вторник, 29 июля 2014 г.

Svetlo prichádza z Východu

Najviac trendy v individuálnej bytovej výstavby k nám prichádza zo Západu. Nie je jasné, pretože, napríklad, v Číne, jednotlivé obytné domy boli postavené oveľa skôr ako v Európe. A naozaj na Východe, kde tradícia je neoddeliteľne spätá s modernosťou, veľa zaujímavých vecí v tejto oblasti.

Začneme nie s Číne a Japonsku, najvýchodnejšieho všetkých krajinách Východnej. O bývanie Japonských v Rusku existujú dva stereotyp alebo pred očami našich ľudí nárast mrakodrapy, Tokio a Osaka, také ľudské ant-kopce, domov, do práce, pečiatka "Toyota" a "Panasonic", alebo Shutov niečo nestále a krehké, vyrobené z bambusu, so svetlom papier peregorodok,'jauchim na strane, nie dom, a niektoré jemné prístrešie, ktoré sa vyhodiť preč, je to niečo, čo zlo vlk s Presnova'ethno príbehy, a dokonca aj mierne ponoru.

Stereotypy sú vždy založené na niečo: "mravenisko", v Japonsku nie, a domy z bambusu je možné nájsť. Avšak, hlavné pole jednotlivých domov je stále iný druh, nie ako ovocie Západnej predstavivosť. Ak sa pozriete na Japonsko od výšky vtáka letu, ukázalo sa, že to je husto osídlená a hlavne nízke-vzostup krajiny. Samostatné osady tu dosť málo miest a obcí hladko tokov do jedného iný, a mrakodrapy ďalší "mesto" sa nahrádzajú rozsiahle bloky jednotlivých domov. Bohatý Japonský radšej žiť v krajine, domy, Japonská, s viac skromné príjmy kúpiť malé domy. Ako je zvykom u nás pojem "dach", nie je prakticky chýba. V vychádzajúceho slnka Krajiny nehnuteľnosti je drahé, preto sedem'I alebo má slušný mestské bývanie, alebo žijú mimo mesta, v ich vlastnom dome. Na vlastné mesto a krajinu nehnuteľnosti môže dovoliť len bohatí.

Tradičné Japonské dom postavený z dreva a bambusu - z nich bola postavená pomerne pevný rám. Nosné steny a Okná v tento dom nebol nahradili ich posuvné steny. Na stromy'drevené alebo bambusové rám steny bol pripojený husté ryžový papier. V lete, keď Japonsko je horúce a vlhké, steny bol otvorený dom vetrané, a v zime sa pohybujú vytvoriť malý vnútorný priestor, ktorý môže byť vykurovaný pomocou plameňa. Tieto svetlo domu zo stromov'drevené stavebné materiály rýchlo montovať a demontovať, ako dizajnér. Po všetkých, Honšú, Kjúšú a Hokkaido neustále padajúce tajfúny, cunami, má časté zemetrasenia, a ľahko stromy'drevený dom, v tomto prípade, dal hostitelia menej ujmu, keď sa zničil. Po ústup prvok s rozmital časti "designer" nebolo ťažké získať nový domov.

Avšak, ako vieme, v Japonsku dlho a úspešne ukončil modernizáciu všetkých aspektoch života. On dotkol sa ho a architektúry, ktorej výsledkom je počet jednotlivých domov bol postavený v štýle hi-tech, so všetkými jeho charakteristické atribúty: betón, sklo, hliník, obdĺžnikové, zdržanlivosť inter' " a tak ďalej, Ako najmä módny dom bol postavený v 70-80-tych rokoch minulého storočia, keď Japonský ekonomický zázrak prejavuje v plnej miere rastu a Japonci chceli byť prípade Európanov.

Ak hovoríme o moderné ubytovanie Japonský sedem'po druhé, v sebe spája tradíciu a technologických inovácií v minulom čase.

Napríklad, zostáva rovnaký rám domy, však rám môže byť teraz nielen stromy,'dreva a kovu. Steny môžu tiež zohriať, najmä v Severnej časti súostrovia, kde v zime a na snehu a mrazmi. V tomto prípade robiť stromy'Yana, nie papier steny, ktoré sú len dobre teplo. Stromy'Jan Steen drží teplo dobre, a od pohyblivých konštrukcií a pevný rám prvky, a koncepty v takomto dome sa nestane. Jedným slovom, moderný štýl domu "APEC" je dosť silná, teplá, odolná voči prírodné katastrofy bývanie, ktoré však nie sú úplne oddelené od vonkajšieho prostredia. Samozrejme, Japonský súkromnom dome nie je tak pohodlné ako Európske, ale Japonci sú zvyknutí žiť.

V tradičnej Japonskej domu zvyčajne p'päť miestností: tri spálne, obývacej izby a kuchyne alebo jedálne. Obývacia časť - 90 až 120 metrov štvorcových. Dom nie je ozdobou každej vonku, alebo vnútri, ale vnútorný povrch je starostlivo vyleštený. Keď strecha bola vyrobené z cukrovej trstiny, teraz je takmer všeobecne nahrádzajú alebo nerezového plechu alebo dlaždice šedá alebo hnedá. Dokonca aj v modernej Japonskej domy takmer vždy majú jednu miestnosť v tradičnom štýle. Ostatné miestnosti v naše dni sú často vyrobené v Európskom štýle s stromy'drevené podlahy, koberce, postele, stoly, stoličky a pod.,

Ako pre rozloženie, existuje niekoľko rozdielov zo Západného voľby. Napríklad Japonci radšej nie len pokorný a veľmi skromné rozmery spálne. Ak v Európe a Rusku na usporiadanie miesta pre sen prísť, spravidla s rozsahom, spálňa v Japonskej dome (aj v prípade, ak domu je veľká) je miesto, kde sa nasadiť iba tri alebo štyri tatami plochu o dva metre. Tento priestor Japonci sú dosť pre oddych, a na iné veci, ktoré zvyčajne v spálni.

Ale žije v Japonsku dom je v centre, je vybavený náležitou starostlivosťou. Hlavnou črtou Japonskej obývacej izby - extensible oddiely, ktoré môžete za pár sekúnd, aby domáci inter'jer súčasťou prírody. Snáď hostitelia a hostia budú hľa človekom prostredí neporušenej prírody alebo výhľad na more alebo na hory. Vo Všeobecnosti, tradičné Japonské domu je, ak nič, len tvár tradíciu. Profil odkrýva priestor okolo a v blízkosti domu.

Niektorí odborníci hovoria, že v Japonskej kaštieľ hlavná vec - nie je v dome, a priľahlý na to územie. Obvykle je to nejaký variant krajiny v tradičnom duchu.

Japonský domov nie je len ochrana pred vplyvmi počasia, nie je Kam'Jan alebo stromy'Jan box s Windows, ako je zvykom na Západe. Japonský dom je priestor dočasne oddelené od prírody, ale udržiava kontakt s ním'komunikácie, ako SV'komunikácia dieťaťa s matkou,'Yu.

Je jasné, že podstatnou zložkou Japonskej záhradnej a krajinárskej architektúry je v záhrade kamene a zložito kľukaté cesty, posypané štrkom. Tu povinné'musí byť malý rybník, možno, fontány, nie je vylúčené, a dom s Zlatý bažant alebo papagáje. Tiež, Japonci chceli podobe koruny stromov a lemované pozemok zabezpečenie jalovec, thuja, krušpán alebo iné kríky alebo stromy.

Treba poznamenať, že Japonci uložiť pozemky vhodné pre bytovú výstavbu. Nie je prekvapujúce: veľa ľudí, a malé Ostrovy, a stále čiastočne pokrytá horami. Preto, vydanie stavebného povolenia miestne orgány sú vždy riešené v Voľba'jazz na priame projektu domu. V Japonsku je možné postaviť dom bez schválené príslušným orgánom projektu. A to len po schválení projektu poukazuje na území zodpovedajúci ambície a potrieb majiteľa. Chcete stavať Vilu na jeden a pol tisíc štvorcových metrov, dostane veľký pozemok, ale dane sa platiť vhodné. Ak tvoj plán je len malý čajový dom, poskytne niekoľko hektárov. Pravdepodobne, kvôli záchrane zeme, Japonci nikdy vybudovať oddelené garáže - na prázdnu oblasť, kde sú lepšie Ross's kvetinové záhrade, alebo nainštaluje jemné altánok.

Domov Čína

V súčasnej Číne, príliš veľa "anthills", v porovnaní s ktorou stratili dokonca aj Japonská high-stúpa. Prečo si potrebujú niekde usadiť pol miliardy ľudí! Môžete, samozrejme, budovať jednotlivé obydlia, ale potom mieste v Číne nemajú. To je taký fenomén, ako prízemné Čína, analogicky s jedným-preslávený Amerike - niečo bizarné a takmer nedosiahnuteľné. Ale Čína stále existuje, že je, s výnimkou kolektívneho v krajine a individuálne bývanie. A to je s nazepam'nezabudnuteľné chvíle s tými, veku, keď problém premnoženia ešte nikto staral sa slová "chunwan" v Čínskom jazyku, nebol, a ľudia "Han" nie rozhodol, tajomníkom Ústredného Výboru, a cisárov.

Klasické Čínske dom bol stromy'obdĺžnikový pavilón, delené stĺpce do troch pozdĺžnych loď. Stĺpec tiež boli vyrobené z dreva a mal charakteristika hlavných mestách vo forme široko rozptýlené zátvorkách. Zátvorky sa konala lúče, ktoré podporili strechy s vyvýšenými okrajmi.

Takáto konštrukcia sa nazýva rám-pól: stromy'drevené steny, nenesú a slúžia iba oddiely, plochý strop chýba. Rám-pól systém bol použitý, a ak sa dom bol postavený z tehál. Urobil presne rovnaký rám ako pre stromy'drevených stavieb a neplatné bola naplnená tehly. Hoci základný stavebný materiál v Starovekej Číne, bolo tam strom, tehla a prírodný kameň bol použitý oveľa menej často. Pre čelia stavebné a strešné slúžil ako keramiky.

Ako pre charakteristické oblúkové strechy, ich pôvod je vysvetlené, nie snaha o ozdôbky a bez predstavivosti architektov. Skutočnosť, že Číňania si na strešné krokvy, a použiť rovnaký rám-pól systém, takže strecha bola vysoká a masívne. A s týmto dizajnom, len zakrivené by mohli znížiť hmotnosť strechy, okrem dáva konštrukcia, ľahké a elegantné siluety. Značne rozšírená rímsy ohnutý nahor, povolené svetlo voľne vstúpiť do domu. A dažďovej vody beží dole zo strechy na dostatočnú vzdialenosť od steny.

Vidieckeho bývania v Južnej Číne oblasti boli jednoduché. Steny domu boli vyrobené z tkaných bambusové alebo trstinové, daubed s hlinou a obielené. Podlahy v vidieckych domov bol zo zeme, a strecha bola pokrytá rohože, ktorý bol chránený pred dažďom. V bohatší domy, na strechách fit dlaždice, ktorých výroba bola zahájená v Číne, mimochodom, aj v Desiatom storočí pred naším letopočtom!

Asi tisíc rokmi pod vplyvom kórejský susedov v Severnej Číne sa rozšírila na iný typ domu - fancsi (v našom fanzy). Dizajn Fanz príliš stromy'rám, ale existuje mnoho rozdielov z tradičnej Čínskej domov. Jednou z funkcií Fanz je, že dôraz je nižšie earthen poschodí, a dymu je odstránený z neho na hlinené fajky položil pod ním.

V dôsledku toho, poschodie je vykurované (si uvedomil, keď tam bol prvý "teplé podlahy"?! ), A dokonca vyhrievaný Kan - jeho zvýšenej časť, ktorá slúži ako lavica. Kúrenie a poschodie a Kahn, dym z komína, ďaleko od domova. V Severnej Číne, tam, kde sú Sibírskej zime mrazy, Fangzi bol veľmi pohodlné typ bývania a tak rozšírený.

Tradičné kaštieľ bohatých Čínskych občanov bola séria one-preslávený budovy, s výhľadom na dvore, rozdelená na polovicu v stene pre rezidenčné a komerčné častí.

Lodeníc boli povinné'povinné a veľmi neoddeliteľnou súčasťou ich majetku, im bolo umožnené vytvoriť postupne otvárajú priestor. Svetlosť a sýtosť svetlo bolo dosiahnuté vďaka usúdil, Windows, stĺpce, vstupy a zakrivené odkvapov striech. Bohaté nehnuteľností - toto je v skutočnosti malé paláce: na rovnakom princípe bola v rámci výstavby a bývania Cisára. Bohatí Číňania, ako pravidlo, sa usadil neďaleko záhrady. Nevyhnutnou podmienkou je jednoty dom a záhrada, v organizácii, ktoré boli zvlášť ocenil prirodzenosti, že odhaľuje a zosilňuje pôvodné vlastnosti vecí a prírody.

Avšak, rýchlo vpred do súčasnosti. Moderný vidiecky dom má stať trochu komplikovaná, ako starobylý, ale zásady jeho dizajn zostal rovnaký. Je to rovnaké rám-pól dizajn, rovnaký bestreplica poschodí, prízemie, vstupné dvere a okno na dlhej prednej strane, obrátil sa najčastejšie na Juh. Avšak, jednoduchý single-komora štruktúra splnenie teraz zriedkavé. Skôr, sa môžete stretnúť zložitejšie bývanie, ktoré sa postupom času vyvíjala ako výsledok zvýšenej sedem'th a blahobytu. Tento trojstranná štruktúry s vchodom v strede, cez kuchyňu, s'kombinuje dva ubytovanie.

Teda, obytná izby sú symetrické, s Západnej a Východnej strane kuchyne, niektoré majú viac a chodby. Okenné otvory ísť s týmto na oboch stranách dverí. Sa nachádzajú v obciach a rôzne druhy mnogochislennye bývania, pozostáva z viacerých miestností, nazval svetlo steny alebo kapitálu steny.

Musím povedať, že tieto jednotlivé domy a v mnohých mestách. Oni tiež majú prísne symetria Centrálnej osi, ale často dvoch podlaží. V strede priečelia sú inštalácia jedno-alebo dvoj-dverové, hornej polovici, ktoré boli zapečatené až papiera, a teraz zasklenie. Široký a vysoký Windows zaberať celú fasádu na bývanie a tiež zasteklena. Prvé poschodie je rozdelené do troch miestnostiach: v strede je veľká spoločenská miestnosť, kde sú priamo z lodenice, jej tvár, spálne, dvere a Skrine majiteľa. Na druhom poschodí sú často dominuje mladšia generácia. Steny a podlahu tohto domu sú vyrobené zo sivej tehla, dvere, okenné rámy a pilierov rámca sú často maľoval v jasne červenej farby.

V niektorých domoch v prednej izbe na zadnej stene je oltárny stôl s menami predkov alebo Budhistických svätých. Veľmi blízko na tento "rituál" miesto, kde môžete nájsť obrovské plazma TV a vo dvore vidieť silný motocykel "Yamaha". Čo robiť, všetko sa zmení aj v Číne, kde sa ľudia dymu neba, česť, už s'piateho Tisícročia. Niektoré presunúť do bytových domoch, tí, ktorí sa stala bohatou v časoch zmien, budovať svoje vily v obrazu a podobe Západ, ale tradícia je stále živá.

Stanislav FRID

Zdroj: Vidieku prieskum

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика