понедельник, 30 июня 2014 г.

Výber vŕtať

Vrták je nástroj, bez ktorých žiadne náklady, dokonca aj najmenší opravy. Zavesiť obraz, opraviť na stenu, police, aby sa sprísnili voľné dvere skrine, a dokonca aj hýbať nejaké riešenie pomocou vŕtačky všetky tieto operácie sú vyrobené rýchlo a ľahko.

Ale najprv, samozrejme, vŕtačky je nástroj, ktorý je potrebné vŕtanie otvorov. V súlade s vykonávaním funkcií, vŕtačky sú normálne a bubny, uhlové, vŕtačky-miešačky a vŕtačky.

Vŕtačka s ranu okrem rotačné pohyby vykonáva tiež translačný - a späť - a potrebujú pracovať s odolné materiály. Uhol drill - skvelý pomocník pri práci v uzavretom priestore, ako je pod kapotou auta. Vŕtačky-miešačky nielen vŕtať, ale tiež môžete namiešať všetky druhy riešenia. Dobre, s vŕtačka-skrutkovač môžu byť zabalené alebo Odskrutkujte skrutky, skrutky a skrutky.

V závislosti od napájacieho zdroja vŕtačky môžu byť batérie a siete. Samostatne napájaný výhodné, ak nie je zásuvky a ak je to potrebné v procese neustále pracovať premiestniť. Ich nevýhodou je potreba dobiť a nižší výkon ako vŕtačky, pracuje od siete, aby sa rovnaké batérie nie sú lacné.

Hlavné vlastnosti vŕtačiek, ktoré by ste mali venovať pozornosť pri výbere nástroja je výkon, maximálnu rýchlosť, funkčnosti a adekvátnosti tohto alebo, že operácia.

Kapacita závisí na výkon prístroja. V závislosti od zložitosti práce, môžete si vybrať vŕtačka v rozmedzí od 400 do 1050 W Najvšestrannejšie vŕtať priemerný výkon.

Pre univerzálne vŕtanie standard speed - 2800-3000 ot. / min. Maximálna frekvencia otáčania nástroja, v závislosti od jeho určenia, sa môže pohybovať v rozmedzí od 350 až 4000 ot. / min. Čím je rýchlosť vyššia, tým viac príležitostí - dokonca aj pri nízkej spotreby energie, tento nástroj poskytuje dobrý výkon.

Ďalším dôležitým ukazovateľom pri výbere - vŕtačka by mali byť pohodlné držanie v ruke. Klasický možnosť - rameno v tvare pištole na zadnej strane. To je užitočné, keď vŕtanie alebo vodičský skrutky, ale stále musieť vynaložiť značné úsilie, aby ruka unaví rýchlo. Ak rukoväti sa nachádza v centre gravitácie, vŕtačky, ručné unavený oveľa menej, s presnosťou na vyššie. Horizontálnej polohe ako vŕtačky najviac prirodzené.

Často pri výbere nástroja, vyvstáva otázka: čo je lepšie používať vŕtačku alebo kladivo? Úder je podobný šok vŕtať. Hlavný rozdiel medzi nimi je v dopad mechanizmus. Ak príklepové vŕtačky používate na ratchet, kladivo ranu vytvára alebo pneumatické alebo elektromagnetické mechanizmus. Teda, vŕtať režim vŕtanie s ranu - režim vysoké opotrebenie, a pre úder - normálna prevádzka. Základný režim prevádzky punch, kop, zatiaľ čo vŕtačky - vŕtacie a šok funkcia je zapnutá len vtedy, keď je to potrebné.

Kladivo naozaj má viac funkcií, ale je drahšie. Avšak, bez nej, to môžu byť vykonané až budete mať dlho, vŕtanie s ranu alebo drážkovanie.

Avšak, po prvé, keď sa vyberiete nástroj, budete musieť premýšľať o tom, ako ho bude používať. Ak vŕtačku bude potrebovať pár krát za mesiac, stačí kúpiť pre domácnosť nástroje, a ak je to potrebné na kapitálové opravy bytu, môžete to urobiť bez profesionálny nástroj, ktorý je určený pre použitie v 6-10 hodín denne. Výber správneho vŕtať riadne vydrží v súlade s zdroja práce uvádza výrobca.

Nezabudnite, že elektrickú vŕtačku, ako každý iný nástroj, ktorý vyžaduje starostlivé zaobchádzanie. To nemôže byť spadne, predovšetkým na tvrdý povrch. Pravidelne, nástroj potrebuje služby - čistenie kontaktov a mechanizmus v mazivo. Lepšie dať vŕtať v podnikovej servisné stredisko.

Materiály na tému

Čo si vybrať: kladivo, vrták alebo kladivo? Aké funkcie by som mal hľadať?
Zdroj: www. proektstroy. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика