вторник, 29 июля 2014 г.

Chata. Ak nechcete, aby sa mýliť

Takže, ste sa rozhodli kúpiť pozemok a postaviť dovolenku doma. Prvý krok v tomto náročná úloha, je výber lokality. Mohlo by sa zdať, že toto môže byť vykonané bez akýchkoľvek problémov, návrhov požehnane dnes. By byť peniaze. Ale neponáhľajte, aby sa voľby. Myslím, vyhodnotiť, zvážiť "klady" a "proti".

Najprv musíte určiť oblasti na požadovanú oblasť. Malo by byť ani príliš veľké, ani príliš malé. Na výber oblasti, by mali byť založené na celkovom plocha domu chcete stavať. Približný podiel tých, ktoré je potrebné dodržať, je jedna do desať. Napríklad, na dom 200 metrov m vyžaduje ploche 20 hektárov.

Výber lokality by sa mali vždy venovať pozornosť na také problémy, ako environmentálnej situácie v regióne, v malebnom prostredí, je vzdialenosť lokality od susedných domov, možnosť inštalácie telefóny budúceho domu, existencia Centrálnej odpad, doprava, doručovanie pošty, v dostupnosti z ciest, atď.,

Materiály na tému

Projektovanie stromy'drevený dom
Skúste samotný projekt
Projekty chalupy
Projektovanie chalupy
Povinné'uistite sa, že poznámka : umiestnenie stránky. Pretože dom môže byť postavený na otvorenom priestore, a v blízkosti lesa na svahu alebo v nížinách, na rieke alebo v blízkosti obce. Každá z týchto možností má svoje klady a zápory. Napríklad na open plochý terén jednoduchšie a postaviť dom a záhrada začať, nie je potrebné plán pozemku, ako v prelomenie pozemku, na kopcovitej oblasti.

Avšak, byť si vedomý toho, že budete mať na "vývoj panenský pozemky", vybudovať silný a vysoký plot, ktorá chráni pred vetrom a pred útočníkmi, kopať dobre, alebo na vrtných dobre, a možno zasadiť veľkú záhradu s cieľom zlepšiť mikroklímu.

Ak si chcete užiť spev vtákov, krásu stromov, dýchať, čerstvé, čisté a voňavé vzduchu, potom, samozrejme, je lepšie zvoliť polohu, v blízkosti lesa. Okrem toho, že bude mať žiadne problémy s drevom vaňa. Avšak, v tomto prípade, tam sú nevýhody: vlhkosť, nedostatok slnečného svetla, veľké množstvo hmyzu.

Veľa ľudí, ktorí radšej žiť na kopci. Ako pravidlo, kopce sa otvorí nádherný výhľad na okolie. Bude tam byť žiadny nedostatok slnečného svetla. Na strmom svahu milovníkov Vysokohorskej krajiny je možné vytvoriť "Alpine hill"a také, ktoré by závisť, ktorých vlastníci bytov a pozemkov, nútení držať tieto listy umelo.

V kopcovitej oblasti, bohužiaľ, má tiež svoje nevýhody. Majitelia budú musieť zosúladiť oblasti, vyhladenie prírodné rímsy a čo je najviac svah. Ešte lepšie na vytvorenie terasy, opevnené Kam'Jana alebo muriva. Ich konštrukcia - to je časovo veľmi náročné a drahé. Je pam'pamätá a ešte jedna vec: výstavba základov pod domom na tejto stránke vyžaduje znalosti a triky, ktoré sú špecifické - mal by sa zmestili na existujúce krajinné a v súlade s ním.

Ich výhody a nevýhody majú pozemkov sa nachádza v nížinách, na brehu rieky, v blízkosti osady. V skratke, vybrať podľa vášho vkusu, pretože ideálne oblasti nie sú.

Takže, budeme predpokladať, že ste sa rozhodli na mieste výstavby krajine dom. Ale nemusíte sa ponáhľať, aby sa transakcia predaja, vyhľadávanie murári, tesári, príborníky a dodávanie stavebných materiálov. Ešte skoro. Opýtajte sa právny stav vybranej oblasti, s'utochnite, ak bol postup pôdy prieskum.

Podľa Pozemok kód, "krajinu ako'objekt pôdy vzťahov je súčasťou zemského povrchu (vrátane pôdy), hranice, ktoré sú opísané a overené v predpísanej spôsobom". Občianskeho zákonníka ruskej Federácie v Čl. 260 objasňuje: "Územnej hranice pozemku sú určené v objednávke zriadený pôdy právnych predpisov, na základe dokumenty vydané majiteľ štátnych orgánov na pozemných zdrojov a manažmentu krajiny".

Pripraviť dokument, ktorý poskytuje jasný opis hraníc lokality, je potrebné uzavrieť zmluvu o držanie pôdy s pôdou správcovská spoločnosť, ktorá má štátnu licenciu. Musíte poskytnúť pôdohospodárom osvedčenie o práve vlastníctva pôdy a všetky vstupné údaje na vašom pozemku, nachádzajúce sa v katastrálnom komory. Pôdohospodárom organizovať prácu na určenie polohy hraníc terénu (umiestnenie objektov'nehnuteľnosti, pozemky, topografické kontúry, horizontálny režim).

Keď sú vo vašej prítomnosti stretnúť so všetkými susedmi a určiť, kde čiara je medzi vaše stránky. Limity neomezeny správne majetky v každom okamihu môže byť spochybnená. Postup pôdy prieskum, aby lepšie vykonávať na náklady predávajúceho. V rukách kupujúceho po nákupe musí byť topografických plán s označením podzemné komunikácie a katastrálnych plán pozemku.

Pred nákupom pozemky, ktoré nie príliš lenivý, aby sa vzťahujú na miestny úrad, príslušné územné orgány štátnej moci so žiadosťou, aby poskytovali čo kompletné informácie o ponúkaných pozemku. To je tiež užitočné zoznámiť sa s údajmi z pozemkového katastra, výsledky monitorovania, rezervácie, plánovanie, územné pôdy. Zadarmo tejto informácie získať nepravdepodobné, ale na "vyšetrovanie" je lepšie uložiť, takže nebudete ľutovať kúpu. Tiež, skúste sa porozprávať so svojimi budúcimi susedmi rozvoj krajinnej oblasti vo Všeobecnosti a spolu (vrátane trestných) situáciu v jeho území.

Povinné'uistite sa, že dávať pozor na možné vodná plocha: prívod vody môže byť z kolektívneho alebo individuálneho zdroja. Často kupujúceho na mieste, bez prístupu k vodovodných sietí, si myslia, že hovoria, bude vŕtať sverdlovskoy, a bude riešiť tento problém. Ale v praxi sa veci nie sú tak jednoduché.

Mnoho prímestské oblasti majú významnú nevýhodu - veľká hrúbka zvodneného. V niektorých prípadoch je potrebné vŕtať studne s hĺbkou 60 až 80 m sa dostať k vode. Berúc do úvahy výdavky na zariadenia na vŕtanie, náklady by mohli dosiahnuť $ 8,000 a viac. Často porovnateľné lace územia je vzhľadom k prítomnosti obrovské žulové balvany v hrúbky pôdy, zabránenie prístupu k vode.

Výber pozemku pre stavbu domu, nezabudnite s'preskúmať možnosti jej dodávky elektriny. Spýtajte sa, kde je najbližšia rozvodne, koľko kilowatt môžete vybrať legálne v rámci správy? To je veril, že miera spotreby, priemernej chata oblasť 200-300 metrov štvorcových. m - 20-30 kW.

Avšak, podľa noriem jedného domu nie je viac ako 9, 6 kW, a dokonca aj polovica z tejto kapacity. Ak sa v správe sa budete môcť dostať do chaty viac ako 30 kW, poskytne možnosť nielen využívať všetky domáce spotrebiče, ale aj organizovať Lodge systém electroheating je najvhodnejšia v prevádzke.

Ideálny prípad je, keď v nehnuteľnosti je pripojenie na regionálnej dodávky plynu. Plynový kotol inštalácia nie je len pomerne rýchlo zaplatí všetky náklady, ale tiež znižuje prenajímateľ bolesti hlavy-kompatibilita'je spojená s núdze alebo dodatočné elektrické napájanie chaty.

Máme popísané len niektoré dôležité body, ktoré by ste mali hľadať pri výbere a kúpe pozemkov na výstavbu krajine dom. Hlavná vec - neponáhľajte sa, aby rozhodnutia, zvážte svoje rozhodnutie dôkladne pochopiť, a potom váš život v prírode bude naozaj Slnečné a radostné.

Texty: Anatolij Vinogradov

Zdroj: www2. iz-dom. webstroy. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика