четверг, 31 июля 2014 г.

Ako vybudovať dreva

Ach strom! Podivné materiál pre vidiecky dom! S ich rukách odrezané, oshkurit - a postavený ak nie chata, aspoň stromy'Jan Bungalov. Musíte však vedieť, ako sa postaviť. A hovoriť o tom.

Najjednoduchšie technológie stromy'drevené bytovej výstavby prišiel k nám z posledných Sovietskej minulosti. Pozostáva predovšetkým v príležitosť získať pri príležitosti niektoré stromy'drevené stavebné materiály: predám dosky používať, vytiahnite drevín pár nelegálne vyrúbaných šachty, alebo napríklad dohodnúť s chalanmi z neďalekej píla, ktorá pre fľašu na loď auto "dosky". Ďalšie hodil plakať, volá na pomoc susedov a príbuzných, potom bez veľkého technického špeciality "zvýšená" dom. Ako stromy'drevo, strecha a Nadácie, ale niekedy zavolať táto budova domu v plnom zmysle slova jazyk nie je otočené. Preto tieto metódy berieme do úvahy nebude.

Starý druh technológie vyvinula a uplatňovať stále našich predkov, ktoré sa podarilo bez jediného klinca na stavať domy a stromy'drevené paláce pre monarchical osôb. V tomto prípade, oznámenia, nemal atstovai slyly, pretože ani píly, ani rezačky, zase z protokolov valce, keby nie. Ako s'dovali denníky? Po prvé, rez tzv. "poháre", potom získaných z logov korún. A že stena nie je skewed. v jednej ceste, nezabudnite pri kladenie vencov na alternatívne zem a hornej hlavne na kompenzáciu taper normálne hobľované denníky. Tak, brevnishku pre zrubové domy boli postavené v Rusku po mnoho desaťročí.

A teraz, hoci na súde, v dvadsiatom prvom storočí, technológie, a veľký, nezmenili: ak je voľba bola hobľovanie denník, vo Všeobecnosti, algoritmus stavať domy budú približne rovnaké. Princíp vytvorenia rám nie je závislá na dvoch podlažiach v dome alebo jeden malý dom alebo veľký, to je zariadený s balkónom-Bay Windows alebo obklopený obvode veranda. Hoci, síce, skúsenosti ďaleko a blízko susedmi, ako aj najnovšie technologické pokroky, aby ich úpravy a tu.

Napríklad, pre formuláciu denníky teraz uplatniť nielen dobre známe "ruského Pohára", ale s'jednoty s Sibírsky groove alebo použite nórsky skúsenosti, praktické a spoľahlivé. A naozaj "Pohár" zmenilo, teraz dodáva sa v dvoch typov: jednoduché (valcovité alebo kole) a komplexné (s multi-level profil). Komplex "Pohár" ponúka užšiu strih, a, resp, najlepšou ochranou pred vetrom. V prípade "poháre" problém windbreaks rozhodol položiť použitie dvojitej vrstvy tmelu. Okrem toho, zodpovednosť výrobcov a urobiť všetky potrebné drážky, diery inžinierske systémy, melódie pod uhlom strechy, nie je obmedzený na "poháre".

Zmeniť typ denníka, ktoré môžu byť teraz robil na špeciálne vybavenie a majú valcového tvaru. Je jasné, že v tomto prípade, po prvé, Montáž korún ide oveľa rýchlejšie, ako nie je potrebné upraviť topy šachty na dôvody, druhý, ušetriť peniaze na dokončovacie operácie (ako denník už nevyžaduje žiadne ďalšie dokončovacie práce). A výrobcovia sú aktívne pracuje na zlepšení sušenie dreva, ktoré v niektorých prípadoch je dokonca žiadúce. V súčasnej dobe k dispozícii výrobcovia zariadení umožňuje suché polená až na 18-20, a v niektorých prípadoch až 10-13 percent vlhkosti. Ktoré, prirodzene, znižuje zrážanlivosť rám, že pri používaní denník prirodzená vlhkosť sa pohybuje od troch mesiacov do jedného roka.

Iná fyzická majetku drevo praská, t. j. vzhľad aspoň sušenie trhliny v denníku. Prihlásenie nie krakovaný na viditeľnom mieste, výrobcov, v predstihu, aby špeciálne kompenzačné či záleží na jej dodržaní, vďaka ktorej crack je tvorený na pravej strane, následne neviditeľné strane denníky, po ktorom obrobku je profilované. Avšak, viac radikálny spôsob, ako sa zbaviť prípadných trhlín je stále sušenie dreva. Ak materiál nie je dostatočne suchá, uplatňovať iné technologických metód, najmä na vybudovanie druhej podkrovia, podlahy, na rám technológie s následnou smerom do stromu, napodobňovanie stromy'drevený rám. Hmotnosť hornom poschodí, má svoju geometriu, eliminuje nerovnomerné zrážanlivosť prízemí. Aj na boj proti zmršťovanie použiť špeciálne kolíky - vertikálne - "zviazať", ktorý zvyšuje tuhosť a umožní ovládať zmršťovanie.

Pre ochranu pred vetrom v rohoch budovy sú kríž, alebo veterných zámkov, ktoré kompaktné nástenné niekoľko krát lepšie, než u konvenčných technológií.

Know-how pre dreva

Významným míľnikom v stromy'dreveného domu, budova je použitie dreva je rovnaký denník, iba spracované v píla od štyroch stranách (výsledkom je štvorcového prierezu). Drevo je rôzne, napríklad pevné profilované prirodzenú vlhkosť. Materiál dobrý, čo na to povedať, ale tiež má svoje nevýhody. Princíp Montáže domy z dreva, je rovnaký - prvý korún, po jednom, a z nich už stromy'Jan "box". Avšak, to je tiež predmetom zmršťovanie ako drevo prirodzená vlhkosť môže ľahko "príbeh" (t.j twist špirála), bude sa meniť veľkosť, a tak ďalej, a Tak jedno riešenie je urobiť veľmi sušenie ďalej dreva len minimálne zmenili svoj tvar. Sušenie materiálu steny, okrem iného, predĺži životnosť domu bez ďalších preventívnych opatrení, ako aj skrátenie doby uvedenia budovy do prevádzky, ako v tomto prípade, že povrch je možné začať ihneď po montáži rám, nie čakal na konečné zúčtovanie.

Táto technológia zahŕňa úspory a cez izoláciu stien. Steny z dreva získané prísne určité hrúbka, na rozdiel od steny vyrobené z záznamy o iné typy, ktorej uplatnenie môže mať za následok vznik "studenej mosty". Ďalej izolovať dom pomáha použitie izolácie medzi vnútorné a vonkajšie steny vyrobené z dreva. Toto umožňuje dosiahnuť vysoký tepelný výkon, dokonca aj v prípade, ak používate drevo relatívne malá hrúbka. Dizajn dreva s izoláciou mimo nelíši od bežného dreva, ale predstihuje to v tepelnej techniky vlastnosti, a ak ste vybrali optimálnu veľkosť prierezu steny - a cenou. Wall-type "lúč s otepľovanie" spĺňajú tepelné technické normy pre stavby v Severo-Západnej oblasti. Fúkanie off je vylúčené kvôli tvaru profilu, ktorý poskytuje husté prileganie lúče, špeciálne "hrad", neumožňuje offset uhlov, ako aj výber jednotlivých prvkov konštrukcie klincami, skrutkami a dowels. A, samozrejme, jeho pozitívnu úlohu účinná tepelná izolácia medzi stenami (a medzi tyče).

Uložiť lúča poskytuje tvar profilu a antiseptické účinky liečby materiál steny. Aj keď používanie antiseptiká a oheň retardants, musím povedať, toľko sa vzťahuje na budovy guľatiny. Jeden z moderných know-how na ochranu najzraniteľnejších drevo z huby, plesne a možné zapaľovanie, je použitie impregnovanie kompozície, ktoré na trhu je teraz v prebytku.

Technológia výstavby domov z lepeného vrstveného dreva, nie je rôzny od budovy vyššie drevostavbe. Materiál je, samozrejme, iná, to sa nemení, rozmery v procese výstavby (ako hrúbka lamiel, ktoré je lepené drevo, pred vložením dobre vysušené), ale Zhromaždenie princíp je rovnaký.

Avšak, tam sú nuansy tu. Skutočnosť, že maximálna dĺžka profilované lúč vyrába domácich výrobcov - šesť metrov. Na výstavbu rozsiahlych krajiny-dom - samozrejme nie je dosť. Je potrebné uchýliť sa k fúzii barov, ktorá je vždy plná starostí. A lepené lúč môže byť dlhé aj 18 metrov (aj keď v praxi, pretože dopravných problémov, často používa 12-meter). Ak dom, Montáž je značne zjednodušený vzhľadom na menší počet Zhromaždenie členov. Okrem toho, použiť lepené diely zaručuje vysokú nosnosť konštrukcie.

Nie rámu, ale...

To je všetko: nielen denník stavieb nažive stromy'drevený dom budovy. Tu je, napríklad, technológia nazýva "rámovanie", v ktorých podpore Nadácie domu je tuhý rám vyrobený z nosníkov, stĺpov a uhlopriečky. Steny budú len obálky budovy a prakticky nie je možné niesť záťaž. To umožňuje používať počas výstavby žiadne stromy'kamenných materiálov.

Výhody tejto technológie poskytuje veľa, v prvom rade to šetrí čas, pretože dizajn rámu eliminuje zmršťovanie stavby (ktoré vždy stáť'je spojená s mesiace-dlhá prestávka v práci). Opäť, ložisko rám v tomto prípade hrá úlohu nielen spoľahlivú podporu, ale môže slúžiť ako dekoratívny prvok stavby, fasády je rozdelený panel rôzne tvary, farby a prinášajú budovy pôvodný vzhľad. Takže to nie je povinné'uistite sa, že skryť. Naopak, je to veľmi vhodné pre veľké presklené plochy, najmä vo vybavení postavený-v zimnej záhrade. Denník dizajn, bohužiaľ, tento "pochváliť" nie je možné, pretože väčšina "zabavenie" pod sklom znižuje pevnosť konštrukcie.

Ale half-zrubové domy, aj presklené zo všetkých strán, veľmi silné, stoja desiatky rokov bez toho, opravy alebo vážne podnosenja, nie je prekvapujúce, že v Európskych krajinách, napr. chaty sú veľmi populárne. Lúče sú vyrobené z moderných stromy'drevené stavebné materiály, zvyčajne lepeného borovicového svetlo, ktoré je dobre co-zachováva si svoj tvar, čím sa zabezpečí stabilita konštrukcie. Ešte je potrebné dodať, že pomocou lepeného stromy'drevené trámy môžu pokryť široké rozpätie, a tak vytvoriť domov v interiéri.

Treba poznamenať, že stromy'akýkoľvek rámec ako základ pre budúce domov je čoraz viac populárny. Jeden z najlacnejších možností domy tohto typu je tzv. "sendvič". Postavený drevený rám (zvyčajne zo bar), ktorý je potom oplášťované vo vnútri a mimo stromy'Jana debnenie. Medzi tieto dve vrstvy položil vrstva z izolačného materiálu, ak je to potrebné, sú skryté rúry, vzduchotechnického potrubia a elektroinštalácie. Ako prikrývka môže konať a drevotriesky, ktorá je následne spracovaná klasickým stromy'drevený zrub alebo dom z baru.

Keď sa "rozšírené" verzia steny takéhoto domu sú montované v továrni a majú veľký panel, v ktorej ste vložili Okná, dvere, ale vo vnútri položil účinná izolácia a všetky potrebné komunikácie. Špeciálne prepravné tieto panely sú dodávané na stránky, a len pár dní z nich, ako z častí konštruktér, bude na chate. Jednou z výhod tejto technológie - celoročné, pretože budova sa môže uskutočniť v akomkoľvek počasí, vrátane sub-zero teploty. Nevýhodou je skutočnosť, že takýto panel domy len podmienečne možno nazvať stromy'drevené. V niektorých prípadoch sú dokonca stromy'rám nie to urobiť a že stačí priniesť stenové panely vyrobené na základe masívne cementové dosky, a kombinovať ich. Viac informácií o pokročilých techník, stromy'dreveného domu, budovy, dozviete sa v nasledujúcich otázkach vestníku.

Michail SKVORTSOV

Zdroj: Vidieku prieskum

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика