понедельник, 30 июня 2014 г.

Decoupage: dať veci druhý život

Jarné upratovanie odhalila veľa zbytočných vecí vo vašom byte? Hodiť škoda, ale nikde? Robiť decoupage a aby sa "priamo z zbytočné": domáce dekorácie, darčeky pre priateľov a známych, unikátny predmet inter'interiér starej mamy hrudi...

Arsenal pre decoupage

Pojem "decoupage" pochádza z francúzskeho slova decoupage (čo znamená "znížiť") a používa sa na označenie špeciálna technika zdobenie plochy s rozrezaný papier motívy. Lakované takéto aplikácie vyzerajú ako maľby. Táto technika však nie je nová, bola použitá v XVII storočí. A teraz, keď sa stal populárnym koníčkom, získala druhý život, a keďže dnes je najviac často používaný pre aplikácie, motívy vyrezávané ich tri-vrstvové servítky, niekedy decoupage názvom "salfetochnyj technika".

Ale to neznamená, že môžete použiť len servítky - motívy pre dekorácie vyrezávané zo všetkého: z časopisov, popisky, obrázky, vytlačené na tlačiarni. Avšak salfetochnyj výkresy jednoduchšie držať na akomkoľvek povrchu tak, aby sa na maľovanie, tak by ste mali začať s nimi. Povrch sa chystáte na výzdobu, môžu byť veľmi rozmanité: sklo, keramika, kov, stromy'dreva, lepenky alebo plastu.

Skôr, než začnete na veľký a zložitý projekt, je, aby si ruky na niečo malé sklenené fľaše alebo tanier, kartónu alebo keramické kvetináče. Pomocou techniky decoupage, si bude môcť, aby tieto jednoduché objekty návrhár šperkov pre ich inter'interiér: vázy, okná, steny príslušenstvo atď.,

Pre túto formu tvorivosti môžete tiež obrúsky, bude potrebné, akrylové farby, ktoré dry rýchlo, ľahko prekrývajú a nie je rozpustný vo vode po vysušení a lakov na povrchovú úpravu. Jeden môžete kúpiť v bežnom hardware obchody alebo umenia obchodov. Avšak, tam sú špeciálne farby určené priamo pre decoupage.

Technika

Najprv musíte vystrihnutý motív zo servítky, pomocou malého na nechty, nožnice a iné. Nie začať s veľmi malý obrázok s veľkým počtom jemné detaily, ktoré vám potom povrch štetcom. Lepšie vziať niečo väčšie a pevné, aby sa začalo s: veľké kvetinové alebo iný motív jednoduchých geometrických foriem. Rez motívom je nalepia na povrch a špeciálne lepidlo na decoupage, ale pre tento účel ideálny a normálne PVA.

Povrch, ktorý chcete vyzdobiť, musíte odmastite alkoholu, opláchnite a dôkladne vyschnúť. Ak je povrch stromy'Yana, na proces brúsnym papierom a prízemnej vrstve lepidlo ani farby. Pred lepidlo motívom, odstránenie dva extra vrstva, takže len v hornej časti, právo na ktoré farby.

Obrázok dať na predbežné pripravené na povrchu zdobené a starostlivo lepí na začiatku, v strede a presne top lepidlo s plochý štetec, valček alebo hubky. Ak to chcete urobiť, mali by ste byť veľmi opatrní, ako impregnované s lepidlom obrúsok môže byť natiahnuté a roztrhané. Preto je potrebné pokúsiť sa vyrovnať všetky záhyby a vrásky, ktoré sa obrázok ležal na povrchu hladko a rovnomerne.

Ak používate motívy vybojoval špeciálne decoupage papier, musia byť namočené vo vode, mokré medzi dvoma vrstvami papiera, uteráky, a potom, chýba lepidlom na vnútornej strane, sa aplikuje na povrch a z top uložiť ďalšiu vrstvu lepidla. Obrázok vytlačený na tlačiarni, musíte pred zlepením sprej sprej na vlasy maľovať nešíri.

Po nalakovaní povrchu, nainštalované aplikácie, a chcete to všetko pokryť, s lakom. To môže byť matný alebo lesklý najčastejšie používa akrylový lak, schne rýchlo a prakticky bez zápachu, čo je veľmi výhodné pre tvorivosť v podmienkach normálnej mesto byt. Povrch je pokrytý ich v niekoľkých vrstvách, ktoré pomáha k dosiahnutiu účinku zlúčenia aplikácie s povrchom a získajte dokonale hladký povrch.

Dekoratívne prvky

Okrem vyššie uvedených opatrení, decoupage existujú aj rôzne dekoratívne techniky, ako sú uplatňované tiene,'objemnú výkresy, atď., Ale najčastejšie technika "starnutie" z povrchu, tzv. efekt praskanie (z francúzskeho craquelure - trhliny v vrstva laku), t. j. vytvorenie siete malých trhlín. Pre tento účel použiť špeciálny lak, ktorý sa stane byť jednozložkové alebo dvojzložkové.

Technológia je použitie jedného-praskanie a dopĺňa takto: najprv sme sa šíri vrstvou akrylové farby alebo ponecháte pôvodnú farbu povrchu. Potom cez sušené vrstvy farby sa nanáša vrstva praskanie a zostáva suché (čas schnutia uvedený na fľaštičke štítok laku). Najzložitejšie operáciu - aplikácia cez praskanie druhej vrstvy farby, iné ako prvý. V procese sušenia druhá vrstva s'objaví sa musíme trhliny, cez ktoré bude viditeľné na spodnej vrstvy farby. Veľkosť a hĺbka trhliny sú regulované vrstva laku na praskanie a čas schnutia: hrubšie vrstvy a menej schnutie, čím väčšia bude trhliny (zrýchlenie procesu niekedy použiť jet horúci vzduch zo sušiča vlasov).

Spôsob použitia dvoch-komponentný lak odlišné od prvého: aplikuje sa na hotový výrobok, prvý prvý komponent je dostatočne hrubé vrstvy. Keď vrstva bude vyschnúť, ale nie úplne, je kryt druhá zložka, spôsobuje to, hladká a hrubá vrstva (hrúbka vrstvy závisí od objemu prijatých praskliny). Po úplnom zaschnutí sa aplikuje na povrch so špeciálnym zložením pre patina (farebný prášok, ktorý sa skrývajú v trhliny a ako farby, zvnútra), a ak zloženie nie je na dosah ruky - konvenčné prášok eyeshadow. Výrobok je potom pokrytý finálnej vrstvy laku.

Materiály na tému

Osobný záujem v móde opäť
Súkromné krásy
Foto design pre vaše steny
Alternatívne sedem slony
Práca-z malých vecí, môžete presunúť na ďalšie dôležité práce. Inšpiráciu čakať na rôzne veci: staré komody, police, skrine, kuchynský nábytok... Čas pomocou decoupage zdobiť a absolútne nečakané položky, ako napríklad Bicykel rám, chladničky / comp'počítačovej myši a klávesnice. Pre umenie bez hraníc.

Text: Natália Safonova
Foto: JP

Zdroj: Vlastník

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика