика