понедельник, 28 июля 2014 г.

Reťazová píla: správny nástroj

Reťazová píla: správny nástroj


Reťazová píla: správny nástroj Reťazové píly sú rozdelené do troch hlavných kategórií: professional, home, semi-profesionálne. Domácnosť, nástroje na nízky výkon. Nie sú určené pre trvalú prevádzku. S ich pomocou je možné zaobstarať si drevo na domov, na krb. V deň takéhoto nástroja môže pracovať približne 40 minút. Ale vážiť takéto modely málo, že sú vhodné pre domáce použitie.

Semi-profesionálne reťazové píly môže spadol strom, alebo sa stal pomocníkom v opravárenské a stavebné práce. Na výrub stromov môžu byť použité ako vrtuľníky. Ak sa takéto reťazovú pílu, a požiadať o 8-10 hodín denne, a potom sa uistite, že nástroj nebol načítaný každý deň. Robte si prestávky v práci.

Ak potrebujete nástroj pre denné intenzívne pracovať, je vhodnejšie profesionálnych modelov motorových píl. Kapacita takéto pitie je viac ako 2, 5 kW. Takéto modely sú otvorené až do 8:00, bez zastavenia. V priemere, doba práce je 10 do 16 hodín s prestávkami.

Pri výbere motorovou pílou poznámka prítomnosť značkové služby. Ale ak si ešte vybrať správny režim a neprepĺňajte nástroj na zvýšenie zdrojov z práce.

Šok silu a vibrácií motorových píl

Ostré odpadky prístroja pri práci pri práci osoba môže byť veľmi nebezpečné. Ako zvrátiť šok sa môže vyskytnúť, ak do konca autobus motorovou pílou sa bude čeliť povrchu obrobku. Aby sa zabránilo zraneniu, zastaviť reťaz, akonáhle je to možné. Inerciálne brzda je navrhnutý tak robiť len to. Je navrhnutý ako páky, ktorá má dve polohy. Doska sa montuje na čata v začiatku, ak je to potrebné, osoba, ktorá klikne na ňu.

Stráže reťazové píly, aby sa predišlo situácií, kedy autobus prichádza do kontaktu s materiálom. Koniec videl headset, preto je zatvorené. Ale niektorí výrobcovia, napríklad švédska spoločnosť, odmietnuť podobné zariadenia. Je to preto, lebo švédsky normy umožňujú pracovať s okrajom pneumatiky reťazové píly. Domáci pracovníci môžu pracovať v švédskych kolegov, iba ak máte bohaté skúsenosti z dreva, výrub.

Ak pílou oveľa nezavibruje, a dlhodobej práce s týmto nástrojom môže viesť k bolesti v kĺboch. Takže pozor na prítomnosť anti-vibračná systémy pre profesionálne píly. Gumové tesnenie medzi telom a grip, predstavujú najjednoduchší antivibračný systém. Pri nákupe, požiadajte predávajúceho, aby prachu, postaviť. Budete sa cítiť vibrácie alebo jej neprítomnosti. Dokonca aj mierne vibrácie nástroja bude ťažký náklad na ruku po dlhšom používaní. A v priebehu niekoľkých rokov môže viesť k rozvoju choroby z povolania v fellers.

Parametre reťazové píly a výber videl headset

Výrobcovia motorových píl nie vždy sa snažíme zvýšiť kapacitu model, ako ho vedie k nárastu telesnej hmotnosti videl. Pre domáce použitie, nie je potrebné vždy píla s vysokým výkonom. Použiteľnosť videl odborníkov identifikovať optimálny pomer výkon-hmotnosť. Profesionálne modely môžu byť použité v rôznych podmienkach, na rezanie mrazené alebo obyčajné drevo, stromy rôzneho veku. Preto profesionálnych modelov mať veľký rozsah v kapacitou od 2 do 6 kW.

Reťazová píla má niekoľko prvkov, ktoré určujú jeho Všeobecná charakteristika. Ale použitie pneumatík, prevodov a reťazí rôznych výrobcov, je neprijateľná. Komponenty by mali byť vyberaní na základe názov značky. Parametre vedúce reťazových kolies môžu byť rôzne, hrúbka vedie odkaz z reťazca sa tiež líši od výrobcu.

Krútiaci moment a výkon určiť, agresivita reťazové píly. Každý, kto verí, že agresívne stand'súvisiace veľkosť kroku. Kapacita závisí od schopnosti pílového kotúča preniknúť cez rez. Reťazové píly, objem valcov dosahuje 40-50 cm3, sú najefektívnejšie vtedy, keď vás krok 0, 325 cm. Výkonnejšie modely by mali mať krok 3/8 palca. Ak výkonný pílou vysokým krútiacim momentom, krok musí byť 0, 404 palcov. Ak sa rozhodnete zmeniť obvodu do iného reťazca, krok, ktorý je iný, vymeňte ju hneď, a hviezdička.

Pred začatím akéhokoľvek reťazová píla by mala byť upravená tak, pneumatiky, reťaze a reťazových kolies. Dokonca ak budete tráviť testovanie v obchode, vezmite prosím na vedomie, že predávajúci videl headset musí byť správne nainštalovaný. Ak sa tak nestane, spojka môžu lietať. Mali by ste si najprv si prečítajte návod a chcete dozvedieť o funkciách nástroja.

Vo vyhlásení, prosím venujte zvýšenú pozornosť. Ak pílou oficiálne prichádza do krajiny, vyhlásenie bude povinné'nevyhnutne v ruštine.

Po zakúpení prach, skontrolujte, či pre 40-50 minút na nízkej rýchlosti. Vypnite motor, kontrola napnutia reťaze. Vytvoriť niekoľko kusy, dávajte pozor, aby skúste príliš ťažké. Postupne zvýšiť rýchlosť a dosah nástroj.

Niekoľko minút pred začiatkom práce píla je potrebné zabezpečiť, aby sa všetky prvky olej a boli pripravení na rezanie. Zlá starostlivosť reťazca príčin výstup videl dole v 90% prípadoch! Ak reťaz má stať oslabená, celý náklad sa pohyboval sa na jeho rukách a na motor. To znižuje životnosť videl.

Elektrické zariadenia, spotrebný materiál Reťazová píla Prejsť na: Nástroj zariadenia EAS Elektrické zariadenia, spotrebný materiál Reťazová píla


Zdroj: www. materik-m. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика