вторник, 29 июля 2014 г.

Systém schopnosti "smart house"

Teraz prišiel čas, popísané v prácach sci-fi, ktoré len nedávno sa zdalo, že mimo nášho dosahu: dom sa stal "smart", riadi sama a ak niektorý potreby domácnosti, tak dom - nikdy. Pekné, útulné, pohodlné a čo je najdôležitejšie, inteligentný dom - teraz to nie je veľmi odvážne fantázie a realita sa a žiť v takom dome je radosť.

Čo môže takýto dom. Poďme začať s jednoduchým kontrolu nad osvetlením. Pomocou systémov manažérstva to bude možné ovládať - turn, turn, ak chcete upraviť jas každého pramene svetla vo všetkých priestoroch, bez ohľadu na to, kde lampa a čo on typy. Tj nemôžem sa dostať z postele, aby vypnúť svetlo, prichádza späť v tme z prechodu na posteľ. Zo spálne je možné vypnúť svetlo v detskom alebo okolo domu. Alebo nechajte nočné osvetlenie na chodbách. Pomocou tohto systému môžete ovládať osvetlenie z prakticky kdekoľvek, aj keď ste ďaleko od domova. Ak umiestnite senzor pohybu - svetlo sa zapne hneď po otvorení jednej dvere v miestnosti alebo na pristátie. Svetlo sa dá zapnúť a vypnúť v prednastavený čas. A v chate s pomocou sídlom na ulici senzory, ktoré sa nachádzajú pohybuje o'objekt, zmení na vonkajšie osvetlenie a signál o zisťovanie'objektu.

Smart home " môže napodobňovať prítomnosti majiteľov. Nainštalovaný program bude zase svetiel v rôznych oblastiach a v noci, bude svetlo vypnúť, takže núdzové osvetlenie. Ráno, ešte za tmy, svetlo sa zapne, znova a vonkajší pozorovateľ bude mať plnú dôveru, že v dome žijú ľudia.

Okrem osvetlenia, inteligentné domu môžu podporovať a "zmena" možnosti na danej úrovni: teplota, vlhkosť, prúdenie čerstvého vzduchu. Na to, že v závislosti od toho, vonkajšia teplota a vaše túžby budú vybrané systém a je súčasťou potrebné sily radiátory, tepelné podlahy, klimatizačné zariadenia a ostatné zariadenia. Dom sa bude starať o pohodlný spánok v noci teplota sa bude znižovať. Programovanie tepelných procesov v dome znižuje náklady na vykurovanie a integrovaného manažmentu vylučuje viacnásobné vykurovacie zariadenia súčasne.

Climate control môže informovať majiteľa o zrážky, silu vetra, teplota na ulici a v priestoroch, a potom postupujte podľa objednávok: ak chcete otvoriť alebo zatvoriť okno, do ovzdušia. Systém spravuje klímy v dome a automaticky, napríklad, sa okno zavrie, keď prší, v horúcom počasí bude obsahovať klimatizačné zariadenia, nižšie žalúzie.

Pre systémy dom kontroly môžete napísať druh scenáre. V krajine dom sa bude diať automaticky kúrenie a je pripojený priamo na bubon strechy, doprava na'kongresy z ľadu a snehu. Na signál z mobilného telefónu alebo na Internete, pred príchodom na chate vlastník bude naplnený bazén, zahrieva sauna. A ak návštevníci prichádzajú, dom bude poskytovať dodatočné klimatizácia a vetranie. Veľmi dôležité pre krajinu, dom je "správne" zalievanie izbových rastlín alebo trávnik. Zavlažovanie bude podliehať vlhkosti pôdy a požiadavky rôznych rastlín. Umiestnenie snímačov v zimnej záhrade, môžete si byť istí, že dom bude kontrolovať vlhkosť, osvetlenie intenzita a teplotných podmienok do oblastí, v záhrade, tak, aby všetky rastliny to vyzeralo skvele. Akvarijné ryby sa tiež cítiť pohodlne v rámci starostlivosti o dom. Čas sa bude podávať jedlo, vrátane dodávky kyslíka a svetla.

Správnu a spoľahlivú prevádzku bezpečnostných systémov je jedným z dôležitých a nevyhnutných podmienok moderného života. Ich práca tiež skúma domu a v čase pošle na diaľkové monitorovanie signál o nebezpečenstvo požiaru. A keď do domu, systém vyšle signál nielen na kontrolu bezpečnostných štruktúr, ale aj na telefóne majiteľa. Poslať odkazy na zadaný hosť, telefón sa bude diať v prípade úniku vody, úniku plynu alebo, napríklad, dymu. Ak číslo je obsadené alebo neodpovedá, systém zavolá na ďalšie cieľové číslo. Pri invázii automaticky záznam.

Bezpečnostný systém, keď signál o príchode majitelia môžu zapnúť osvetlenie a spotrebiče v kuchyni, klimatizácia a hudobným centrom. Možné niektoré reakcie na príchod detí, napríklad na prehrávanie audio-video správy od rodičov a farnosti zamestnancov - réžia vlastníkov.

Charakteristickým rysom zabezpečenie inteligentného domu od bežného papiera je voľba systému z rôznych možností na riešenie krízovej situácie. Napríklad, na pokrytie nevyhnutných potrubia úniku plynu alebo vody, alebo môžete zavolať na poskytovateĺa služieb. Systém môže vypnúť núdzové časti elektrických obvodov s hrozba epidémie. Teda, stav komunikácie je neustále monitorované a v prípade akýchkoľvek problémov sa urýchlene riešiť a poslal správu majiteľovi. A ak sa dom zostáva jedno dieťa, môžete blokovať zaradenie nebezpečné elektrické spotrebiče.

Rôzne funkcie kontroly a riadenia domácnosti, predstavivosť, spravovať systém, dostane, nie je tak ťažké.

Existuje niekoľko spôsobov riadenia. Najjednoduchšie je pomocou klávesnice, kde každé tlačidlo odpovedá na všetky zariadenia, skupina nástroje, alebo prostriedky, postupnosť potrebné opatrenia. Pre prehľadnosť ovládací panel môže mať malý displej, ktorý zobrazuje informácie o stave systému.

Najprestížnejšia a pohodlné riadenie modelu s dotykovou obrazovkou. Táto kontrola je malý monitor s obrázkom tlačítka, názvy príkazov, vysvetľujúce obrázky. Tieto modely môžu aj zobrazovať obrázky z videokamery.

Veľmi výhodné je riadenie domova cez Internet. Môžete sa dozvedieť o stave domu, o prítomnosti v ňom ľudí, počasie, atď. Prirodzene, tieto informácie budú k dispozícii iba pre vlastníkov domu.

Automatizáciu vášho domova, je veľmi prestížne, lebo teraz je to jedna z posledných úspechov v technológii. Ale najdôležitejšie je, že hlavným účelom týchto automatizácie je pohodlie, pretože si pamätajú'záložku a realizovať banda malé a nie veľmi vnútorných Vecí - udržiavať vlhkosť a teplotu pred kŕmenie rýb a zavlažovanie zimná záhrada - to si vyžaduje nielen čas, ale aj stálu pozornosť majiteľov, nehovoriac o tom, bezpečnostný systém, bez ktorých sa moderný život je nemysliteľné. Preto systém inteligentných domov je najvhodnejší systém kontroly domáce a kancelárske dnes.

Zdroj: interiérový Dizajn'jer. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика