вторник, 29 июля 2014 г.

Použitie potrubia delené systémy pre klimatizácia apartmány

Split-vnútorný systém bloku kanál-typ štrukturálne veľmi podobné klasická Centrálna klimatizácia: vzduchové kanály, vzduchový filter, ventilátor, výmenníka tepla a kompresor-kondenzačné jednotky - to znamená, že obsahuje minimálnu sadu prvky vzduchu Centrálna klimatizácia.

V našej krajine, kde desiatky rokov alternatív vzduchu Centrálne klimatizačné zariadenia prakticky nebolo, úroveň praktické znalosti a skúsenosti v používaní takýchto zariadení je tradične na veľmi vysokej úrovni. Dnes, využívanie klimatizačných systémov, na ktoré si právom patrí a ducted vzduchu, je v neustálom praxi mnohých klimatických firiem. A to z viacerých dôvodov.

  1. Ducted vzduchu takmer sám celej triedy delené systémy umožňujú organizovať nútené vetranie servis priestorov, ktoré vedie nielen zachovať potrebnú teplotu vnútorného vzduchu, ale aj udržuje svoju čistotu.
  2. Dizajn kanál klimatizácia môže byť nainštalovaný v akejkoľvek pohodlné miesto: za kazetového podhľadu, dekoratívne steny, alebo vonku. Je to jediný typ, delené systémy, blokov, ktoré umožňujú nainštalovať klimatizáciu tak, že to proste nemohol vidieť. Vnútri uvidíte iba nasávacie a výfukové výustky, vyberte Všeobecné dizajn je oveľa jednoduchšie než vnútorných klimatizačných jednotiek.
  3. Údržba priestorov s pomocou jedného z klimatizácie a jednoduché stavby z vnútornej jednotke viesť k minimálna hodnota kanálové klimatizačné zariadenia v porovnaní s inými typmi delené systémy. Samozrejme, komíny pre PBE'ASCI vnútorné jednotky a vzduchových výustiek zvýšenie nákladov celého systému klimatizácia, ale v tomto prípade človek by nemal zabúdať, že kanál klimatizácia nielen vytvára chladenie alebo vykurovanie priestorov, ale tiež rieši problémy, ich vetranie. Preto, porovnanie komplexné náklady klimatizácia plus vstup ventilačné systémy, využívanie kanál klimatizácia je lacnejšie.

Zvážte použitie kanálové klimatizačné zariadenia na príklade obytné apartmány.

Otázka kvality mikroklímy v moderné bývanie je veľmi vážne. Dôvodom bola zvýšená požiadavky na tepelnú ochranu moderných budov [1]. Znížiť tepelné straty budov sa uskutočňuje v dvoch smeroch: po prvé, zvyšuje tepelný odpor obvodového plášťa budovy, po druhé, je to znižuje ich priepustnosť (prvé okno). Po inštalácii husté jednoduché alebo dvojité sklo jednotky dosiahnuť výrazné zníženie tepelných strát vzduchu infiltráciou. V porovnaní s bežnou stromy'drevené Okná, výška vonkajšieho vzduchu, ktorý prenikne apartmány, znížiť, desiatky krát! Z hľadiska zníženia tepelných strát je veľmi dobre. Je tu však ďalší problém: systém prirodzené vetranie, používané vo väčšine domovov, nemohol poskytnúť vysokej kvality vzduchu v byte s dvojitým sklom. V skutočnosti, väčšina domov je namontovaný iba prírodný extrakt a vstupu, systémy vetrania č. Takže ak v miestnosti č vzduchu prichádza cez voľnosťou v systéme Windows, nie je tam žiadne výfukové, tak ako vziať vzduchu proste nikde.

Kanálové klimatizačné systémy umožňujú riešiť problém a organizovať prívod čerstvého vzduchu do priestorov, bytov. Základná schéma vzduchu ďalej. Mimo vzduchu je prevzaté z budovy a izolované potrubia vstúpi do bytu. Prechode cez filter a elektrický ohrievač, vzduch čistí od prachu a ohriata na požadovanú teplotu. Potom vyčistiť a ohriaty vzduch sa zmieša s recirkulovaný na sacej strane kanála klimatizácia. Zmes mimo a recirkulácia vzduchu je chladí alebo zohrieva pomocou freón výmenníkom tepla a ventilátorom je dodávaný prostredníctvom izolované potrubia v zúčastnil izby.

Prietok vonkajšieho vzduchu

Prietok vonkajšieho vzduchu je stanovená na základe dvoch voľby [2]. Prvá možnosť je celková plocha na osobu menej ako 20 štvorcových metrov za 1 sq. m obytný priestor bytu musí byť vykonané 3 kubických m / h mimo vzduchu. Apartmán pre obytnú plochu 70 štvorcových. m výška vonkajší vzduch bude suma do 210 kubických m / h

Druhá možnosť je celková plocha bytu, pre jednu osobu viac ako 20 štvorcových M. Potom pre 1 osobu musia byť predložené 30 kubických m / h vzduchu. Ak maximálny počet ľudí, rovná 4, potom je potrebné prietok vonkajšieho vzduchu je rovná 120 kubických m / h Osídlenie v tomto prípade je hodnota 120 kubických m / h Pre byty s veľkým námestím, zvyčajne vypočítaná hodnota prietoku vzduchu, definované podľa počtu ľudí.

Moc conditioner je chladenie

Čo klimatizácia je odlišné od akéhokoľvek iného tepelné zariadenie, a to tak, že chladiaca funkcia. Ak sa vzduch na čistenie režim chladenia a zvyšok nechajte, potom bude výsledok nič - ohrievač, ionizátor, ventilátor, ale žiadne klimatizácia.

Základné pravidlo na výber klimatizácia - výkon chladenia by byť trochu viac (5-10%) maximálny nadmerného tepla v miestnosti. Na výpočet je potrebné (maximálne) kapacita kanála klimatizácia, musíte určiť maximálny prebytok tepla v klimatizované. Budú pozostávať z zisky zo slnečného žiarenia alebo z umelého osvetlenia, zisky z vnútra ľudí, zisky z domácich spotrebičov a zisky z vetranie vzduchu.

Funkciu obytné apartmány sú nízke špecifické teplo prebytok. Vo väčšine prípadov, hodnota špecifickej tepelnej prebytok rovná 60 až 100 w / štvorcových m celkovej plochy.

Ak sa vezme priemerná 80 W / sq. m pre bytový 100 sq. m tepla prebytok bude suma do 8 kW. V tomto prípade, vhodný kanál, klimatizácia.

Klimatizácia v chladnom období

Kanálové klimatizačné systémy majú funkciu tepelného čerpadla, ktoré môžu účinne tepla prichádzajúci vzduch, keď je vonkajšia teplota vzduchu -5 0C. Ak vonkajšia teplota klesne pod, tepelné čerpadlo, účinnosť sa znižuje, a použitie klimatizácie môže viesť k poškodeniu kompresora. Pri používaní mimo vzduchovod klimatizačné zariadenia musia byť vykurované. Ak to chcete urobiť, použite elektrické ohrievače. Hlavným parametrom ohrievača je jeho tepelná kapacita, ktorá musí byť väčší alebo rovný tepelnej energie pre vykurovanie prívod vzduchu na požadovanú teplotu. Menovitý výkon ohrievača Q (kW) závisí predovšetkým na prívod prívod vzduchu L (kubický (m / h), mimo teplota tнар (0C), požadovanú teplotu vzduchu v prúde vzduchu, ohrievač tnom (0C):

Q = 0, 278 * L * s * c * (tnom - tнар) W (1)
kde: s - (pre praktické výpočty, 1, 2, kg / m kubických);
s - hmotnosť tepelnú kapacitu vzduchu (pre praktické výpočty rovný 1, kJ / kg).

V našom prípade je potrebné, aby teplý vzduch prietok 120 kubických m / h teplota -28 0 C až teplote +20 0C s elektrickým ohrievačom.


Potrebný výkon ohrievača:
Otázka= 0, 278 * 120 * 1, 2 * 1 * (20 - (-28)) = 1922 W

Je dôležité, aby kapacita elektrického ohrievača pre obytné apartmány takmer vždy menej ako príkon kompresora. Napájací kanál, klimatizácia s ohrievačom prakticky rovnaké pre oboch, letné a zimné obdobia ako práca alebo kompresora, alebo ohrievač.

Ale v moderných bytových domoch ďalšie ohrievač vonkajší vzduch kanálové klimatizačné jednotky vo väčšine prípadov nevhodná. A tu sú tri dôvody.

  1. Pri práci kanál klimatizácia veľkú časť vzduchu recirkulácia, preto teplota zmesi na výstupe z dodanie mriežky sú oveľa vyššia ako vonkajšia teplota. V našom príklade toku vonkajší vzduch je 120 kubických m / h pri teplote -28 0 C (Moskva)a vracanie - 1530 kubických m / h pri teplote +22 0C. Z toho vyplýva, teploty privádzaného vzduchu (teplota zmesi) je +18 0C. V teplom období privádzaného vzduchu teplota je od +12 +14 0C, tak +18 0 C v zime nie je zima. Z hľadiska správne vetranie, čerstvého vzduchu do miestnosti príliš, musia byť predložené v hornej priestoru s teplotou pod izbovú teplotu.
  2. V zime, obytné kúrenie a výkon vykurovacieho zariadenia je vybrané na základe tepelných strát náhradu priestorov cez obálky budovy a ohrev vonkajšieho vzduchu, potrebné pre vzdušný priestor [1]. Preto, ak vykurovací systém je navrhnutý správne, miestnosti v zime prehriatiu. Aj pri navrhovaní nie sú považované za domáce odvod tepla, ktoré vedie k dodatočné teplo obytných priestorov. Ak chcete odstrániť tieto prebytočné teplo môže byť aplikovaný kanál klimatizácia s nasávaný vonkajší vzduch.
  3. Cena tepelnej energie z vykurovacieho systému, zvyčajne šesť krát menej ako cena elektrickej energie. Využívanie tepla z vykurovacieho systému je oveľa výhodnejšie, než inštaláciou ohrievača.

Hluk

Hluk je klimatizácia v byte najkritickejších v noci, keď spí. Množstvo prebytočné teplo a v noci zvyčajne minimálne, pretože nie je slnečné žiarenie, osvetlenie, a činnosti ľudí je minimálny. Vo SV'v tejto súvislosti pre kanálové klimatizačné zariadenia hladina hluku, musí byť považovaná za minimálnu rýchlosť ventilátora z vnútornej jednotky. Ako pravidlo, kanál vzduchu-kondicionéry sú umiestnené mimo priestorov v haly, sklady a tak ďalej, okrem kazetových stropných. Preto, úroveň hluku, prichádza z vnútorného bloku v ubytovacích zariadení, čo je oveľa menej ako, napríklad, hlučnosť vnútornej jednotky o iné typy, ktoré sú umiestnené priamo v klimatizovaných izbách (pre rovnaký výkon).

Teda, ducted vzduch môže účinne riešiť otázky klimatizácia a vetranie priestorov. Tento druh zariadenia produkuje veľa spoločností, ktoré: DAIKIN, VŠEOBECNÉ, MITSUBISHI ELECTRIC, MITSUBISHI HEAVI, SANYO, HITACHI, TOSHIBA.

C. Bruch, Združenie "Japonsko-usa"

Literatúra
1. Výstrižok 23-02-2003 " Tepelná ochrana budov". - M : Gosstroy Rusko, 2004.
2. Výstrižok 41-01-2003 " vykurovanie, vetranie a klimatizácia". - M : Gosstroy Rusko, 2004.
Zdroj: "Budprofi" 1 (47)

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика