четверг, 28 ноября 2013 г.

Okenné systémy. Trendy rozvoja trhu 2006-11-02 17:31:12

Výstavby a rekonštrukcie.

Okenné systémy. Tendencie vývoja trhu
2006-11-02 17:31:12

Moderné technológie umožňujú výrobu Okien z PVC, hliníka, dreva, a tiež kombinovať dreva, hliníka a plastu. Takéto Okná sú vynikajúci výkon vlastnosťami a moderným dizajnom. Nie je možné súhlasiť s tým, že kvalitné Okná dnes do veľkej miery určujú pohodlie bytu alebo domu. Výhody "Windows" v porovnaní so staršími modelmi na dlhú dobu a všetko jasné. A aj keď 7-8 rokmi v našej krajine bolo možné počuť v najlepšom recenzie "Windows" (hliníkový profil, ako je, v pohode, a PVC všeobecne zdraviu škodlivé'I), dnes nikto pýtal sa ich účelnosť a estetika, účelnosti použitia. Vzal pomerne silný miesto na domácom trhu, ktorý je úspešne rozvíjať podľa svojich vlastných zákonov. O tendenciu urýchlila vývoj ukrajinského trhu, "Windows" naznačuje aj skutočnosť, že v poslednom čase sa výrazne zvýšil počet výrobcov týchto produktov. To následne vedie k zvýšeniu konkurencie a, ako následok, k zníženiu ceny na tovar, ako aj robí na zlepšenie kvality produktu.
Aplikácia moderných Windows na Ukrajine začal oveľa neskôr, ako v Európe. Tak, profil, z ktorého vyrobila prvé plastové okno, bol vyrábaný nemeckou firmou TROCAl, v roku 1954. On sa značne líšili od jeho aktuálneho pevné PVC, ale označené otvorenie éru úplne nové svetlo-transparentné prikladať štruktúr.
Po prvé, "Windows"'sa objavil na ukrajinský trh na začiatku 90. rokov, Boli IE-alloplastiki otvorené. Prvé priniesli vo forme hotových výrobkov, hlavne z Nemecka, potom začal byť dovezené z Poľska. Prvý PVC-okno ukrajinskej výroby môže byť datované 1993-1994 rokov. Takmer súčasne s nimi trhu učiť priekopníkov stromy'kameň OK-budova. Ich výrobky sú vyrobené z trojvrstvové lepené drevo, impregnované početné lepidlá, živice a maľovať obchodov od ich "prírodné" pôvodu len vláknité štruktúry, ale získava nové spotrebiteľské vlastnosti, ako je trvanlivosť, odolnosť proti vlhkosti a poveternostným vplyvom. S rozvojom súkromného vlastníctva, a rastúce požiadavky na úsporu energie je potrebné "teplé" hliníkové konštrukcie, ktoré sa používajú v oblastiach intenzívne muž-vlákna: v obchodoch, inštitúcie atď.,
Na konci XX storočia na Ukrajine došlo primárne akumulácie kapitálu, s'tam boli zákazníkov a sú ochotní úžitkových vlastností zasklenia, platiť a estetické vyhľadávanie architektov. S'tam sú prvé príklady štrukturálne zasklievanie, spĺňa všetky požiadavky tepelnej ochrany.
V tomto článku sa budeme snažiť sa pochopiť situáciu na okno trhu Ukrajiny, určiť jeho kapacity, dynamické zmeny v posledných rokoch, s'zistiť, koľko Okien z rôznych materiálov spotrebovaných dnes na Ukrajine a aké sú perspektívy vývoja tohto trhu.
Ak chcete zistiť stav okno na trhu, sme realizovali komplexný prieskum trhu, výsledky, ktoré budú uvedené nižšie. S analyzované okna trhu Európy (berúc do úvahy národné zvláštnosti rôznych krajín), Nemecko (ako zákonodarca okno technológií), Poľsko (ako krajiny, ktorej skúsenosti je do značnej miery ovplyvnené Ukrajina), ako aj zmeny, ktoré nastali v poslednom desaťročí v týchto krajinách, je možné predvídať trendy, ktoré sa očakávať, že ukrajinský trh v blízkej budúcnosti.
Takže...
Európa
V roku 1999 v Európe vyvinuli 2, 5 mil. ton materiály (profily a nosníky), 35%, ktorý šiel na výrobu PVC Okien, v rovnakej výške na výrobu stromy'drevené konštrukcie, trochu menej - 30% - bol hliník. Pre porovnanie, na Ukrajine, v roku 1999 bol použitý asi 8 tisíc ton materiálov, ktoré zodpovedá 0, 32% Európskej spotreby.
Pomer počtu Okien z rôznych materiálov v existujúceho bytového fondu Európskych krajinách od konca 90. rokov je znázornený v tabuľke. Je zrejmé, že strom ako tradičný materiál pre výrobu Windows používa na desiatky rokov, zaujíma vedúce postavenie. Najväčší počet stromov'drevené Okná sú nainštalované v bývalých socialistických krajinách so starou bývanie (Bulharsko, Maďarsko, Litva, Rumunsko, Slovinsko a iné), alebo v Škandinávskych krajinách s veľkým množstvom lesov a zvyšujúcimi sa požiadavkami na tepelnoizolačné vlastnosti zasklenia. V krajinách Strednej európy s vyspelými ekonomikami, ktoré sa nachádzajú mimo pásma extrémne klimatické (Severnej a južnej regiónov), preferencie pre plastové Okná. Teda, v Írsku v priebehu posledných pár rokov 7 0, 5% z Windows sa zmenili na PVC Okná, Rakúsku, Anglicku a Nemecku viac ako polovica všetkých nainštalovaný Windows vyrobené z kovu-Roplasto.
Hliníkové konštrukcie prednosť v južných krajinách, kde nie je potrebné chrániť od prieniku studeného alebo majú svojich vlastných zdrojov surovín (Španielsko, Grécko), a preto cena komponentov nie je vysoká.

Nemecko
V poslednom desaťročí, Nemecko má pevne umiestnený ako líder rozvoja moderných okno technológie. Asi 70% spoločností, ktoré vyrábajú zariadenia, profil systémy, príslušenstvo a spotrebný materiál pre systém Windows, sa nachádzajú v Nemecku, ktorá sa stala akousi testovacie laboratórium, kde prakticky otestoval najnovší vývoj. Preto, dynamiky zmien objemu výroby Okien v poslednom desaťročí, popularita týchto alebo iných materiálov a technológií v Nemecku majú najväčší záujem na nás, ako najmodernejší a rôznych skúseností.
Kapacita nemeckého okno trh je pomerne stabilný a je 21-25 miliónov boxy za rok. Najväčší počet návrhy boli vyrobené v roku 1995 25, 5 miliónov kusov. V 1999-2000) nasvedčovali bol nasýtenia trhu a tam je aj malé zníženie v objeme výroby. V roku 2000 v Nemecku vyrobené 20, 9 milióna jednotiek-najnižšia úroveň posledného desaťročia. To je jasné, ako atraktívne ocele otvorené trhy Východnej Európy do Nemecka.
Ak vezmeme do úvahy materiály použité na výrobu okenných rámov v Nemecku v rokoch 1990-2000, budeme svedkami stáleho rastu popularity PVC Okná. Ich spotreba sa pestuje viac ako 10 rokov viac ako 1, 5 krát a stal dominantné postavenie na nemeckom trhu. Výroba kov-plast-o Windows dosiahla 55%. To znamená, že každý druhý dizajn vyrobené z pevného pallh-Pán. Intenzívne pestovanie, výrobu, drevo-hliníkové Okná (z 2% na 3, 9%), ktoré však len malý sektor trhu.
Upozorňujeme, že popularita hliníka ako konštrukčného materiálu v posledných rokoch výrazne zvýšil. To je nevyhnutné pre zasklenie fasád budov, výroba zimných záhrad a svietidlá, stále navrhli architekti pri výstavbe nových alebo rekonštrukcii starých budov. Hliník ako PVC, v jeho silu, ale nevyrovná sa mu v tepelne izolačné vlastnosti. PVC Okná sú úplne na starosti a na technické a ekonomické požiadavky, pred'prišli k nemu, okrem toho, že lacnejšie ako hliníkové Okná. Takže, zdá sa, vyrobené z hliníkového profilu začali vyrábať menej normálne Windows, viac zameraná na riešenie komplexných inžinierskych problémov.
Zaujímavá je aj situácia, že je pozorovaný v sektore stromy'drevené Okná. Hoci celkový počet výrobkov sa znížil na 10 rokov 39%, ich kvalita má od základu zmeniť. Nové stromy'Jan "Windows" majú naši predchodcovia len jednu vec spoločnú - surovina. Na začiatku 90. rokov väčšina rámy boli vyrobené z masívneho dreva. Tieto Okná reagujú na teplotu a vlhkosť, zmeny v atmosférickom vzduchu, vyžaduje ročná údržba, rossoalice a nespĺňali požiadavky úsporu tepla. Ale do roku 1998, drvivá väčšina výrobkov, ktoré boli vyrobené z trojvrstvové lepené lúča, ktorý poskytuje konštantnú veľkosť a odolnosť.
Ako zdroj surovín prosperujúca Nemecka nemohol dovoliť len obyčajný borovica, ale aj dovezené m'aké plemeno mahagón - meranti. Tento strom je stále viac populárny a objem výroby, až do roku 1998 meranti pred ihličnaté plemien. To je miesto, kde veľmi málo čo do činenia s Ukrajinou, kde najviac používané sú borovice a duba! Výroba Okien z smrek v Nemecku je tiež pomerne stabilný a je o 10% objemu trhu. Zároveň pre domáci trh rám jedľa, ako aj z meranti, je absolútna rarita. Možno to je len skúsenosti z Nemecka, Ukrajiny, je pravdepodobné, že napodobniť.

Poľsko
Trh náš Západný sused je podobne ako rýchly rozvoj trhu z "zákonodarca okne fashion" začiatkom 90-tych rokov. Aj keď, bohužiaľ, nemáme úplné informácie o stave trhu ako celku, sa bude snažiť analyzovať najviac sa rozvíjajúcich odvetví z PVC Okná.
Najpopulárnejší systém, aj napriek strate 4% trhu v roku 1999 na poľský trh je profilov nemeckej firmy VEKA. Na druhom mieste - profily KOMER-LING, prezentované na ukrajinský trh v dvoch-troch spoločností, najmä dovozu hotových výrobkov z Poľska. V treťom rade, poľské profil PANORAMA, že nie je k dispozícii na Ukrajine, na rozdiel od jeho maďarský bratranec a menovec. A nakoniec, za ktorým sú dobre známe ukrajinských výrobcov nemeckého systému TROCAL, KBE, REHAU.
Pokiaľ ide o použitie okenných kovaní, takmer všetko je vyrobené v Nemecku. 90% poľský trh je rozdelený medzi štyri popredných svetových značiek: ROTO, SIEGENIA, WINKHAUS a AUBI, zaberajú rôzne veľkosti, nika, ale sú podstatne väčšie ako tieto ich.

Ukrajina
V roku 1999 na Ukrajine vyrobené 1, 14 miliónov krabice (0, 43 - obytné Fondu, 0, 2 - nebytový Fond, 0, 51 - nahradenie existujúcich). Pre porovnanie: v Poľsku v roku 1999 vyrába 7, 52 miliónov systému Windows (vrátane 2, 93 miliónov kusov PVC).
Podľa vykonáva komplexný prieskum trhu, výroba okien v Ukrajine v roku 1999 bola použitá bola asi 8 tisíc ton materiálov (PVC, hliníkové profily a stromy'drevené trámy).
3 z nich, 508 tisíc ton PVC, 0, 865-tisíc ton hliníkový profil sa používa na výrobu "Windows" a 0, 54 tisíc ton drevo dovezené, ako ready-UPS.
Pre porovnanie: v roku 1998, Ukrajina spotrebuje len 2, 631 tisíc ton PVC-o-Flna systémy a 1, 06 tisíc ton hliníka. Dovoz hotových stromy'drevené Okná na Ukrajine dosiahol 0, 894 tisíc ton.
V roku 1999, objem dovezených na Ukrajine hliníkový profil znížil. To je, pravdepodobne, možno vysvetliť tým, že tieto dôvody:
- Ruskej finančnej a hospodárskej krízy v roku 1998. ;
- Využívanie nových schém dovozu hliníkovom profile, ktorý umožňuje účinne maskovať to, aby upraviť poplatky potrebné pre dovozcu strane. Takéto systémy ovplyvňujú celkový objem dovozu, však, podľa nášho názoru, nemôžu zmeniť to viac ako 20-30%. Tu prezentujeme údaje bez korekčný faktor, prijaté, tak na to povedať, "clean" spôsob.
Avšak, obrovský počet presklené fasády,'sa objavil nedávno, presvedčivo svedčiť, rastúca popularita hliníkových konštrukcií. Tak, v roku 1999 v ukrajinskom trhu hliníkových produktov s'existujú tri nové služieb: Americká spoločnosť, EXCEL, poľský METALPLAST a ruskej "Agrisovgaz". Ukrajinských výrobcov - Kyjev (predtým Brovary rastlín z hliníkovej konštrukcie, Dnepropetrovsk "Yugchermet"a Donecku závodu na výrobu hliníka, celková výrobná kapacita 21 000 ton, bol nie vážnu konkurenciu pre zahraničných dodávateľov. Najviac široko používaný v posledných rokoch na trhu Ukrajiny zostávajú tureckej hliníkových profilov. A hoci dosť často počúvame sťažnosti, o ich kvalitu, cenu komponentov, zdá sa, majú rozhodujúci vplyv na výber systému. Podivný jav tureckej spoločnosti, žiadna z nich má svoje zastúpenie na Ukrajine, okrem toho, niektoré ukrajinskej profil poskytovatelia sú nútení držať ich zástupcov v Turecku. Snáď v žiadnej inej oblasti okna trhu domácich firiem doteraz urobili tak veľa pre podporu zahraničných výrobkov.
Belgická firma REYNAERS, pevne drží tretie miesto, presvedčivo dokazuje, že úlohu nielen cenu, ale aj kvalitu výrobkov a schopnosť predať sa. Ako je známe, profil REYNAERS - jeden z pomerne drahé, a svoju pozíciu na ukrajinský trh je dokonalý príklad toho, kombinovanie právo politiky, predaj a servis.
Na popularite Okná sú PVC finančnej a hospodárskej krízy v Rusku nemali žiadny účinok. Okrem toho, samozrejme, aj on pomohol zvýšiť vývoz na Ukrajinu. Keďže ruský trh sa okamžite stal platobne neschopný a mnoho Západných spoločností prišli o značné finančné prostriedky, investuje ich do Ruska, názory mnohých Európskych výrobcov PVC otočil v smere z Ukrajiny. Začal vážne súťaže pre miestnych výrobcov. Počet profil systémy sa zvýšil z 19 v roku 1998 na 27 v roku 1999, Keď vezmeme do úvahy to, ako jednej polohy do tureckej profily sú dovezené prostredníctvom ukrajinských firiem, a tiež Okien American standard s posuvnými dverami, ktoré nepoužívajú výstuže. Tieto Okná môžu byť deformované, v horúcich klimatických a nie je vhodný na použitie na horných poschodiach budovy, tak nie vydržať vysoké zaťaženie vetrom a nie sú použiteľné pri stavbe veľkých rozmerov.
Na ukrajinskej vedúce postavenie na trhu pevne dve nemecký profil systémy REHAU, KBE. V roku 1998 ich produkty vzal 1/3 trhu. O rok neskôr, keď súťaž zintenzívnila nováčikovia spoločnosť má stlačené lídrov a podarilo pripraviť ich o 4% trhu. Niektoré spoločnosti, ako SKUTOČNÉ, PLASTIVAL, nemohol odolať agresívne politiky svojich konkurentov, podpora systému PLUSTEC, PANORÁMA, SALAMANDER, a má zatvorené jeho kancelárie. Niektoré z nováčikov, zahraničných hráčov (PLASTMO, THYSSEN, TRAS-ECO) veľmi razantný. Podľa predbežných výsledkov v roku 2000 istí, šampionát sa opäť pre firmy REHAU. Zlepšiť svoje postavenie PLUSTEC, PANORÁMA, TROCAL, PLASTMO. Výrazne poklesol objem výroby Okien z profilu BEKKER.
Podľa našich odhadov, na Ukrajine, v roku 1999 to predstavuje nárast o výrobe PVC Okien je približne 33%. Preto zvýšili svoj podiel na trhu vo výške dnes o 18%. Takýto trend je pôsobivé a dáva nádej, že sa nám Európskej krajine!
Ukrajinský skúsenosti s používaním tvarovky z rôznych firiem v výroba okien je do značnej miery podobné skúsenosti z Poľska. Na ukrajinského trhu, ktorý vytvorila vedenie skupiny zo štyroch nemeckých spoločností, ktorí majú postavenie drvivá väčšina. Možno, že na prvom mieste má výrobkov ROTO, druhý-štvrté miesto je zdieľaný medzi pričom veľmi blízko pozície, GU, WINKHAUS a SIEGENIA. Na rozdiel od Poľska, kde GU FURNITURA trvá len 4% trhu v Ukrajine pre svoje produkty, nie je menšia ako 20%.

Jeden z nepriamej charakteristiky dynamiky vývoja trhu sú výstupné ceny. Vykonali sme porovnávacej analýzy nákladov Windows rovnakej veľkosti, s jedno-komorový dvojité vyrobené v roku 1999 v Poľsku a na Ukrajine (tabuľka. 2). Dobre, ak Ukrajina bude nasledovať Poľsku a tendenciu zvýšiť výrobu plastových Okien sú udržiavané, už po 1 -2 roky cien výrobkov z PVC zníži približne dvakrát, a budú dostupné pre väčšinu z jeho krajanům.
Takže, radšej vzal samozrejme na Európsky spôsob vývoj-výroba Okien z moderné materiály a moderné technológie sa zvyšuje každoročne. V roku 2000, on pozoroval stavebný boom, a možno v ďalšom p'päť rokov budeme svedkami masívnej rekonštrukcie budov. Saturácia trhu máme čakať sedem rokov. Takže pre prácu Pána!
ZDROJ: BudMajster

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика