суббота, 30 ноября 2013 г.

Jeho Excelencia

Ak sa spýtate profesionálnych návrhárov, čo sú komponenty, je inter'jer priestorov, mu, s najväčšou pravdepodobnosťou, sa začínajú také pojmy ako priestor, zloženie, štylistické rozhodnutia. Potom prejdite na ďalšie súkromné veci: nábytok, dokončovacie materiály a, nakoniec, na osvetlenie. Ale je tu iný prístup - vnímanie svetla ako základné východisko. Niektorí návrhári oprávnene pocit, že svetlo je mocný čarodejník, ktoré sa môže obrátiť aj inter'er, absolútne nepriaznivé z hľadiska priestoru, kompozícia, farby a textúry.

Vzdelávacie rozhovory

Svetelný dizajn - to je samostatná smer v modernom umení výzdoba izby. Hlavnou úlohou špecialistov, ktorí pracujú v tejto oblasti, je urobiť svet multifunkčné. Moderné dizajnéri sú zadarmo hrať svetla tokov, zabezpečiť samostatné oblasti, pliesť krásne čipky svetla a tieňa.

Osvetlenie môže byť klasifikovaný predovšetkým na základe typu o'objekty - to môže byť vnútorné (inter'RNIM) alebo externý (Exter'RNIM), na súkromných alebo verejných priestorov. Účelom svetla, ktoré je rozdelené na Všeobecné, miestne a dekoratívne. Prvý nám pomáha v každodennom živote, čo vám umožní bezpečne pohybovať okolo domu bez nebezpečenstva na narazí na nábytok, dekoratívne používa na zdôraznenie v interiéri'Yeri. Toto svetlo, ktoré odhaľuje rôzne fragmenty z miesta, povrchové štruktúry a špecifických o'objekty, tiež známy ako estetický.

Na farebná teplota svetla je rozdelený do teplej a studenej; na princípe šírenia sa svetla prúd je zameraná na a neprítomný-hneval sa. To môže byť ostré a m'ktoré, kontrast a nevýrazné. Napríklad obyvatelia Severnej kapitálu stretávajú s difúznym svetlom, zatiaľ čo v Južnom Rusku a svetlo a tieň viac kontrastu. Úplne grove, kde toky svetlo prechádzajúce cez listy, kymácející, bizarné cast tiene, a leto, pláž, kde sú všetky, jasne a jednoznačne. Najnovší trend svetelný dizajn - túžbou, aby umelého osvetlenia na fyzické, známych a pohodlné pre človeka.



Prechádzka domov

Pre každý z priestorov bytu alebo krajine dom v Neho uvádza jej normy osvetlenia. Architekti spoliehať aj na zákony svetelný dizajn, tak nie je jasne definované, ale mali by ste nasledovať, aby sa váš domov krásny a bezpečný.

Napríklad, pre spálne je zvyčajne predpokladaného pokrytia tri typy: Všeobecné, miestne a pomocné. Prvá funkcia môže vykonávať bežné luster v strede stropu. Ďalšie populárne možnosťou dnes - zakamskoe svietidiel (z foriem realizácie takéhoto krytia závisí, či je Všeobecné alebo čisto dekoratívne). Miestne spálňa svetlá sú často posteli, pretože to je posteľ - sémantické a kompozičným centrom tejto miestnosti. Nakoniec, pomocné osvetlenie umožňuje navigáciu v priestore, v noci, keď je hlavné svetlo zhasne. To môže byť vytvorené na úkor zariadenia zabudované do podlahy alebo steny, tlmené svetlá, obrys osvetlenie nábytku.

Obývacia miestnosť je miestnosť, kde sa celá rodina a každý si chce robiť svoju prácu: čítať, sledovať TV, večeru, robiť si domáce úlohy. Tu úlohou architekta je príslušný územné rozhodnutie. Veľmi zaujímavé riešenie je vytvoriť multilevel svetelné scény, to je, mať zdrojov svetla v rôznych nadmorských výškach. Ak na Všeobecné osvetlenie sa vypne, ako sa stať "Ostrovy". Sú jasne vymedzené medzi sebou, žiadny z nich sa zabránilo ďalším, a zároveň sú vnímané ako harmonický prvky neoddeliteľnou inter'jer.

Svetlo kuchyňa dizajn je dôležité nezabudnúť, že toto je hlavne v pracovnej oblasti. Štatisticky je to najnebezpečnejšie miesto v byte: to je v kuchyni ľudia si väčšina popáleniny, rezné rany a zlomeniny. Tu je účelné robiť Všeobecné osvetlenie a samostatne "irradiate" pracovný povrch a stravovacích priestorov. Je potrebné pracovať svetlo (bez ohľadu na to, vyžarovať jeho prívesok svetlá alebo bod osvetlenie zabudované do dverí a políc poschodová skrinky) padol v rukách ženy v Domácnosti a v žiadnom prípade nie na jeho tvár. Pre zvýraznenie oblastí jedálenský stôl je lepšie použiť teplé časť spektra. Tu je lit rúk nebude stačiť, "rozsah" lampy by sa mali pohybovať a osoba, ktorá sedí pri stole. Inak rodinnej situácie večera je transformovaný do situácie, hracie karty alebo Biliard, a úprimná komunikácia by bolo nemožné. Najlepšia voľba: všetci účastníci jedlo svieti, a na zvyšok kuchyne (jedáleň) ponúka relaxačné twilight.

Hlavnou prekážkou v práci autor v našich podmienkach je nedostatok miesta v domoch a bytoch zákazníkov. Odborníci radia, nie preťaženie priestor a nepokúšajte sa vytvoriť množstvo svetla zón v rámci malého priestoru. Lepšie, na jednom mieste odstrániť, alebo aspoň nie do polohy je príliš veselo, ako urobiť, "šalát", osvetlenie, nábytok, textúr a farieb.

Z rôznych zdrojov

Dnes sa najčastejšie používa, sú p'päť odrôd umelé svetelné zdroje: žiarovky, halogénové, žiarivkové svetlo a plynové výbojky a Led.

Najdôležitejšie výhody žiarovky je ich rozšírenosť a nízke náklady. Hlavné nevýhody - nie sú lacné a veľmi horúce. Žiarovky trávi 92-94% z elektriny spotrebovanej na teplo, a len 6-8% premieňa na svetlo. Je známe, že pre krajiny domy zahŕňa výkon je prísne regulované. Preto žiarovky sa často mení na kompaktné žiarivky, ktoré vyžarujú v 4-5 krát viac svetla pre rovnaký výkon. Teda nie je treba upgrade, osvetlenie, alebo pripojenie dodatočných zariadení. Moderné výrobcov univerzálny lampy s konvenčnej munície, ktoré majú zabezpečiť, aby sa svetlá boli zameniteľné.

Halogénové svetlo dáva nespočetné varianty osvetlenia je od široký, viac vlákno, m', ktoré nie dávať tieni, až výrazne obmedzené na úzky lúč. On je tak blízko k slnku. Tieto lampy sú viac odolné, dať viac svetla pre rovnaký výkon a zachovanie konštantného prietoku pre všetky obdobie prevádzky. Z hľadiska ekonomiky sú lepší ako štandardné žiarovky v dva krát. Jas halogénové žiarovky možné upraviť, čo vám umožní prispôsobiť intenzitu svetla na individuálne požiadavky zákazníka.

Žiarivky majú vysokú svetelnú výťažnosť, malú spotrebu energie a veľmi dlhú životnosť. Forma líšiť lineárne, prsteň v tvare U rozšírený a kompaktné žiarivky. Zabezpečiť rýchle a spoľahlivé zapaľovanie tieto svetelné zdroje sú potrebné špeciálne štart-ovládacie zariadenia (PRA). Tieto elektronické zariadenia poskytujú Solídny štart žiarivka 1, 7 sek. a zvyšuje životnosť 25%. PRA je nainštalovaný v bývaní, a byť dodávané samostatne. By pam'pamätajte, že každý typ lampy sa musí zhodovať s jeho vyzerá SKVELE, ako vždy blikajúce svetlo nesprávne vybavený osvetlenia nie je len nepríjemné, brániť práce a odpočinku, to je tiež škodlivé pre zrak.

Princíp prevádzky plynových výbojok vysoký tlak je úplne iný než klasické žiarovky. Ich emitovaného svetla je dôsledkom odovzdať ich oblúkových výbojov. Po zapálení (opäť pomocou start-regulačné prístroje) plynové výbojky budete potrebovať nejaký čas (od 2 do 15 minút )stanoviť maximálny svetelná účinnosť.

V posledných rokoch sa stále viac a viac populárne v týchto high-tech svetelných zdrojov, ako sú Led diódy. Za prvé, ktoré vyžaruje len farebné svetlo a prekvapil vedcov jedinečné schopnosti. Napríklad, zdroj na základe svetlo červené žiarenie spotrebúva 100 krát menej energie a je 100-krát dlhšie ako dáva podobný účinok žiarovka s červeným filtrom. V neskorých 90-s XX storočia boli získané biele Led diódy, a to sa stalo skutočnú revolúciu vo osvetlenie. Dnes tieto magické polovodičov sa používajú ako indikátor svieti, a ako plné osvetlenie. Úsilie fyzikov svetelný výstup sa zvyšuje každý rok.

Klasiky a moderného

Rôznorodosť zastúpených na trh svietidlá môžeme rozdeliť do niekoľkých typov: embedded (stropy, steny, podlahy, nábytok), stropných, podlahových a stolových. Špeciálne smere, ktorý je stále viac populárne, je osvetľovací systém založený kanálov. Môžu zbierať čo detí dizajnér, dáva im akejkoľvek konfigurácie. Jeden takýto systém môže vyriešiť všetky úlohy, ktoré sú zvyčajne priradené k stropu lustre, bodové a miestneho osvetlenia. Ak správne plánu osvetlenia z hľadiska efektívnosti, cena takejto komplexná môže byť nižšia ako celkové náklady na jednotlivé zariadenia v konvenčného systému. Okrem toho systém umožňuje zmeniť svetelné scenáre počas prevádzky. Napríklad majitelia, aby miestnosti, permutácie, a pozastaviť podporná konštrukcia lampy "pohyb" v nadväznosti na nábytok. Tento zázrak modernej konštrukcie sú široko zastúpené, napríklad, v rozmedzí od nemeckého výrobcu SLV (dodávateľ - spoločnosť Marbel). A veľký jedna lampa na segment prepojovacia je už systém osvetlenia. Tento minimalizmus bude stáť asi 2 tisíc rubľov Ale podľa odborníkov osvetlenie spoločnosti Marbel, priemerné náklady plnohodnotný systém je 600 až 1000 eur.

Cena na miniatúrne postavený-lampa začne od 120 rubľov Ale tam na trhu a lampy 150 Euro, ktoré zahŕňajú, fluorescenčné svetlo, zdroj a kábel dodatočné hardvérové spustiť.

Vo svete osvetlenie, rovnako ako v akejkoľvek inej oblasti inter'profesionálny dizajn, tam sú jasné štylistických trendov. Veľmi populárne dnes skromné minimalistický lampy, ktoré dokonale zapadajú v modernom inter'kariéru. Avšak, nie odovzdať pozície a luxusné, krištáľové lustre, klasické a avant-garde spôsobom, a v štýle Ríše, štýl, Baroka a secesie. V petrohrade sú zastúpené najmä salón "MEGASOT" (výhradný zástupca švédskej firmy Lars & Bo a Krebs) a "Boutique crystal light" (oficiálny predajca španielskych firiem Aries). Pre výrobu týchto lampy sa používajú najčastejšie slávny Swarovski kryštály, ako aj menej nákladné, ale nie horší im v estetiky z vysoko kvalitného krištáľu.

Originálne produkty vyrobené z Parížskej omietky ponúka SKOL spoločnosti (výrobca - francúzskej továrne Atelier Sedap). Nezvyčajné pre túto vetvu dizajn materiál robí každá lampa jedinečné umelecké dielo, a pre vymeniteľné omietky lampy, že špeciálna impregnácia odpudzujú prach a vlhkosť, jednoduchý na údržbu. Nedávno rozsahu spoločnosť SKOL'nové modely lampy do Ateliéru Sedap série OXAR. Boli prvýkrát predstavené na výstave Light &Building, ktorá sa konala vo Frankfurte nad mohanom v apríli tohto roka. Model Disco je architektonický zmes so zrkadlom žiarovky na námestí základne z priehľadného plastu. Zariadenia série Fleur stropné / nástenné lampy a stolové lampy v podobe kvetiny, s lístkov vyrobené z nehrdzavejúcej ocele.

Rozsah Petersburg spoločnosť "Led systémy osvetlenia" je zariadenie pre inter'profesionálne, krajinného a architektonického návrhu osvetlenia, dekoratívne osvetlenie položky nábytku a sklenených predmetov, ako aj špeciálne zariadenia, ktoré môžu fungovať v náročných podmienkach prostredia. Vďaka rôzne geometrické formy, modulov, ktoré môžu byť vložené v priestore akejkoľvek zložitosti.

Polovodiče sú použité v pôvodných modelov závesné systémy s Fibo-vlákien, zastúpená skupina MODUL. Funkciu týchto zariadení je v ich jednoduchosť a originalitu: Fibo-vlákien, ktoré sú namontované na plech, zostupuje a ísť do buchta. Takáto lampa pripomína, fontány, šumivé so farieb dúhy. MODUL ponúka ďalšie zaujímavé možnosti, napríklad, žlto-zelených svetiel prívesok z kolekcie Full Moon, môžete vytvoriť inter'Yeri hravú náladu. Optické zariadenie v lichobežníkový tvar, rozdelené do troch stand'pripojených komponentov je ideálnym výzdoba pre stručné inter'interiér v štýle hi-tech.

Okrem uvedených výrobcov zariadení na osvetlenie, v petrohrade trhu sú také zahraničné firmy ako Medzinárodné Lampa, FBAI, Prearo, Laudarte, Isa Corsi, Masca, San Marco (poskytovateľ "Spoločnosť" Ampir-decor "); Bankamp, Brumberg, BEGA, Limburg, BOOM, Fabbian, Murano Due, AXO Svetlo, Štúdio, dizajn, Lumen Arte, Domus, LAM Illuminazione, Lucente (skupina MODUL), atď Všetky z nich vyrábať výrobky sa značne líšia v štýle a hodnoty, poskytovanie, výber široký okruh spotrebiteľov.

Pri nákupe lampa nie je potrebné zabudnúť a o elektroustanovok zariadenia, ktoré podľa právnych predpisov dizajn by mal byť v harmónii a s osvetlením, a okrem Všeobecných'bariéra obrázok. Väčšina výrobcov dodanie spínačov priamo súčasťou lampy, ktorý dáva zákazníkovi možnosť nastaviť osvetlenie je nielen účinná, ale aj efektívne. A že manažment sa stal veľmi jednoduché a ľahko, môžete sa pripojiť všetky zariadenia na systém "inteligentného domu", ktorý umožní bez námahy vytvárať rôzne svetelné scenáre pre každodenný život a pre zvláštne situácie.

Text: Anastasia IVANOVA
Poradcovia: design Studio
Divina Harmonia, skupina MODUL,
osvetlenie spoločnosti Marbel,
"Boutique crystal light",
na SKOL spoločnosti, "MEGASOT",
"Led osvetľovacie systémy"

Zdroj: Časopis "Svet & house"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика