среда, 30 июля 2014 г.

Punč alebo vŕtať? 2008-11-28 13:51:44

Výstavby a rekonštrukcie.

Punč alebo vŕtať?
2008-11-28 13:51:44

Byt opraviť, a najmä na výstavbu domu, je ťažké predstaviť si bez použitia elektrického náradia. Elektrické zrovnávačku, reťaz a kotúčové píly, drevoobrábacie stroje, frézy, pražec píly, vŕtačky, vŕtačky, skrutkovače, ploché a brúsky (brúsky) a strobert - to je ďaleko nie je úplný zoznam nástroj na prácu. Avšak, nie všetci spotrebitelia dodržiavať pravidlá, a nie vždy robia správnu vec výber elektrické náradie.

Elektrické náradie, kladivá, vŕtačky


Náradie je:
  • profesionálne účely - tento nástroj zahŕňa dlhé, niekedy okolo hodiny, pomocou v podmienkach nepretržitej prevádzky a ťažkých bremien;
  • neprofesionálne - nástroj má slabšie dizajn webových stránok a vyžaduje prestávky v práci, v určitých časových intervalov.


Niektoré výrobcov ako Bosch, posilniť rozdiely medzi dvoma typmi nástroj farby ich v rôznych farbách (zelená pre non-profesionáli, modrá - pre profesionálov). Cenový rozdiel medzi profesionálnym a non-profesionálny nástroj významné.
Okrem toho, že sú dva druhy energie-domácnosť nástroje - z AC sieťový alebo vstavaný nástroj batérie.
Nákup nástroj napájania, musíte overiť, rozsah jeho bezpečnosti, a ak je dovezené, certifikovaný pre použitie v našej siete.

Prístroj je napájaný z batérie, je vhodné kúpiť, iba ak máte pravidelné práce na eelectronic o'objekty. Tento nástroj je nepochybne výhodnejšie, pretože nie je žiadna Voľba'ASCI k zdroju napájania, nie je potrebné drôtu, môžete ísť na aute alebo v garáži. Ale tento nástroj má niekoľko negatívnych vlastností. Po prvé, malý trvanie práce medzi pasarelli. Po druhé, veľa batérií predpokladať jeho neustálom používaní. Tento nástroj sa nedá dať na roky bez použitia batérie môžu byť poškodené, a jeho nahradenie bude stáť približne jednu tretinu hodnoty nástroja sám, a niekedy viac. A nakoniec, je nástroj nabíjateľné batérie je docela drahé.

Elektrické náradie, kladivá, vŕtačky, Pomocou vŕtačky

Kladivá a vŕtačky

Existujú vŕtačky rôzne druhy:

  • vŕtačky rôzne kapacity,
  • s otočným farbiace a dokončovacie činnosť
  • s zvrátiť,

  • s hladké a rýchlosť nastavenie rýchlosti,
  • s kľúčom a beskleevoy (zvieracie) tonerom.
Spravidla sú všetky moderné elektrické vŕtačky majú chodu a možnosť regulácie frekvencie otáčania elektromotora. Ďalší užitočný doplnok - arm - pomáha cítiť pohodlne a zároveň pracuje ako "právo"a "ľavákov".
Mnoho výrobcov vŕtačky snažiť o to, aby ich moci, najmä vŕtačky, multi-funkčné. Tento nástroj okrem základných funkcií možno vykonať pomocou niekoľkých voliteľné: závitom, pracovať s skrutky, vŕtanie s ranu, t.j. vykonávať funkcie úder.

Niektorí predajcovia nástroj ísť ešte ďalej - ponúkame sortiment, ktorý zahŕňa vŕtačku ako hlavný napájací modul a niekoľko tipov na to: rovine, uhol, brúsky, kotúčové píly, skladačka, atď. Tento súbor pripraviť zvyčajne vo forme kufor "majstrov". Ak vŕtačka je vybavená ešte a funkcia puncher a na prvý pohľad, táto množina zahŕňa všetky požiadavky.

Nemali by ste sa rozhodnú pre tieto súbory. Potrebujete pam'na pamäti, že každá operácia má svoje vlastné špecifiká, vyžaduje jeho kapacita, rýchlosť nástroj a práce trvanie. Práce náradia s preťažením alebo na hranicu svojich možností vedie k jeho neúspechu.
Vŕtačka by len vŕtanie, príklepové len na punč a skrutkovač zabaliť len skrutky.

Vŕtačky príklepové

Prostredníctvom vŕtačky príklepové akcie, ktoré môžete vykonávať nasledujúce funkcie:

  • vŕtanie otvorov v rôznych materiáloch (drevo, plast, rôzne kovy a pod.) ako obvykle vŕtať. Mimochodom, takmer všetky vŕtačky príklepové šok funkciu možno vypnúť pomocou jednoduchého prepínača;
  • piercing otvory v pevných materiálov (napríklad, murivo). Je potrebné si uvedomiť skutočnosť, že keď vŕtanie s použitím vplyv, clony je oveľa rýchlejšie a s menšou námahou;

  • tesniaci / vivareal skrutky, samorezných skrutiek a skrutiek. Táto funkcia vyžaduje určitú zručnosť, ale pomocou kladivo vŕtanie (režim "hit"), všetko sa deje rýchlejšie a jednoduchšie.

Rozdiel vŕtačky príklepové z perforator


Princíp prevádzky vŕtačky príklepové je nasledovné: tam sú dva v kontakte ozubeným ratchet. Keď je prístroj vypnutý, stlačením ich na povrchu obrobku, aby vŕtačku skok "na ich zuby". Nevýhodou tejto zásady je relatívne malá amplitúda vplyv, vysoká miera vplyvu na prácu, a je potrebné vynaložiť značné úsilie na vŕtanie pevných materiálov. Okrem toho, ak budete pravidelne práce vŕtačky s pevných povrchov, zuby star kolesá, rýchlo sa opotrebúvajú a ich (hviezda kolesá) majú byť nahradené novými.

Perforator zbavené všetky tieto nedostatky, pretože jeho vnútornej štruktúry, má niekoľko podstatných rozdielov z vŕtať. Mechanizmus, elektro-pneumatické kladivo, vrták, v niektorých častiach pripomína automatické zbrane. Kladivo - po prvé, prístroj je viac odolný a silný, najmä z pohľadu vŕtanie otvorov v pevných materiálov. Rýchlosť prechodu perforators oveľa vyššiu návratnosť menej, atď.,

Ak porovnáme kladivo a vyvŕtajte na podobnej úrovni (rovnakého výrobcu, v rovnakej triede nástroja, a tak ďalej ), kladivo je drahšie. V vrtákov pre rotačné kladivá pred'sú vyššie požiadavky, preto sú drahšie, než je obvyklé. Ako vŕtať podstúpiť veľmi špecifické zaťaženie, majú špeciálny dizajn, ktorým sa v Chucka, takže je možné pomocou bežných vrtákov bez špeciálneho adaptéra. Použitie prechodné zariadenia s konvenčnými Chuck výrazne predlžuje celú štruktúru a je nepríjemné a niekedy takmer nemožné obvyklé vŕtanie bez poplatku. Preto pri výbere nástroja, mali by ste pochopiť špecifiká pripravovaného diela. Ak hlavná práca bude pre dreva a kovu, a múry sú tehlové, príklepové vŕtačky je to, čo potrebujete. Ak budete pracovať s otvorov v betóne, a potom si kúpite dobrý punč.

Hlavné vlastnosti nácviky a cvičenia

V technickej pas prakticky každý výrobca zvýraznené tieto hlavné charakteristiky náradie:

  • Menovitý výkon
  • Počet otáčok alebo otáčok pri voľnobehu;
  • Nastaviteľná rýchlosť (rýchlosť závisí od sily stlačením štart), môžete použiť dva-otáčky vŕtačky;
  • Tlačidlo zastavana prepínač.
  • Spätný chod pre vŕtanie rotácie v oboch smeroch

Vŕtačky vybavené dva typy zásobníkov: výstroj (Lopatka kľúča), v ktorom vŕtačka je stanovená s pomocou špeciálneho kľúča (ktorý, podľa poradia, môže byť stratené); a svorky na bezpečné vŕtanie, skôr malé úsilie ruky.

V vrtacky zvyčajne by ste mali používať uchovávania mechanizmu SDS-PLUS, ktorá umožňuje používať iba špeciálne vŕtačky a nevyžaduje tlačidlo zmraziť. Niektoré modely vŕtačky sa používajú konvenčnej munície.

Ako vŕtať


Na vŕtanie dreva, drevotriesky, m'a pevné plasty a kovy sa používajú bežné vŕtanie z vysokopevnostnej ocele. Pre kameň, tehla alebo betón - karbidových vŕtať. Tieto cvičenia na špičke brazed dosky z tvrdej (ťažšie, než betónu a kameňa) zliatiny. Ako obvykle používa win - odtiaľ názov "žien drill".

Vyhrať vo svojej podstate je zliatiny volfrámu a kobaltu v pomere 90% na 10%, resp. Navrhnutý v roku 1929 ZSSR hlavne pre rezné nástroje. Dnes sa už používajú iné volfrámu-kobaltové zliatiny. Ženy vŕtať materiál, ktorý nie je rez, a nakrájať tak, aby pre vŕtanie stien sú ideálne, ale na prácu dreva, plastu alebo ocele nie sú vhodné. Ženy vŕtačky nie rez stromu, a trhal mu fiber - otvor sa ukázalo, "shaggy", škaredé a má väčší priemer, ako je potrebné. To isté platí aj pre vŕtanie plastu, ale, plus všetky vyššie, dizajn pobedilovo tip neposkytli čip, otvor tĺkol, ktorý znižuje účinnosť vŕtanie a zvyšuje zaťaženie na vŕtačku. Oceľ vrták ako vŕtať nemožné.


Výhry sa rôznych značiek. Okrem toho, je priradené do rôznych materiálov. Pre viac pevných materiálov (ako je žula) sa používajú vŕtačka s tvrdým alebo stredne ťažké pobedit dosky, a ďalšie m'materiály (tehla, m'čo betónu a pod.), môžete používať vŕtačku s m'alebo priemerný m'kvalita dosky. Ak ste svetlice ocele, pevné plastové, atď, uhol "alfa" malo by byť o 25... 30 0. Vŕtanie m'plastov, dreva a ďalších m'materiály, uhol môže byť zvýšená až 45... 50 0. Avšak, žien vŕtať strach z prehriatia, udržať silné vykurovanie tip na vŕtačku a častejšie je chladený prostredníctvom chladiacej kvapaliny (oblek a sladká voda). Ale ak tip stále boli vykurované na červenú, potom sa ponorte ju do kvapaliny v žiadnom prípade nie je možné, - platnička je okamžite zaskočí.

Na predaj široký sortiment vrtákov pre rôzne účely a rôznych výrobcov: jednoduché a ženy, sady a individuálne. Súbory môžu byť vrtákov "integer" hodnoty (napríklad: 2, 4, 6, 7 mm), s intervale 0, 5 mm(2; 2, 5; 3; 3, 5 a tak ďalej ); pre vŕtanie pod niť; skladajúci sa z vŕtačky s malým priemerom (až 8 mm) a veľké (viac ako 14 mm) atď., Set je uvedené box - užitočná vec pre skladovanie a vŕtačky nebude stratené. Avšak, vŕtačky s malým priemerom často zlomiť, a tak majú stále kúpiť viac neskôr.

Bezpečnosť elektrického náradia

Hlavným ukazovateľom bezpečné pracovné náradie možno nazvať zvuku, elektrickú bezpečnosť a ergonómiu. Zariadenia pripojené k sieti STRIEDAVÉ napätie 220 V, musí mať spoľahlivé elektrické krytie. V opačnom prípade môže byť zdrojom aktuálneho štrajku s ťažkými dôsledkami. Väčšina výrobcov na nástroj má špeciálny znak dvojitej izolácii. On je manželská námestie, ktoré sa vykonávajú v rôznych grafický dizajn. Jeden takýto dizajn sú zobrazené. Dvojitá izolácia sú dve úrovne ochrany pred elektrickým prúdom. Prvý stupeň izolácie sa vykonáva na všetkých elektrických komponentov štruktúry. Druhá úroveň izolátov všetky bývanie komponentov nástroja. Nástroje s dvojitej izolácie je možné pripojiť na sieť prostredníctvom dvoch - vodičového okruhu s vidličkou s dvoma kolíkmi v zásuvke bez zemi. Kúpiť iba nástroj je dvojitá izolácia. Uprednostniť by sa mali modelov, ktoré majú špeciálnu ochranu proti náhodnému štartu. Tejto ochrany je, ako pravidlo, že uznesenie stlačením hlavného spúšť je potvrdené stlačením jedného ďalšie tlačidlá.

Okrem príjemného vzhľadu na nástroj by mal byť pohodlný a maximálne jednoduché. Nástroj by mal mať ergonomické, t.j. pohodlné držanie a forma tela, a ovládacie prvky by mali byť prístupné. Pre niektoré typy nástroj možno nazvať absolútne nevyhnutné zariadeniami je regulátor maximálnu rýchlosť a zariadenie na hladký štart. V prítomnosti zariadenie hladký štart nástroj môže postupne naberať je úmerná hĺbke kliknutím na tlačidlo spustiť.

Pre nástroj s veľkým emisie prachu (Sanders, pražec píly, hoblíky, rezačky) je žiaduce, aby adaptér - špeciálne trubice na tele, nástroj, s ktorým môžete pripojiť vysávač.

Ako si vybrať zbraň a elektrická vŕtačka

Vo viac kvalitatívne montovaných dielov hluku by mal byť plynulý, bez porúch a následné zisky, bez zaklopania, prenášajú do tela. Ale produkt vybraných presne najviac hluku, by mali byť vystavené na ďalší test. Zapnite ho a po nastaviť maximálny vypne. Všimnite si, ako sa to zastaví. Nižšie rpm musí byť plynulý, postupný. Pri vypnutom motore pri poslednej etapy stop produkty jasne počuť hluk všetky uzly. Výrobok sa nesmie zastaviť, ako "mŕtve", alebo v jeho tesnej blízkosti. Ak sa to stane, potom niečo nie je v poriadku - kuželíkových ložísk jednotky, nie je potrebné medzery v prevodovky, ozubené prevody, V tomto prípade, budete musieť zopakovať výber produktu ako prvý. Ak výrobok prestane hladko, a hluk rotujúci mechanizmus nezobrazí zriedkavé knock - to je to, čo budete potrebovať.


Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика