вторник, 29 июля 2014 г.

Zaujímavé Ekonomika steny

Váš dom je snom mnohých občanov žijúcich vo veľkých Metropolitných oblastiach. Výhody takéhoto bývania je zrejmé: komfort, bezpečnosť, Autonómne infraštruktúra, zeleň a čerstvý vzduch. Prirodzene, požiadavky na dome je pomerne vysoká - to musí byť spoľahlivé, teplé a trvanlivé, vydržať a snehová búrka a silný dážď a spaľujúce teplo. Avšak, túžba postaviť dom zahŕňa otázku: koľko to stojí? V tomto sme sa snažiť pochopiť, výpočet nákladov na výstavbu rôznych materiálov.

Cena stavby sa týkajú všetkých, môže výrazne ovplyvniť alebo zmeniť sen. Staré stereotypy, ktoré tehlový dom - najdrahšie, a rám - najlacnejšie - nefunguje: kríza zmenila rovnováha moci. Áno, a robiť rozhodnutia založené na stereotypoch, iracionálne. Preto je potrebné spočítať všetky.

Pre toto máme mať štandardné tvorba individuálnych chát a výpočet nákladov na výstavbu tohto domu z rôznych materiálov. Koľko to bude stáť takýto dom vyhotovený z tehly, sýtené betón, drevo? Avšak, sme za dva komponenty. Prvým je, že náklady na chod domu. Po všetkých, postaviť dom môže byť lacné, a potom celý život pracovať, platiť účty za elektrinu alebo plyn. A druhá je nákladov na opravu, pretože ste jasne chápať, že ten dom bude stáť navždy a nebude potrebovať opravu, a iný dom bude vždy treba opraviť tak, že oprava bude vyššia cena domu.

Takže, na základe berieme jednotlivé chalupe s celkovou rozlohou 226 námestie M. A vypočítať náklady na jeho výstavbu v júni ceny vzorky 2009. Zvážte nasledujúce dizajn steny: stromy'drevený dom (log 350 mm), stromy'drevený dom (drevo 200 x 200), rám dom (sandwich-panely), silikátové dom (tehla, omietka), silikátové dom (silikátovej tehly, izolácie, omietky, betón dom (betón, omietka, betón dom (betón, ktorým čelí tehla), tehlový dom (veľký tehlový RAUF14, 5NF, omietky, tehlový dom (veľký tehlový RAUF14, 5NF, tvár tehla), tehlový dom (veľký tehlový RAUF2, 1NF, omietky).

Považujeme za tri zložky nákladov na vlastníctvo domu: stavebné náklady - koľko to stojí postaviť dom; náklady na prevádzku - koľko je v dome žiť; oprava náklady - koľko to stojí na udržanie dom je vo funkčnom stave. Toto všetko spolu tvorí náklady na vlastníctvo domu. A považovať to všetko v čase o 100 rokov. Je jasné, že slová "100 rokov v roku 2009 ceny," podmienené, ale sú stavebné niečo, čo sme storočí.

Náklady na výstavbu

Takže, aký je odhad stavby domu. Prvá fáza je, prípravné práce a zemné práce. Priamo do budovania domu sme: Nadácia (W / W pásky), pivnica, vonkajšie steny, vnútorné nosné steny, vnútorné steny a priečky, podlahy a schody, strechy a strechy, Okná a dvere. Aj v odhad zahŕňa projektové práce a situácií (pozri tab. ).

Teda, rozdiel medzi najdrahšie dom a najlacnejšie je viac ako 100%. Avšak, ak odstránite najdrahší variant (tých, ktorí preferujú exkluzívne materiály, v menšej miere, myslím, že o ekonomike), rozdiel medzi najlacnejšie a najdrahšie je menej ako 30%. Avšak, ak chcete postaviť dom, je len časť nákladov, ako tieto náklady začať po dom je postavený.

Náklady na prevádzku

Ak chcete postaviť dom, je len polovica problému z hľadiska nákladov. V skutočnosti, si môžete urobiť štruktúra preglejky, otázkou je, aké náklady sú potrebné, že je normálne, aby sa žiť v ňom, pri zachovaní príjemnú teplotu v najhorúcejších dňoch, a v zime mráz. To je dôvod, prečo z hľadiska úspory energie ustanovili osobitné tepelnej techniky požiadavky na konštrukcie stien. Každý považuje za konštrukcií stien v súlade s ruskej Federácie požiadavky (okrem stenu silikátovej tehla s vonkajšou omietkou). Avšak, napriek tomu, náklady na vykurovanie sú stále výrazne odlišné. Do úvahy náklady na vykurovanie za 100 rokov prevádzky domu (pozri tab. ).

Teda, najteplejší je zostavený dom (samozrejme, za predpokladu, že stavitelia počas jeho stavby nemal porušovať technológie), a najchladnejšie, t. j. vyžadujú maximálne množstvo energie na udržanie normálnej teplote, dostať domov zo stromov'drevený bar a silikátovej tehla s vonkajšou omietkou.

Ale to nie je všetko. Je dôležité, aké prostriedky by mali byť použité na opravy budovy počas jeho prevádzky.

Náklady na opravu,

Oprava berie do úvahy také faktory, ako je spoľahlivosť, odolnosť. To je, ako čoskoro bude mať vymaľovaný dom, keď potrebujete väčšie opravy, a keď dom nemá pomocníka, s výnimkou reštrukturalizácie. V skutočnosti, náklady na opravy je indikátorom pevnosť domu. Optimálne postaviť dom, ktorý nemá desať alebo dvadsať rokov nadol na náklady na jeho opravu, bude drahšie ako stavba nového (pozri tabuľku. ).

Samozrejme, tehlový dom prakticky nevyžaduje žiadne dodatočné náklady na opravu, pretože tehla materiál je odolný, spoľahlivý a čas-testovaných. Keď tento rám dom, ktorý, ako sme uviedli, v teple, je najdrahší z pohľadu opravy, pretože je založený na svetlo stromov'drevené konštrukcie a izolácie, ktorá nebola nikdy odolnosť.

Náklady na vlastníctvo

Tak, PNR'em up. Náklady na vlastníctvo domu pozostáva zo stavebných nákladov, nákladov na vykurovanie (alebo prevádzku) a náklady na opravu diela (pozri tab. ).

Preto je zrejmé, že najviac praktických voľbou pre tých, ktorí vedia, ako počítať peniaze a očakáva, že dostane odolné chata na trvalý pobyt, - výstavba Kam'drevený dom. To môže byť tehla alebo betón, ale dom sa vyhnúť početné a niekedy neočakávané náklady.

Na druhej strane, ak v budúcnosti dom má na obnovu, má zmysel uvažovať o "karbasnikov". Na konci, niekto je budovanie rodiny, určený pre mnoho generácií, a niekto-Amatérske trvalé zmeny a vylepšenia. Koniec koncov, existuje mnoho majiteľov domov, ktorí chcú, aby ich chata je možné upraviť, tento trend architektonických móda, dizajn trendov, alebo, napríklad, ak zloženie alebo výhody života sa zmenil (a za 100 rokov, pravdepodobne, to sa môže stať).

Ak hovoríme o krajine, ktorá je určená pre sezónne použitie, potom, samozrejme, najlepšie by mal byť výber životného prostredia stromy'drevený dom. A ak je táto Chata je v svätyňu a okolo lesa a jazera, je tam žiadny zmysel uložiť na stenách, dáva prednosť väčšina demokratických?

Každý, kto je na jeho ceste k cieľu. Konštrukcia domu je chúlostivé procesu, a aby sa voľby v prospech jedného alebo inej technológie alebo materiál musí vedome, ktoré majú všetky potrebné výpočty. Ale v každej etape návrhu a konštrukcie pam'nezabudnite, že ste jeden z najdôležitejších vecí v mojom živote. A je to stojí za to zmeniť veci?



Materiál je pripravený špecialisti spoločnosti "Pobeda LSR"

Zdroj: zagorod. spb. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика