среда, 27 ноября 2013 г.

Úlohou možné: ak chcete vykonať opravy rýchlo, efektívne a lacno

Otázka kompatibility'spojené s opravou, prakticky nevyčerpateľný. Tento čas advokát M2 rozpráva o právne nuansy opravu priestorov je určený pre kancelárie a byty.

Na prvý pohľad, oprava nie je zložité - stačí uzatvoriť zmluvu s špecializovaná firma. Ale tam sú aspekty, ktoré musia byť prerokované aj v zmluve. Napríklad, kto bude platiť za nákup materiálov? Pre zákazníka je dôležité, aby dohody, zaplatí všetky alebo pracovať samostatne a materiálov, ako sa kúpe. Typicky, tieto podmienky sa odrážajú v časti venované výpočty strán.

To by malo byť definované vopred s potvrdením týchto výdavkov. Ak táto podmienka nie je nutné zahrnúť do zmluvy, dodávateľ má právo odmietnuť poskytovať všetky dokumenty. A bez nich, bude zákazník sa nepodarí len na zabezpečenie integrity zhotoviteľa, ale potvrdzujú ich náklady v prípade daňovej kontroly.

Strany môžu na prvý súhlasiť s tým, že všetky materiály, ktoré poskytol zákazník. V tomto prípade zhotoviteľ nie je zodpovedný za ich kvalitu.

Tridsať rokov a tri roky

V zmluve je potrebné vymedziť začiatok a koniec opravy. Umelec, ktorý nespĺňa termíny, bude možné uložiť pokutu. Ak jeho veľkosť nie je definovaný v zmluve, uplatňovať sankcie stanovené zákonom. Zákazník má dôvod pochybovať o tom, že práce budú ukončené na čas? On má právo zamestnávať iných dodávateľov. Všetky náklady-kompatibilita'súvisiace s uzavretím novej Zmluvy bude prvých účinkujúcich.

To sa stáva, že predávajúci z akéhokoľvek dôvodu možné vykonať všetky plánované práce. To môže (ak to nie je zakázané podľa Zmluvy) najať subdodávateľa, ale zaplatiť mu byť sám, z sumu, ktorú by mali prijímať od zákazníka. Zákazník nesmie byť povinný'je povinný zaplatiť dodávateľovi.

Niekedy v procese opravy je zrejmé, že bez ďalších opatrení zhotoviteľa na vykonanie pokynu nereálne. On Zobov'musí informovať zákazníka a vyžadujú si ďalšie pokyny. Zákazník odmietol ďalšie funguje? Dodávateľ prevezme zodpovednosť za kvalitu opravy. So zákazníkom sa nepodarilo SV'obráťte sa od neho alebo nie sú prijaté žiadne pokyny? Zhotoviteľ môže urobiť rozhodnutie o nevyhnutnosti tieto alebo iné diela, ktoré zákazník je povinný'je povinný platiť navyše.

Materiály na tému

Rozpočet na opravu
Opravy sami, alebo najať tím stavitelia
Oprava - bez cheatings!
Opravy všetkých pravidiel
Opravy
Po oprave, je zhotoviteľ povinný'musí poskytnúť', aby predložila výsledky na klienta, a že je ich prijať. Tento proces je zaznamenaný v akte odovzdania a prevzatia, ktorá je neoddeliteľnou'objemnú súčasťou zmluvy. Ak v procese prijímania zákazník nájde nejaké nedostatky, môže požadovať od zhotoviteľa, aby ich odstrániť bez poplatku.

Miesto na live

Z právneho hľadiska je významné rozdiely medzi zrekonštruované kancelárske a byt č. Ale v opravu bývania tam sú niektoré nuansy, o ktorých je lepšie myslieť v predstihu. Napríklad lekári často vyžadujú Vkladov. Ak ste ju prevziať od predávajúceho potvrdenie o peniaze a zahŕňajú kto, koľko, kedy a za to, čo máš.
Na opravu bytov, mali by ste byť opatrní na nákup a výdavkov materiálov. Všeobecne platí, že pracovníci sú ponúkané nájomníkov na nákup materiálov z nich, alebo im dať peniaze na nákup dodávok. V takýchto prípadoch je namieste opýtať sa, čo budete potrebovať, a všetky nákupy urobiť sami. Nákup materiálov od ich dodávateľov, s najväčšou pravdepodobnosťou, budete preplácať asi 50%. Po rozhodnutí všetky rovnaké dôverovať nákup materiálov dodávateľov, spýtajte sa ich, nie len potvrdenie (ktorá je ľahké "kresliť" na trhu), ale aj peniaze. Tam by mali byť razené nie len akomkoľvek množstve, a názov a množstvo tovaru.

Rúrky nie sú vaše

Nemali by ste zveriť opravu brigády na inštaláciu zariadenia. Je pravdepodobné, že bude vykonávať svoju prácu efektívne. Ale počas prvej návšteve zámočník alebo gasman, začnete sa pýtať otázky, kto bol pripojený komunikácie (plyn, voda) a prečo nie tzv odborníkov?

Dokonca aj vtedy, ak ste vlastníkom nehnuteľnosti, všetky komunikácie sú organizácie, ktoré poskytujú príslušné služby (zásobovanie a iné ) Užívatelia sú výslovne zakázané bez povolenia vykonávať žiadnu operáciu s komunikácií. Takéto porušenie je trestné podľa pokuty.

Pred opravy zvážiť, ako umiestniť nábytok. Ste Zobov'pletené poskytujú prístup ku všetkým komunikácie. Uvedenie kuchyňa, uistite sa, že priečne steny medzi sekcií nie je blokovanie prístupu na potrubie. Inak, samozrejme bude, že prístup je blokovaný, potom budete nielen zlyhať, ale aj záväzky'spája opraviť zabraňuje zariadenia. Je jasné, že nie som chcete zmeniť svoje plány, ale je lepšie robiť to, ako v Abrahám je niečo, lámanie.

Ivan KUPRIYANOV, právnik

Foto : Igor Parhomovski

Zdroj: Noviny M2

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика