понедельник, 28 июля 2014 г.

Vývoj koberec

Najväčším kobercom na svete - casino Argentínskej resort z Mar del Plata. Oblasti 6000 metrov štvorcových.

Najkrajšie koberec nedávno vytvorené v Iránskom meste Tabriz. Pri malých veľkostiach - meter a pol - plátno má 800 farby, a počet uzlov 6 miliónov eur a 400 eur na 1 štvorcový centimeter. On wove jeho traja bratia.


Najdrahšie koberec s Iránskym Isfahán, vyrobené v ŠESTNÁSTOM storočí, ktoré sa predávajú v Londýne v roku 1928 pre 111 555 dolárov.



Najstarší zo všetkých známych vo svete poskakoval NAP koberce sú vedené v Pustovni. Podľa archeológovia, jeho vek nie je menej ako 2500 rokov. Cenný objav priniesol z pohoria Altaj.

Opotrebované koberec ležiace pod kolená Moslimov vo veľkej mešity v Sivas v Turecku. Tradične, staré koberce mešity nie je vyhodiť. A každý 30-40 rokov, ktoré sú stanovené nové. Prvý koberec vzťahuje na poschodí Veľká mešita v XI storočia.

Prvý v histórii ľudstva tkané obrázok boli nájdené v hrobke Faraóna Tuthmosis IV. Oni dátum čas Nového Kráľovstva (XVI-XI storočí pred kr.). A jeden z fresky Ben Hassan, sa datuje do X storočia BC, ukazuje proces tkanie v podobe, v akej ho poznáme dnes.



Narodenia koberec v prostredí kočovných národov bola spôsobená tým, že ich spôsob života. Tkaniny pevne teplé utierky, vymenená strecha a sedlo. Na Východe koberec bol vždy najdôležitejšia vec: je stan, a Lodge, a ktoré patria k modlitbe, a nevesta darček pre ženícha a umelecké dielo. Počet a krásu koberce v dome svedčil o blaho siedmich'th. Tkaných kobercov doma pre osobné použitie, alebo ako darček. Len v treťom storočí nášho letopočtu v dielňach a továrňach Persia a v Ázii začali výrobu kobercov na predaj.

Prvé zachované, aby naše dni, Orientálny koberec, coeval perzského Impéria Ahmedov, bol vytvorený 2400-2500 rokmi. V roku 1949 archeologické expedície pod vedením Sovietskych vedcov Rudenko a Gryaznova viedol vykopávky Pazarickij pohrebné mohyly, staré hroby z vodcov nomádov v údolí Pazyryk kultúry v Altaji. Vďaka permafrostu obsah cintorína sa zachovali po tisíce rokov. Boli nájdené balzakova múmie z náčelníkov, ich manželky, zamestnancov, kone. Konzervované konského postroja, zničených stromov'drevené vozíky, zvieracie figúrky a iné produkty, ktoré sprevádza mŕtveho v posmrtnom živote.



Jeden z nálezov z Pazyryk bol koberec, ktorý sa stal skutočnou senzáciou. "Koberec dovezené pravdepodobne Iránskej práce" - hovorí sa o tom v vedeckých článkov. Pazarickij koberec je teraz v petrohrade Hermitage. Skoro štvorec, približne 1, 9 2 metre s obrázkami horsemen a jelene. Hustota tento koberec je 360 000 uzlov na štvorcový meter.

V stredovekej Európe koberci bola nedotknuteľná, ktoré patria do Cirkvi a kráľa. V Katedrále koberce curtained steny počas prázdnin, že by som dal pred hlavný oltár. Neskôr sa na Bourbons, nikto sa neodvážil krok na koberci bez povolenia kráľa. Príbeh sa uvádza, že Louis XIII, iný sedem-rok-starý Knieža, berúc do úvahy turecký Veľvyslanec, prísne dodržiavať tak, že klient nie je nastaviť nohu na koberec. O Kráľovské Veličenstvo pripomenul a tkané na koberec symboly moci.



V roku 1605 v Paríži otvorili prvý dielňa koberec. Illustrator posvätné knihy P'jer DuPont začali vyrábať koberce na "turecká spôsobom" - samozrejme, výlučne pre kráľa. Je známe, že len pre Louis XIV bol stand'vzhľadom 92 koberec. Len s kolaps Bourbon koberce, ktoré boli k dispozícii k obyčajným smrteľníkom.

V p'devätnásteho storočia, vo Francúzsku, na dovoz koberce z Perzie strávili toľko peňazí, že je veľmi zle postihnutých Kráľovskej Pokladnice. A potom kráľ Francúzska Henry IV, v 1624 v Paríži, v priestoroch bývalej mydlo factory "Saloner", založil továreň na výrobu ručne vyrábané koberce.



Tak začal veľkej popularite po celom svete koberce "Saloner" s bujnou polychromatické kvet arabeskovy alebo Barokový ornament. Na rozdiel od svojich Východných partnerov Versailles koberce" mal vyšší hromadu a úľavu rez vzor. Pod ich vplyvom bol tvarované štýl NAP koberce Anglicko a Španielsko. To "Saloner" dlžíme to'vzťahujúce sa na vzniku tzv. "sochárske koberce.

V roku 1839 sa začal tkať koberce na špeciálne, tzv. "žakárové", stroje, ktoré majú podstatne ovplyvňuje kvalitu a umeleckú hodnotu, a nie k lepšiemu. Ručne vyrábané koberce stali zberateľské predmety a boli silno vzrástla v cene.



Začiatkom devätnásteho storočia, bola trh zaplavený simulácia staroveké Orientálne koberce. Podnikanie falsifiers začal uvedenie na nové koberce "vznešené šedivé chĺpky" - jed farba kyseliny a zásady, RUB hromadu kávy hrubé, Fajčenie a ešte nejaký čas kopať do zeme. A všetko, čo drahé predať, pretože starší koberec, tým vyššia je jeho cena. Hral veľkú úlohu v vzhľad anilínové farby, zjednodušiť a znížiť technologických procesov výroby kobercov.



V Sovietskych časoch, koberce boli zakúpené pre život, sú vynesené deti a vnúčatá a cenené, visí na stene, tak nie trample. Moderné koberce, je iná vec. To, čo je módne teraz, je nepravdepodobné, aby si kupujúci za desať rokov. Hoci život kobercov desiatok rokov, odborníkov z inter'interiér sa domnievajú, že ich čoskoro bude meniť ako rukavice.

Rimma Malov

Zdroj: IDH. SK - interiérový dizajn'szz

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика