среда, 30 июля 2014 г.

Výroba vitráže technológii Tiffany

Vitráže "môj milý, nezvyčajné a ušľachtilý prvkom interiéru. Oni sú podobné rozprávkové obrázky a animovaný, fantasy, ktoré harmonicky prepletajú s inter'jer. Dnes sú použité ako luxusný doplnok, ako štýlový šperk. Vitráže je jedinečné, drahé a trvalé kus umenia.

Existujú rôzne techniky vykonávania vitráže. Najčastejšie je klasickou technikou - keď sklenené figúrky sú zhromažďované v ráme a sú mosadze, hliníka alebo viesť broaches. Ale najcennejšie a zložitú technológiu Tiffany, pomenovaná po slávnej Americkej dekoratér L. Tiffany, v minulosti jeden z najúspešnejších dizajnérov. Tiffany miloval experimentovať a nájsť nových umeleckých foriem, nové farby, pomocou rôznych metód spracovania skla. Aby ich výtvory viac podobnosti s prírodných foriem, on sa natiahol, potom za tepla a cast budúcnosti detaily. Vynašiel unikátny multi-farebné sklo "furl" (, ktorý je maľoval so špeciálnymi reagencie, leštené alebo matný).

Tiffanyho prvýkrát navrhnutá na použitie pre rotačné sklo medené fólie, nevedie. Podstatou jeho postup je nasledovný: každý kus z farebného skla po obvode zabalené lepidlo medené fólie, a potom spaivayut so sebou, tvorí zmes.

Tento vitráže Tiffany sa odlišujú od iných techník. Po prvé, je tu možnosť vytvoriť zložité kompozície, ktoré obsahujú malé detaily. Fólie, na rozdiel od viesť, je'pripojiť aj najmenšie kúsky v akomkoľvek uhle, náladové linky. Výsledok je krásny obrázok.

Po druhé, trezory sklo Windows silnejšie, pretože môžete získať naozaj detaily, až do najmenších.

Po tretie, obrázky a vzory z farebného skla byť o'objemnú (konkávne alebo konvexné), sú naplnené vzduch a svetlo, ktoré dáva jedinečný. Slnečné svetlo sa láme a spôsobuje skla na napaľovanie svetlé farby, takže vitráže je jedinečný.

Po štvrté, trezory skla Okien sa neboja vysoké teploty. To znamená, že môžu byť použité nielen na dekoráciu stien, dverí, Okien, a použiť ako zariadenia: štandardné svietidlá, nástenné svietidlá, lustre.

Práce na malé v porovnaní s klasické vitráže, zakrivené plochy lampy vyžaduje veľký počet malých fragmentov, z ktorých sme zbierať celý obraz, v tomto riadku údaj získaný tenké a elegantné. Autor zámerne zmenené hrúbka švy, na zvýšenie prirodzenosti, nehody objem alebo účinok priestor. Slnko, voda, rastliny v jeho vitráže boli nažive.

V roku 1895 Tiffany vydala svoj slávny bronz lampa podľa tienidlo z vitráže, na ktorých boli zobrazené rastliny a hmyz. Mozaiky tienidlo m'ty proslushav ostré svetlo žiarovky, a vytvorili auru tajomstva.
Revolučný nápad Tiffany spôsobil senzáciu. Publikum bolo fascinujúce farebné sklo art, záujmu, pri ktorej padol zo stredoveku. Ako lampy a Tiffany znečistený strešné Okná boli v tom čase sa mnohí umelci. Ale pre všetkých nasýtenie trhu, funguje Tiffany, súťažiť, ako boli mimoriadne dobré a drahé.

Impersonators Tiffany

Hlavné zásluhy Tiffany, že on predstavil tejto technológie v hmotnosti, čo v ďalšom vývoji vitráže čl. Odvtedy sa toho zmenilo módu a štýl. Vitráže lampshades a sklo, ktoré bolo v Móde, potom zabudol, ale lampy z Tiffany nikdy nestratia svoju hodnotu. Sú uložené v súkromných zbierkach slávnych a bohatých ľudí na svete, niekedy s'zobrazí na medzinárodnej aukcie, kde sa odhaduje na niekoľko miliónov dolárov. To nie je prekvapujúce, pretože tieto diela nie sú len veľmi krásne, ale náročné na realizáciu, až teraz táto technológia je považovaná za neprekonateľné.

V dnešnej dobe nasledovníci Tiffany po celom svete. Táto technika bola široko používané pri výrobe rôznych zariadenia: štandardné svietidlá, nástenné lampy, stojacie lampy, lustre, stolové lampy, to je tiež používa na dekoráciu nábytku, apartmány. Prirodzene, v obchode, bude vám ponúknutá nie je práca veľmi Tiffany, moderný kopírovať alebo nová variácia na klasický motív Tiffany secesie. Dizajn moderné lampy využíva pôvodné náčrty minulého storočia (slávny babička a irises), a moderné obrazy urobiť v tomto štýle. Moderné vitráže v technike " tiffani " hral na ersatz-technológia: namiesto drahého bronz je používané zliatiny kovu a plastu, ktorý je podobný patinated bronz. Rez na pauzovací papier a šablóny alebo lepenky kusy farebné sklo otáčať okolo okrajov pásu medené fólie s lepidlo. Ďalej, sklo'zjednotiť, spaivayut medzi plechovky'drevené spájky a tónovaný s špeciálnu prípravu.

Okrem toho, s'objavil a dekoratívne inovácie, napríklad, tienidlo s geometrickým ornamentom, ktoré nemôže byť zastúpený v štýle "Tiffany". S'objavili sa malé lampy v tvare zvierat. K dispozícii modely, v ktorom obrázku je zobrazený v rámčeku, a veľa tienidlo je monochromatické (iného odklon od štýl). Takéto modely sa môžu cena od 200 eur a horná hranica je možné označiť.

Hodnota

Všetky Studio vám ponúka svojim zákazníkom skice, ale ona by sa v priebehu práce na základe individuálnej objednávky - napríklad, bude vyrábať alebo stenové panely s výjavmi z Kama Sutra? V každom prípade, že zákazník diskutovať nielen skice, ale aj typ zariadenia, materiály. Cena závisí predovšetkým na počte kusov skla na 1 sq. m a značka sklo sa používa pri výrobe. Som si všimnúť, že vitráže na takéto použitie len priesvitné "opal" trblietavé sklo vysokej kvality, ktoré dodanie spoločnosti "Spektra", "Younghiogheny", "Terč", "Uroboros", a iní V technikou Tiffany jeden štvorcový meter vitráže bude stáť od 700 do 1200 dolárov - dvojnásobok ceny iných techník. Niekedy stanoviť cenu za produkt ako celok.

Popularita výrobkov z technológii Tiffany, rastie každý rok, a to nie je prekvapujúce. To, bez preháňania, umelecké diela, nepotrebuje reklamu. Akýkoľvek produkt, či už je to čítanie alebo znečistený dvere, transformuje plochý, čím sa stáva rafinované, elegantné a ľudí žijúcich v ňom, sú vždy v dobrej nálade. Tieto položky okrem'interiér, ako exotické kvety, priťahujú pozornosť v každom inter'Yeri. Môžu byť považované za dobu neurčitú, a oči nie sú unavení, napriek svetlé farby. Je to pripomína detí kaleidoskopu, kde farebné sklo tvoria bizarné vzory.


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика