среда, 30 июля 2014 г.

Zvukovú izoláciu v konštrukcii

Zvukovú izoláciu priemyselných priestoroch

Hlavným zdrojom hluku v priemysle je technické a technologické vybavenie. Prvá etapa v procese zvukovej izolácie priemyselných stavieb je dizajn. Miestnosti, v ktorej úroveň hluku zvýšenie, by mali byť zoskupené a umiestnené oddelene od ostatných častí konštrukcie.

Veľký význam pre ochranu pred vzduchom zvuk je umiestnenie zariadenia, ktorá je jeho zdrojom (napríklad, kompresor, pretože je považovaný za najviac "vysoká" typ zariadenia). Nainštalujte ho do stredu miestnosti sa považujú za najvhodnejší. V tomto prípade, v okolí je len jeden odráža na povrchu podlahy. Ak chcete nainštalovať zariadenie na stene, to bude tiež odrážajú zvukové vlny, respektíve, hluk zvyšuje. Na základe umiestnenia zariadenia je platný aj pre ochranu proti vibráciám a štrukturálne hluku, s jediným rozdielom, že v zariadení by nemali dotýkať steny.

Ako pravidlo, správne umiestnenie zariadenia nie je dosť. Stroje sú zdrojov zvuku, ako 80 dB a požadovať dodatočné zvukové izolácie. Jedným z najúčinnejších riešení'asano problému je použitie zvukovo-izolačné kryty. Vo väčšine prípadov, sú vyrobené z vláknitých materiálov. Rám pre nich slúžiť ako tenké perforované kovové panel. Ich dizajn by mal zabezpečiť voľný prístup k vybaveniu a byť jednoduché a pohodlné v inštalácii. Je tiež potrebné zvážiť otvorenie elektrárne pre prívod chladiaceho vzduchu a potrubia pre odstránenie ohriateho vzduchu. Dizajn by sa mali vyhnúť trhlín, pretože výrazne znížiť zvuk izolačné kryty (nie je potrebné na opracovanie otvorov).

Bohužiaľ, použitie zvukovo-izolačné kryty nesmú všade: nie je dostatočne chrániť pred hlukom, s prihliadnutím na osobitosti a špecifiká rôznych typov priemyselných zariadení. Preto je potrebné uskutočniť zvuková izolácia priestorov, napríklad do pošvy stene zvukovo-izolačné materiály. Ako efektívne zvukovú izoláciu, závisí od použitého materiálu a jeho hrúbky. Podľa odborníkov je najúčinnejší - vláknité materiály (sklo vlna a Kam'Jan vlna). Kam'Jan vlna odolné voči agresívnemu prostrediu, je nehorľavý a životného prostredia.

Na ochranu obsluhy z ovzdušia, hluk strojov často používať zvukové izolácie kabíny dohľadu a diaľkového ovládania, v rámci ktorých sú vo väčšine prípadov vyrobené z kovu alebo tehly a posedenie s zvukovo-izolačné panely. Tento dizajn si vyžaduje veľká plocha presklenia. Ako v tomto prípade, obyčajné sklo neposkytne potrebnú úroveň zvukovej izolácie, môžete použiť Windows s hlukom izolačné vlastnosti.

Zvuková izolácia bytových a kancelárskych priestorov

Vo väčšine prípadov, vonkajších zdrojov hluku izolácie niektoré múry nie sú dosť, musíte chrániť aj Okná a dvere. Protipožiarne dvere majú vysokú vlastnosti absorpcie zvuku. Z bežnej dvere sa vyznačujú prítomnosťou tepelno-izolačné syntetické výplň.

Moderné Okná môžu poskytnúť spoľahlivé Zvukotesné Okná v domácnostiach a kanceláriách. Multichamber štruktúra a slučke, tesnenie zaisťuje vysokú zvukovo-izolačné vlastnosti. Okrem skla niekedy kryt akustické izolačné fólie.

Pre vytvorenie pohodlné podmienky v obytných alebo kancelárskych priestorov je dôležité aj zvukovú izoláciu všetkých povrchov: dvere, interiérové steny, strop a podlahu miestnosti.

Veľmi populárny v posledných rokoch sú vnútorné steny rám vyrobený z kovového profilu. Vonku sa vzťahuje sadrovou kartónové dosky, majú malú hmotnosť, ekonomické a jednoduchá inštalácia. Ak chcete vytvoriť najúčinnejšie zateplenie rám priečok inštalácia vláknitá vrstva zvukovo-izolačných materiálov medzi mullion profily.

Zvukovú izoláciu podlahové v obývaných a kancelárskych priestorov myseľ je tiež substrátu izolačný materiál, ktorý sa nachádza pod vonkajší povrch podlahy. Substrát je ideálny tuhé minerálne vlny, nie zrážanlivosť a deformácie.

Ochrana pred hlukom v obytných a kancelárskych budov nie poslednú úlohu hrá strop. Zvuk pohlcujúce materiály, ktoré sú namontované priamo na sporák, podlahy, sa nazýva akustické stropy. Aj na poskytnutie kancelárskych a obytných priestorov sa často používajú na strop. Majú vynikajúce izolačné vlastnosti a majú estetický vzhľad.

Okrem toho máte pam'byť si vedomý izolácie techniky komunikácie: vodné fajky a ohrev vody. To je pre to, že v tých miestach, kde sa komunikácia prechádza cez podlahy alebo steny sú elastické kotlov, ktoré sú prevažne tvorené penovým polyetylénu. Elastické škrupiny kompenzáciu tepelnej deformácii. To znamená, že v miestach, kde cez návrh prejsť rúry, nie je napätie, a nie tvorbe cez praskliny, ktoré prispievajú k prenosu vzduchom zvuk.

Na záver by som chcel upozorniť na tieto informácie. Je dokázané, že hluk má na ľudský organizmus negatívny vplyv, ktorý môže spôsobiť rôzne vážne následky, vrátane závažných ochorení nervového systému. Vo SV'v tejto súvislosti sa týkajú pre akustické ekológia miestach, kde ľudia trávia väčšinu času je o'subjektívne potrebu. Zvukovú izoláciu office, obytných a priemyselných budov vyžaduje dôkladné integrovaného prístupu a aplikácia moderných materiálov.


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика