вторник, 29 июля 2014 г.

Šikovný a spoľahlivý

V lete prišiel a s ním prichádza hodina klimatizácia. To bolo v tomto okamihu mnoho ľudí, premýšľajte o tom, ako urobiť život v meste, bytu alebo kancelárie je naplnený čistý vzduch. Avšak, až do teraz, ľudstvo má, nie je stanovená, ak chcete viac moderné vzduchu - prospech alebo na škodu.

V tomto roku si pripomíname 20 rokov od prvého ohniska "choroba legionárov" - extrémne ťažkým akútnym zápalom pľúc, čo je spôsobené tým, baktérie Legionella (Legionella pneumophila). Prvýkrát ona presvedčila účastníkov s'Kongresová organizácia American Legion v Bratislave, z ktorej sa dostane jeho meno. Počas prvého epidémie boli približne 240 ľudí, 34, ktorému zomrel. Zistilo sa, že zdrojom infekcie bol hotel a klimatizačného systému.

Výskyt legionellosis je stále oslavuje v rôznych častiach sveta. To je typický príklad človeka-spôsobené infekcie. A keď je už známe, že Legionella plemien iba v Centrálne klimatizačné systémy, kde voda cirkulujúca v uzavretom priestore, vyhrievané k 20-45 C, hrozný príbeh o smrti, klimatizácia, stále dominuje mysli majiteľov domácich vzduchových chladičov a prináša veľa problémov lekárov a výrobcov.

Materiály na tému

Aké sú klimatizácia
Ako si vybrať klimatizáciu
Klimatizácia: FAQ
Klimatizácia: mýty a reality
Mali by byť naozaj bojí klimatizácia? Nepresahuje skrýva nebezpečenstvo, že naozaj priniesol prospech?

Vedci sa domnievajú, že v miestnosti je klimatizácia s jeho správne fungovanie nie je na škodu, zdravé'Yu nemôže spôsobiť. Vedúci laboratória Ústavu epidemiológie a Mikrobiológie pomenovaný po N. F. Gamaleya, doktor biologických Vied, Profesor Igor Tartakovsky odporúča, aby ste pravidelne čistite filtre, ktoré vám pomôžu nie len na zabránenie prieniku patogénnych baktérií a plesní, ale tiež umožní znížiť straty energie na klimatizáciu, pretože jeho znečistenia.

Metódy čistenia filtrov závisí od klimatizácia, ktoré ste nainštalovali. Najmodernejšie, tenké antibakteriálne filtre vyžadujú osobitný prístup. Každé dva týždne, mali by byť opláchnuť vodou, a potom opatrne sa sušia na slnku. Hrubé filtre raz za mesiac očistite bežných vysávač. Hlbšie čistenie je lepšie zveriť sa do špecialisti: podľa noriem, najmenej dva krát ročne, klimatizačné zariadenia potrebujú odbornú kontrolu a čistenie.

"Všetky testy obsiahnuté v pojme služby, ktoré by mali byť rovnaké spoločnosť, ktorá urobila inštaláciu klimatizácia, hovorí nezávislého experta na inštaláciu klimatických systémov iľja jefimovič FILIPPOV. - Vykonávať servisné práce potreby najmenej dva razy ročne, na jar a na jeseň. To je tiež veľmi vhodné na čistenie prístroja po lete kvitnúce stromy - výmenníky pravdepodobne Zab'sú "a " nadol".

Ďalší tip je vytvoriť príjemnú teplotu. "Podchladenia nebude mať prospech vášho zdravia's, " hovorí Profesor Tartakovsky. - Najviac pohodlné teplota pre osobu, 21-23 C Ak váš byt chýba nútenou cirkuláciou vzduchu a ventilačné systémy, s dlhotrvajúcej prevádzky, klimatizácia, musí byť čas od času vysielala ".

Pred výberom

Dnes je na trhu existujú tri hlavné typy klimatizačných jednotiek: okna, podlahy a split-systém. Prvé boli najobľúbenejšie asi pred 10 rokmi. Výhody týchto modelov je nízka cena a jednoduchá inštalácia a možnosť outcrosses vonkajší vzduch. Ale ako kondicionér, úplne zablokoval okno, zhoršenie osvetlenia a hluku počas prevádzky.

Vonkajší vzduch v jednom čase veľmi populárne v Európe, mobilné a jednoduché použitie, takže ideálne pre letné domov a nájomných bytov. Avšak, veľké úroveň hluku emitovaného tohto zariadenia, môže pokryť všetky jeho výhody. Navyše, tento klimatizované môže udržanie nastavenej teploty je len na veľmi malej ploche.

Najväčšej popularite dnes našli split-systém. Klimatizácia sa skladá z dvoch jednotiek: vonkajšie a vnútorné. Najobľúbenejšie voľbou pre apartmán - split systém wall typ. Vnútorné blok v tomto prípade je jednoducho namontovať na stenu.

V split-systém, kanál typu vnútorného bloku sa nachádza nad zaveseného stropu alebo v technickej miestnosti - šatne alebo špajzu. Distribuuje chladený vzduchom cez sieť potrubí.

A systém kazety typu poskytuje umiestnenie vnútornej jednotky v strope: vzduchu, ktorý je distribuovaný prostredníctvom mriežka v prednom klimatizáciu.

"Ak chcete, aby v každej izbe, mal svoje vlastné teploty, môžete sa obrátiť na multi-split systémy, - vraví : iľja jefimovič Filippov. Skladajú sa z jednej vzdialenej jednotky a viac - 2 až 4 vnútorných. Na každej miestnosti môžete nastaviť požadovanú teplotu. Je tu však jeden jemnosť. Môžete meniť teplotu, ale nebude schopný určiť, napríklad tepla v tej istej miestnosti, a chlad v iných. Spôsob vykurovania / chladenia je stanovená pre celý systém."

Čo je to náplň?

Existuje niekoľko typov kompresorov nainštalovaný na moderné delené systémy. Najprogresívnejších možnosťou je prijať invertora. Funguje tak, že prevod STRIEDAVÉHO napätia na JEDNOSMERNÉ napätie, a potom opäť na STRIEDAVÉ napätie. Počas druhej konverzie zmenu prevádzkového napätia a frekvencie. To vám umožňuje plynulo nastaviť výstupný výkon klimatizácie. Vďaka tejto northerne kondicionéry sú považované za efektívnejšie a menej hlučné.

V štandardnej množiny funkcií modernej sú klimatizácia chladenie, kúrenie, pripojený priamo na bubon, vetranie a automatický režim. Prvé dva body sú nepravdepodobné, aby si vyžadujú špeciálne ruže'objasnenie. Tretia - drenáž - pomáha znížiť vlhkosť v miestnosti bez zmeny teploty vzduchu.

Moderné klimatizačné zariadenia môžete zmeniť teplotu, rýchlosť ventilátora, a nainštalovať dodatočné alebo tzv. komfortné funkcie. Tak, tichá prevádzka režim umožňuje vytvoriť podmienky pre pokojný spánok. V tomto režime hlučnosť na minimum.

Režim "Intelligent eye" sa automaticky zahŕňa klimatizáciu v prítomnosti ľudí, alebo zapnúť svetlo v miestnosti na detektor pohybu. Po opustení miestnosti, klimatizácia, sám sa vypne. Táto funkcia umožňuje výrazne znížiť spotrebu energie.

Systém udržiavať optimálnu rovnováhu kyslíka a oxidu uhličitého v miestnosti umožňuje udržať kvalitu vzduchu na správnej úrovni. Tak, to má rozvinuté. Ak je to potrebné, vzduchu z ulice automaticky obohatený s kyslíkom, a potom slúžil v miestnosti. Vložené v nových zariadení a systémov ionizácie.

Ale problém vlhkosti, rovnako ako predtým, je trochu vážne. Samozrejme, kondicionéry najnovšej generácie minimálne sušeného vzduchu. Ale pre optimálnu vlhkosť stále mali nainštalovať zvlhčovač. A potom môžeme hovoriť o tom, že v jeho dome, ktorý ste vytvorili perfektnú klímu.

Zdroj: Novye Izvestia

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика