среда, 30 июля 2014 г.

Vlastnosti, konštrukčné prvky a výber strešných Okien

Vlastnosti, konštrukčné prvky a výber strešných Okien


 Vlastnosti, konštrukčné prvky a výber strešných Okien Nedávno podkrovia, priestory boli používané hlavne na ukladanie vecí. Teraz podkroví je plný miestnosti domu, často vybavené obývacej izby, prevádzkové priestory a na iné účely.

Prvý podkrovie s'objavil sa v Paríži žili umelcov, študentov, hudobníkov. Ako podnebie Francúzska je v rôznych m'kvalita, dokonca aj v zime v podkroví nebola zima dokonca bez Ústredného kúrenia.

Strešné Okná boli navrhnuté v roku 1942, a v povojnových rokoch, keď tam bolo veľa zničených budov, podkrovné izby začala používať častejšie. Strešné okno poskytuje optimálnu úroveň pokrytia podkroví a správne vetranie.

Široko používaný v podkroví sa začala približne v druhej polovici minulého storočia. Strešné začali vyrábať mnoho spoločností. V súčasnej dobe, v podkroví nie je len časť krajiny budov, ale mesto je high-vzostup budovy. Podkrovie mnoho vykúpiť, čím sa zväčšuje obytný priestor bytu.

Funkcie svetlíkov

Sú svetlíky v streche, ktoré má uhol naklonenia na poschodí je asi 45 až 70 stupňov. Preto ich dizajn a inštalácia sa líši od normálnej Windows. Medzi výhody okno do podkrovných priestorov, hlavné je, že poskytuje tepla, a poskytnúť osvetlenie pre 40-50 percent viac, fasáda, Okná. Okrem toho, že box je ďalšia dekorácia budovy a harmonicky spája do jeho interiéru.

Ale, pretože okno podkroví je súčasťou strechu, potom sú vystavené maximálnu expozíciu voči atmosférickým vplyvom. Na tomto základe, strešných Okien pred'sú špeciálne požiadavky na tesnosť s'zlúčeniny, izoláciu a ochranu pred vonkajšími vplyvmi.

Okno z podkrovia, ktoré je predmetom významný vplyv vetra, chladu, tepla a ultrafialového žiarenia. Často je to na dlhú dobu je sneh alebo liatím prúdy dažďa alebo kondenzácii vody.

Preto, okná by mala mať vysoký termo-fyzikálne parametre, musí utesniť a uložiť rozmerová presnosť za celú dobu ich prevádzky.

Navyše, vysoké požiadavky pred'sú všetky konštrukčné prvky okno - sklo, okenné kovanie, rám. A ak dizajn fasády, Okná sú možné niektoré kompromisy, aby znížili svoje náklady a vytvoriť jednoduchý dizajn, strechy, Windows nie je platný.

Tak, materiál rámu, ktorý je uhol sklonu, je vystavený nepriaznivým často ťažké, vonkajšie vplyvy. Zároveň podľa veľkosti a pevnosti rámu potrebné pre normálnu prevádzku systému Windows. Okno je otvorené, často, a to opakované otváranie a zatváranie na tesnosť rabbet by sa nemal zmeniť. Navyše, rám musí tiež zabezpečiť, vysoké tepelné vlastnosti stavby.

Popísané spĺňajú požiadavky lepené lúč, vyrobená z vysoko-kvalitného dreva ihličnatých plemien stromu. Okná vyrobené z tohto materiálu majú dobré ekologickosť, majú atraktívny vzhľad, dokonale kombinované s inter'loď z akéhokoľvek štýlu. Aj tieto Okná sú odolné a majú vysoký výkon vlastnosti. Okrem toho, ich výrobu pomocou špeciálnych technológií, ako sú vákuové sušenie materiálu, lepenia dreva v niekoľkých vrstiev, ktoré zabraňuje deformácii materiálu. Tiež materiál je spracovaná antiseptickým zloženie a potom pokrytá špeciálnym lakom v niekoľkých vrstvách.

Často sa používa ako okno vystužené kovom, multi vysoko kvalitného PVC-profil.

Vlastnosti a dizajn strešných Okien

Svetlíky sú komplexné inžinierske systém s starostlivo premyslený dizajn ochranu pred vonkajšími vplyvmi. Pre ochranu pred slnkom sa zvyčajne používajú alebo závesy a rolety, alebo špeciálne sklo. Ako reflexné sklo si ujsť ultrafialové žiarenie a vytvoriť ilúziu, zrkadlové sklo podkrovných priestorov

Sklo môže byť vyrobené z tvrdeného skla. Takéto sklo má vysokú mechanickú pevnosť, 5 alebo 6-krát vyššie než bežné sklo. Toto sklo sa môže vydržať veľké množstvo snehu, a je schopná, bez zmeny ich prevádzkové vlastnosti, aby vydržali hmotnosť osoba. Ako je sklo umožňuje bezpečne vykonávať opravu a iné typy strešných prác. Okrem toho, tvrdené sklo je bezpečný pre ľudí, a to aj v prípade jeho poškodenia, ako rozbité sklo na veľký počet malých fragmentov, nie ostrá.

Ďalšie dôležité charakteristiky skla, okrem bezpečnosti pre ľudské a mechanická pevnosť sú tepla-tieniace vlastnosti. Ak zasklenie poskytuje slabé tepelný odpor, potom náklady na vykurovanie podkrovný byt zvýšiť, ktorá nie je efektívna. Aj v tomto prípade okna je vystavené mrazu a rosy.

Aby sa tomu zabránilo, odborníci odporúčajú inštalácia otvorené podkrovie s plynom-sklenené. Také balíky súčastí nízke emisie tepelnoizolačné sklo a sklo plnené xenón, kryptón alebo argón.

Ušetriť peniaze môžete použiť dvojité Okná s nízkou tepelnou-tieniace vlastnosti, ale v takom prípade, keď podkroví prevádzkované len v teplom ročnom období. Silu a bezpečnosti nie je ten prípad. V ostatných prípadoch, t. j. keď podkroví zariadená na celoročné bývanie, odborníci odporúčajú inštalácia svetlíky s vylepšené tepelné vlastnosti. Okrem toho sa odporúča zvoliť okno s samozahvata, keď budova sa nachádza v hlučnom mieste. Zvýšená zvukotesné schopnosť skla je dosiahnuté použitím v jeho dizajn gazonapolnitel a hrubé sklo.

Okrem tepelnej izolácie, podkrovný Windows dôležité funkcie chráni priestorov od vysokých letných teplotách. S týmto cieľom v okne dizajn je pridaný do prvky na ochranu pred slnkom - roll-up, závesy alebo žalúzie, vo vnútri systému Windows, a diaľkovo ovládané rolety s vonkajšej strany konštrukcie.

Typy Windows a ako sú otváracie

Teraz urobiť okna na podkroví dva typy - šikmé a zvislé. Zvislé okno reproduktory sú nainštalované v boxoch na streche svahoch, a šikmé - strešné roviny. Zvislé okno nie je veľmi výhodné z praktického hľadiska, lebo vytvárajú v interiéri veľa tieňa. Inštalácia šikmých strešných Okien v tejto súvislosti je vhodnejšie, pretože izba je pokrytá veľmi dobre a rovnomerne.

Ako pravidlo, počas navrhovania a výstavby podkrovia kombinovať použitie systému Windows z dvoch typov. Osvetlenie bolo primerané a jednotné, to by presne vypočítať jeho úroveň v miestnosti, a na tomto základe byť umiestnené primerane šikmé a zvislé okno.

Aj Krídlové Okná sa líšia podľa typu ich otvorenie. Takže, môžu byť otvorené od spodnej strane okna, alebo z hornej ruke. Prvý svetlík bol otvorený od spodnej strane. Tento spôsob otvárania vyžaduje veľa voľného priestoru pod oknom. Ak chcete otvoriť okno, budete musieť urobiť niektoré úsilím, ktoré vyžaduje opierka, a teda dostatočný voľný priestor.

V súčasnej dobe sa spôsob, ako otvoriť okno, závisí od toho, ktorú pozastavenie systému list na políčko použiť. Zavesenie na strednej osi je teraz najčastejšie. Box neotáča okolo tejto osi, a rukoväť sa nachádza v hornej, alebo dolnej časti. Umiestnenie kľučky závisí od toho, akú výšku od podlahy-montáž okno v izbe.

Často používané a Windows s a kombinovaná metóda otvorenia. Tento spôsob otvárania je kombináciou vyššie popísané metódy a otvorenie zdola nahor na vonkajšej strane. Otvorenie systému slúži nielen na otváranie Okien, ale aj pre vetranie priestorov.

Okrem toho sa v návrhu okno určené na vetranie, zariadenie, ktoré realizuje prirodzené vetranie, a v prípade, že okno je zatvorené. Ale tzv. "smart Windows", vybavený dážď senzory, samozatváracie v daždi. Systém autodrive s diaľkovým ovládaním sú nevyhnutné, ak potrebujete nainštalovať okno na vzdialené miesto, a v tom prípade, keď v podkrovných priestoroch a je vybavený mnohými Windows.

Nedávno výrobcovia ponúkajú výstavbu strešných Okien, umiestnenie rotačných osí o dve tretiny výšky krídla, a s osou rotácie v hornej časti konštrukcie. Spoľahlivé upevnenie okenice a bezpečnosť je tiež účtovaná s použitím plynu-vyplnené pružinami. Okrem toho, v niektorých moderných Krídlové Okná má osobitný spôsob otvorenia v strane, ktorá vám pomôže ísť von na strechu. Okna tohto typu je tiež anti-lietadla priesvitné svetlo, a Lk.

Odporúčania na výber strešných Okien

Na výber typu, štruktúra a výška strešného systému Windows sú určené individuálne zvláštnosti každého z podkrovia. Napríklad, celková dĺžka okno určené osobitne pre každý povrch. Vždy je táto dĺžka by nemala byť väčšia ako polovica dĺžky povrchu.

Keď vyberiete položku Windows pre výstavbu manzardovou podlahy domy, historické budovy, odporúča sa aplikovať šikmé Okná. Tak harmóniu historické budovy nesmie byť prerušená.

Keď vyberiete položku Windows pre obytné lofts zvážiť pomer presklené plochy k ploche podlahy. Tento postoj sa nazýva svetelný faktor, a musí byť 1:10 alebo 1:8.
Tiež, vyberte položku Windows sú umiestnené vertikálne nad sebou, rovnakej šírky, a Windows, nachádza sa v blízkosti všetkých rovnakej výške.

Pri výbere veľkosti okna je odporúčané, aby sa riadi hodnota sklon strechy. Takže, na menšom svahu mali nainštalovať okno dlhšie, a naopak. Vysoká pozícia okna (na hrebeň) odporúča sa v prípade, ak to bude v druhom riadku Windows. To vytvára pocit expanzie vesmíru, a v podkroví bude zdať ľahké a vzdušné.

Pod oknom musí byť nainštalované batérie, aby sa zabránilo kondenzácii. A windowsills odporúča umiestniť krátke vzdialenosti od steny tak, vzduchovej medzery.

Montáž strešných Okien a príslušenstva

Self-montáž strešných Okien vyžaduje znalosti z technológie ich inštalácie, konštrukcie okien a iné funkcie. Takže, ak chcete nastaviť ráme strechy sa vzťahujú tím konštrukcia, ktorá strešné okno s'integruje pevne s strešnej krytiny. Tento tím dizajn sa nazýva platu. Taktiež tento dizajn je a kanalizácie. Okrem toho tiež použiť profily špeciálny dizajn tesnenia. Tieto prvky majú na stranách okna v jeho hornej časti. Nižšie návrhy zriadiť a viesť zástera.

Okrem toho, ak podkroví miestnosť je miestnosť s vysokou vlhkosťou, potom rámu a rámu box je pokrytá polyuretánu zloženie.

Príslušenstvo pre strešné Okná sa používajú nie ako normálne Windows. Pod príslušenstvo pochopiť fix zámky, kľučky, trenie závesy, vstavané ventily, a v niektorých prípadoch celý systém zamykania.

Podkrovný Windows, aby teraz veľa firiem, z ktorých každá ponúka dizajn vlastné funkčné a bezpečné príslušenstvo. Štruktúrne, okno je pomerne rozmanitá a s odporúčaniami odborníkov s cieľom vybrať najlepšiu možnosť pre každého manzardovou premisa je jednoduchá. Okrem toho, napriek obmedzenej veľkosti strešných Okien (prostredníctvom funkcie dizajnu), nastavením spolu niekoľko prvkov zasklenie môže veľkých plôch.

Prejsť na: Krídlové Okná a podkrovné schody - > Otvoriť podkroví



Zdroj: www. materik-m. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика