четверг, 31 июля 2014 г.

Späť na strom

Stromy'drevený dom, ktorý zvolil ľudí osobitného skladu. Tendencia mierne kontemplatívny život, nádych pokoja, sú funkcie osoby, ktorá zvyčajne jesť takéto bývanie. Tieto vlastnosti sú prítomné v nej, ak nie je na celý život, aspoň v činnostiach, pre ktoré takéto domy sú často postavené.

Stromy'drevený dom na bývanie

Strom - úžasný živý materiál (steny priechod vzduchu cez štruktúry vlákien v oboch smeroch). To je dôvod, prečo stromy'dreveného domu, vždy je to jednoduché, aby sa dýchať: zdravotne-hygienickým požiadavkám a drevených stien a námestia sú považované za najviac pohodlné. Mali by sme tiež spomenúť výborné tepelnoizolačné vlastnosti dreva v dome teplo v zime a chladenie v lete.

Hrúbka steny závisí od použitých materiálov, konštrukcia a dizajn zimná teplota charakteristické oblasti, v ktorých domov je postavený. Pre masívne steny, ako dizajn teplota, ako pravidlo, vziať priemerná teplota v najchladnejšom p'acidente počas roka. Na základe týchto parametrov, a je určená minimálna hrúbka steny, ktorá bude poskytovať obytných teplota nie je nižšia ako +20 C S dizajnom zimné teploty a riadne fungujúce kúrenie.

Drevo ako materiál

Pre výstavbu bytových stromy'drevené domy použiť smrek, borovica, smrekovec, dub, gaštan. Najviac cenené dreva Severných zemepisných šírkach, kde strom rastie len v krátkych letných, t.j. pomaly, dosiahol vek 100-150 rokov. Stavebný materiál z tohto stromu husté a silné, drevo je červenkasté mimoriadny a silkiness. Len ihličnaté dreviny vo svete existuje okolo 600 druhov. V stavebníctve je široko používaný:

Sosna - drevo je žlto-červené svetlo-žltá, s vysokou životnosť na malé o'objemnú hmotnosť a jednoduché spracovanie. Borovica, v porovnaní s listnatých druhov, m'Yaksha a menej predmetom zmeny spôsobené vplyvom vlhkosti. V priebehu času, drevo stmavne, jadro výrazne odlišovať.

Smrek. Existuje asi 40 druhov, smrek, jeden z nich v Rusku - 8. Používa sa v stavebníctve (Rada podláh, striech a malých výrobkov), teraz široko používaná na výrobu výrobkov podľa Európskej normy (obloženie, Europol).

Jedľa. Existuje asi 50 druhov, 9 z nich - v Rusku. Najčastejšie Sibírska jedľa (rastie v Severo-Východe Európskej časti a na Sibíri) - štíhla strom až 30 m Jedľa dáva vŕtačku a okrasné dreviny. Široko používaný pre výrobu tvarovaných výrobkov na Európsky štandard.

Smrekovec. Dnes prišiel do módy parketové Dosky z Sibírsky smrekovec (nemýliť si s parkety): to je jednoduchšie ísť a oveľa silnejšie borovica, hoci horšie ako dub. Hlavná vec - nie je rozšírená na absorpcie vlhkosti (to je zbytočné robiť, napríklad, ruky osi, ktoré sú známe, sa namočia).

Céder. V katalógoch veľa návrhov od USA stavitelia domov s cedar na $ 1500-1900 za m2. V Rusku to isté sa dá urobiť v 2-2, 5 krát lacnejšie. Plus bohaté tradície výstavby.

Pamätajte si, hlavných listnatých stromov, hoci to priamo v konštrukciách budov sa používajú oveľa menej často, ihličnaté.

Dub. Drevo je trvanlivé a odolné voči kazu, má krásnu textúru a farbu, dobre ohnuté a je spracované veľmi jednoducho. Ale skôr, to je konečná materiálu.

Bukové pevnosť a tvrdosť trochu horší dubové, ale to je viac náchylné k hnilobe z dôvodu vysokej hygroscopicity. Textúra rôznych krásu a vysoko dekoratívne vlastnosti. Umieranie je výrazne rýchlejšie ako u iných plemien, a trhliny, keď je to podstatne menej. Bukové ľahko rozrezané a spracované.

Mahagón. Podľa tejto hlavy na ruskom trhu sa predávajú rôzne druhy tropických stromov, ktoré majú farbu a čiastočne štruktúry dreva. Sú ľahko manipuluje a, hoci natoľko odlišné m'aké drevo, sú populárne stolárskych materiálov - ani nie tak pre krásu, ale pre značnú odolnosť voči poveternostným vplyvom a schopnosť zmeniť tvar a veľkosť.

Aspen používa sa hlavne pre stavbu parnej kancelárie.

Breza. Používa sa pre parkety a parkety Palube.

Sochory pre domáce

Tradičný denník, z ktorých sa po stáročia postavené domy naši predkovia, postupne upadajú do minulosti: teraz je to len surovín vytvoriť oveľa viac sofistikované materiály. Teraz v podstate platia denníky alebo v tvare lúča (pevná lepená).

Kola prihlási. Dôstojnosť záznamy - plochý, okrúhly tvar, čo umožňuje dosiahnuť tesný s'jednoty. Priemer navrhovanej na výstavbu prihlási sa pohybuje od 160 do 220 mm, niekedy dosahuje 240 mm

Kufor predbežné vymazaná z kôry, a potom prešiel cez systém frézy, sústružnícke v perfektnom valec s starostlivo spracované povrchu. Potom, ktorým čelí protokolov, vytváranie drážok, hrady, zámky (vanzovich poháre), vŕtanie technologických otvorov, spracovanie antiseptiká a oheň retardants.

Dreva. Materiál - ihličnaté plemien dreva. Drevo je možné tieto hlavné rozmery: 100x100 mm, 100x150 mm 150x150 mm Dĺžka - 6 metrov (dlhší lúč bude stáť 10 až 15% drahšie). Najjednoduchšia možnosť - masívneho dreva. To je priemyselne vyrábané z protokolov, pílenie off štyri hrany.

Profilované lúč. Na jeho výrobu konvenčných dreva sú uvedené niektoré štandardný formulár (profil). Cena za 1 m2 získané z takéhoto dreva, steny v priemere o 250 rubľov /m2.

Výhody lepené profilované lúča: dom je rýchle a jednoduché deje, tužidlové izolácia, nie je potrebné. Dom vyrobené z lepeného denník ihneď po stavbe má pekný, elegantný vzhľad a nevyžaduje ďalšie spracovanie.

Ak sa chcete zbaviť problémov, zmršťovanie a deformácie, stromy'drevené konštrukcie sú čoraz viac využívajú lepené profilované lúč. Takýto bar nemá vlastné slabé stránky masívne celá guľatina a rezivo. Vlhkosť sa zvyčajne 9 + / -1%, je odolnejší a menej náchylné na rôzne nežiaduce účinky (mc,, a tak ďalej ). Pevná lepená bar, zmršťovanie nepresahuje 1%, čo umožňuje výrazne znížiť trvanie výstavby stromy'drevený dom "na kľúč", tak dlhé čakanie zrážok rám nie je potrebné.

Tajomstvo tvorby

Výhody z lepeného vrstveného dreva v dôsledku jeho výrobný proces, ktorý sa skladá z niekoľkých po sebe nasledujúcich etapách. Najčastejším materiálom pre lepené drevo z borovice a smreku, najmenej - smrekovec a cédrového dreva. Prihlási sa rozprestiera na doskách potrebnej veľkosti, ktoré je dôkladne vysušené. Po dosky sú sušené, zaobchádzať s samozhášacie prísady a antiseptiká, ich lietadlo za prvej triedy čistoty.

Tieto starostlivo sušené, oestrogenic, triedené a zhromažďované na kúsky dosiek, ktoré sa nazývajú hrúbka lamiel, na špeciálne lisy a lepeného dreva. Na lišty môže byť od 2 do 5, ktorý umožňuje, aby sa lúč dosť "hrubé" - maximálna hrúbka až 200 mm Pre lepenie použiť špeciálne vysoko odolných vode, lepidlá, ktoré nie narušiť schopnosť dreva " dýchať".

Tento materiál nie je zmenší, dom, vyrobený z nej, stratí v priebehu niekoľkých mesiacov, maximálne, cm na meter výšky, ale hlavne kvôli megazooka kompresie. Ale náklady na takéto lúče od rôznych výrobcov z 320 dolárov na $ 700 na 1 m3, v závislosti od krajiny pôvodu a materiálu.

Voda a oheň

Vnútorného plášťa by mal byť použité drevo s vlhkosťou až 15%, pre vonkajšie až 20%. Vlhkosť podlahy by nemala prekročiť 15%. Ale vlhkosť dosiek na výrobu stolárske výrobky by mali byť viac ako 8%.

Život

Antiseptiká. Ako je často počiatočný bod (bod spracovanie) a koncového zákazníka rozptýlené v priestore, drevo na ceste, v rôznych pohodlie podmienky, ktoré môžu začať hniť, ísť plesnivého. Antiseptické v tom, že nie je liek na tento problém, ale 80% to rieši. A rieši ju v budúcnosti, keď polotovary pre domy, ktoré už boli schválené na svojich miestach. Preto sa odporúča používať ošetrené drevo.

Oheň horenie liečby. Proti požiaru existuje mnoho impregnovanie, nátery, obrazovannykh materiálov a oheň-horenie lakom. Samozrejme, žiadna z týchto nástrojov nedáva 100% záruku proti požiaru, pretože robí strom je absolútne nehorľavý. Ale každý z nich zvyšuje limit požiarnej odolnosti stromov'drevené konštrukcie.

Na retardants - látok, ktoré spomaľujú proces primárny oheň. Dnes sú oveľa lepšie. Ak skoršie po impregnácia tým, ohňovzdorné palube mal byť vysielaný takmer mesiac, teraz to trvá len 3 dni, a to môže navonok, ani vôňu, nie je odlišný od neproshenyh. Tento protokol môže urobiť oheň a zmení to nie skôr ako hodinu.. Pomocou tejto metódy denníka prakticky nehorí ale... mocne. A my by sme mali zaobchádzať s ním ako poistenie.

Na poistenie požiarnej bezpečnosti doma, mali by sme začať premýšľať späť na javisku jeho plán.

V druhej fáze, ktorá vyriešiť otázky požiarnej bezpečnosti, je dizajn. Táto fáza je veľmi dôležitá, pretože veľa záleží na tom, odborne vykonaný projekt: je to elektrina, vykurovanie a vetranie, za predpokladu, ouzo a ochranné uzemnenie, a ako to bude prebiehať.

Tu môžete poradiť len jedno: aby mohli byť úplne istí, že vo svojom projekte všetko v poriadku, je zapojiť služby návrhári-profesionálov. Väčšina z tých ľudí, boli gramotní a pravidlá požiarnej bezpečnosti pri navrhovaní dodržiavať úroveň nepodmienené reflexy. A nech pre tieto služby musieť zaplatiť o niečo drahšie, ale je presvedčená, že, po prvé, projekt, všetky práva, a, po druhé, je tu niekto opýtať, či nie je niečo v poriadku.

Oksana Tikhonova

Zdroj: Časopis "DOM"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика