четверг, 31 июля 2014 г.

Príbehy zimného lesa

Internet je veľkým požehnaním pre zvedavé mysle: na všetky otázky nájdete odpoveď. Nebudeme však zabudnúť, že Sieť nie je len zdrojom informácií, ale aj obrovský reklamnej platformy, a to znamená, že dôraz sa môže mierne posilnila, a niektoré nuansy mierne zahalený. Nie je prekvapením, s neskúseného používateľa informácie sa často skladajú z pohľadu, veľmi ďaleko od pravdy.

Napríklad, mnohí úprimne veria, že pre výstavbu stromy'drevený dom, ktorý chcete použiť len v "zimnom lese, t. j. drevo vyťažené v zime. Takže vždy si našich predkov, a tí vedeli, že veľa o tejto firmy. Takže, ak chcete mať kvalitný dom, je potrebné zabezpečiť,, že stavitelia použili zimnom lese výrub.

Samozrejme, pri konštrukcii stromy'drevené domy naši predkovia boli veľkí majstri, to je pravda, ale to, čo stromy'drevený dom na Rusko, postavený len z tzv. zimnom lese, je mýtus, a veľmi časté. V obrovskej nadnárodnej krajine, to sa nedá určiť. Taky boli v rôznych regiónoch a klimatické podmienky a spôsob života, a viera, a sprievodných mnohých predsudkov, do ktorého predkovia zaobchádzať s všetkých závažnosti.

Preto, v rôznych lokalitách les bol vyrúbaných v jar, leto, ale kde a v zime, samozrejme. Spoločné pre všetky regióny, možno, bol veľmi opatrný prístup na výrub stromov.

Naši predkovia, a nie bez dôvodu, si myslel, že strom je živý bytia a preto sa pripojil ho v posvätný vzťah. To bolo veril, že zlý strom môže priniesť nešťastie, tak v Republike Komi, napríklad, na kontrolu protokolov boli pozvaní skúsených starcov, považované za čarodejnice. Čarodejníkov vyradené "nebezpečné" denníky, takže na výstavbu strom s dušou". Ona považuje za stromy s gombíkmi na kôry, vidlica s dva vrcholy, s hrúbkou sučky, ktorá rastie v ostrom uhle, a tak ďalej. tak ďalej.

V Komi ťažby dreva na stavbu realizoval zvyčajne v júni, keď stromy sú stále v šťavy, menej často na jeseň, po zbere úrody. Ale v stredu Ural lesa zberajú na jar, ho vzala len v zime. Sibírska staré veriacich stál jeho pravidlá: "postaviť dom na strome je potrebné znížiť v novembri-decembri alebo neskôr, je viac na úkor mesiac, pretože v tom čase sa v zmrazenie zima všetky druhy dreva, živice a prebytočnej šťavy".

Tak sa pozrime na to nemali byť zavádzaní do úvahy rozsiahle ruskej tradície, padol stromov v zime. V každom regióne boli remeselníci-stavitelia, ktorí dodržiavajú vedomosti starších ľudí, bolo citlivé povahy dreva a s veľkou presnosťou bol určený čas prihlásenie na svojich miestach. Preto stál ich domov po celé stáročia.

Raz v chladných zimných pórov

Avšak, niektoré moderné stavitelia dôrazne obhajoval ako najlepšia možnosť pre stromy'drevené dom je zima dreva, zatiaľ čo ostatní odborníci hovoria, že žiadne špeciálne výhody zo zberu v zimnom lese nie. Takže to, čo je odlišné "zimné" denník od ostatných? Je známe, že v zime, strom nerastie, tak aktívny power on nepotrebuje, a pohyb krvi zastavil. V rámci prípravy na drsné sezóny, stromu korene zmiernenie nadmernej vlhkosti, mimochodom, November prispieva rovnaké. Ukazuje sa, že v porovnaní s drevo vyťažené v lete, "winter" menej vlhkosť, a preto je viac odolný voči praskaniu a trhaniu.

To je tiež veril, že rezivo vyrobené z takéhoto dreva, menej náchylné k hnilobe, pretože obsah škrobu v ňom sú minimálne. Okrem toho, "mráz zo stromu, nie len "všetky druhy živíc a extra šťavy", ale aj hmyz a mnoho škodcov. Prirodzene, drevo, rezané v zime by mali byť uchovávané lepšie. Áno, a v rámci zimnej dreva, podľa stavitelia, sedí relatívne rovnomerne. Takže výhody sú jasne tam.

Existuje však opačný názor: November-február vlhkosť dreva je vyššia než v lete, ktoré, samozrejme, neguje takmer všetky výhody zimného lesa. A že to nie je pre Amatérov a profesionálov forest science.

Tak, zimné lesa zlé? Nie, samozrejme. Jednoducho nie je stojí za to dať ako globálny význam na túto otázku. Videli sme sa na skúsenosti našich predkov, že sa v konštrukcii stromy'drevené domy v prvom rade dôležité múdry prístup - komplexný, v modernom jazyku. Skutočnosť, že "zimné" les nie je všeliek, hlavne v našom veku rýchly rozvoj technológií stromy'kameň výstavby, keď sa drevo vyťažené v celom priemyselne. Dnes existujú rôzne typy komory sušenie videl denníky a početné spôsoby jej spracovania, chránia drevo pred bioporazheniya. Tak často môžete vidieť domy, tzv. letné lesov, ktoré nemajú nevýhody pripísať na drevo, a tu sú niektoré domy zo "zimných" neodporujte akejkoľvek kritike. Prečo?

Odborníci zdôrazňujú, že drevené výrobky podliehajú skaze. Ak zimnom lese nechať na mieste nobarosanas nie je potrebné antiseptirovat a pozorovať až v polovici leta, bude nevyhnutne snaží vlhkosti a budú ukladané bioporazheniya. Vysoká pravdepodobnosť poškodenia dreva chybu, alebo plesňové infekcie dochádza, a ak výrobca nemá veľký, dobre vetranom sklade s určitých teplotných podmienok. Preto, ak niekto vyhlasuje, rok výstavby "zimné" z dreva, je potrebné najprv požiadať o podmienkach skladovania lesa.

Pri výbere materiálu na stavbu potrebné venovať pozornosť, aby sa jeho kvalita: denníky boli vyrobené z zdravé lesy, bez hniloby a červej diery, ktoré sú starostlivo sušené a starostlivo zaobchádzať. Naši predkovia vedome zaplatené sušenie osobitnú pozornosť. V minulosti komíny vždy dobre vetrané, a v niektorých regiónoch plátky guľatiny bol vyrobený na pokrytie vápna alebo hliny, sušenie a odliv živice boli rovnomerne cez sud. V tomto prípade drevo získal špeciálnu silu.

Ďalším aspektom v prospech skutočnosť, že nie je potrebné "bežať rýchlejšie," o "zimnom lese. Pamätajte si, že žijeme v regióne so značným poklesu teploty a viacnásobné prechody od mínus do plus a späť počas jesennej a zimnej sezóny. Každý prechod je veľmi vážna záťaž pre celý stavby, vrátane na palube, bez ohľadu na to, v čase jeho prípravy.

Pilný stavitelia vysvetliť: pre náš región nezáleží na tom, z ktorého dreva, aby zrub s "zimné" alebo "leto", je oveľa viac dôležité správne postaviť dom, ako architektonické a inžinierske, berúc do úvahy všetky klimatické vlastnosti územia.

Ako spoznať, že les sa zberá v zime? Ruský drevo nie je označená a, spravidla, nemá certifikát. V tomto vydaní sme sa musia spoliehať na integritu staviteľov. O význame podmienky skladovania dreva sme už povedali. Ale niektorí odborníci hovoria jednu vec: záznamy zo zberu v zime, lietať ako Kam'anyti. To sťažuje výrub a znižuje jeho presnosť. Nie je preto odporúča odložiť na výstavbu zimného lesa, v teplom období (zdôrazňujeme, že v tomto prípade je len o montáž rámu).

Materiály na tému

Stromy'drevený dom: kedy je najlepší čas stavať?
Strom nikdy nie je príliš veľa!
Drevo anglický chalupy
Dom z dreva: pozrite sa podrobne
Ako zimné les je vyťažené, prepravujú, skladujú a spracúvajú sa v podmienkach "prírodné chladnička", sa dosť dlho uchováva odolnosť voči bioporazheniya. Ale v zime stavby "zimné" lesy hlavne pre iný dôvod. Ako je známe, trhliny v dreve dochádza v dôsledku rýchleho zmršťovanie. Na jar, teplota stúpa postupne, kým naozaj horúce dni, mesiace prejsť, takže záznamy "zimné" dom na suché pomaly, niekedy tak pomaly vysielala rám. Ak rám je zostavený v lete vlhké drevo vyťažené v rovnakej sezóny, tvorba veľké množstvo trhlín takmer nevyhnutné. Stavba však v zime je tu ďalšie zmrazenie denník, ktorý poskytuje viac jednotné, zmršťovanie a zníženie vzniku trhliny a deformácie dizajn.

Samozrejme, v zime montáž rámu má svoje klady a zápory. V zime je ľahšie nájsť kvalifikovaných rez, nižšie sadzby na log a práce, ale kratšie hodín denného svetla, nižšia produktivita a pod'na ceste k pozemku je ťažké. Takže by ste mali vážne prístup na výber z času na prácu, ako aj výberu materiálu. A hoci vieme o neprípustnosti na lúč škvrny rot, veľké množstvo trhlín a zatemnené od vlhkosti rez, nie sme mali vybrať drevo sám. Je to záležitosť odborníkov, ktorá sa bude brať do úvahy všetky nuansy. Profesionálne nikdy mať zdravé borovica pre hnilé smrek len na základe toho, že jeho plátok Strednej časti tmavšie. Takže našou úlohou je nájsť príslušný majstrov. Sme pam'nezabudnite, že práci s drevom nie je jednoduchá: musíme vedomosti a skúsenosti a zodpovednosť.

Galina MALIKOVA
konzultanti: odborníci Združenia stromy'drevený dom budovy

Zdroj: zagorod. spb. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика