четверг, 31 июля 2014 г.

Úskalia stromov'drevený dom

Chyby pri návrhu a konštrukcie domu bude skôr, alebo neskôr, aby sa cítil, takže je ťažké žiť, a to musí byť opravené, zvyčajne s vysokými nákladmi. Ak sa chcete vyhnúť problémom, možno nájsť preskúmaním hlavné funkcie výstavby a výber bona fide dodávateľov.

Veľmi často veľkú časť viny, leží na budúci vlastník domu, ktorý, samozrejme, sa snažia zachrániť pár ľudí môže dovoliť odmietnuť, v stavebníctve, takže akékoľvek stavby je výsledkom kompromisu. Čo môžete ušetriť bez toho, aby boli dotknuté výsledok, ale často chamtivosť vedie k výstavbe slabý projektu s využitím neštandardných materiálov a sily nízkokvalifikovaných pracovníkov. Takéto domu prinesie problémy, od prvého dňa, a povedal : "Miser vypláca dvakrát" sa stane upustiť života v ňom.

Ochota zákazníkov uložiť na počiatočných fázach výstavby niekedy vedie k tomu, že sa nechcú obrátiť sa na odborníkov, pretože vedel, že tí, ktorí sa snažia vytiahnuť viac peňazí. Je jasné, že stavebné spoločnosti nie sú altruists, ich úlohou je vytvoriť zisk, a to je dôvod, prečo majú záujem o vybudovanie kvalitatívne: pretože väčšina nedostatky odhalené počas záručnej lehoty a správne ich firmy majú svoje vlastné konto. Preto je lepšie opustiť rady a odporúčania odborníkov.

Aby ste predišli chybám, je potrebné dodržiavať správne postupy a poznať etapy výstavby, ktoré sa často vyskytujú chyby.

Dom začína dizajn

Muž, ktorý sa chystáte kúpiť dom, sa najprv určiť jeho rozmery a stavebných materiálov. Ideológia konštrukcie Kam'kamene a stromy'drevené domy sú rôzne, a to je evidentná vo všetkých jej prvkov, počnúc Nadácie. Pri navrhovaní stromy'drevený dom má tiež hodnotu materiál - rám, lúč, prepravu alebo lepené lúč.

Dizajn začína s odchodom na mieste a "pristátia" budúci dom na zemi na bokoch svetla a podľa toho poloha a reliéf lokality. Úvahy a plánované zmeny reliéfu a prognóz umiestnenia stavieb susedov. Potom môžete začať priame vývoj projektu.

V počiatočnej fáze určuje veľkosť a počet podlaží doma, potom v súlade s priania zákazníka a berúc do úvahy miesto terénu a strany svetla, určený na vnútorné usporiadanie priestorov: v obývacej izbe bol jasný, a spálni bol Windows na tichej bočnej s krásnou krajinou. Po môžete definovať rozmery a pozostáva architektonické a koncepčný plán domu, je potrebné na vykonávanie geologických štúdií pôdy a vypracovať projekt nadácie.

Rozvoj a koordináciu projektu trvá od jedného mesiaca do jedného roka. Počas tejto doby môžete rozvíjať kvality projektu, pričom zákazník bude môcť pochopiť a uvedomiť si, koľko potreboval určitých priestorov a ako pohodlné a známe na neho, sú budúci dom. Zvyčajne v spoločnosti sa snažia rozdeliť proces do štádia, aby následne zákazník mať jasnú predstavu o tom, čo by mal dostávať, ako stavitelia majú jasnú predstavu o tom, čo by mali sprostredkovať. V tejto časti práce (geologický prieskum, návrhu základov, projektovanie a montáž technických a elektrických zariadení), sa spravidla vykonávajú subdodávatelia.

Chyby počas dizajn je dnes veľmi vzácne, pretože mnoho inžinierske programy pomoci architekta, aby správne dizajn domu. Ale ak si vytvoriť projekt na slepo, postupujte podľa priania zákazníka o ekonomike, môžete zlomiť geometria cesty, ktoré nastanú zóny nerovnomerné zmršťovanie. Toto by sa malo vziať do úvahy pri navrhovaní stromy'drevené domy.

Jedným z hlavných obáv z budúcnosti domu, je hodnota domu. Bohužiaľ, presné čísla môžu byť vyžiadané len po vybraných materiál, pripravený projekt domu a nadácií, ako aj projektov všetky inžinierske komunikácie a systémy.

Nadácia ako základ pre dlhú životnosť

Vytvoriť optimálne pre danú lokalitu projektu nadácie je potrebné vykonať dôkladnú štúdiu pôdy na stavbe. A to si vyžaduje aspoň p'päť sekcií pôdy v lokalite s hĺbkou nie menej ako 6 metrov, inak projektu nadácie môže byť aj pod-a viac-tlak, čo zase viedlo k problémom alebo k neprimerane vysoké náklady na jeho implementáciu.

Hmotnosť stromy'drevené dom je pomerne malá, takže tlak je budova na zemi uncritically. To je viac naliehavých účinky odrazu, že je, lisovanie základy. To vedie k pokroku zakladanie a vznik trhlín v domoch z tehlových alebo betónových blokov môže byť rozšírený na celú výšku budovy. Strom je oveľa viac flexibilného materiálu, takže trhlín v Nadácie nezvýši nad betónový sokel, ani sa nepohla do denníka. Rám konštrukcie je menej odolná na možné zmeny v Nadácie vzhľadom k tomu, že rám je vyrobený z vertikálnych stĺpov, na základe tzv. "PBE'ASCO" (Rada, dať na hornej časti suterénu). Zvyčajne používajú dosky alebo trámy 50-100 mm hrubé, ktoré za určitých rozdiely v podkladoch môže crack, potom dizajn "viesť." Našťastie, ako vážne chyby sú zriedkavé, zvyčajne preto, že tzv. "šošovky", neboli identifikované v non-profesionálne štúdium pôdy.

Pod stromami'drevené domy, spravidla, sú stavbe mierne základy. Pomerne časté situácie, - nedostatočné odvodnenie pre jediným Nadácie. Naša pôda je pomerne nasýtený vodou, a že základy nie sú "plávala", vody musia byť uvedené organizovaním odvodnenie po obvode pásky alebo dosku na úrovni výskytu. V celom dome je dlažba šírka nie menej ako jeden meter, s predsudkami, že voda tiekla z slepý oblasti a šiel cez pôdu drenáže, vypúšťanie vody z jediným základov. Ak nemáte tieto práce vykonávať, vody, budú plynúť v dome, a skôr alebo neskôr, bude to viesť k opuchu pôdy pod Nadácie.

Podľa existujúcich pravidiel a na základe úrovne snehovej pokrývky, vyhlásil na Sever-Západ kraj, dolné koruny, musí viesť k 500 mm nad povrch zeme v najvyššom bode. Najvyšší bod je podmienené nulu. Potom, vo výške drsnosť povrchu 50 cm Základ v najnižšom bode je meter výšky. Tým sa zabráni počas prevádzky zničenie dolné koruny doma.

Steny domu a ich plnenie

Na rozdiel od krajín EÚ, v našej krajine, nie je tam žiadny skutočný stav technický dozor stavby súkromných domoch. Sloboda v tejto oblasti vedie k tomu, že v dome môže byť studený alebo byť vyhodený. V krajinách EÚ je zmena právnej základne v časti, ktorá sa vzťahuje stromy'dreveného domu, budovy, oveľa prísnejšie požiadavky na tepelné straty. Výsledkom bol vznik lepené lúča šírka 270 mm A hoci v výstavbu rodinných domov na sezónne bydlisko, môžete použiť šírka lúča až 164 mm, takéto domy na fínskej normy, musíte teplé, aby zodpovedali požiadavkám najvyššie štandardy úsporu tepla. A ak sa dom je v súkromnom vlastníctve, to však neznamená, že by nemali spĺňať tieto normy.

Kvalita konštrukcie závisí od kvality materiálu. Nastaviť stavať domy z lepeného vrstveného dreva sa vyrába v závode. Čím vyššia je kvalita zariadení a úroveň automatizácie pri výrobe stien, menšie medzery medzi štrukturálnych prvkov, a teda aj nižšie náklady, stand'spojené s údržbou domu.

Zvyčajne, stromy'drevené dom je fúkané a nesprávne ryhované kolíky, keď koruna "visí" na nich. Stromy'drevené kolíky, svorky, sponky korún, vedený v určitom poradí a podľa schémy, vypočítané v závode výrobcu.

A ak omylom jeden Nagel tĺkol nad ostatnými, že korún môže zavesiť nad seba v prirodzenom zmršťovanie domu. Ak sa chcete vyhnúť tomuto jednoduché - striktne dodržiavať projektu.

"Studenej mosty" sa môže vyskytnúť na križovatke lúče a steny. Na ich odstránenie, budete potrebovať určitý zložitosť projektu: inštalácia dodatočných krokvami, je znížená trochu strop podkrovia, podlahy, ako nútené opatrenie, potom s'je priestor, ktorý umožňuje určiť potrebnú hrúbku izolácie.

Ďalšie obľúbené "studená mosty" toto okno a dverných otvorov. Stojan'to je z dôvodu zlej inštalácie okien a dverí bloky, ktoré sú pripojené k otvoru s pomocou T-tvarované dosky, zatiaľ čo na svojich miestach'pripojenie položil vrstvu izolácie. Od dôkladnosti vykonávanie týchto lokalitách závisí prietok vzduchu cez otvory.

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia domy z lepených nosníkov stále tendenciu zmenšovať, aj keď malé, takže počas záručnej doby, a to vyžadujú zásah stavebníkov. Zmrštenie je asi 1 cm na meter vysoké múry, a moc časť cesty pri zostavovaní usadí podľa vlastnej hmotnosti. Na zmršťovanie kontrola sa vykonáva pomocou kovovej väzby, dopravil domov.

Je potrebné venovať pozornosť a požiarna bezpečnosť stromy'drevené steny: hlavná vec, že právo bol namontovaný elektrický obvod a dobre zvolený krb a komín.

Trik strechy

Chyba pri výrobe strechy, ako pravidlo, povrch'spojené s nesprávnou výber uhla, v etape návrhu domu alebo s použitím neštandardných materiálov a zlé hydroizolácie. Napríklad, kovové pripevnené klincami s špeciálne gumové podložky. Nesprávny uhol alebo nesprávne vykonané zateplenie strechy - a ako výsledok je tvorený ľadovej kôry. Na jar, keď sneh, sú rozdelené gumové podložky a strecha začne unikať.

Uplatňuje na zariadenia, strešných krytín by mal byť dokonalý, pretože chudobní budú trvať dlho a bude priniesť problémy.

Bohužiaľ, v snahe znížiť náklady, zákazník môže trvať na použití lacné low-kvalitné strešné materiály a úlohou staviteľov vysvetliť závažnosť takýchto úspor.

Pre stromy'drevené domy prispôsobiť akejkoľvek strešnej krytiny, vrátane prírodných dlaždice. Napriek jeho značnej hmotnosti, správne navrhnutý rafter systém udržuje ju bezpečne. Pre stromy'drevené domy ťažké strešné aj trochu lepšie, pretože lisy dizajn, a menej podlieha sezónnym výkyvom.

Teda, hlavné príčiny problémov, ktoré vzniknú pri výstavbe stromy'drevené domy, sú zakorenené v nesprávnou alebo neodbornou akcie v počiatočných fázach. Toto je nesprávne navrhnuté a položila základy, nedostatok odvodnenie na odvádzanie vôd z Nadácie nadácie, nesprávne nové zostavenie napájací obvod domu, slabá izolácia strechy, okná a dvere a otvory. S náležitú pozornosť na toto všetko, keď stavba domu sa dá zabrániť pomocou vysoko-kvalitný materiál steny z lepené nosníky, ktoré sa vyrábajú na moderné vybavenie. Prevádzkové náklady pevne postavený dom je malý. Prakticky všetky údržba je znížená na pravidelné maľovanie. To je, kvalitu stavebných je na prvom mieste, takže úspora pri stavbe môžu viesť k veľkým problémom, a náklady na ich odstránenie.

Viktor TROCENKO
garant: Sergej Zagurskii, architekt spoločnosť "Škandinávie".

Zdroj: Vidieku prieskum

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика