четверг, 28 ноября 2013 г.

Technológia výroby keramických dlaždíc 2008-10-27 15:28:25

Výstavby a rekonštrukcie.








Technológiu výroby keramických dlaždíc
2008-10-27 15:28:25

Získanie určitých druhov keramických obkladov (podľa technických špecifikácií) v prvom rade závisí od výrobnej technológie. Na Obr. 1 prezentuje hlavných etapách rôznych technologických cyklov a zoznam hlavných typov keramických dlaždíc, ktoré poskytujú.


Obr. 1
Technologické cykly výroby rôznych typov keramických obkladov

Tajomstvo, ako sa dostať kvalitatívne nový materiál, je starostlivo vytvorený technologický postup výroby, ktorá sa neustále zlepšovať. Je založená na spaľovanie pri vysokej teplote, ktorá sa mení v závislosti na type materiálu od 900 do 1200 C. Výroba je najviac rôznorodé prírodné suroviny. Stavebné dlaždice vyrobené zo zmesi hliny (dať plasticity), kremičitý piesok (dať pevnosť v prípade dlaždice) a živcov (dať plavnost). Pripraviť glazúra sa používa piesok, kaolín hliny, vopred pripravených sklenených strúhanke a pigmenty oxidu dusnatého (pre farbu).

Pre bývanie, výrobu dlaždíc surovín sa drvia a starostlivo premiešajte pre príjem absolútne homogénnej hmoty pre následnú formáciu. Pre tvorbu uplatňujú dve metódy - stlačením a vytláčanie. Pretláčané dlaždice prášok sa získava zo riešenie, ktoré je uzavretá a lisované pod vysokým tlakom. Pretláčané dlažby získané prostriedky prechádzajúce príslušných otvorov mokré zmesi surovín, čo je konečný tvar.

Metóda stlačením umožňuje ťažšie ovládať veľkosť a, navyše, ak chcete získať povrchu najlepšiu kvalitu.

Po tvorí dlažba, v prvom rade, sušené odstrániť malé obsahu vlhkosti. Potom sú vypálené (neglazované dlaždice). Chemické a fyzikálne vlastnosti, ako sú hustota, odolné voči mechanickým a chemickým vplyvom - získava v streľby procesu. Spaľovanie s vysokou teplotou dáva materiálu, odolnosť voči agresívne chemické a fyzikálne vplyvy na životné prostredie.

Keramické obklady sú rozdelené do neglazované a presklené. Glazúra. Glasur, zo Skla - sklo) - ceny kladnej ochranné-dekoratívny náter na keramiky pevné streľby (priehľadné alebo non-priehľadný, bezfarebný alebo maľované).

Neglazované dlaždice takmer jednotné v celej hrúbke a zvyčajne nemajú žiadne dekoratívne údaje.

Glazované môže byť pre jedného vystrelil, dvakrát vystrelil (predovšetkým spálené výrobok vzťahujú smalt, a to je re-spaľovanie).

Ako dôsledok rôznych variantov kombináciou technologických procesov (napríklad, jeden druh alebo dual streľby), pomocou rôznych podkladov (biela a červená hlina skaly), ako aj formovanie (stlačením a lisovanie), rôznych typov keramických obkladov.

Dlaždice jedného zapaľovacieho
Výrobok sa vyrába stlačením zmes surovín. Farba spaľovanej zmesi sa pohybuje od svetlo žltej až po tmavo hnedé, v závislosti od obsahu železa v hliny a pórovitosť. Väčšina z keramických obkladov jedného zapaľovacieho je vyrobený z svetlé zmesi: to je stand'je spojená s jeho výroby dávky a veľký dopyt na trhu.

Stlačený plyn zmes je glazurovannyh, a po jednom horenia, ktorá zabezpečuje dobrú priľnavosť glazúra do zmesi.

Keramické dlaždice môžu byť vyrobené z hustá ako je sklo alebo pórovité základe. To je veľmi dôležité funkcie dlaždice, lebo z pórovitosť závisí absorpcia vody, ktorá potom určuje jeho mrazuvzdornosti, mechanická pevnosť, a preto pôsobnosti. V závislosti od absorpcie vody keramická dlažba by mala byť vybraná a príslušné materiály pre ich inštaláciu.

vhodný pre vnútorné a vonkajšie podlahy a je charakteristická vysoká odolnosť voči mechanickému agentov a mrazu. Nízka pórovitosť keramické obklady vhodný pre vnútorné a vonkajšie podlahy a je charakteristická vysoká odolnosť voči mechanickému agentov a mrazu. Výrobky sú zvýšená zrážanlivosť v streľby proces, a preto sa predávajú rozdelené strany v kalibru.

jedného zapaľovacieho je vyrobená zo špeciálnej zmesi, určené na zabránenie zmrštenie v streľby proces: to je preto možné, ktorým dlaždice s úzkym šev. Vysoko porézne dlaždice jedného zapaľovacieho je vyrobená zo špeciálnej zmesi, určené na zabránenie zmrštenie v streľby proces: to je preto možné, ktorým dlaždice s úzkym šev. Výrobok má vysokú pórovitosť (viac ako absorpcia vody a nízka mechanická pevnosť, takže je vhodný len na protiľahlých stenách.

Iný typ dlaždice jednorazové horenia je glazované dlaždice pod tlakom. Je vyrobený na moderné technológie, podľa ktorej sa z vrstvy glazúra je pečiatkou s zmesi, a potom streľby. Hotový výrobok má nízku pórovitosť a, vzhľadom k vysokej hrúbka vrstvy glazúra, je obzvlášť vhodný na podlahy vystavené ťažkých bremien, v hustej premávke.

Dlaždice dvakrát vystrelil
Produkt táto metóda bola vykonaná pred zavedením metódy jeden-čas horenia: toto tradičné technológie glazúra sa nanáša na spaľovanej zmesi, potom výrobok je podrobený druhej streľby. Nevýhodou tejto technológie pred prostredníctvom jednotného streľby je vo vyšších výrobných nákladov (dve streľby namiesto jedného), a tiež nemožnosť robiť descoperiti produkty (možné zavlažovanie spálil nízkou pórovitosťou mix).

V súčasnosti, keramická dlažba dvakrát vystrelil používa na steny a podlahy, zvlášť, keď je to potrebné, leštenie povrchu dlažby. V tomto prípade dvojitého spaľovania má technologický náskok jedného: s posledným technológií v procese horenia prostredníctvom glazúra dostane plynu z rozkladu zmesi, ktorá sa tvorí na lesklý povrch dlaždice malé stopy v podobe končí piny, praskliny; to nie je nedostatok technológie, dvakrát vystrelil.

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика