среда, 27 ноября 2013 г.

Národný charakter

Národný charakter


alt
Pojem štýl má niekoľko významov. Pochádza z dávnych stylos - nástroj na písanie slovo "štýl" už v starovekom svete označené charakteristika literárneho štýlu, individuálny štýl.

Avšak, tento termín je široko používaný na stanovenie typických akéhokoľvek era umelecké tendencie a trendy so špecifickými kombinácie atribútov. Štýl s názvom a udržateľnej architektúry alebo umenie akéhokoľvek národa, je to na dlhú dobu v budúcnosti stane predmetom imitácia ("Japonský štýl", "Škandinávsky štýl,"), A nakoniec, toto slovo znamená dlhé obdobia dejín umenia, ako napríklad Románske, Gotické, Barokové, ktorý sa vyznačuje jednotou prenesenom systému v dielach rôznych umení.

To sa za to, že hlavné štýly architektúry a nábytku (ako je to v iných umení) nakoniec tvoril v minulosti, ak nie storočia pred posledným. Žijeme v postmodernistme a eklektický svete, a nič nové nemôže myslieť. Avšak, podľa teoretikov architektúry, postmoderných ako štylistické smer má vstúpil do záverečnej fázy, a budeme mať ďalšie nové štylistické objavy. Nikto však nemyslí, že to bude "nový Barokový" alebo "nový Rokokový", ale času nie je v pokoji, a eclecticism, ktoré donedávna boli považované za pokles, teraz považovaný ako prirodzeného a logického rozvoja štýl, v ktorej je erózie jasné hranice štýlov, vývoj nových kritérií a prístupov. Eclecticism, ako sa ukázalo, môže byť chaotický a bez chuti, ale pomerne solídny a štýlové. Ale niektoré veci, dekoratívne podpísať alebo architektonického detailu, môže mať vplyv na obsah vytvorený priestor. To je presne to, čo sa deje v modernom inter'Yeri.

V prvej aproximácii inter'm štýl môže byť rozdelená do historických, moderných a etnické. Niektorí ľudia dávajú prednosť slušný inter'kariéru v duchu starých tradícií, štylizované v duchu klasicizmu, rovnaké Rokoka a Barokový štýly. Iní dávajú prednosť modernejšie, "agresívne" štýl hi-tech, minimalistický alebo "priemyselné"a niekto sa cíti dobre len v "vidieka, životné prostredie", to antipod ruchom mesta, volanie o návrat k "ľahko" život.

Kultúra Východ, Juh alebo Sever vyvinuli ďaleko od kufra svete procesov, ktoré sa vo veľkej miere zachovaná jeho identitu. A vidiecky spôsob života, na rozdiel od mestského spôsobu života, vo väčšine krajín udržal teplo a tajomstvo kultúry svojich predkov, rustikálny štýl čakal svet búrok, zachovanie národnej funkcie.

Po prvé, štýl "krajiny," mal na mysli rekonštrukciu atmosfére Severnej Ameriky ranča. A dnes v krajine poukázať na mnohé otázky a angličtina a francúzština, švédčina a taliančina a ruština. V závislosti od konkrétnej krajiny, ktorých farba hrá country hudby, môžete zmeniť dekoratívne prvky v interiéri'jer. Ale stále je spoločné charakteristické prvky tohto štýlu je zdôraznil, "obec" nábytku, kobercov a prikrývok náplasti, prútené stoličky a truhlice, množstvo keramiky a zloženie sušené kvety a trávy, pastorálna obrázok s obrázkom zvierat, scény z vidieckeho života, stále žije v simple tree'drevené rámy. V nábytok a dekorácie sú použité iba prírodné materiály: drevo, kameň a pod.,

Rozdiel ethnics ako štýl z krajiny, hlavne nízka - rovnakom-národný charakter, rovnaké objekty dekoratívneho a úžitkového umenia. Avšak, v etnických tému, dôraz je na exotické. Len pred niekoľkými rokmi pre väčšinu Rusov a Indii a Barme, a Japonskom, Čínou boli vzdialené a neprístupné krajín, niečo ako Mars.

Najviac populárne v Rusku etnických štýl sú Japonský, Čínsky, Indický a Afriky. Dokonalé farebné kombinácie a stručné formuláre Japonský štýl prináša ho k minimalizmu, v ktorom nič neúmerne pozornosť, a priestor je rozdelený striktne a jasne, a tradične ekonomické vzťahu k priestoru v ostrovnej krajiny viedlo k objaveniu sa izby bez nábytku, ktorý deň slúžiť v obývacej izbe a v noci - spálňa.

V inter'kariéry patrí tradičné Japonské motívy, ozdoby, potreby pre čajový obrad a tradičné pokrmy z rýb, boxy, miniatúrne netsuke, samuraj meče a bambusová flauta. Japonský štýl spojený s postavami, farby, predovšetkým vo svetle rozsah: odtiene béžovej, biela, krém, mlieko. Diskrétne svetla, tónov typické pre Japonské nábytok. Typické posuvné steny, obrazoviek, bambusové nábytok.

Pri zmienke o "Indickej" medzi'Yeri okamžite sme si predstaviť, m'čo luxusné postele a svetlo priehľadné záclony. Farebná schéma môže byť v modro alebo červeno-hnedej farby. V Indii súvislosti geometrické ozdobné motívy, najmä v kruhoch, rôznych veľkostí, ktoré symbolizujú slnko a svetlé štart v prírode. A samozrejme, v Indickom inter'Yeri medzi nábytok je vedená iba jeden predmet - široký gauč. Viac m'nábytok - stoličky, kreslá, by nemal byť, to bude klásť hlavný dôraz inter'vnútorné, skryté pod priehľadným vzduchu kabíny. Lepšie uchytenie stromy'drevené stoličky nezvyčajné formy, hookah a žiarivo farebné vankúše. Príslušenstvo - všetky druhy stromov'Yana a Kam'drevené slony, kravy, hady, atď.

V Číne milujú Lesk zlata a bronzu, kontrasty čiernej a bielej, sa SIP'aksen teplé farebné schémy. Tmavohnedá farba upokojuje, a poskytuje okrem'jer pevnosť a obmedzenia, a to aj napriek bohatým obrazovým.

Veľmi populárne dnes a Africký štýl - najexotickejších z ethnostyle. Nábytok - stromy'Yana, zdobené fretwork, tepaného železa alebo z ratanu alebo bambusových vlákien. Podlahy - koberec vlna s tradičnými Africkými obrázok. Hlavný dôraz je vyrobené ručne tradičné Remeslá: stromy'drevené jedlá-na ovocie, exotické, sochy, masky, oštepy, luky, šípy. Typická maľba v štýle naivný Afrického umenia sú prítomné na predmety, textílie a čalúnenie - ľanový obliečky na vankúše s vyšívané postavy slony a tigre, stromy'drevené vázy, misky Afriky kameňa. V stylisations Afriky inter'vnútorné použitie imitácia kožušín z voľne žijúcich zvierat.

Sergej Sokolov

Noviny "Apartmán. Lodge. Office"
| K tejto téme diskutovať na fóre Verzia pre tlač | K tejto téme diskutovať na fóre

Zdroj: ukrstroy. net

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика