четверг, 28 ноября 2013 г.

Elegantný, výnimočnosť, krásu

Okázalý štýl, s'v kombinácii tradície minulosti a budúcnosti. Symbol elite, otvorene vyhlasuje, hedonism a užiť si rafinovaná estetika. Štýl bohatých jednotlivcov, ktorí milujú staré filmy, exotické cesty, starožitné autá a jazz. Syntéza kultúry, zameraný na vytvorenie ilúzie blahobytu a luxusu. Dámy a páni, dovoľte mi predstaviť multi-tvárou, nepredvídateľné, očarujúce a nádherné Art Deco!

Kto je na vine?


História a nevšedné, ako je sám. V jeho vzhľad zapojené všetko, čo sa stalo na začiatku XX storočia, A všetci, alebo takmer všetci, ktorí vtedy žili. To je veril, že art Deco zvýšil z modernistický štýl. To všetko začala, samozrejme, umelcov. Post-Impressionists, čo bolo v tých dňoch, mal infikovaných maliarov čistoty a sonority farby, surrealisty - visual slobody. Potom sme sa rozhodli zmeniť, kvetinová výzdoba typické secesie, na geometrické tvary a lomenej čiary, potom populárne konštruktivizmu. V dobe technického pokroku, keď uliciach ocele'objavovať prvé high-vzostup budovy z betónu, táto zmena dekoratívne výhody, bolo celkom logické. Stal sa populárny navrhol umelcov vo Viedni odtrhnutie geometrický vzor priamky, trojuholníka a kruhu.

Bol blíži ku koncu Prvej svetovej vojny, ľudia sa postupne začali odrazu, žili v kine, stal sa populárny jazzových koncertov. To bol čas, keď sa všetko zmenilo: umenie, móda, štýl a tempo života, a veľmi zmysel pre čas bol iný. S'objavili autá a hodinky. Prvýkrát za celú históriu ľudstva prišiel do módy krátke žena zrážky. Priliala do ohňa a naše Sergej Diaghilev s jeho "ruskej obdobie " v Paríži, kde tanečníci tancovali nielen, že medzi nezvyčajné scenérie, ale stále nie je v bielej balenia, a v sfarbené priehľadné tuniku a nohavice. Samozrejme, to by krásu a doma. Fanúšikov art Deco už prejavuje osobitnú príťažlivosť pôvodné veci. Zoznam podieľa na tvorbe art Deco pokračovanie archeológovia našli v roku 1922, v hrobke Egyptského Faraóna Tutankhamun. Táto udalosť spôsobila senzáciu v spoločnosti, a Egyptské motívy okamžite prejavia v inter'Arah.

Všetky vyššie uvedené prišiel do Paríža, kde v roku 1925, po dlhej prestávke hostiteľom medzinárodnej výstave moderného dekoratívneho a priemyselného výtvarníctva (Výstava Internationale des Arts Decoratifs Et Industrie je Modernes). Skrátený názov výstavy je v štýle Art Deco v roku nie sú zostúpil z úst neprijaté počas vojny, krása Európanov. Jeho štylistických trendov roztrúsených po celom svete, nielen starý, ale aj nový spôsob.

Štýl star

Američania výstava tak dojem, že sa rozhodli, "roll" túto tému. Majitelia veľkých obchodných domoch "Macy" a "Pán a Taylor"zvýšiť dopyt po moderný nábytok vyrobený verejnú výstavu. Prirodzene, väčšina odpovedala milovník všetkých verejných Hollywood, potom trendy v štýle Art Deco začal názov štýle hviezd. A kde hviezdy tam a luxus. Bohatstvo vizuálne obrazy, je jasné, grafické tvary, svetlé farby, zlato vložkou. Exotické materiály: ivory, eben, kokos, perleť, bambusu, koža žraloka a krokodíla, aj lizard pokožky. Chrome nábytok moderný tvary - hold lásky, drahé autá. Prvé auto firmy Chrysler "Chrysler Vzduchu-Pr", bola uvedená hmotnosť predaja v roku 1933, bol tak populárny, že sa jeho formy začali byť používané aj v dizajne chladničky a ceruzky pre ceruzky.



Trendy v štýle Art Deco boli blízko zábavný priemysel, ktorý používa jeho vonkajších vplyvov na vytvorenie zmyslu pokrok, ilúzie blahobytu a prosperity "Zlatých dvadsiatych rokov,". V tomto štýle sa nehanbil, aby inter'kariéry módy divadiel, drahé reštaurácie, luxusné hotely a zaoceánske parníky, ako "Alebo de France" (Ile de France) a "Normandie" (Normandie), napríklad. Potom tento štýl sa nazýva Ritz (z angličtiny. Ritz - "luxus,").

Nie je luxus, forma Art Deco sadulo a v dome chudobnejších. Ak odstránite všetky pôžitky, opisuje ich to byť praktické a zároveň príjemné na pohľad. To bola jednoduchá odpoveď na dopyt na pekné a pohodlné v priemyselnom meradle. Geometrický štýl otvorila éra masovej výroby nábytku, takže je prístupné. Takmer všetky domáce inter'kariéry tridsiatych rokov prišlo pod vplyvom zjednodušené moderné zefektívniť moderne) - a tak to je aj tzv. Odvtedy Art Deco vplyvy boli ošetrené, ako kričí a bez chuti.

Ďalšie tri desaťročia, museli čakať, až nakoniec a neodvolateľne štýl prišiel, aby sa nazýva art Deco. To je veril, že on bol nazvaný podľa novinára, Hilary Gelson, ktorý je vyslaný na "times" článok s názvom "Art Deco", vydaný v novembri 2, 1966, Potom pomaly mu opäť začali kupovať všetkých nových a nových fanúšikov, kým sa dosiahla svoj vrchol popularity. Na nábytok aukcii v Paríži v novembri 1972, ceny diela art Deco zrazu vyletel. Oživenie záujmu štýl bol stand'je spojená s módne potom, grafický dizajn, združenia s filmom v štýle Noir (z FR. Čierna - "twilight") a kúzlo tridsiatych rokov.

Jej Veličenstvo - vec

Dnes je neo-art Deco úspešne realizovať svoje projekty moderných architektov a dizajnérov inter''erov. V našich časoch, keď bohatých ľudí, na jednej strane, sú unavení z mesta zajatí, na druhej strane - je to kdekoľvek, v štýle art Deco s jeho schopnosti spájať krásu umeleckých a vysoká technológia bola len. Z histórie štýl je jasné, že on eklektický, ako žiadny iný. Táto kombinácia rovné línie a elegantné dekoračné prvky, nepredvídateľný zmes Orientálnych, Afriky, Egypta štýly a priemyselných estetiky. Je tu tiež málo Ríše. Ale to všetko nie priamych pôžičiek a úplne nový výklad diely a komponenty. Egyptský polo-kruh symbolizuje slnko stúpa, simulácia primitívne kresby Indiánskych kmeňov, bronzové figúrky, Afriky bohov a elegantné sošky z tanečníkov v dávnych kabáty a La tej doby isadora Duncan. A to všetko na pozadí kontrastnej koberce v kubických vzory, jasné, zvislé línie nábytku so zaoblenými rohmi a moderné spotrebiče pre domácnosť. Je dôležité, aby to preháňať, môžete ho kombinovať antické motívy s moderným, ale kombinovať s ostatnými dávnych štýl nie je stojí za to, inak sa zabránilo rušeniu.



Hlavná postava v inter'interiér v štýle art Deco je vec, vec zdobené a dekorované. Izba vyzerá ako sklad divadelné kulisy pre predstavenia starovekej a modernej doby. Často, dom dáva dojem, nie na zloženie a množstvo jednotlivých zložiek, takmer náhodné zoskupenie štýlové veci. S štýlový vec môže byť nie len niektoré holandské váza, ktoré boli prinesené z cesty, nábytok, a dokonca aj textílie, mimochodom, tiež priniesol, a to prednostne z exotických krajín. Samostatnosť získala a malé položky okrem'vnútra; napríklad, lampy, hodiny, aj ohrievač môže byť ESO. Presnejšie, v tomto štýle každá vec má svoj vlastný zaujímavú históriu, alebo aspoň zaujímavý vzhľad. Túžba po "artificiality", jedinečnosť veci - charakteristický rys art Deco.

Aby sa zabránilo "preťaženiu" objekty by mali vopred rozhodnúť, čo podlieha okrem'jer bude zaberať hlavné miesto v miestnosti - presýpacie hodiny, ventilátor, stôl-na vlasy, svetlé gauč alebo možno nejaký nezvyčajný hudobný nástroj. Potom viac alebo menej v súlade s ním si môžete vyzdvihnúť zvyšok.

Ducha v štýle art Deco môže prejsť iba niekoľko plagátov na stenách. Napríklad, čierno-biele obrázky Hollywoodskych hviezd 1930 v široký štýlový rámy alebo štylizované konštruktivistických plagát a Pult jazzových koncertov. Ak si vyberte obrázok, potom z pod ruky Surrealists a Impressionists. Fit a reprodukciu Maurice a Jean Dufresne Prouv?. Plus zrkadlá vo veľkých čísel: na steny a podlahy, výška muža a vyššie. V kombinácii s efektné osvetlenie zrkadiel sú určené na deformáciu priestoru, kresbu diváka do hra na schovávačku. Zatiaľ bez potreby nábytok, to všetko je len ozveny štýl.

Upevnite pásy!

V Arzenálu výrobcovia nábytku pôsobiacich v štýle art Deco štýl, exotické ebenu a palmového dreva, Indickej rosewood a buk, vykladané s perleť, korytnačka shell a slonoviny. Tu je symbolom luxusu - kožušiny a kože, sú pokryté príborníky, konzoly, lampa, podnosy, vázy a obrazových rámov. Kožky leopardy a chinchillas sú pokryté stoličky a postele. Forma prekvapený, nie menej materiál: zakrivené chrbát stoličky, kubický usgov'som masívne postele. Stoličky môžu byť obdĺžnikový sedadla, späť v podobe hrazda a zaoblené držadlá. Pohovka jednej polovice chrbta, obdĺžnikové, inej vysokej oválne. Tu môže byť trochu Ríše-Paphos - zlatenie zložito zakrivené headboards, luxusná výbava.

Štylizované nábytok za veci, ak nepatrí, je tiež charakteristické art Deco. Pozoruhodný príklad je ležadlá vo forme Kanoistika, vynašiel Írsky Eileen šedá. A ďalej, každý vytvára pri mieru jeho predstavivosť. Konferenčný stolík vo forme tamburína alebo rack, ktorý sa podobá domček z kariet. Kreslá - napodobňovanie prvý sedadlami s bezpečnostnými pásmi. Bar Koleso kolesá, oddiel zaradený čipky slnečníkmi. Stoličky v tvare misy s účinnosťou music boxov, ako v dome Jean-Paul Gaultier. Aby sa zblázniť od pôvodného, niektorí dizajnéri ponúkajú uľahčiť viac, jednoduchý štýl a užitočné nábytok. Integrované do inter'kariéru, art Deco stoličky v podobe gréckeho klimonov, nízke Egyptský stoly a napulitane.

V takom motley veľkoleposť môže ľahko stratiť, tak spolu so zdravým rozumom by bolo pekné na sklade a zmysel pre farby. Dobrý art Deco tolerovať rozmanitosti. Zvyčajne používajú už viac ako tri farby, takže okrem'jer vyzerá pozoruhodne konzistentné a krásne. Napríklad, na pozadí čiernej a bielej šach kontrast - pálenie červené fľaky. Červená je moja obľúbená farba art Deco, zvlášť, keď je vypracovaný na tehly a Burgundsko. Často hrať textúry a odtiene slonová kosť, hnedá a zlatá. To zahŕňa položky, okrem'interiérové a steny. Aby nenudí (a fanúšikov art Deco, ako pravidlo, sa veľmi bojí nudiť), ako sú steny zdobia svetlé obrazovke hranice.

Na obmedzenie šokujúce charakter štýl navrhnuté osvetlenie. Musí to byť zvláštny, tajomný,'priestranný, ale nie je jasný. Dobrý výber ubytovania - matné sklo a elegantné príslušenstvo, rozptýlené v celej budovy, alebo lampa, obrátené nahor. Dokonca si môžete urobiť bez Centrálny luster. Nie poslednú úlohu tu hrá záclony, a nie len na okno. Oni vytvoriť požadovaný štýl auru tajomstva. Okrem'kariéry kryt z pohľadu husté hodvábu alebo parczewie obyčajný záclony. Ich farba zvolená pre steny, nosenie, že odtieň, ktorý minimálne používané v ornament. A to všetko len pár dotyky štýl, pretože art Deco - nie je výsledok... Art Deco je proces.

Elena A. Kuznecovová

Zdroj: PRO Nehnuteľnosti

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика