среда, 30 июля 2014 г.

Tri spôsoby, ako budovať bazén svoje ruky

Tri spôsoby, ako budovať bazén svoje ruky


Tri spôsoby, ako budovať bazén svoje ruky Bazén na záhrade alebo obec v tom nedávno, mnohí majitelia vidieckych domov. Avšak, jeho štruktúru, môžu vyriešiť tri úlohy súčasne. Prvým je použitie bazénu na určený účel, ktorý je, ako miesto na kúpanie. Druhou úlohou je vytvoriť špeciálnu mikroklímu, v rekreačnej oblasti na stránke. A treťou úlohou je, že bazén môže byť použitý pre skladovanie vody, ktorý bude užitočný pre zalievanie rastlín.

Spôsoby budovania bazén

Teraz bazén môže byť nazývaný viac nutnosťou ako luxus. To je dôvod, prečo stále viac a viac rodín sa snaží stavať na jeho pozemku, v tejto štruktúre. Navyše, mnoho kto chce robiť na vlastnú päsť.

Odborníci hovoria, že nezávisle vybudovať bazén - je uskutočniteľné úlohou pre väčšinu neprofesionálne stavitelia, hoci proces bude trvať veľa času a úsilia a peňazí. Existuje niekoľko možností, budovanie bazén svoje sily, vrátane s použitím pripravené kompletné sady materiálov pre prácu. Tak, vybudovať bazén s rukami, môžete použiť nasledujúce spôsoby: stavbe bazéna z betónových tvárnic, stavbe bazéna z oceľových plechov alebo použiť na výstavbu polystyrénových blokov.

Podľa toho, čo spôsob nebol zvolený, prvým dôležitým krokom je výber miesta pre stavebníctvo. Táto voľba závisí hlavne na charakteristiky územia - oblasti obsadenej zeleninovú záhradu, záhrady a tak ďalej, slobodného územia. Je lepšie, keď bazén sa nachádza v bode, kde sa pestuje málo vegetácie.

Po určení polohy stavby by mali premýšľať o tvar bazénu. Si môžete postaviť bazén akýkoľvek tvar, ale odporúča sa vybrať si jednoduché geometrické formy, napríklad, štvorec, ovál, obdĺžnik. Potom môžete začať usporiadanie, ktoré bude potrebovať kábel, pás s nástrojmi, kolíky. Ďalším krokom je kopanie, že by mal byť o pol metra väčšia ako veľkosť budúcnosti bazén a hlbšie. Steny jamy musí byť vykonané s malým zaujatosti sa o 3 až 7 stupňov. Musí to byť urobené, aby sa zabránilo uvoľňovaniu pôdy, a teda, aby sa zabezpečila spoľahlivosť celej konštrukcie.

Pripravený držiak pre budovanie bazén

Najviac rýchlu inštaláciu bazénu je možné pomocou pripravený nastaviť pre stavebníctvo. V stavebníctve-montážna súprava sa obvykle skladá zo stavebných materiálov potrebných na vytvorenie hlavnej časti povodia - misy na kúpanie, ale aj pre jeho hydroizolácie. Táto odroda ventily a prírubové jednotky, smerom na film a skimmer, podvodná jet a niekoľko vodné filtre, zabudovaný časti, súčasti a čerpadla, a rebrík pre ľahké zostup alebo výstup z bazéna.

S touto súpravou môže byť rýchlejšie a jednoduchšie vybudovať bazén s rukami, môžete byť voliteľne vybavený bazén s ďalšími prvkami, ktoré vám pomôžu ľahko starať o bazén, alebo len ozdobiť. Môže to byť prvky vytvára pseudo nad vodou v bazéne, podvodná a bočných svietidiel, zariadení pre čistenie dna, ochranný náter a iné príslušenstvo.

S pomocou pripravené kompletné sady vybudovať monolitické, kapitálu bazén, ktorej konštrukcia je zakotvený v zemi. V závislosti od toho, aký typ materiálu, ktorý bude použitý na konštrukciu steny bazéna, práca môže byť mierne odlišný, ale všetky prvky stavebnice umožňuje Staviteľ veľmi ľahko a pomerne rýchlo nainštalovať bazén.

Výhodné, že čelí film pre bazén je dodávaný v budove nastaviť v pripravená forme - vo forme povodie taška. Jeho veľkosť je veľkosť misky na plávanie. Môžete tiež použiť roll pokrýva film, v práci, s ktorými je tiež jednoduché, pretože šírka role sú určené na inštaláciu zjednodušiť prácu.

Odborníci odporúčajú, že pred začatím vykonávania diela dobre myslieť tvar bazénu, spôsob výstavby a miesto, kde sa nachádza budova. Mali by ste tiež vyhodnotiť jej uskutočniteľnosť a zistiť, čo môže byť vykonané samostatne, a pre ktoré úlohy sa môžu potrebovať pomoc odborníkov. Potom môžete začať výstavbu bazéna na svojich stránkach, aby jeden z týchto troch spôsobov.

Stavbe bazéna z polystyrénových blokov

Bazén môže byť postavená s použitím penového polystyrénu bloky. Penový polystyrén v stavebníctve je široko používaný. Z nej vybudovať prefabrikované budovy, ale tiež môžete stavať bazén a z tohto materiálu. Na záver bazén veľký polystyrénových blokov, nebudete potrebovať veľa času. Výhodou tohto materiálu je aj nízka hmotnosť bloky s ich veľkých veľkostiach.

Budete musieť pripraviť a konkrétne riešenie. Ak chcete použiť to, čo potrebujete, je už v záverečných fázach konštrukcie, výplň dutín, polystyrénové bloky.

Súprava pre montáž bazén polystyrénových blokov obsahovať tieto prvky: prílohu, hypotekárne súčiastky a diely pre spevnenie, skimmers a čerpadiel, ktorým čelí film a filtračný piesok, systém rúr a ochranné nátery, trysky a inštalačné príslušenstvo, schodisko, cez ktoré môžete ľahko spadnúť, alebo vyliezť z bazéna.

Práca začína základná príprava kotliny, ktorá je jeho Základom. Ďalej by ste si mali dať polystyrénových blokov. Pretože majú špeciálne drážky na vybudovanie steny misy z nich sú pomerne jednoduché a nevyžaduje špeciálne znalosti alebo zručnosti inštalácie. Ak bloky materiálu sú veľkosť, ktorá zodpovedá veľkosti misy, jednoducho povedané. Ak akákoľvek jednotka je, prebytočnú časť môže byť rez. Na to je vhodné použiť píla. Aj s pomocou tohto nástroja v blokoch chcete, aby sa otvory a vložte ich do ventilu. Po tomto bloky SV'kontakt pre ďalšie liatie betónovej steny bazéna. V mieste, kde potrubie z bazéna, steny, všetky spoje odporúčané byť dobre izolované, aby sa zabránilo úniku. Môžete použiť penu.

V hornej časti steny bazéna by mali byť umiestnené zariadenie pre skimmer, t. j. nádrž na čistenie vody, a na vrch dať armatúra. Aj v predstihu, by sa mali pripraviť na trhu pre montáž schodov a potom môžete začať nalievanie a liatím EPS dutín.

Ďalej po betonážou fáze prístroja smerom filmov a povlak na povrchu bazéna s dekoratívne obklady. Po, ktorým dosky bazén môže byť naplnený vodou.

Okrem jednoduchá a ľahká inštalácia, bloky polystyrénu a ešte jednu základné výhodu - vyznačujú sa vysokou tepelnou-ukladanie vlastnosti. Tieto jednotky sa môže vytvoriť bazén akejkoľvek forme, vrátane oválne. Ak budete používať po schodoch Roman typ výstavby bazén oválny forme, to by bolo zlé, mierne stripped-down pohľadu.

Ako urobiť bazéna z betónových tvárnic

Druhý spôsob výstavby je bazéna z betónových tvárnic. Môžete použiť pravidelné bloky betónu. Hlavnou výhodou tejto metódy je, že tento materiál je známe mnohým neprofesionálnych tvorcov a domov majstrov. Z tohto dôvodu, self-postavený bazény postavený z betónových tvárnic.

Betónové bloky môžu byť zahrnuté v dodávke nastaviť. Možno tiež zakúpiť samostatne, dodávka bude obsahovať štandardné položky - čerpadlo a potrubie, ktorým čelí film a schody, zariadenia na čistenie bazéna a tesniace lepidlo, tmel filter pre piesok a skimmer.

Po tréningu dôvody povodí začať, ktorým steny z kvádrov. Odporúča sa, stand'zaviazať posilnenie zásobník každý tretí riadok muriva po celom obvode. To umožní, aby steny povodia je viac odolné a spoľahlivé. V jednom z múrov, ak budovanie štvorcový alebo obdĺžnikový bazén, alebo len určitú časť steny vložiť rebrík, ktorý uľahčuje zvyšovanie bazén alebo zostúpiť do neho.

V ďalšej etape práce po položené betónové kvádre, je položenie hydroizolácie vrstvy a čelí filmov. Film by mal opraviť žiadne ťažké predmety na okraji bazéna, a v záverečných fázach konštrukcie týchto objektov bude zatvorte dlaždice alebo iné dekoratívne prvky. Pásy fólie vyplýva z'spojiť s prekrytím niekoľkých centimetrov, a potom s'ich skombinovať do trvalého list, napríklad s pomocou studené zváranie. Navonok všetky spoje by mali byť utesnené.

Teraz, len dokončovacie práce etapy, keď postavený bazén by mal dať estetický vzhľad.

Výstavba bazén s ich vlastnými rukami, pomocou oceľových plechov

Môžete vybudovať bazén s steny vyrobené z oceľového plechu. Postaviť ho, musíte najprv pripraviť základ pre prácu. To môže byť zostavená na základe masívne betónové dosky. Môže byť tiež použitý ako základ dobre zhutnená pôda. Pre pokrytie Nadácie je odporúčané používať non-tkané ochranné látky, potom to môže byť položený, ktorým čelí film.

Forma bazén poskytuje dostatočnú šírku (rovnaká výška bazéne) sú oceľové pásy, ktoré si môžete kúpiť v správe pripravené pre dopravu za tepla. Po doručení materiálov na stránkach jednoducho zrevidovaného rolka v NIS pre bazén. Konce oceľové pásy by mali byť prepojená s oceľových profilov. Profil tejto zabezpečuje aj potrebnú tuhosť Montáž.

Výhodou budovy bazén oceľových plechov poskytuje pohodlné dodávka materiálov, v ktorých čelia film má už boli vyrobené a namontované vo forme povodie taška. Zostáva len mať film v pripraveného Pohára a počkajte, kým sa to bude odvíjať.

Šírenie filmu na základe povodí, takto obvode misy a podržte ju. Konečne skončí film už pri prvom bazén je naplnený vodou.

Ďalej po čelí fáza - inštalácia technických zariadení. Tieto zariadenia môžu líšiť v závislosti na množine, tak sú rôzne, a univerzálne odporúčanie je ťažké. Ostatné etapy budovania bazén oceľových plechov je rovnaký pre všetky súpravy dodávky materiálov pre inštaláciu. Na príklade budovy bazén s hĺbkou v miske asi jeden a pol metrov a priemerom 5 až 6 metrov, aby vykonávanie prác je nasledovný.

Prvá je výcvikovej základni (pit alebo výklenkov pre budúce bazén). Základňa musí byť medzi dvadsať centimetrov na výšku. Používa sa ako Základ, alebo spevnené zem, alebo betónovou doskou.

Druhá fáza - inštalácia oceľové pásy a kruhový profil. Ak to chcete urobiť, najprv nainštalovať spodný profil - mount, a potom umiestniť do jamy z ocele roll a spustite ho v spodnej časti krúžok profil. Ďalej je inštalácia hornej krúžok profil a oceľové pásy je navyše zapečatené výškový profil, t. j. mechanické upevnenie oceľového plechu. Po tom, bazén je pri všetkých zobrazeniach.

Tretia etapa prác - ktorým smerom filmov. Na tento účel pripravené film v povodí vrecka, je umiestnený v misy a opatrne ho šíriť a šírenie. Ona ďalšie bezpečné top profil. Ak chcete odstrániť záhyby plášťa vrstva, je potrebné vyplniť bazén s vodou na dve alebo tri palce a dobré hladký film na stenách bazéna.

A posledným krokom je inštalácia a ďalšie dekoratívne prvky, príslušenstvo.

Vybudovať bazén sami jednoduché, a môžete použiť jeden z troch jednoduchý a účinný spôsob, ako - stavbe bazéna z betónových tvárnic, ocele, plechov alebo polystyrénové bloky.

Prejsť na: Tehla, sýtené betón, betónové výrobky → Betónové výrobky → Foundation a wall Bloky


Zdroj: www. materik-m. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика