четверг, 31 июля 2014 г.

Stromy'drevené steny: fikcie a reality

Prijatie rozhodnutia na výstavbu krajiny domy, sme v prvom rade myslieť materiál: tehla, betón alebo drevo? Náš výber, zvyčajne na základe vlastných skúseností, skúseností priateľov a známych, ako aj na informácie čerpané z odborných článkov a reklamy. Tam je ďalším zdrojom poznatkov - štatistika, ale to sa Uvádza len fakty.

Teraz, podľa štatistík, v Rusku najobľúbenejších materiálov pre konštrukcie z krajiny domov bolo a je murovaná. Nedávne štúdie z Kostroma state University. N. A. Nekrasov našiel veľmi vysoký podiel respondentov preferuje tehlový dom, viac ako 72%; stromy'drevený dom radšej trochu viac ako 22%, dom z peny - o 6%. Avšak, prieskum ukázal, že na duševnej rovine stromy'drevené dom je vnímané ako najviac vhodné pre život a ergonomické. Podobná situácia je typická iných ruských regiónoch.

Samozrejme, ľudia našej krajiny chcú, ale nie dovolil žiť na stromoch'drevené domy. Aký je dôvod pre takéto varovanie? Odborníci sa domnievajú, že potenciálnym spotrebiteľom získať niečo o'objektívne informácie o domy z drevených materiálov. Vo Všeobecnosti sa písať a hovoriť o drevo a nové stromy'drevené stavebné materiály a mnoho ochotne. Pre a proti - v závislosti na tom, čo stavebný materiál pokrok. Výsledkom je, že niektoré postuláty, že spotrebitelia prijať na viere. Pozrite sa, ako sú blízko k pravde...

Dýchať na zdravie'I

Možno, môžete často nájsť vyhlásenie, že drevo "dýcha". Výraz potuluje z článku, ako nezvratný dôkaz o ekologická kompatibilita stromov'drevený dom. Ale každý rozumný človek chápe, že riadnym denník dýchať nemôžem, je metafora. Čo je toto vyhlásenie?

Drevo - organické látky. Ako sme informovali návod stromy'drevené bytovej výstavby, "je prirodzené, porézny materiál, ktorý sa skladá z jednotlivých buniek a mnohých prázdne priestory medzi nimi. Okrem vzduchu v pórovitosti dreva v závislosti od vlhkosti je viac alebo menej vody ". Drevo je citlivé na všetky atmosférické zmeny, je schopné prejsť vzduchu a vlhkosti dovnútra a von, a to je táto schopnosť sa nazýva "dych". Preto, steny stromy'drevené dom je nielen ochranu životného prostredia, ale aj prirodzený regulátor teploty a vlhkosti, vytvára zdravé a ľahké atmosféru v miestnosti. V suchom počasí steny dať nahromadenej vlhkosti v surovín - absorbovať jeho prebytok. Dom, ako keby sám vysiela, poskytuje jemné, ale neustálu výmenu vzduchu cez drevo. Ak sa vezme do úvahy, že drevo na rovnakej prideľuje užitočné prchavé látky prchavé, ktoré dekontamináciu vzduchu, je jasné, prečo v reklamné predmety schopnosť "dýchať" vždy ide ruka v ruke s zelené stromy'drevený dom.

Ale budeme stále o'cieľ: nie každý strom,'drevený dom dýchať ľahko a šťastne. Drevo je hygroskopické, môže absorbovať veľké množstvo vlhkosti, a ak záznamy sú podmáčané, že sa stanú priaznivé prostredie pre plesní a rôznych mikroorganizmov. Samozrejme, ako okolí nie je dobré pre zdravie'I osoba, ako je, v skutočnosti, je vo vlhkom mieste. Preto, pre výstavbu stromy'drevené dom je možné použiť akýkoľvek dreva a špecifické vlhkosť. V modernej stromy'drevené bytovej výstavby sa čoraz častejšie používa umelé sušenie dreva, v špeciálnych komorách, ale aj prírodné vonku nie je zabudnuté. Okrem toho, stromy'obec architektúry existuje mnoho konštruktívne spôsoby, ktoré pomáhajú chrániť drevo pred nadbytok nečistoty, prevádzkové alebo atmosférickej vlhkosti v budove prevádzky. Špecialisti na všetky tieto metódy sú dobre známe, a ak sa dom je postavený technologicky, "svetlo dych," ubezpečil.

Hrubšie, teplejšie

Ďalšia spoločná viera: hrubšie denník, teplejšie domu. V tento výraz je veľa pravdy, ale nie je tam žiadny priamy vzťah. Dom postavený aj tie hrubé polená, môže byť chladné a nepríjemné.

Je známe, že strom má nízku tepelnú vodivosť. Odborníci zistili: na úsporu tepla stromy'Jan Steen 25 cm hrubé je ekvivalentný meter vysoký tehlový múr. To je veril, že na zaistenie pohodlnej tepelné podmienky v priestoroch stromy'drevené domy vhodné guľatiny s priemerom od 15 do 30 cm, v závislosti na regióne a účely výstavby. Zníženie priemer neumožňuje vytvoriť priaznivé klimatické a použitie viac hrubé polená sa výrazne zvýši záťaž na Nadácie a náklady na stavebné materiály. Okrem toho, opakovať, medzi hrúbkou denníka, a teplého domu znamienko rovnosti môže byť nespoliehajte vždy. Budeme pochopiť, prečo.

Záznamy v reziva do drážky, ktorý je vybraný z dolnej časti každej denník. Menej ako znížiť sa majú spoločnú guľatiny, preto toto miesto je silnejšie fúkané a zamrzne. Takéto chyby odborníci nazývajú "studenej mosty". Preto, ak chcete vytvoriť teplo domova nie je tak dôležité, priemer guľatina ako šírka "most".

Ďalším dôležitým bodom. Pre otepľovanie v drážky dať ťažné, cítil, suché machy. Ak sa izolácia je vyrobená z nízkej kvality, kĺbov denníky bude nakoniec byť vyčistené viac a viac. Prax ukazuje, že väčšina fúkané a zamrzne súčasťou denníka - rohy, ktoré sú ťažké izolovať. V praxi sa však tesárske známe rôzne možnosti kútik s'zlúčeniny, a ak je tzv. "zámky" sú vyrobené s mysľou, nebudete mať problémy.

Všetky hovoril, pýtal sa ďalší veľmi spoločné presvedčenie, medzi stromy,'drevený dom vždy fúka z rohov a kĺbov. Duo, ale nie vždy, a iba vtedy, keď zle vykonané vzory. Rôznych klimatických podmienkach dlho zodpovedajú rôzne spôsoby rezania. Dom cut "Pohár", "v paw", "ihly", "v Khrapko", atď. Pri spôsobe tiež zvážiť hrúbka guľatiny, jej kvalitu. Ale dnes, keď mnohé stromy'drevené domy sú vyrábané v továrni, kútik s'jednota vykonávať stroje. Vysoká presnosť geometrie "hrad" a čistotu spracovanie povrchov poskytnúť vzduchotesné. Moderné vybavenie umožňuje zlepšiť "zámky"a výrobcovia neustále prichádzajú s novými triky na zníženie prietoku cez zákruty.

Často diskutovaná v tlači, z ktorých drevo je lepšie postaviť dom s "zimné" alebo "leto". Jednoznačne odpovedať špecialistov nemôže. Ak nie pozrite sa na našu realitu, drevo vyťažené v zime, väčšinou. Po prvé, je menej vlhkosti, a po druhé, nízke zimné teploty poskytujú väčšiu stabilitu bioporazheniya. Len tu je problém: v posledných rokoch, zimy sú teplé a nie je možné vytvoriť podmienky prírodných chladničky. Okrem toho, drevo vyťažené v zime, je často nesprávne uložené a počas skladovania zisky vlhkosti v prebytok, je ohromený tým, modrá, plesní a húb.

Pevnosť predovšetkým

Ako verejnej mienky ukazujú, v prvom rade spotrebiteľov dať spoľahlivosť, bezpečnosť a dlhú životnosť domu. Z týchto pozícií stromy'drevený dom nie je lídrom, pretože dreva a hnilobe a môže zrútiť pomerne rýchlo. Preto vznikli silné presvedčenie, že stromy'drevené steny krátky-žíl, a fasád stromy'drevené domy rýchlo zostarnúť. Či to tak?

Ak sa nič nezmení, strom naozaj rýchlo zničené. Ale pri správnej liečbe a ochranu dreva, s správna konštrukcia a primeraná starostlivosť o stromy'drevený dom môže slúžiť, ak nie navždy, potom sto rokov najmenej. Že je zabezpečiť spoľahlivosť a dlhú životnosť stromov'drevený dom bude musieť skúsiť a utrácať peniaze.

Ak sa chcete prihlásiť prihlásiť slúžil aj na dlhú dobu, musia byť chránené. Spôsoby ochrany nastaviť. Na sušenie, prirodzené a nútené, a dizajn techniky sme už hovorili. Tam sú aj chemické metódy ochrany. Tieto zahŕňajú povrchová úprava stromov'drevených konštrukcií rôzne antiseptiká s postrekovačov, farba postrekovače alebo kefy, ako aj hĺbkových ponorením dreva v horúcich alebo chladných dezinfekčný roztok.

Ak chcete zachovať, fasádnych povrchov a konvenčné farbenie alebo sprievodný lakom. Lak výrobky sú dobre chráni drevo pred všetkým vonkajším vplyvom, bez zníženia jeho vplyv na životné prostredie. Vonkajšie plochy stromov'drevený dom môže byť omietnuté na bedňu. Robiť zavesené fasády rôznych typov, alebo pošvy dom fasádne tehly, ale tak zvyčajne ochranu fasád domov v generálna oprava, dodatočné izolácie. Majitelia nových stromov'drevené domy, ako pravidlo, majú tendenciu overiť je, pretože drevo je vždy oceniť, a pokračovať oceniť jedinečné krásy.

Často opustenia stavby, stromy'drevený dom motivované skutočnosťou, že drevo je najviac horľavý materiál. Odborníci sa domnievajú, takéto vyhlásenie je nesprávne. Po prvé, dnes, na zníženie Horľavosti dreva uplatniť tzv. spomaľovačov horenia - špeciálne fire-prevention impregnácia. Po druhé, drevo horí pomaly, umožňujúce, aby uhasiť požiar a zachrániť ľudí. Po tretie, produkty horenia z prírodného dreva nie sú tak nebezpečné ako jedovatý dym požiaru moderných umelých materiálov.

Nejako, to je veril, že oceľový nosník bezpečnejšie stromy'Jana. V praxi vidíme viac. Kov v oheň taví, mení formu, a celá konštrukcia je rýchlo zničené, a padli stromy'Jan lúč, musí spáliť takmer o polovicu, a to trvá veľa času, pretože spaľovanie komplikuje popola tvoril okolo lúč. Spoľahlivosť lúče z dreva sa prejavuje v prevádzkou domu - nie hrdze alebo koróziu. Ale najmä silu je iný, samozrejme, lepené lúč. Jeho nosnosť je veľmi vysoká.

A slnko má škvrny

Laminované materiály - produkt vysokých technológií na spracovanie dreva. To je naozaj unikátne stavebné materiály z dreva, ktorá otvorila nové možnosti v stromy'obec architektúry.

S ich vzhľad, to stalo sa možné vybudovať veľké rozpätie stavieb a zasklenie veľký priestor. Ale možno, že hlavnou výhodou lepené nosníky a dreva - absencia zvyčajné nedostatky dreva: nie sú jarred na, nenechajte si sadnúť a nie crack.

To je veril, že lepené drevo je ekologicky priateľské. Súhlasíte s tým zďaleka nie všetci odborníci. Napriek použitie lepidiel najnovšej generácie dokonalosti hovoriť stále ťažké. Pri rezaní dreva na Palube-hrúbka lamiel a ich ďalšie lepenie dotknutá integrita dreva a niekoľkých vrstiev lepidlo, nenechajte si ujsť vzduchu alebo vlhkosti, znížiť jeho schopnosť "dýchať". Avšak, lepené nosníky, samozrejme, viac eko-šetrné ako mnoho iných stavebných materiálov. Aj keď nie v plnej sile, dom lepené lúč "dýcha".

Na rozdiel od populárnej ako rám dom s termosky, a to "dýcha". Absencia kĺbov, bezproblémové naozaj, aby tento dom takmer fúkané, ale technológia poskytuje pre povinnosť'Yazkova a vysoko efektívny ventilačný systém, ktorý poskytuje potrebné pre pohodlný pobyt vetranie.

Je potrebné poznamenať,, na drevo, neznesie byť direktívna. Napríklad, niektorí výrobcovia domy tvrdia, že smrekovec drevo je najlepší materiál pre budovanie domov. Skutočne, smrekovec veľmi dobrý stavebný materiál, všetky vlastnosti, ktoré s prefixom "super", ale tento materiál je drahý. Ale súčasná kapacita antiseptické spracovania umožňujú dosiahnuť podobné indikátory kvality a obyčajný borovica. Ako príklady možno uviesť.

Galina MALIKOVA

Zdroj: Konštrukcia z krajiny domov - www. zagorod. spb. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика