четверг, 28 ноября 2013 г.

Nič zbytočné: život v štýle hi-tech

Hi-tech". high-tech - high technology) - umelecké trend, ktorý sa objavil v 70-80-tych rokoch XX storočia. Charakterizované obmedzením funkčnosti, hojnosť sklo, plast, betón, kov, použitie moderných technológií a dominancie rovné línie.

Hi-tech narodil z dedičstva konštruktivizmu (skôr funkcionalizmus) a estetiky minimalizmu. To je naznačené, že inter'interiér v štýle hi-tech, m'dať to mierne, nie prezdobené a zahŕňa posledný úspechy vysokých technológií. Od vlastnosti materiálov používaných v dokončovacie, a končí plnené bytu, kancelárie alebo továreň, ktorá tvrdí, že štýl, lisovanie ovocia pokroku.

Skutočne ubytovanie tento štýl a prísť vychádzajúceho z pôvodných oblastí a cez módne kancelárie. To je dôvod, prečo prvá high-tech-bývanie pretekali nie celkom bežné pre byty vybavenie: priemyselné a medicínske lampy, oceľových kontajnerov, "pridelené" zo skladov, kovové pôvodné vstavané skrine. Neskôr prispôsobené podobnosti priemyselný nábytok a svietidlá začali vyrábať špeciálne pre súkromné potreby. Tento priemysel je stále na vzostupe.

Je ťažké určiť, ktorý typ hi-tech do detailov, pretože on stand'priamo spojené s vývojom priemyselného dizajnu. A priemyselný dizajn sa rýchlo mení. Funkcia high-tech, ako hojnosti zapísaných v inter'jer-do-dátum vybavenia, stratil majetok patriaci iba na tento štýl. Technológia existuje v každom dome, a to v akomkoľvek smere nebolo riadi majiteľ v jeho dizajn. A skvelý pocit, nesúhlasí s štylistické zvláštnosti miestnosti, a oni padajú do platnosti dopytu.

Nezmenené, rovnaké štylistické funkcie high-tech zostávajú nákup farieb na základe kombinácie sivá, biela a čierna, tvrdosť a funkčné uvažovania priestorov. Okrem'er, koncipované a navrhnuté ako high-tech, je plná prázdnych lietadlá a vertikálne línie. Zadarmo vertikály, ako sú hodiny, alebo žalúzie na Okná, zvyčajne vyrobené z ocele, rovina je vyrobený zo skla.

Nábytok: sklenené stolíky a police, stoličky s kovovou nohy a chrbát, konferenčné stolíky na kolieskach, dvere a priečok vystužené sklo, priehľadné dvere kupé v hliníkový rám, sklenené dvere na photodiodes, kovové diely, svetlá s simulovať svetlo, stôl, lampa na stenu.

Presná geometria. Nič zbytočné. A takmer nič osobné. Ako dekorácia len rúrky a rúry, prvky technické vybavenie, nie je skryté, ale naopak, našiel svoje miesto aj v dizajne.

High-tech, ako každý iný štýl, založený na minimalizmus a dokonca aj niektoré estetické asketizmom, sa zdá byť veľmi atraktívne na prvý pohľad. Ale ilúzie, že hi-tech ideálne prostredie pre voľný čas a rodinný život plynie rýchlo. On je naozaj dokonalý, ale kriticky nízky počet ľudí. Osoba, ktorá si zvolila hi-tech, musí pochopiť, že on si vybral nie inter'er a životný štýl.

Ak pán domu vyrobené z ocele a skla prvý, konzistentné, presné a tiež obľúbené, to môže byť jednoduché a príjemné žiť v jeho byte. Ak mu nie je cudzie niektoré sloppiness a výkon jednoduchých pohodlie - high-tech, nie je pre neho.

V entourage moderné, klasické a Orientálne luxus, zmiešané s eklektický mysli Západného človeka, doručená na miesto portfólia, čisté posteľné alebo uterák, ktorý spadol na poschodí kúpeľňa, nespôsobí kognitívne nesúlad, ktoré hraničí s úplný kolaps obvyklého svete. V inter'vnútorné hi-tech akúkoľvek tému, presunul na jeho miesto, kričať o rozbité harmóniu a prejavuje sa ako posledný popol Klaas, kto sa snaží dosiahnuť srdce til Eulenspiegel.

To je prvá podmienka vlastníctva hi-tech bývanie je láska objednávky. Ale nielen láska, ale aj schopnosť vytvárať a udržiavať non-stop.

Druhá podmienka je ťažšie. Ľudia, ktorí žijú v atmosfére minimalizmu, by mal byť sebestačný. Externé, príjemné veci, naplniť naše duše, a podporujú ho. High-tech pre ktoré nie je prispôsobené. Aj inováciami, ako sú krby v technologických štýl, ktorý dlho boli navrhnuté tak, aby rozmanitosť v tejto, vo Všeobecnosti, suché a chladné inter'er, nie je možné zvrátiť jeho skutočnej vážnosti.

Samozrejme, že si môžete dať na ultra-moderný biely gauč pravidelný geometrický tvar, pár svetlých vankúše, byť umiestnené na sklenená polica zbierku srdce-Suveníry, a konferenčný stolík dať všetko by malo byť na strane v odpočíva v radosť človeka. Nikto nebude súdiť teba, pre útulné deka hodený cez rameno z oceľovej stoličky alebo dlndolar koberec na podlahe v obývacej izbe. Jednoducho produktom takejto činnosti bude rýchlo a nezvratné prechod z high-tech na eclecticism. Vlastne, nie je nič zlé, ale stratili jednota štýlu.



Ako sme už povedali, v high-tech-inter'vnútra by nemali byť žiadne zbytočné alebo náhodné položky. Úplná absencia dekorácie kompenzované hra textúry: odrazov svetla na sklo, lesk z ocele a leštené.

Materiály na tému

Okrem'EP neuveriteľné
Okrem'jer high-tech
Okrem'jer. Štýlový neplatné
Svetlo je dôležité pre každého inter'interiér, ale pre high-tech - takmer jediná možnosť pridať rozmanitosti a vytvára pohodu. Okrem hlavných zdrojov svetla na strop (je lepšie, ak sú veľmi svetlé), môže tiež byť zabudované do stien a nábytku všetkých druhov svietidiel, umiestniť ju na stôl, lampa na stenu, alebo podporuje. Podsvietenie môže byť v najviac neočakávaných miestach: na úrovni terénu alebo v úrovniach multilevel stropy.

Hlavná vec, že by ste mali vedieť osoba, začínajúcich stelesniť v dome sen o high - tech môže byť dosiahnuté len. Ale potom to bude musieť žiť.

Text: Tatiana Hain
Foto: Salon

Zdroj: Vlastník

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика