понедельник, 28 июля 2014 г.

Ekologický dizajn: s ohľadom na životné prostredie

Ekologický dizajn je postupne prichádzajú do módy. Takže teraz si môžete nájsť nielen šetrné k životnému prostrediu nábytok, ale aj väčšina dobrodružné dizajn produktov založených na recykláciu. Z vyradené bicykli vzniknúť stoličky, staré telefónne búdky osprchovať, a na stoličky zo starých plechoviek posedenie. A navyše štýlové.

Marketingových oddelení Európskych firiem dlho boli vyvinuté pre tieto položky špeciálny názov: etická životný štýl. Spotreba životného prostredia nábytok stand'vzhľadom na etické kritériá, ale kupujúci nechcú vzdať dobrého života a estetické nároky. Priaznivci zdravého a trvalo udržateľný život" (životný štýl, zdravie a udržateľnosť) nie sú ľahostajní globálnych problémov: napr. v Európe, títo ľudia si organické supermarket kávy zakúpené z chudobných krajín na spravodlivých podmienok, a večer som rád, ľahnite si na nádherný eco-gauč.



Alebo vankúše z pohovky Mosspink z dizajnér Kati Meyer-Bruhl (Kati Meyer-Bruhl). S ich ekologicky zaoblené, ale nie nagranie tvorí pohovka, na jednej strane skvelé pre dizajn miestnosti, a na druhej, vytvorené z prírodných materiálov a takmer neobsahuje žiadne škodlivé látky. Kombinuje drevo od firmy zaväzuje trvalo udržateľný rozvoj (rozvoj, založený na rozumné a udržateľné využívanie prírodných zdrojov), prírodné vlákna a jednotlivých častí strojov na spracovanie odpadu. Mosspink k dispozícii v zelenej a ružovej a bielej a prirodzené farby.

Brazílska spoločnosť Etel Interiores vyrába tiež jeho nábytok a bývanie príslušenstvo pre drevospracujúci rastliny, pravda, trvalo udržateľný rozvoj. Spoločnosť produkty sú ručne na projekt známy Brazílsky dizajnéri Etela Carmona (Etel Carmona), Jorge Salapa (Jorge Zalszupin) a architektonické skupiny Branco & Preto. Ušľachtilé plemená stromu sú dodávané len z Brazílie lesného hospodárstva, ktorá sa implementuje princíp trvalo udržateľného rozvoja, a ktoré majú certifikát medzinárodnej Rady pre monitorovanie lesov (Forest Stewardship Council). Etel Interiores, okrem toho, podporuje obnovu Brazílsky lesov na úkor miestnych druhov stromov. Avšak, to všetko ekologické myslenie vedie k tomu, že ceny pre produkty spoločnosti nie sú najlacnejšie: klasicky jednoduché gauč tabuľka Duas Jadier na projekt Branco & Preto roku 1952 náklady 1. 700 Euro a stromy'drevené vázy nie menej ako 310 eur.



Gauč ako na dovolenke v Indonézii

Nábytok z ratanu dlane si tiež pozrieť krásne! Dôkazom je aj dizajnéri spoločnosti na výrobu prútený nábytok Schütz Flechtwerk. Vytvorili gauč pre relax Veľrýb ("veľryba"), plne vyrobené je z ratanu tmavo hnedej. Ale táto sedačka nie je ako škaredé, ratanový nábytok, ktorý je zvyčajne predávajú v lacný nábytok obchodov. Rovnako ako všetky ostatné položky z Schütz Flechtwerk, on ručne-vyrobené z ratanu, ktoré sú pestované v Indonézii v rámci špeciálnych ekologický projekt.

Mnohí odborníci očakávajú, že dopyt po ekologicky šetrných nábytku v nasledujúcich rokoch sa bude zvyšovať

Produkcia surovín, orientované na trvalo udržateľný rozvoj recyklácie materiálov, šetrné k životnému prostrediu a výrobné procesy bez použitia škodlivých látok, ktoré sa stávajú čoraz viac populárne. Ale ako viete, že nábytok je naozaj životného prostredia? Názvy ako "prírodný nábytok" alebo "biomebel" sami hovoria málo. Len v prípade, strom je pečiatka Rady na lesných kontroly (FSC), môžete si byť istí, že to vytvorili pre radosť z prírody, bez jasné, odrezkov a pesticídov.



Ale aj certifikované drevo nie je povinné'uistite sa, že byť šetrné k životnému prostrediu vo všetkých ohľadoch. Napríklad, ak je certifikované drevo dodávané z Brazílie, dlhodobé dopravné prostriedky významné emisie oxidu uhličitého dopravy. Preto, niektorí výrobcovia dávajú prednosť obchodu len na vzdialenosti. Napríklad spoločnosť vytvára strom, zníženiu jeho krajiny lesov FSC certifikované, a potom predáva nábytok z lokálne.

Nábytok z recyklovaných materiálov blíži k zelený životný štýl. Hoci zdrojové materiály sú často vytvorené v normálnych podmienok a bez ohľadu na prostredie, sú, aspoň nie skončiť v odpadky a tak neznečisťujú životné prostredie.

Veľká zmena: renovácia a predaj cenných papierov, starý nábytok



Rarity z odpadkov

Vyradené plast v rukách Britský dizajnér Richard malý (Little Richard) premení jedinečné kusy kancelárskeho nábytku. Stoličky RD4 vyrobené z pevného plastového spojivá úplne vyrobené z recyklovaných plastových odpadov, a každý z nich je k dispozícii v jednej kópie je žiadna stolička nie je podobné inému, a všetky sú vyrábané v rôznych farbách. Staré svetre a sukne z jeho vlastný Kabinet, príliš, môže premeniť nábytok. Spoločnosť Droog Rag Stoličky je staré oblečenie útulné kreslá, okrem iného skvelý vzhľad. A aj rozbité okuliare môžu byť na stole v obývačke, ako vázy: ručne fúkané vázy Karpos z Amerického návrhára Karla Delano (Charles Delano) 100% vyrobené z recyklovaného skla.



Plechovky, akonáhle sa v sede alebo konzervované olivy, na podniky Švajčiarskej firmy Rafinesse & Tristesse zase do detská hračka kuchyne alebo m', ktoré pusinky. Každý lístkového jedinečný a dizajn závisí na peňažné materiálov. Ak ste si sadnúť na pot z pod olivy, telefón, v kabíne sa môžete osprchovať. A skutočne: v kabíne Re (tro) Sprchovacím kútom od nemeckej firmy Lab 612 každý deň osprchovať, potrebné zariadenie bolo inštalované v mieste telefón. Bohužiaľ, táto položka je k dispozícii iba v niekoľkých prípadoch, sériovú výrobu nie je plánované.

Iľja Jefimovič Jakovlev

Foto livemodern. com todesignco. com, www. outnext. com

Zdroj: Salón. Su

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика